Az Európa Tanács emberi jogi biztosa a minap jelezte, attól tart, hogy Magyarország egyes kötelezettségeinek nem tesz eleget. Ez nem igaz. Én ellenben attól tartok, hogy öreguras tempóban nem lehet kezelni a migrációs válságot - mondta Szijjártó Péter.

Több, mint két hónapja folyamatosan arról beszélnek az Európai Unió vezetői, hogy úgynevezett hotspotokat, gyűjtőpontokat hoznak létre, a gazdasági bevándorlókat nem engedik be Európába, és legfőképp azt állítják az EU vezetői, hogy ismét képesek lesznek uralni az eseményeket. A baj csak az, hogy ebből semmi sem látszik. Továbbra is napi 5-10 ezer illegális  bevándorló érkezik Európába teljesen ellenőrizetlenül. Magyarország nem ezt a kényelmes, öreguras tempót választotta, megvédtük az ország és egyben a schengeni zóna külső határát.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa a minap jelezte, attól tart, hogy Magyarország egyes kötelezettségeinek nem tesz eleget. Ez nem igaz. Én ellenben attól tartok, hogy öreguras tempóban nem lehet kezelni a migrációs válságot. Többet kellene tenni.

Sajnos nem ígér sok jót, hogy mivel nem tudjuk magunkat megvédeni, gyenge pozícióban ülünk le tárgyalni Törökországgal.

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)