Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

Vezető hírek

Egyre többen vannak velünk, de a küzdelem folytatódik

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 25. 8:47

Egyre népszerűbb a magyar álláspont az illegális bevándorlással kapcsolatban, de a brüsszeli küzdelem folytatódik - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel.

A gyorsan változó világban bátor vezetőkre van szükség

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 24. 17:55

A rendkívül gyorsan változó világban nagy szükség van bátor vezetőkre, mert ők tudják erőssé tenni országainkat, nemzeteinket, Aleksandar Vucic pedig bátor vezető - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Belgrádban Aleksandar Vucic miniszterelnök elnökjelölti kampányrendezvényén, ahol szerbül mondta el beszédét.

A Nyugat-Balkán stabilitásának kulcsszereplője Szerbia

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 24. 16:58

A Nyugat-Balkán stabilitásához elengedhetetlen egy stabil, nyugodt és erős Szerbia megléte, ehhez pedig szükség van az európai integráció folytatásához - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek adott nyilatkozatában Belgrádban, ahol részt vesz Aleksandar Vucic miniszterelnök elnökjelölti kampányában.

A versenyképesség érdekében alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 24. 15:06

Az ország versenyképességének érdekében alkalmazkodni kell a megváltozott nemzetközi körülményekhez - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán, pénteken Budapesten.

A ZF Hungária Kft. minimum 770 új munkahelyet hoz létre Egerben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 24. 14:40

A ZF Hungária Kft. új beruházása eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházással minimum 770 új munkahelyet hoznak létre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a ZF Hungária Kft. új egri beruházásáról tartott sajtótájékoztatón.

Közös bizalom alapján lehet megoldani a nehéz ügyeket a szomszédokkal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 24. 11:14

A szomszédos országokkal kapcsolatos nehéz ügyeket csak úgy lehet megoldani, ha közös bizalmat alakítunk ki - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) plenáris ülésén mondott beszédében pénteken az Országházban.

Bővülhet a gazdasági együttműködés Magyarország és Vietnam között

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. március 24. 9:12

Több szektorban bővülhet a gazdasági együttműködés Magyarország és Vietnam között: csütörtökön mintegy nyolcvan magyar és tíz vietnami cég folytat kétoldalú tárgyalásokat Budapesten a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) szervezésében, pénteken pedig várhatóan aláírnak két megállapodást a gazdasági vegyes bizottság ülésén.

Trump hivatalba lépése óta lényegében megszűntek a magyar demokráciával kapcsolatos amerikai bírálatok

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 23. 12:14

Donald Trump amerikai elnök hivatalba lépése óta alapvetően megszűntek Washington részéről azok a bírálatok, amelyek az előző vezetés idején a magyar demokráciával kapcsolatban hangzottak el - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az AP amerikai hírügynökségnek adott interjújában.

Nem tudni magyar érintettről

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. március 22. 21:16

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) nem tud arról, hogy magyar állampolgárok is érintettek lennének a szerdai londoni merényletben - mondta a tárca sajtófőnöke az M1 aktuális csatornának.