A Külgazdasági és Külügyminisztérium felhívást tesz közzé a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazásszervezők részére.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium felhívja az utazásszervező és - közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet alapján a Budapest Főváros Kormányhivatala által nyilvántartásba vett utazásszervezők figyelmét, hogy amennyiben az Európai Unió és Kína közötti ADS (approved destination status – jóváhagyott célország) szándéknyilatkozat, illetve az ahhoz kapcsolódó vízumszabályok feltételeinek betartása mellett kínai turistacsoportok ADS keretében történő beutaztatását kívánják folytatni, regisztrációs szándékukat 2018. március 9-ig küldhetik meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium felé.

A regisztrációhoz a mellékelt nyilatkozat és adatlap kitöltése és elektronikusan történő megküldése szükséges a [[[hTAfBmIDIZ30RTWnN1enNhbm5hLlZpbmN6ZUBtZmEuZ292Lmh1]]] vagy a [[[nOpNiKIMJdwihoiH3MGmdGlib3IucGF1bG92aWNzZ29uZGFAbWZhLmdvdi5odQ==]]] e-mail címre 2018. március 9-ig.

A jelentkező utazási vállalkozások adatai – az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat értelmében – a regisztrációt követően megküldésre kerülnek a Kínai Turisztikai Hatóság illetékes szervei részére, mely időponttól a jelentkezők részére lehetőség nyílik az ADS-rendszerben, annak feltételei szerint a kínai turisták beutaztatására.

A korábbi ADS-listán már szereplő utazásszervezők részére nem szükséges az újbóli regisztráció; az aktualizált utazási irodai listán – ellenkező jelzés hiányában – továbbra is szerepelni fognak.

Amennyiben az előző regisztráció óta eltelt időszakban a korábbi ADS-listás vállalkozás valamely adatában változás következett be, azt szintén a regisztrációs nyilatkozat és adatlap kitöltésével kérjük jelezni.

Az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat hivatalos angol nyelvű szövege elérhető a Külgazdasági és Külügyminisztérium szakmai honlapján.

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)