Nélkülözhetetlenek az európai párbeszéd erősítésére az olyan konferenciák, amelyeknek a kutatás, a fejlesztés és az innováció áll a fókuszában – mondta Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár a think.BDPST elnevezésű innovációs stratégiai fórumon a budapesti Várkert Bazárban március 9-én.

Az üzleti, a tudományos és a politikai élet vezetői tanácskoznak az eseményen arról, hogy miként lehet a kutatás-fejlesztéshez megfelelő környezetet teremteni a régióban. A konferencia jó platformot kínál erre a párbeszédre – mondta Mikola István. Hangsúlyozta:  az innovációs konferencia egyedülálló lehetőséget jelent Magyarországnak, a V4-nek és Közép-Európának, ez az első ilyen tanácskozás, amelynek témája a kutatás-fejlesztés, az innováció és az új technológiák.

Mikola István közölte: a technológia fejlődése, amely egyúttal erkölcsi kihívást is jelent, minden valószínűséggel a jövő meghatározó tényezője. A think.BDPST elnevezésű fórum, Budapest és Magyarország készen áll arra, hogy az előremutató párbeszéd befogadója legyen.

Kép letöltéseFotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A think.BDPST tanácskozáson a gazdasági élet, a kormányzat és a tudomány képviselői vitatják meg a visegrádi régió fejlesztéspolitikájának legfontosabb kitörési pontjait, a gazdaságfejlesztés, a kutatásfinanszírozás, az innováció-politika együttműködési lehetőségeit. Az első alkalommal megrendezett konferencia célja, hogy éves innovációs stratégiai fórumként szorosabbra fűzze a gazdasági, kormányzati és a civil szféra közötti régiós együttműködést.

(MTI / KKM)