Miniszterelnöki Kabinetiroda

Rogán Antal

a miniszterelnök kabinetfőnöke

Vezető hírek

A határkerítés elbontása egész Európa biztonságát fenyegetné

Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2017. május 26. 20:24

A Magyarország déli határszakaszán felállított kerítés elbontásának ötlete rendkívül veszélyes, mert azzal veszélybe sodornák Magyarország és egész Európa biztonságát - mondta Rogán Antal Csepelen, a nemzeti konzultációról tartott fórumon és az azt megelőző sajtótájékoztatón.

2020-ig 1000 milliárd forintot költenek a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére

Kormányzat, 2017. május 26. 15:15

2020-ig a kormány 1000 milliárd forintot költ a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére - mondta Tuzson Bence pénteken az M2-es gyorsforgalmi út Budapest-Vác szakaszának alapkő-letételi ünnepségén Dunakeszin.

Júniusban útjára indulhat a Digitális Jólét Program 2.0

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. május 25. 13:35

Júniusban útjára indulhat a Digitális Jólét Program (DJP) 2.0, és még idén az okosváros-fejlesztéshez (smart city) kapcsolódóan legalább öt-hat kísérleti, úgynevezett pilotprojektet akarnak elindítani - közölte a programért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön a témában rendezett budapesti konferencián.

A legaljasabb a gyerekek ellen elkövetett terrortámadás

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, 2017. május 24. 9:16

A legaljasabb terrortámadás, amikor kifejezetten gyerekek a célpontok és az áldozatok - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

A munkából élőket segíti a jövő évi költségvetés, amelyben számos területnek jut többletforrás

Kormányzat, 2017. május 23. 14:26

A jövő évi költségvetés azokat segíti, akik munkával szeretnének egyről a kettőre jutni Magyarországon, a büdzsé a munkahelyteremtésre, a családok támogatására és a biztonságra fordít kiemelt figyelmet - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden Budapesten. Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy több területnek jut többletforrás.

A gyermek-, és családvédelem a védőnői szolgálaton keresztül is működik

Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2017. május 20. 14:20

Családkonferenciát tartottak szombaton a Parlamentben az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnőtagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége szervezésében. A rendezvényen Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta, Magyarországon - egyedülálló módon - a gyermek- és családvédelem a védőnői szolgálaton keresztül is működik.

Minden eddiginél magasabb a nemzeti konzultációban való részvétel

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Parlamenti államtitkár, 2017. május 20. 8:23

Eddig egymillió ötszázhatvanezren küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet, ami minden eddiginél magasabb részvételt jelent, "ilyen még nem volt". Ez sokkal több, mint amennyien a baloldalra szavaztak 2014-ben, és sokszorosa annak, amivel a Momentum "megfúrta az olimpiai pályázatot" - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Sopronban.

Magyarország nem változtat bevándorláspolitikáján

Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2017. május 18. 20:05

Magyarország nem változtat bevándorláspolitikáján - hangoztatta Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Újabb internetes adócsökkentés - jövőre még tovább, 5 %-ra csökken az internet áfája

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. május 18. 8:49

A polgárok és a vállalkozások elérhető, olcsó és gyors internetszolgáltatást szeretnének. 2018-ban ezért még tovább, 5 %-ra csökkentjük az internet áfáját és kibővítjük a Digitális Jólét Programot. A kormány célja, hogy minden eddiginél olcsóbb, elérhetőbb és gyorsabb legyen az internet Magyarországon.