Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

Vezető hírek

Minden magyar javaslat bekerült a bevándorlással foglalkozó uniós zárónyilatkozatba

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2016. május 23. 20:14

Magyarország támogatja az uniós külügyminiszterek által tárgyalt, a migrációs válság megoldására megfogalmazott uniós zárónyilatkozatot, mert valamennyi magyar javaslat belekerült - közölte Szijjártó Péter az uniós tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozását követően.

Kazahsztán a legfontosabb közép-ázsiai állam Magyarország számára

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2016. május 23. 17:21

Kazahsztán a legfontosabb közép-ázsiai állam Magyarország számára, a két ország adottságaiból eredően pedig a mezőgazdaság kiemelkedő jelentőségű szektor - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára Budapesten, a kazah-magyar mezőgazdasági befektetési alapról szóló megállapodás aláírásakor.

Fel kell gyorsítani a keleti partnerség országainak integrációját

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2016. május 23. 15:15

A keleti partnerség országainak stabilitása és Európa biztonsága érdekében fel kell gyorsítani a partnerországok európai integrációját - közölte Szijjártó Péter az uniós tagországok külügyminisztereinek brüsszeli találkozójának szünetében.

Mikola István államtitkár képviselte hazánkat Montenegró függetlenségi ünnepségén

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Biztonságpolitikai és Nemzetközi Együttműködésért Felelős Államtitkár, 2016. május 23. 14:11

A Montenegró függetlenségéről 2006-ban tartott népszavazás 10. évfordulóján, május 21-én állami ünnepséget rendeztek Podgoricában, amelyen Magyarországot Mikola István, biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár képviselte.

Szeptembertől közvetlen légi járat közlekedik Budapest és Algír között

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Gazdaságdiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2016. május 23. 13:55

Szeptemberben közvetlen légi járatot indít Budapest és Algír között az Air Algérie - jelentette be Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár és Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Magyarország csak a bevándorlást csökkentő uniós határozatot támogat

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2016. május 23. 12:21

Magyarország kizárólag bevándorlás csökkentését célzó uniós határozatot tud támogatni, az unió bevándorlással kapcsolatos javaslata azonban inkább ösztönzi a migrációt, ahelyett hogy arról szólna, hogyan csökkentsük az Európába való bevándorlás mértékét - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek brüsszeli találkozója előtt.

Mikola István Nigéria külügyi államminiszterével tárgyalt

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Biztonságpolitikai és Nemzetközi Együttműködésért Felelős Államtitkár, 2016. május 23. 11:15

2016. május 19-20. között munkalátogatást tett Budapesten Khadija Bukar Abba Ibrahim asszony, a Nigériai Szövetségi Köztársaság külügyi államminisztere.

Az Európai Unió és a NATO együttműködésére minden eddiginél nagyobb szükség van

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2016. május 20. 13:16

Az Európai Unió és a NATO együttműködésére minden eddigieknél nagyobb szükség van, mivel az európai biztonságot súlyos mértékben rontja a bevándorlási válság - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek pénteki brüsszeli tanácskozását követően.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2016. május 19. 18:27

Magyarország megdöbbenéssel értesült a május 19-én, csütörtök hajnalban Párizsból Kairóba tartó, MS804-es számú utasszállító repülőgép eltűnéséről 69 utassal és személyzettel a fedélzetén.