.

Vezető hírek

Megérkezett Peruba a KKM által felajánlott víztisztító berendezés

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. július 21. 9:51

2017. július 20-án érkezett meg a Peru északi részén található Paita kikötőjébe az a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felajánlott víztisztító berendezés, amely hamarosan Huarmaca, egy ötezer fős település teljes lakosságát látja el egészséges ivóvízzel.

Nagyon erős kulturális brandjeink vannak

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. július 7. 22:15

Nagyon erős brandjei vannak a magyar kultúrának, ezeket nagy sikerrel lehet képviselni és bemutatni világszerte. Erről Hammerstein Judit külföldi magyar intézetekért és nemzetközi oktatási kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszélt annak kapcsán, hogy a héten éves értekezletüket tartották Budapesten az intézetek vezetői.

Az első kapcsolatfelvétel az új ecuadori kormánnyal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. július 4. 9:45

Bus Szilveszter helyettes államtitkár június 30-án Quitóban folytatott tárgyalásokat; látogatása az első magyar vezetői szintű kapcsolatfelvételnek tekinthető a május végén hivatalba lépett új ecuadori kormánnyal. A kormányzati találkozók célja a kétoldalú kapcsolatok új pályára állítása és a közös együttműködési projektek előmozdítása volt.

Magyarország a Csendes-óceáni Szövetség Csúcstalálkozóján: erősödő kapcsolat a régió országaival

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. július 3. 11:44

Magyarország másodízben vehetett részt a Csendes-óceáni Szövetség csúcstalálkozóján, amelyen Bus Szilveszter helyettes államtitkár képviselte hazánkat.

Italdoboz-gyárat adott át a Hell cégcsoport

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. június 30. 14:21

A Hell cégcsoport alumínium italdobozokat gyártó üzemet létesített Szikszón, a energiaitalt gyártó társaság tulajdonában lévő Quality Pack Zrt. 30 milliárd forintos beruházással épült üzemét pénteken adták át.

Altusz Kristóf helyettes államtitkár San Marinó-i látogatása

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. június 28. 9:24

Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. június 27-én megbeszélést folytatott Nicola Renzivel, San Marino külügyi, politikai és igazságügyi miniszterével, valamint Marco Podeschivel, az oktatásért, a kulturális és egyetemi ügyekért, a kutatásért, a tájékoztatásért, a sportért, valamint a technológiai innovációért és a közszolgáltatásokért felelős miniszterével.

Az egészségipar egyre fontosabb lesz a jövőben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. június 22. 11:37

Az egészségipar egyre fontosabb lesz, ezért jövőbe tekintő beruházásokra van szükség az ágazatban - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, a Váci Greens Egészségközpont megnyitóján.

Indiai cég fejleszt a polgári ipari parkban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 31. 16:36

Az ipari parkok szerepe fontos az ipar és térségfejlesztés, a tőkevonzás és a munkahelyteremtés szempontjából, ezért a kormány kiemelten támogatja ezt a területet. A polgári ipari parki beruházásokat eddig 800 millió forinttal támogatták. – mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Polgári Ipari Park gyáravató ünnepségén.

Altusz Kristóf helyettes államtitkár úr zágrábi látogatása

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. május 19. 10:35

Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára 2017. május 18-án konzultációt folytatott horvát külügyminisztériumi partnerével, Zrinka Ujevic európai uniós ügyekért és kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral, továbbá Gordan Bakota politikai igazgatóval.