Közigazgatási Államtitkár

dr. Balogh Csaba Sándor

közigazgatási államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Albánia példaértékűnek tekinti a magyar külügyi modellt

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 22. 15:09

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár az albániai Európa-ügyi és Külügyminisztérium vezetőivel tárgyalt 2018. február 21-én. Az EU-tagjelölt Albánia a külgazdasági terület integrálását tervezi a külügyi tárcájába – e téren nyitottak a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium 2014-es létrehozását övező megoldásokra és tapasztalatokra.

Visegrád Európa szívében: szakmai párbeszédnek adott teret a KKM

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 16. 14:11

Diplomatáknak és kutatóknak szervezett szakmai napot a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Visegrádi Csoport megalapításának 27. évfordulója alkalmából 2018. február 15-én Budapesten, Visegrád Európa szívében címmel. A Külügyi és Külgazdasági Intézettel közösen szervezett szakmai nap lehetőséget kínált a Visegrádi Együttműködés magyar elnökség eddigi eredményeinek áttekintésére.

Harminc magyar bor került be a Külgazdasági és Külügyminisztérium idei borválogatásába

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 12. 13:50

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) idei borválogatásába idén 30 kiváló minőségű magyar bor került, ezek képviselik a magyar borkultúrát a külképviseleteken és a KKM diplomáciai rendezvényein. A borokat hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón mutatták be.

Megnyílt Magyarország addisz-abebai nagykövetsége

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 9. 9:22

Etiópiában tett látogatást Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2018. február 7. és 9. között, ahol politikai találkozói mellett hivatalosan megnyitotta a magyar nagykövetséget. Aláírta továbbá a két ország közötti felsőoktatási együttműködési nyilatkozatot, lehetővé téve, hogy az eddigi 30 helyett évente 50 etiópiai hallgatót fogadjon Magyarország. Dr. Balogh Csaba felkereste az etióp ortodox egyház fejét, Mátyás pátriárkát is.

Az ICT válhat a magyar–ghánai külgazdasági kapcsolatok húzóágazatává

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 2. 14:34

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2018. január 28–31. között hivatalos látogatásra utazott Ghánába, ahol eredményes megbeszélést folytatott több miniszterrel és miniszterhelyettessel. A látogatás margóján az accrai nagykövetség IT Konferenciát szervezett, melyen bemutatták a magyar ICT képességeket.

Posztumusz Andrássy-díjjal jutalmazták Pálmai Géza nagykövetet

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. december 8. 14:46

Dr. Pálmai Géza idén márciusban elhunyt nagykövet kiemelkedő életművének elismeréseként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter id. gróf Andrássy Gyula-díjat adományozott számára, melyet Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2017. december 8-án adott át volt élettársának.

Sikerpályán a magyar–algériai kapcsolatok

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. december 6. 9:01

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2017. december 4–5-én a Magyar–Algériai Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság társelnökeként Algírba látogatott. A GVB ülés mellett a közigazgatási államtitkár megbeszélést folytatott Algéria miniszterelnökével, külügyminiszterével, valamint tárgyalt mezőgazdasági és sporttémákban.

Szófiában folytatott tárgyalásokat Balogh Csaba

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. december 4. 16:47

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2017. november 30-án Szófiába látogatott az Európai Külügyi Szolgálat EU28 körű, külügyi közigazgatási államtitkároknak szervezett informális találkozójára, majd a megbeszélés margóján egyeztetéseket folytatott bolgár partnerével.

Elmélyülhet a magyar együttműködés Latin-Amerikával és a Karib-térséggel

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. november 16. 17:38

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2017. november 16-án fogadta Leonel Fernández Reynát, az EU–LAC Alapítvány elnökét, a Dominikai Köztársaság volt elnökét. A megbeszélésen a Magyarország és Latin-Amerika közötti kapcsolatok fejlesztésére irányuló törekvések elmúlt években elért eredményei mellett a jövőbeni együttműködési lehetőségekről is szó esett.

V4–Nyugat-Balkán Diplomata Napok programsorozatot szervezett a Külgazdasági és Külügyminisztérium

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. november 10. 12:35

Magyarország és a magyar külpolitikai törekvések jobb megismertetése, valamint az együttműködési lehetőségekről folytatott párbeszéd mélyítése volt a célja a 2017. november 6–10. közötti rendezvénysorozatnak, melynek keretében a Visegrádi Csoport és a nyugat-balkáni országok külügyi szakembereit látta vendégül a Külgazdasági és Külügyminisztérium.