Parlamenti Államtitkár

Dr. Szabó László

parlamenti államtitkár

Vezető hírek

Az egészségipar egyre fontosabb lesz a jövőben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. június 22. 11:37

Az egészségipar egyre fontosabb lesz, ezért jövőbe tekintő beruházásokra van szükség az ágazatban - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, a Váci Greens Egészségközpont megnyitóján.

Indiai cég fejleszt a polgári ipari parkban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 31. 16:36

Az ipari parkok szerepe fontos az ipar és térségfejlesztés, a tőkevonzás és a munkahelyteremtés szempontjából, ezért a kormány kiemelten támogatja ezt a területet. A polgári ipari parki beruházásokat eddig 800 millió forinttal támogatták. – mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Polgári Ipari Park gyáravató ünnepségén.

Altusz Kristóf helyettes államtitkár úr zágrábi látogatása

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. május 19. 10:35

Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára 2017. május 18-án konzultációt folytatott horvát külügyminisztériumi partnerével, Zrinka Ujevic európai uniós ügyekért és kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral, továbbá Gordan Bakota politikai igazgatóval.

Indonéz rektorok látogatása a Külgazdasági és Külügyminisztériumban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. május 16. 17:34

Az Indonéziával való együttműködésünk két kulcsterülete a gazdaság és az oktatás, hangsúlyozta Bus Szilveszter déli nyitásért felelős helyettes államtitkár az indonéziai magánegyetemeket tömörítő szervezet (APTISI) képviselőivel való 2017. május 15-ei találkozója során.

Helyben kell kezelni a migráció kiváltó okait

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. május 15. 20:08

Európa határain kívül kell megállítani az illegális bevándorlást, helyben kell megszüntetni a migráció kiváltó okait, amelyhez elengedhetetlen, hogy az Európai Unió prioritásként kezelje Afrikában az ifjúság helyzetét, az oktatást és a munkahelyteremtést - közölte Szabó László külügyi államtitkár az uniós tagállamok külügyminisztereinek tanácskozása után hétfőn Brüsszelben.

Határozott lépésekre van szükség Észak-Korea megfékezésére

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. május 14. 11:09

Néhány nappal a Koreai Köztársaság új elnökének, Moon Jae-in hivatalba lépését követően ma újabb rakétakilövést hajtott végre Észak-Korea.

A Szentkirályi 2,6 millió eurós szirupkeverő üzemet avatott Kékkúton

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. május 12. 13:55

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz 2,6 millió euróból létrehozott szirupkeverő üzemét avatták fel pénteken Kékkúton, ahol új termékként gyümölcs ízesítésű ásványvizet állítanak elő. A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a beruházás apropóján a családi gazdaságok fejlődésének jelentőségét méltatta.

Lerakták az FAG Magyarország Ipari Kft. új gyárcsarnokának az alapkövét Debrecenben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. május 11. 18:16

Lerakták az FAG Magyarország Ipari Kft. új, 80 millió eurós (több mint 25 milliárd forintos) beruházással épülő csapágygyára új csarnokának alapkövét csütörtökön, a debreceni Határ úti telephelyen.

Magyarország elkötelezett a portugál nyelvű országokhoz fűződő kapcsolatok erősítése mellett

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. május 9. 14:24

2017. május 8-án Bus Szilveszter helyettes államtitkár köszöntőbeszédet mondott az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a budapesti luzofón nagykövetségek szervezésében megrendezett VII. Portugál Nyelv és Kultúra Napja megnyitóján.