A magyar kulturális örökség és a kortárs magyar művészet válogatott képviselőit ismerhetik meg március 5-ig a látogatók, a “Made in Hungary” elnevezésű rendezvénysorozaton, a Magyar Nemzeti Kereskedőház dubai irodája és a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében. Ezzel Magyarország először mutatkozik be ilyen jelentős rendezvényen a térségben.

A Magyarországról szóló kéthetes rendezvénysorozatnak az Abu Dhabi központjában lévő Etihad Modern Művészetek Galériája ad otthont, ahol kiállítás keretében híres magyar találmányokat tekinthetnek meg a látogatók, megkóstolhatják a magyar konyha specialitásait, és megismerkedhetnek a kortárs magyar művészettel. Az eseményen többek között bemutatkozik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a Pécsi Tudományegyetem  Művészeti Kara.

Kép letöltéseBalról jobbra haladva - H.E. Khaled Saddiq Mohammad Samea Al Asmani, Adna Seddeq Al-Mutawaa, Horváth Viktória, Tóth László Fotó: KKM

A  rendezvény Őexc. Osama Naffa nagykövet úr  támogatásával és a Magyar Nemzeti Kereskedőház együttműködésével jött létre.  A két hétig tartó kiállítást a nagykövet és Dr. Horváth Viktória Kiemelt Külgazdasági Kapcsolatokért Felelős nagykövet nyitotta meg február 20-án.

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)