Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

Vezető hírek

Magyarország nagyra becsüli az amerikai segítséget az ukrán konfliktusban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 23. 15:54

Magyarország nagyra becsüli az Egyesült Államok segítségét abban, hogy megoldódjon a kisebbségek jogait sértő jogszabályok elfogadása miatt Ukrajnával kialakult konfliktus - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten újságíróknak, miután Wess Mitchell amerikai külügyi államtitkárral tárgyalt.

Magyarország célja és érdeke az erős és sikeres Európa

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 23. 12:14

Magyarország célja és érdeke az erős és sikeres Európa, és természetes, hogy vita van arról, milyen út vezet ehhez - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, az Európa jövője című nemzetközi konferencián.

Megengedhetetlen nem beszélni a migráció biztonsági vonatkozásiról

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 22. 15:12

Megengedhetetlen nem beszélni a migráció biztonsági vonatkozásiról azok után, hogy Európában az elmúlt három évben 29 terrorcselekményt követtek el migrációs hátterű emberek - jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben.

Megalakult a negyedik Orbán-kormány

Kormányzat, 2018. május 18. 9:28

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

Lengyelország és Magyarország erős Európát akar

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 17. 17:26

Lengyelország és Magyarország erős Európát akar, olyat, amely képes megvédeni magát, saját határait, polgárainak biztonságát - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Varsóban, miután Jacek Czaputowiczcsal, a lengyel diplomácia vezetőjével tárgyalt.

A nemzetközi cégek belföldi tevékenysége a magyar vállalkozásokat is erősíti

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 17. 12:56

A Magyarországon is termelő nemzetközi cégek tevékenysége erősíti a magyar vállalkozásokat, ezért a kormány továbbra is támogatja a külföldről érkező befektetéseket és minél magasabb belföldi beszállítói arányt szorgalmaz - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a HG Média és a Trend FM kereskedelmi konferenciáján csütörtökön Budapesten.

A valóság nem érdekli az európai parlamenti képviselőket

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 17. 10:55

Nem érdekli a magyar valóság az Európai Parlamentben ülő képviselőket, és az látszik, hogy az NGO-k egy csoportja azon dolgozik, hogy negatív képet fessen Magyarországról - mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Szijjártó Péter ismét az Európa Tanács főtitkárához fordult a kárpátaljai magyarok ügyében

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 16. 13:45

Szijjártó Péter miniszter ismét az Európa Tanács főtitkárához fordult a kárpátaljai magyarok ügyében - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

Két helyen változtat a külügyminiszter

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. május 16. 13:29

Szijjártó Péter szerint a magyar külpolitika eredményessége szempontjából jó döntés, hogy a külpolitika és a hírszerzés irányítása egy kézbe kerül. Miniszteri meghallgatása kapcsán a kormány.hu-nak nyilatkozva megnevezte új államtitkárait is.