Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Idén a Költészet Világnapján startol a Lipcsei Könyvvásár

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkár, 2019. március 22. 16:07

Tandori Dezső emléke előtt tisztelegve a fiatal magyar költők és a műfordítás áll a március 21-én kezdődő Lipcsei Könyvvásár magyar programjainak középpontjában. Az idei magyar stand arculatát Farkas Anna grafikus tervezte. A magyar kiállítóhely és a könyvbemutatókhoz kapcsolódó kísérőprogramok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Publishing Hungary programja és a Collegium Hungaricum Berlin közös szervezésében valósulnak meg.

Sztáray Péter és Alexander Downer volt külügyminiszter megbeszélése a budapesti Migrációs Csúcs margóján

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Biztonságpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. március 22. 14:58

Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. március 22-én fogadta Alexander Downer volt ausztrál külügyminisztert, aki a Mathias Corvinus Collegium Budapest Summit on Migration – The Biggest Challenge of Our Time elnevezésű nemzetközi konferencián tart előadást az illegális migráció megállításának témájában, „The Australian experience of managing regular and irregular migration” címmel.

Magyarország szoros gazdasági együttműködésre törekszik az Egyesült Arab Emírségekkel

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. március 22. 14:52

Az Egyesült Arab Emirátusok a világgazdasági változások tempóját diktáló országok közé tartozik, amellyel Magyarország szoros együttműködésre törekszik - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyarország-Egyesült Arab Emírségek gazdasági vegyes bizottság második ülése után pénteken Budapesten.

Magyarország gázellátása a jövő évre is biztosított

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. március 21. 16:34

Magyarország jövő évi gázellátása akkor is biztosított, ha Moszkva és Kijev között nem születik az év végéig új, gáztranzitról szóló megállapodás, a Gazprommal emellett megindult a hosszú távú hazai ellátás biztonságához szükséges tervezés és együttműködés is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek, miután csütörtökön Moszkvában megbeszélést folytatott Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával.

Tiszteletbeli konzulátus nyílt a malajziai Penangon

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2019. március 21. 11:00

Az észak-malajziai régióban található képviseletet Dr. Berzétei Ákos, a Külgazdasági és Külügyminisztérium jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára és Káli Attila, Magyarország malajziai nagykövete nyitották meg Penang tagállam vezetőivel.

Növelni kell Jordánia európai uniós támogatását

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. március 20. 14:22

Növelni kell a Jordániának juttatott európai uniós támogatások mértékét a menekültügyi kérdés kezelése érdekében - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ammáni sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter megnyitotta a magyar kulturális évadot Izraelben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. március 19. 21:25

Megnyitotta a márciustól októberig tartó izraeli magyar kulturális évadot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd este Tel-Avivban, a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének harmincadik évfordulóján.

Szijjártó Péter és Benjámin Netanjahu magyar külgazdasági képviseletet nyitott Jeruzsálemben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. március 19. 15:34

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök magyar külgazdasági képviseletet nyitott kedden Jeruzsálemben.

A KKM a magyar-szlovák labdarúgó eb-selejtezőre utazó szurkolókat tájékoztatja

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. március 19. 11:33

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a csütörtöki nagyszombati Szlovákia-Magyarország labdarúgó eb-selejtező mérkőzésre utazó magyar szurkolókat tájékoztatja.

Az izraeli cégek hozzájárulnak a magyar gazdasági dimenzióváltásához

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. március 19. 10:48

Magyarország és Izrael gazdasági, kereskedelmi és befektetési kapcsolatai dinamikusan bővülnek, és az izraeli vállalatokkal folytatott együttműködés nagy segítséget jelent a magyar gazdaság dimenzióváltásához - mondta el az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon Izraelből.