Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A magyar gazdaság jövője az autóiparon múlik

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. február 21. 14:32

A magyar gazdaság jövője azon múlik, hogy az új korszakába lépő autóipar az új ipari forradalom vezető ágazataként továbbra is hozzájárul-e a belföldi növekedéshez - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Continental új debreceni beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.

Az ENSZ-vita tétje a migráció megállítása vagy megszervezése

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. február 21. 13:31

Kedden az ENSZ New York-i székházában kiderült, hogy a migráció megállítása és megszervezése a tét a globális migrációs csomagról szóló kormányközi vitasorozatban - mondta Szijjártó Péter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Dunaferr fejlődési pályára állt

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. február 20. 14:38

A Dunaferr átvészelte a rendkívül nehéz acélipari piaci korszakot, a hosszú távú stratégia helyes kijelölésével a vállalat megerősödött és fejlődési pályára állt - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A kormány támogatja a Lengyelország melletti kiállást

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. február 20. 13:06

Helyénvalónak, időszerűnek és üdvözlendőnek nevezte a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azt a kormánypárti kezdeményezést, melynek értelmében minden Lengyelország ellen irányuló döntést megvétóznak.

Több mint 700 új munkahelyet hoz létre a Rehau-Automotive Újhartyánban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. február 20. 12:21

Új autóalkatrész gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban a svájci tulajdonú Rehau-Automotive Kft., a beruházással 727 új munkahely jön létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Aki bírálja a Stop Soros törvénycsomagot, megkérdőjelezi a kormány döntési jogosultságát

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. február 20. 12:14

Aki a Stop Soros törvénycsomagot kritizálja, az a magyar kormány szuverén döntési jogosultságát kérdőjelezi meg, ugyanis világos, hogy Magyarország érdekeivel ellentétes az illegális bevándorlás, a magyarok biztonságának érdekével ellentétes a határvédelem lebontása - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján.

Még alá lehet írni a nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezést

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. február 20. 10:41

Április 3-áig van még idő aláírni a nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezést (Minority SafePack) a határon túli magyarok jogaiért - mondta a szomszédságpolitika fejlesztéséért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Spanyol királyi kitüntetés Sárosi Laurának a sportszerűségért

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2018. február 19. 17:39

Február 19-én a Madrid melletti Pardo palotában, szinte a teljes spanyol királyi család részvételével megtartott ceremónián vehette át Sárosi Laura magyar tollaslabdázó Zsófia királynétól a róla elnevezett fair-play díjat.

Luxemburg külügyminisztere gyűlöli Magyarországot

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. február 19. 16:32

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter "gyűlöli Magyarországot", ő egy elvakult bevándorláspárti, a migrációt támogató politikus, aki Soros György kottájából játszik - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hatmilliárdos beruházással hoz létre új K+F központot az Audi

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. február 19. 13:10

Ötödrészben kormányzati támogatásból, 6,15 milliárd forintból megvalósuló beruházással hoz létre új kutatás-fejlesztési központot (K+F) Győrben az Audi - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a járműgyártó magyarországi leányvállalata fennállásának 25. évfordulóján rendezett budapesti eseményen, hétfőn.