Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár

Íjgyártó István

kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár

Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár

Vezető hírek

Új lökést adott a lengyel-magyar barátságnak a lengyelországi magyar kulturális évad

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. november 10. 21:28

Az utóbbi évtizedekben talán halványulni kezdtek a hagyományos lengyel-magyar kapcsolatok, de ezeknek a lengyelországi magyar kulturális évad új lökést adott és újra közel vitte a lengyelekhez a magyar kultúra értékeit - mondta az MTI-nek Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár pénteken, a Magyarország díszvendégségével zajló katowicei könyvvásár nyitó napján.

Magyar-osztrák képzőművészeti kiállítás nyílt Budapesten

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. november 7. 10:55

2017. november 6-án nyílt meg a „Virágkor” című, magyar és osztrák festők alkotásait bemutató tárlat a fennállásának idén 40. évfordulóját ünneplő budapesti Osztrák Kulturális Fórum szervezésében. A tárlatot Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár nyitotta meg.

Kodály-emlékkoncert az UNESCO párizsi központjában

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. október 20. 12:22

Magyar zenei esttel tisztelegtek Kodály Zoltán előtt születésének 135., halálának ötvenedik évfordulója alkalmából csütörtök este Párizsban, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO székházában. Az eseményen a Külgazdasági és Külügyminisztériumot Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár képviselte.

Magyar Információs Pont és Könyvsarok nyílt Kuvaitban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. október 16. 8:36

Október 11-én Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára nyitotta meg a Magyar Információs Pont és Könyvsarkot a Kuvaiti Nemzeti Könyvtárban. Az államtitkár hivatalos látogatása során kétoldalú tárgyalásokat folyatott kuvaiti kormányzati partnerekkel és kulturális vezetőkkel is.

A szabadságharc nem magyar mártírjairól és a mai nemzedéknek szóló üzenetéről is beszéltek a szónokok Aradon

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. október 11. 10:02

A szabadságharc nem magyar mártírjairól és a mai nemzedéknek szóló üzenetéről is beszéltek a szónokok pénteken Aradon, a vértanú tábornokok emlékére állított Szabadság-szobornál rendezett megemlékezésen. A magyar kormány képviseletében felszólaló Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális diplomáciáért felelős államtitkára, a magyar és nem magyar mártírok áldozatvállalása előtt tisztelgett.

Magyar Hónap rendezvénysorozat Ottawában Kanada fennállásának 150. évfordulója alkalmából

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. október 4. 15:32

Magyar programoknak is otthont ad az ottawai Konföderációs Pavilon a Kanada fennállásának 150. évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozat keretében.

Konferencia a Turizmus Világnapján

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. szeptember 28. 16:24

Szeptember 27. a Turizmus Világnapja, mely alkalomból a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ünnepélyes konferenciát rendezett a szakma hazai vezető képviselőinek és állami döntéshozóinak részvételével. A konferencián a turizmusdiplomácia megújult rendszeréről Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára tartott előadást.

Megkezdődött a Varasdi Barokk Esték programsorozat, amelynek Magyarország a díszvendége

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. szeptember 25. 10:22

Horvátország Magyarország egyik legfontosabb szomszédja minden területen, és ez különösen érvényes a kultúrára - mondta Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár pénteken Varasdon, a 47. Varasdi Barokk Esték megnyitóján, melynek idén Magyarország a díszvendége.

Kiállítás nyílt a magyar reformáció történetéről

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. szeptember 20. 14:18

A protestantizmus előzményeit, kialakulásának körülményeit, egyháztörténeti jelentőségét, a magyar történelemben betöltött szerepét mutatja be molinókon a Soli Deo Gloria - A magyar reformáció öt évszázada című kiállítás, amely szerdán nyílt meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium aulájában.