Miniszterelnöki Kabinetiroda

Rogán Antal

a miniszterelnök kabinetfőnöke

Vezető hírek

Kibővül és a külhoni magyar közösségeket is érinti a Digitális Jólét Program

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. július 20. 16:03

Kibővül a Digitális Jólét Program, a kormány által elfogadott határozat értelmében januártól az internethasználat áfája 18 százalékról 5 százalékra mérséklődik, s a Digitális Jólét Alapcsomag bevezetésével 2018 végéig Magyarország minden településén kiépülhet az ingyenes wifi-szolgáltatás - közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos csütörtökön. A programba bekapcsolják a határon túli magyar közösségeket is.

Digitális Jólét Program 2.0 - áttörés a digitális fejlesztésekben

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. július 20. 10:14

A kormány, széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetést követően, az 1456/2017. (VII. 19.) Korm.határozattal döntött a Digitális Jólét Program kibővítéséről, a Digitális Jólét Program 2.0 elfogadásáról. A több mint 20 új fejlesztési programot tartalmazó stratégia a magyar gazdaság, az állami működés és a magyar társadalom digitális fejlesztésének szinte valamennyi területén megfogalmazza a digitalizációt támogató programokat.

Az uniós menekültügyi intézmény létrehozása felgyorsítaná a bevándorlást

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Parlamenti államtitkár, 2017. július 9. 9:16

Az új uniós menekültügyi intézmény létrehozása szemben áll a kormány álláspontjával, mert megkönnyítené, felgyorsítaná a bevándorlást - mondta el a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A vb és a jegyvásárlás is akadálymentes

Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2017. július 6. 12:50

A budapesti vizes vb helyszínéül szolgáló Duna Aréna akadálymentes, a kerekesszéket használók pedig online is megvásárolhatják jegyüket a jövő pénteken kezdődő sporteseményre - közölte Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott.

Az európai politikának az európai emberek véleményére kell épülnie

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, 2017. június 30. 22:48

Akkor működik jól Európa, ha az európai politika nem az európai vezetés, hanem az európai polgárok véleményére épül - hangoztatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Megtartotta első ülését az 5G Koalíció (5GK)

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. június 30. 14:29

Megtartotta első plenáris ülését a Digitális Jólét Program által kezdeményezett, június 19-én megalakult 5G Koalíció (5GK). Az 5GK célja, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon és régiós vezető szerepet töltsön be az 5G-re épülő alkalmazások tesztelésében.

A nemzeti konzultáció témái alapján új kampányt indít a kormány

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Parlamenti államtitkár, 2017. június 30. 8:55

A nemzeti konzultációban felmerült témák mentén új kampányt indít a kormány, ennek részeként új közterületi plakátokat is közzétesz - mondta el Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

Elsőként a UPC kínálatában érhető el a Digitális Jólét Alapcsomag

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. június 28. 14:37

A hazai távközlési szolgáltatók közül elsőként a UPC kínálatában érhető el az újabb internet-előfizetők bevonását célzó Digitális Jólét Alapcsomag - hangzott el a védjegyhasználatról szóló megállapodás szerdai budapesti aláírásakor.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye

Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2017. június 27. 10:13

Reagálás az Amnesty International Magyarország közleményére.