Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A józan ész talaján maradva kell megoldani Európa problémáit

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. december 12. 12:44

Európa nagyon komoly problémákkal néz szembe - mint a migráció, a gazdaságfejlesztés és az Európai Unió bővítése -, és ezeket érzelmi alapon nem, csak a józan ész talaján lehet jól megoldani - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Közép-európai Kezdeményezés (KeK) keddi minszki kormányfői csúcstalálkozóján elmondott felszólalásában, amelyről utána telefonon beszámolt az MTI-nek.

A KKM elítéli a New York-i merényletet

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. december 11. 19:57

A KKM mély megrendüléssel értesült a New York egyik legforgalmasabb állomásán elkövetett újabb terrorista cselekményről.

A Közel-Kelet és Afrika biztonsága szorosan összefügg Európa biztonságával

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. december 11. 16:11

A Közel-Kelet és Afrika biztonsága rendkívül szorosan összefügg Európa biztonságával; a térségben továbbra is nagy az instabilitás, és ez újabb migrációs hullámmal fenyegethet a jövőben - emelte ki Szijjártó Péter hétfőn, az európai uniós tagországok brüsszeli külügyminiszteri tanácsülésének szünetében tartott sajtóértekezletén.

Kijevnek végre kell hajtania a Velencei Bizottság ajánlásait

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. december 11. 15:59

Az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatosan Kijevnek teljes mértékben eleget kell tennie az Európai Unió és a Velencei Bizottság elvárásainak, amennyiben "komolyan gondolja" az euroatlanti integrációs törekvéseit - szögezte le Szijjártó Péter hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

A LIBE-meghallgatás oka a magyar kormány bevándorláspolitikája

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. december 10. 8:03

Ha a magyar kormány nem ilyen politikát vinne a bevándorlás tekintetében, akkor nem került volna sor az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) csütörtöki meghallgatására - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Növekszik a nyomás Ukrajnán

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. december 9. 11:52

Egyértelműen növekszik a nyomás Ukrajnán azt követően, hogy pénteken két fontos nemzetközi szervezet is megerősítette az ukrán oktatási törvénnyel szemben megfogalmazott magyar kritikákat - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón.

A magyar álláspont az EU elvárásaként fogalmazódott meg Kijevvel szemben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. december 8. 15:24

Az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos magyar álláspont az Európai Unió közös elvárásaként fogalmazódott meg Kijevvel szemben az EU-Ukrajna társulási tanács pénteki brüsszeli ülésén - jelentette ki Szijjártó Péter a találkozó után.

Posztumusz Andrássy-díjjal jutalmazták Pálmai Géza nagykövetet

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. december 8. 14:46

Dr. Pálmai Géza idén márciusban elhunyt nagykövet kiemelkedő életművének elismeréseként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter id. gróf Andrássy Gyula-díjat adományozott számára, melyet Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2017. december 8-án adott át volt élettársának.

A mezőgazdaságban kihasználatlan lehetőségek rejlenek

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. december 8. 11:54

A magyar mezőgazdaságban hatalmas kihasználatlan potenciál rejlik - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Fábiánsebestyénen.

Két feltételnek kell teljesülnie az ukrán oktatási törvény kérdésének rendezéséhez

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. december 7. 20:54

Magyarország álláspontja szerint két feltételnek kell teljesülnie az ukrán oktatási törvény kérdésének rendezéséhez - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek csütörtökön Bécsben.