Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Megállapodott a kormány a Gazprommal a 2019-es orosz gázszállításokról

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 25. 14:43

Sikerült megállapodni a Gazprommal a Magyarországra irányuló gázszállítások jövő évi mennyiségéről és áráról, illetve megkezdődtek az egyeztetések a 2020-as szállításokról is - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel telefonon pénteken, miután részt vett a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

Olyan megállapodásra kell jutni Londonnal, amely Európa versenyképességét és biztonságát is szolgálja

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 24. 19:10

Magyarország egyértelmű álláspontja szerint olyan méltányos megállapodásra kell jutni Londonnal a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folyó tárgyalásokon, amely biztosítja egyrészt, hogy Európa versenyképessége nem romlik tovább, másrészt azt is, hogy a kontinens biztonsága fennmarad - mondta csütörtökön Londonban Szijjártó Péter.

Magyarország nagyra becsüli az amerikai segítséget az ukrán konfliktusban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 23. 15:54

Magyarország nagyra becsüli az Egyesült Államok segítségét abban, hogy megoldódjon a kisebbségek jogait sértő jogszabályok elfogadása miatt Ukrajnával kialakult konfliktus - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten újságíróknak, miután Wess Mitchell amerikai külügyi államtitkárral tárgyalt.

Magyarország célja és érdeke az erős és sikeres Európa

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 23. 12:14

Magyarország célja és érdeke az erős és sikeres Európa, és természetes, hogy vita van arról, milyen út vezet ehhez - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, az Európa jövője című nemzetközi konferencián.

Új NATO-politika elindítását kezdeményezi Ukrajna esetében a magyar kormány

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 23. 10:55

Kárpátaljai magyar kisebbség megvédése érdekében a magyar kormány memorandumban kezdeményezi új NATO-politika elindítását Ukrajna esetében.

Megengedhetetlen nem beszélni a migráció biztonsági vonatkozásiról

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 22. 15:12

Megengedhetetlen nem beszélni a migráció biztonsági vonatkozásiról azok után, hogy Európában az elmúlt három évben 29 terrorcselekményt követtek el migrációs hátterű emberek - jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben.

Közép-Európa egyre erősebb és ez sokakat irritál

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. május 18. 21:39

Közép-Európa egyre markánsabban zárkózik fel, egyre erősebb és markáns politikai véleményeket fogalmaz meg, ami sokakban irritációt vált ki - jelentette ki Magyar Levente, a külügyi tárca parlamenti államtitkára Pozsonyban, ahol részt vett a Globsec kül- és biztonságpolitikai fórum egyik panelbeszélgetésén pénteken.

Lengyelország és Magyarország erős Európát akar

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 17. 17:26

Lengyelország és Magyarország erős Európát akar, olyat, amely képes megvédeni magát, saját határait, polgárainak biztonságát - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Varsóban, miután Jacek Czaputowiczcsal, a lengyel diplomácia vezetőjével tárgyalt.

A logisztika adja a GDP 6,5 százalékát

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. május 17. 15:45

Az erősödő magyar gazdaság egyik meghatározó ágazata a logisztika, amely a GDP 6,5 százalékát adja, több ezermilliárd forintos értéket állítva elő - mondta a Külgazdasági- és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára a Goodman-Auchan épületegyüttes bokrétaünnepén, csütörtökön.

A nemzetközi cégek belföldi tevékenysége a magyar vállalkozásokat is erősíti

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 17. 12:56

A Magyarországon is termelő nemzetközi cégek tevékenysége erősíti a magyar vállalkozásokat, ezért a kormány továbbra is támogatja a külföldről érkező befektetéseket és minél magasabb belföldi beszállítói arányt szorgalmaz - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a HG Média és a Trend FM kereskedelmi konferenciáján csütörtökön Budapesten.