Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Altusz Kristóf helyettes államtitkár eszéki látogatása

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. október 19. 11:52

Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Európai és Amerikai Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkára 2017. október 18-án Eszékre látogatott.

Szijjártó Péter újranyitotta a limai magyar nagykövetséget

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. október 19. 8:57

Újra megnyitotta Limában szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 2006-ban bezárt magyar nagykövetséget.

Kéretlen beavatkozás a magyar belpolitikába az amerikai ügyvivő sajtószabadságról tett nyilatkozata

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. október 18. 17:23

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára szerint a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének a sajtószabadságról tett keddi nyilatkozata és az ahhoz hasonló megnyilvánulások nem értelmezhetőek másként, mint kéretlen beavatkozásként a magyar belpolitikába.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye a Szomáliában elkövetett terrortámadás kapcsán

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Biztonságpolitikai és Nemzetközi Együttműködésért Felelős Államtitkár, 2017. október 18. 13:24

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a leghatározottabban elítéli a szomáliai Mogadishuban 2017. október 14-én elkövetett terrortámadást, amelynek több mint háromszáz ártatlan ember esett áldozatul.

Szijjártó Péter fogadta az International Gas, ExxonMobil International Ltd. alelnökét

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. október 17. 21:22

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta Peter Clarke-ot, az International Gas, ExxonMobil International Ltd. alelnökét.

Régiós siker a makaói Global Tourism Economy Forumon

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2017. október 17. 16:33

A 2017. október 16-17. között Makaón megrendezett Global Tourism Economy Forum (GTEF) díszvendége Magyarország koordinálása mellett a 16 közép- és kelet-európai ország volt. A kiemelt régiós megjelenés megerősíti országunk térségbeli turisztikai piacvezető szerepét és hozzájárul a gazdasági és kulturális kapcsolataink erősítéséhez.

A szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb kapcsolata Magyarországnak

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. október 17. 13:49

Magyarországnak a szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb diplomáciai és gazdasági kapcsolata, a gazdasági együttműködés is Belgráddal a legjelentősebb a nyugat-balkáni országok közül - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-szerb gazdasági vegyes bizottság szabadkai ülését követően.

Az oktatási törvény várhatóan az EU-Ukrajna társulási tanács napirendjén lesz

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. október 16. 17:28

Az Európai Bizottság illetékesei nem emeltek kifogást az ellen, hogy az EU-Ukrajna társulási tanács naprendre tűzze az új ukrán oktatási törvény ügyét december elején esedékes ülésén - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek hétfői tanácskozását követően.

Észak-Korea biztonsági fenyegetést jelent az egész világra

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. október 16. 14:42

Magyarország mindig is hangoztatott álláspontja szerint egy "őrült kommunista diktátor" vezeti Észak-Koreát, amely ország biztonsági fenyegetést jelent az egész világra - jelentette ki Szijjártó Péter Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminiszterei tanácskozásának szünetében hétfőn.

Ukrajna megsérti az uniós társulási megállapodást

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. október 16. 14:22

Mivel Ukrajna megsérti az Európai Unióval (EU) kötött társulási megállapodásban foglaltakat, ezért az EU-Ukrajna Társulási Tanácsnak napirendre kell tűznie ezt a tényt decemberben esedékes ülésén, ugyanis az ukrán oktatási törvény nem erősíti, hanem megsérti a kisebbségek közösségi jogait - jelentette ki Szijjártó Péter Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminiszterei tanácskozásának szünetében hétfőn.