Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnökének közleménye

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. május 24. 14:41

A veronai buszbaleset kapcsán szeretném megerősíteni, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és a minisztérium minden dolgozója természetesen továbbra is osztozik a gyászoló családok fájdalmában. A tragédia óta igyekszünk mindent megtenni azért, hogy ezt a fájdalmat enyhítsük.

A keresztény közösségek szörnyű veszélyben vannak a Közel-Keleten

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. május 24. 14:21

A keresztény közösségek, ahogy mások is, szörnyű veszélyben vannak a Közel-Keleten az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet tevékenysége miatt, amely fel akarja számolni őket - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Etnikai és Vallási Erőszak a Közel-Keleten című nemzetközi konferencián Madridban szerdán.

Erősödő együttműködés és bővülő üzleti lehetőségek a Dél-afrikai Köztársasággal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. május 24. 10:50

A kétoldalú konzultációs mechanizmus keretében a Dél-Afrikai Köztársaságba látogatott Bus Szilveszter Déli Nyitásért felelős helyettes államtitkár. A 2017. május 22-23-i megbeszélések elsődlegesen a kétoldalú stratégiai partnerségi kapcsolatok továbbfejlesztésére irányultak az afrikai kontinens egyik meghatározó súlyú és befolyású országával, amely egyben első számú külkereskedelmi partnerünk is az afrikai földrészen. Ide irányul afrikai exportunk mintegy egynegyede.

A magyar kormány a megállapodásban érdekelt, az amerikaitól nem érkezik ehhez támogatás

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. május 24. 8:43

A magyar kormány a megállapodásban érdekelt a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében, sajnálatos, hogy ehhez az amerikai szövetségi kormányzattól nem érkezik támogatás - reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke kedden az amerikai külügyi tárca közleményére.

Idén újabb rekordra nőhet a magyarországi autóipari termelés

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. május 23. 15:45

A magyar autóipar termelési értéke tavaly rekordösszegre, 7874 milliárd forintra nőtt, az Audi konszern legújabb beruházásai pedig hozzájárulnak a termelés további növekedéshez - emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Audi Hungária Zrt. győri sajtótájékoztatóján kedden.

A lehető legaljasabb terrorcselekmény volt a manchesteri támadás

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. május 23. 15:40

A hétfő éjjeli manchesteri támadás a lehető legaljasabb terrorcselekmény volt, hiszen a helyszínen köztudottan sok gyermek szórakozott - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Felértékelődik a keleti nyitás stratégia

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. május 23. 13:04

Felértékelődik a magyar kormány keleti nyitás stratégiája, amely nemcsak az exportpiacok megszerzésére irányult, hanem tőkevonzásra is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Külgazdasági Szövetség közgyűlésén.

Manchesteri robbantás: még nem tudni, van-e magyar érintett

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. május 23. 8:16

Folyamatban van az áldozatok azonosítása, így még nem tudni, van-e magyar érintettje a Manchester Arena rendezvényközpontban hétfő éjjel történt robbantásos merényletnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán kedden.

Felhívás a Manchesterben tartózkodó magyarok számára

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. május 23. 6:34

Magyarország londoni nagykövetsége az alábbi ügyeleti számon várja a Manchesterben történt tragikus eseményekkel kapcsolatos bejelentéseket: 00-44-20-7201-3440.

Csak a magyar határvédelem jelent megoldást

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. május 22. 15:55

Az elmúlt időszakban csak a rendkívül szigorú magyar határvédelem és a kerítés a szerb-magyar határon jelentett megoldást az illegális migrációval szemben - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.