Parlamenti Államtitkár

Magyar Levente

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Vezető hírek

A MAHLE gyártócsarnokának megnyitójára került sor Balassagyarmaton

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. október 31. 20:25

Dr. Ponevács-Pana Petra helyettes államtitkár 2018. október 31.-én részt vett a MAHLE Compressors Hungary Kft. gyártócsarnokának ünnepélyes átadóján Balassagyarmaton.

Jövőre az eddiginél is nagyobb gazdaságfejlesztési támogatást kap a kárpátaljai magyarság

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. október 19. 14:41

Elérte a 17 milliárd forintot a kárpátaljai magyarságnak a magyar kormány által az elmúlt két év során nyújtott gazdaságfejlesztési támogatások összege, de tekintettel a jelenlegi nehéz helyzetére a magyar közösség jövőre az eddiginél is nagyobb támogatásra számíthat - jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Beregszászon.

Folytatja magyarországi kutatási tevékenységét a Servier gyógyszergyár

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. október 11. 8:11

A Servier gyógyszeripari vállalat elkötelezett a magyar kutatás iránt és folytatja magyarországi tevékenységét - mondta Olivier Laureau, a Servier-csoport elnöke a társaság magyarországi gyógyszerkutató intézete alapításának 10. évfordulóján rendezett ünnepségen szerdán Budapesten.

A külügyi tárca bekérette az ukrán nagykövetet

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2018. október 10. 14:58

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) bekérette az ukrán nagykövetet, miután "minőségileg új szintre lépett Ukrajna magyarellenes politikája" - közölte a tárca parlamenti államtitkára szerdán Budapesten újságírókkal.

Átadták az osztrák ADA bútorgyártó üzemcsarnokát Körmenden

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. augusztus 17. 17:29

Felavatták a kárpitos bútorok, ágyak és matracok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó ADA Hungária Bútorgyár mintegy 1,2 milliárd forint költséggel épült üzemcsarnokát pénteken Körmenden.

A magyar víztisztító berendezés megkezdte működését a laoszi gátszakadás sújtotta területen

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. augusztus 3. 14:38

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közbenjárásával a katasztrófával érintett laoszi Attapeu tartományba szállított víztisztító berendezés július 31-én, 17:00 órakor beüzemelésre került, és megkezdte a hajlék nélkül maradt lakosság ivóvízzel való azonnali ellátását.

Csutora Zsolt kitüntette Aliaksandr Khainouskit, a Belarusz Köztársaság budapesti nagykövetét

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. augusztus 1. 14:38

Csutora Zsolt, keleti nyitásért felelős helyettes államtitkár Magyarország köztársasági elnökének nevében 2018. július 31-én átadta Aliaksandr Khainouskinak, a Belarusz Köztársaság budapesti nagykövetének a Magyar Érdemrend Középkeresztjét.

Politikai nyilatkozatot írt alá Magyarország és Burgenland

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. július 12. 8:30

Politikai nyilatkozatot írt alá Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök szerdán Budapesten arról, hogy infrastrukturális és kulturális beruházásokban a jövőben is együtt kívánnak működni.

1300 vasúti kocsi beszerzéséről tárgyal Egyiptom Magyarországgal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. július 6. 14:55

Az egyiptomi állami vasutak Magyarországról akarnak beszerezni 1300 vasúti kocsit, a tárgyalások még zajlanak, de vélhetően egy-két hónapon belül sikerül aláírni a megállapodást, amelynek értelmében a szerelvényeket egy magyar és egy orosz cég gyártja majd le konzorciumi formában, a finanszírozásról pedig az Eximbank gondoskodik - mondta a magyar-egyiptomi gazdasági vegyes bizottság csütörtöki üléséről a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára telefonon Kairóból az MTI-nek pénteken.