Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár

Íjgyártó István

kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár

Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár

Vezető hírek

Magyarország lesz az idén a Varasdi Barokk Esték vendége

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. május 19. 19:13

Magyarország lesz ebben az évben a külföldi vendég a horvátországi Varasdi Barokk Estéken, amelyet az idén 47. alkalommal rendeznek meg szeptember 22. és október 3. között.

Horvát-Magyar Diplomáciai Fórum a Külügyi és Külgazdasági Intézetben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. május 16. 12:23

A két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 25. évfordulója alkalmából közös diplomáciai fórumot rendezett 2017. május 15-én a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Horvát Köztársaság budapesti nagykövetsége. Az esemény vitaindító előadását Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára tartotta.

Nordic Green Light környezeti fenntarthatósági üzleti konferencia Budapesten

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. május 9. 15:01

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kezdeményezésére és közreműködésével 2017. május 8-án rendezték meg a Nordic Green Light elnevezésű környezeti fenntarthatósági üzleti konferenciát Budapesten. Az egynapos rendezvény célja a „zöld” szempontokat előtérbe helyező magyar vállalatok és települési önkormányzatok nemzetközi kapcsolatainak erősítése és új együttműködési, valamint üzleti lehetőségek feltárása észak-európai partnereikkel.

Magyar neoavantgárd művészek kiállítása New Yorkban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. május 3. 17:44

2017. május 1-jén „Mások szemével: A hatvanas és hetvenes évek magyar művészei” címmel nyílt kiállítás a New York-i Elizabeth Dee galériában. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a New York-i Magyar Kulturális Központ támogatásával megvalósult kiállítás megnyitóján Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár képviselte hazánkat.

Megnyílt a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. április 20. 15:49

A régió egyik legfontosabb könyvvásárává váló Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál több mint két évtizedes története bizonyítja, hogy olvasni jó, és a leírt szó semmivel sem pótolható - mondta el Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár az idei rendezvény csütörtöki megnyitóján a fővárosi Millenárison.

Kínai festészeti és pecsétművészeti kiállítás a Pesti Vigadóban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. április 11. 17:09

2017. április 10-én „Keletről…” címmel nyílt festmény és kalligráfia kiállítás a Pesti Vigadóban. A tárlatot Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára nyitotta meg.

Az 1956-os emlékév németországi eseményeinek zárása és a Gulág kiállítás megnyitása Münchenben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. március 21. 13:15

Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára és Johannes Singhammer Bundestag alelnök volt a díszvendége a bajor főváros legnagyobb kulturális központjában, a Gasteigben 2017. március 15-én megrendezett két nagyszabású rendezvénynek.

Magyar Pont nyílt Szudánban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. március 13. 11:21

Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára 2017. március 6-8. között Szudán fővárosába, Kartúmba látogatott a Magyar Pont felavatása alkalmából. Hivatalos útja során kétoldalú tárgyalásokat folyatott szudáni kormányzati partnerekkel, továbbá megnyitotta az Eltűnő Núbia c. fotókiállítást.

Iraki kurd versantológia jelent meg magyar fordításban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. február 24. 12:02

2017. február 23-án a Magyar Tudományos Akadémián mutatták be a Vihardagály – Antológia a modern iraki kurd költészetből című kötetet állami vezetők, a szakmai közönség, valamint a média képviselőinek részvételével. A rendezvényen Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár köszöntötte a vendégeket, majd beszédet mondott Khalid Abdulrahman Dosky, az iraki Kurdisztáni Regionális Kormány kulturális és ifjúsági minisztere.