Közigazgatási Államtitkár

dr. Balogh Csaba Sándor

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Sikerpályán a magyar–algériai kapcsolatok

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. december 6. 9:01

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2017. december 4–5-én a Magyar–Algériai Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság társelnökeként Algírba látogatott. A GVB ülés mellett a közigazgatási államtitkár megbeszélést folytatott Algéria miniszterelnökével, külügyminiszterével, valamint tárgyalt mezőgazdasági és sporttémákban.

Szófiában folytatott tárgyalásokat Balogh Csaba

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. december 4. 16:47

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2017. november 30-án Szófiába látogatott az Európai Külügyi Szolgálat EU28 körű, külügyi közigazgatási államtitkároknak szervezett informális találkozójára, majd a megbeszélés margóján egyeztetéseket folytatott bolgár partnerével.

Elmélyülhet a magyar együttműködés Latin-Amerikával és a Karib-térséggel

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. november 16. 17:38

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2017. november 16-án fogadta Leonel Fernández Reynát, az EU–LAC Alapítvány elnökét, a Dominikai Köztársaság volt elnökét. A megbeszélésen a Magyarország és Latin-Amerika közötti kapcsolatok fejlesztésére irányuló törekvések elmúlt években elért eredményei mellett a jövőbeni együttműködési lehetőségekről is szó esett.

V4–Nyugat-Balkán Diplomata Napok programsorozatot szervezett a Külgazdasági és Külügyminisztérium

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. november 10. 12:35

Magyarország és a magyar külpolitikai törekvések jobb megismertetése, valamint az együttműködési lehetőségekről folytatott párbeszéd mélyítése volt a célja a 2017. november 6–10. közötti rendezvénysorozatnak, melynek keretében a Visegrádi Csoport és a nyugat-balkáni országok külügyi szakembereit látta vendégül a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A 2020-as tokiói olimpia apropóján találkozott Balogh Csaba államtitkár és a MOB-bal együttműködő japán kormányzó

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. november 9. 18:03

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2017. november 9-én fogadta Fukuda Tomikazut, Japán Tocsigi tartományának kormányzóját és a vele érkező delegációt. A megbeszélésen a sportdiplomáciai együttműködés mellett szerepet kaptak a V4+Japán kapcsolatok is.

Eredményesen zárult Dohában a Magyar–Katari GVB 2. ülése

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. szeptember 26. 16:53

A Magyar–Katari Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) második ülésére 2017. szeptember 25–26-án került sor Dohában. A magyar delegációt Dr. Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára, a katari delegációt Ahmed Bin Dzsászim Bin Mohammed Ál-Tháni sejk, gazdasági és kereskedelmi miniszer, a Bizottság katari tagozatának elnöke vezette.

ENSZ Óceán Konferencia New Yorkban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. június 9. 13:35

Felszólalt New Yorkban a tengeri és tengerparti erőforrások megőrzésével és fenntartható használatával foglalkozó ENSZ-konferencián dr. Berzétei Ákos, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Jogi és Koordinációs Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkára.

Kitüntetés átadása Szmirnov István tb konzul részére

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. április 12. 12:54

Magyarország és Panama kapcsolatainak szorosabbra fűzésében szerzett kimagasló érdemeiért a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át Szmirnov István panamavárosi tiszteletbeli konzul 2017. április 7-én Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkártól.

Magyarország a Déli Nyitás jegyében tovább fejleszti politikai és gazdasági kapcsolatait a latin-amerikai államokkal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. március 28. 14:01

Dr. Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára Brazíliába, Peruba és Ecuadorba látogatott.