Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Felavatták az ukrajnai éhínség, a holodomor áldozatainak emlékművét Szegeden

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. november 16. 15:42

Felavatták 1932-1933-as ukrajnai éhínség, a holodomor ártatlan áldozatainak emlékművét, Bohdan Korzs és Mihajlo Korotko ungvári művészek alkotását pénteken a szegedi Dóm téren.

Dr. Balogh Csaba hivatalos látogatása Manilában

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. november 16. 14:40

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2018. november 15-16-án hivatalos látogatást tett Manilában, ahol megbeszélést folytatott Emmanuel Pinol agrárminiszterrel és találkozott a Külügyminisztérium, valamint a Kereskedelmi és Ipari Minisztérium miniszterhelyettesével, továbbá beszédet mondott a V4-Fülöp-szigetek Fórumon.

Minden eszközzel fel kell lépni a vallásos emberek üldözése ellen

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. november 16. 14:32

A 21. században megengedhetetlen, hogy bárkit vallása miatt üldöztetés érjen. Ez ellen mindez eszközzel fel kell lépni - jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken Prágában, egy keresztényüldözéssel foglalkozó nemzetközi konferencián.

A visegrádi együttműködés fenntartása közép-európai érdek

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. november 16. 14:18

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a visegrádi csoport jelenleg az Európai Unió gazdaságilag leggyorsabban fejlődő régiója, az együttműködés fenntartása Közép-Európa érdekében áll.

Támogatni kell a nyugat-balkáni országokat a migráció megállításában

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. november 15. 15:24

Az Egyesült Nemzetek Szervezete és az Európai Bizottság a migrációs folyamatokat támogatja, holott inkább a nyugat-balkáni országoknak kellene segítséget nyújtani abban, hogy meg tudják állítani az illegális bevándorlást - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-nek Pristinából nyilatkozva.

Magyarország növeli katonái számát a KFOR-ban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. november 15. 15:22

Magyarország növeli katonái számát a KFOR-ban, vagyis a NATO parancsnoksága alatt működő koszovói nemzetközi békefenntartó haderőben - közölte a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek Pristinából nyilatkozva csütörtökön.

Telefonon egyeztetett a magyar és a macedón külügyminiszter

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. november 15. 9:04

Macedón kezdeményezésre telefonon egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nikola Dimitrov macedón külügyminiszterrel csütörtök reggel - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-t.

Magyarország a legnagyobb gyógyszerexportálók közé került

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. november 14. 18:54

Tavaly Magyarország a 19. helyen felkerült a 20 legnagyobb gyógyszeripari exportőr ország listájára, amiben a Tevának jelentős szerepe van - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Debrecenben.

Magyarország minden támogatást megad az üldözött keresztényeknek

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. november 14. 15:25

Magyarország minden tőle telhető támogatást megad az üldözött keresztény közösségeknek világszerte - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős megbízottjával, Sam Brownbackkel folytatott szerdai budapesti megbeszélésén.

Magyar-Vietnámi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság nyolcadik ülésére került sor Hanoiban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. november 14. 14:01

2018. november 12-13. között került sor a Magyar-Vietnámi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) nyolcadik ülésére Hanoiban Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár, valamint vietnámi partnere, Hoang Quoc Vuong miniszterhelyettes elnökletével.