Közigazgatási Államtitkár

dr. Balogh Csaba Sándor

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Sikeres harmadik Budapest Afrika Fórumot zárt a KKM és AM: mezőgazdaság a fókuszban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. június 25. 10:57

Az afrikai kontinens, különösen a szubszaharai térség országai iránti megújult magyar érdeklődés jegyében, a 2013-as és 2015-ös fórumok sikerére építve a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2018. június 20-21-én immár harmadik alkalommal rendezte meg a Budapest Afrika Fórumot (BAF).

Balogh Csaba szlovén partnerével tárgyalt

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. június 1. 10:10

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2018. május 30-án fogadta szlovén partnerét, Damjan Bergantot, a Szlovén Köztársaság Külügyminisztériumának főtitkárát, aki a szlovén külügyi intézményfejlesztés érdekében kért konzultációs lehetőséget.

Folytatódik a kiváló magyar-montenegrói külügyminisztériumi kapcsolatok elmélyítése

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. április 19. 16:13

2018. április 17-19. között Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár Podgoricában folytatott tárgyalást Veselin Sukovity montenegrói közigazgatási államtitkárral, valamint udvariassági keretek között fogadta az államtitkárt Srdjan Darmanovic montenegrói külügyminiszter is. Balogh Csaba a montenegrói külügyi tárca munkatársai számára a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a külképviseleti hálózat 2014 óta tartó strukturális fejlesztési lépéseiről tartott előadást.

Rigába látogatott Balogh Csaba

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. március 28. 15:49

2018. március 27-én dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár Rigában megbeszélést folytatott Andrejs Pildegovičs lett külügyi államtitkárral, magyar részről megnyitotta a Lett-Magyar Üzleti fórumot, és látogatást tett a NATO Stratégiai Kommunikációs Kiválósági Központjában.

Albánia példaértékűnek tekinti a magyar külügyi modellt

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 22. 15:09

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár az albániai Európa-ügyi és Külügyminisztérium vezetőivel tárgyalt 2018. február 21-én. Az EU-tagjelölt Albánia a külgazdasági terület integrálását tervezi a külügyi tárcájába – e téren nyitottak a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium 2014-es létrehozását övező megoldásokra és tapasztalatokra.

Visegrád Európa szívében: szakmai párbeszédnek adott teret a KKM

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 16. 14:11

Diplomatáknak és kutatóknak szervezett szakmai napot a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Visegrádi Csoport megalapításának 27. évfordulója alkalmából 2018. február 15-én Budapesten, Visegrád Európa szívében címmel. A Külügyi és Külgazdasági Intézettel közösen szervezett szakmai nap lehetőséget kínált a Visegrádi Együttműködés magyar elnökség eddigi eredményeinek áttekintésére.

Harminc magyar bor került be a Külgazdasági és Külügyminisztérium idei borválogatásába

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 12. 13:50

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) idei borválogatásába idén 30 kiváló minőségű magyar bor került, ezek képviselik a magyar borkultúrát a külképviseleteken és a KKM diplomáciai rendezvényein. A borokat hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón mutatták be.

Megnyílt Magyarország addisz-abebai nagykövetsége

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 9. 9:22

Etiópiában tett látogatást Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2018. február 7. és 9. között, ahol politikai találkozói mellett hivatalosan megnyitotta a magyar nagykövetséget. Aláírta továbbá a két ország közötti felsőoktatási együttműködési nyilatkozatot, lehetővé téve, hogy az eddigi 30 helyett évente 50 etiópiai hallgatót fogadjon Magyarország. Dr. Balogh Csaba felkereste az etióp ortodox egyház fejét, Mátyás pátriárkát is.

Az ICT válhat a magyar–ghánai külgazdasági kapcsolatok húzóágazatává

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 2. 14:34

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2018. január 28–31. között hivatalos látogatásra utazott Ghánába, ahol eredményes megbeszélést folytatott több miniszterrel és miniszterhelyettessel. A látogatás margóján az accrai nagykövetség IT Konferenciát szervezett, melyen bemutatták a magyar ICT képességeket.