Parlamenti Államtitkár

Magyar Levente

parlamenti államtitkár

Vezető hírek

Átadták a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. új gyártóbázisát Apcon

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. október 20. 14:54

A cég kapacitásának megduplázása mellett jelentős árbevétel-növekedést tesz lehetővé és 130 új munkahelyet teremt a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. új gyártóbázisa, melyet pénteken adtak át a Heves megyei Apcon.

Újjáéledhet Magyarország és Szlovákia között a határ menti vasúti személyforgalom

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. október 13. 16:29

A magyar kormány törekszik arra, hogy újjáélessze a kisléptékű vasúti személyforgalmat Magyarország és Szlovákia között - jelentette ki a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Nagymegyeren, a felvidéki magyar polgármesterek és képviselők VII. Önkormányzati Szabadegyetemén.

Megkezdődik a magyar kötött segélyhitelből megvalósuló Can Tho-i onkológiai kórház építése

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. október 11. 8:56

2017. október 11-én Nguyen Tan Dung volt vietnámi miniszterelnök, Nguyen Viet Tien egészségügyi miniszterhelyettes, valamint a város elöljáróinak jelenlétében, ünnepélyes keretek között került sor a Mekong deltavidék fővárosában, Can Tho-ben a magyar kötött segélyhitel felhasználásával épülő onkológiai kórház alapkőletételére. Az új intézmény a térségben élő emberek millióinak szakszerű egészségügyi ellátását fogja szolgálni.

dr. Pana Petra helyettes államtitkár részvétele a Laurastar szervizközpontjának ünnepélyes megnyitóján

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. október 6. 14:37

A legújabb technológiájú vasalókat, gőztisztítókat, vasalódeszkákat és egyéb vasaláshoz használt kiegészítőket gyártó svájci Laurastar vállalat új szervizközpontot épített Kapuváron, melynek megnyitójára 2017. október 6-án került sor. A cég magyarországi leányvállalatát a Laurastar Services Kft-t 2008-ban Kapuváron alapította, ahonnan ma már közel 40 országot látnak el cserealkatrészekkel. A beruházás keretében új szervizközpontot épített a vállalat, amely otthonául szolgál a Laurastar képzési centrumának is.

Altusz Kristóf helyettes államtitkár látogatása az Andorrai Hercegségben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. október 4. 14:05

Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. október 3-án megbeszélést folytatott Maria Ubach andorrai külügyminiszterrel, valamint Joan Fornerrel, az andorrai külügyminisztérium bilaterális és konzuli ügyekért felelős igazgatójával, és Gemma Cano multilaterális ügyekért felelős igazgatóval.

A magyar export ismét dinamikusan nő az idén

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. október 2. 14:22

Idén ismét dinamikus a magyar export növekedése: a 2010-es 71 milliárd euróról év végére 100 milliárd euró fölé emelkedik, ami csaknem ötven százalékos növekedés - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar export napján hétfőn, Budapesten.

A kínai vállalatok jelentősen hozzájárulnak Magyarország gazdasági sikereihez

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. október 2. 14:19

Jelentős mértékben járulnak hozzá Magyarország gazdasági sikereihez a kínai vállalatok, a Kínába irányuló magyar kivitel várhatóan tovább bővül és nőhet a hozzáadott érték aránya a termékekben - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a hongkongi Ten Pao beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.

Megnyílt a British Petrol szegedi üzleti szolgáltatóközpontja

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2017. szeptember 26. 16:12

Megnyílt a British Petrol (BP) szegedi üzleti szolgáltatóközpontja, ahol jelenleg csaknem kétszáz munkavállaló dolgozik, a foglalkoztatotti létszámot a tervek szerint 2020-ra ötszázra növelik.

Átadták a Wuppermann cégcsoport magyarországi üzemét

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. szeptember 22. 19:55

Átadták az acélszerkezeteket gyártó, német Wuppermann cégcsoport új, 33 ezer négyzetméter alapterületű gyártó és logisztikai központját pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn.