Parlamenti Államtitkár

Magyar Levente

parlamenti államtitkár

Vezető hírek

Aláírták a muravidéki gazdaságfejlesztési program szerződéseit

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. augusztus 14. 18:29

Az első európai uniós tagállamként Szlovéniában, a Muravidéken írták alá hétfőn a Kárpát-medencei magyarság támogatását szolgáló gazdaságfejlesztési program szerződéseit; a magyar kormány által biztosított 500 millió forintos keretből 155 családi vállalkozás nyert támogatást.

Pozitív Magyarország megítélése az itthoni osztrák vállalkozások körében

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. augusztus 11. 15:32

Közvélemény-kutatást végzett az Advantage Austria hazánkat, mint befektetési helyszínt vizsgálva. Az Osztrák Gazdasági Kamara Nemzetközi Ügynöksége első alkalommal végzett közvélemény-kutatást osztrák telephelyek körében Magyarországon. Ebben összesen 166 hazánkban letelepedett osztrák cég vett részt. A végkövetkeztetés: a vállalatok Magyarországon folyamatában nézve alapvetően optimisták. Az üzemek 81%-a lát változatlan vagy javuló fejlődést Magyarország gazdasági helyzetét illetően az idei évben.

50 éves az ASEAN, Magyarország szoros partnere, a világ egyik legsikeresebb integrációja

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. augusztus 8. 21:51

A Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szervezetéhez tartozó országok Budapesten működő nagykövetségeinek szervezésében az ASEAN megalakulásának 50. évfordulója alkalmából ünnepélyes zászlófelvonásra került sor.

A magyar kormány több mint 6200 vajdasági vállalkozót támogatott

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. augusztus 2. 20:49

A magyar kormány eddig mintegy 9 milliárd forintot helyezett ki a Vajdaságba a gazdaságfejlesztési programján keresztül, és ezzel több mint 6200 vállalkozót támogatott - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Szabadkán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának újabb nyertes pályázóival írtak alá szerződéseket nagyléptékű mezőgazdasági fejlesztésekről.

Magyarország még szorosabbra akarja fűzni gazdasági kapcsolatait az Egyesült Államokkal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. június 27. 22:51

Magyarország még szorosabbra akarja fűzni gazdasági kapcsolatait az Egyesült Államokkal, egyúttal még több amerikai cég szeretné növelni befektetéseit az országban - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára azt követően, hogy megbeszélést folytatott a Magyar-Amerikai Üzleti Tanács (angol rövidítéssel USHBC) delegációjával.

Magyar mindennapok Kárpátalján címmel fotókiállítás nyílt a külügyi tárca épületében

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. június 26. 18:35

Magyar mindennapok Kárpátalján címmel fotókiállítás nyílt hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületében. Mohai Balázs, az MTI/MTVA fotósa képei Beregszászon és környékén készültek az elmúlt hónapokban, és a létminimum alatt élő gyerekek életébe engednek betekintést.

A vidék jövőjét a magas hozzáadott értéket előállító vállalkozások jelentik

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. június 16. 15:18

A vidék és az agrárium jövőjét az intenzív, munkaerőigényes és magas hozzáadott értéket előállító vállalkozások jelentik, amit az Innovofoods Zrt. beruházása is képvisel - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára az Innovofoods Zrt. nagytarcsai fűszerfeldolgozó üzemének átadásán pénteken.

Magyar befektetési fórumot szerveztek New York-ban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. június 15. 15:21

Magyar befektetési fórumot szervezett a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a Bloomberg New York-i irodaházában, a rendezvényen díjazták az IBM magyarországi leányvállalatát - közölte a HIPA az MTI-vel csütörtökön.

Kínába látogatott Pana Petra

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. június 9. 13:59

Az idei évben dr. Pana Petra külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár képviselte Magyarországot a 3. Kína-KKE Befektetési és Kereskedelmi Kiállításon Ningbóban.