Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Közvetlen légijárat indul Tunézia és Magyarország között

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Gazdaságdiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. március 27. 18:50

Közvetlen légijárat megindításáról tárgyalt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hétfőn Tunéziában.

A Fülöp-szigeteki-magyar együttműködés egy új dimenzióba lép

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 27. 13:25

A Fülöp-szigeteki-magyar együttműködés új dimenzióba lép a manilai magyar nagykövetség újbóli megnyitásával és több megállapodás megkötésével - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon hétfőn, Fülöpi-szigeteki látogatásának első napján.

Egyre többen vannak velünk, de a küzdelem folytatódik

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 25. 8:47

Egyre népszerűbb a magyar álláspont az illegális bevándorlással kapcsolatban, de a brüsszeli küzdelem folytatódik - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel.

A gyorsan változó világban bátor vezetőkre van szükség

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 24. 17:55

A rendkívül gyorsan változó világban nagy szükség van bátor vezetőkre, mert ők tudják erőssé tenni országainkat, nemzeteinket, Aleksandar Vucic pedig bátor vezető - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Belgrádban Aleksandar Vucic miniszterelnök elnökjelölti kampányrendezvényén, ahol szerbül mondta el beszédét.

A Nyugat-Balkán stabilitásának kulcsszereplője Szerbia

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 24. 16:58

A Nyugat-Balkán stabilitásához elengedhetetlen egy stabil, nyugodt és erős Szerbia megléte, ehhez pedig szükség van az európai integráció folytatásához - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek adott nyilatkozatában Belgrádban, ahol részt vesz Aleksandar Vucic miniszterelnök elnökjelölti kampányában.

A versenyképesség érdekében alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 24. 15:06

Az ország versenyképességének érdekében alkalmazkodni kell a megváltozott nemzetközi körülményekhez - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán, pénteken Budapesten.

A ZF Hungária Kft. minimum 770 új munkahelyet hoz létre Egerben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 24. 14:40

A ZF Hungária Kft. új beruházása eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházással minimum 770 új munkahelyet hoznak létre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a ZF Hungária Kft. új egri beruházásáról tartott sajtótájékoztatón.

Szlovéniában tárgyalt Pana Petra

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Gazdaságdiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. március 24. 13:19

Dr. Pana Petra külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár 2017. március 22-23-án hivatalos látogatást tett Ljubjanában, melynek során tárgyalásokat folytatott partnereivel és részt vett a „Together in Africa”-Hungarian-Slovenian Business Conference elnevezésű rendezvényen.

Közös bizalom alapján lehet megoldani a nehéz ügyeket a szomszédokkal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 24. 11:14

A szomszédos országokkal kapcsolatos nehéz ügyeket csak úgy lehet megoldani, ha közös bizalmat alakítunk ki - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) plenáris ülésén mondott beszédében pénteken az Országházban.

EU-karrier 2017: munkalehetőségek az uniós intézményeknél

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 24. 9:18

Az elmúlt két évhez hasonlóan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 2017-ben is megszervezte az „EU-karrier” című előadássorozatot, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével együttműködve. A három budapesti és két vidéki egyetemet érintő információs eseményekre 2017. március 20-23. között került sor.