Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dr. Navracsics Tibor

közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

Pénzügyi panasztételi lehetőség a megyeszékhelyek kormányablakaiban is

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2014. április 17. 14:23

Április közepétől az ügyfelek immár a megyeszékhelyek kormányablakainál, illetve Vácott is beadhatják pénzügyi fogyasztóvédelmi beadványaikat, s ezek kitöltését a helyi ügyintézők segítik – erről állapodtak meg a közigazgatási tárca, a jegybank és az érintett kormányhivatalok vezetői. Közlemény.

Emléktáblát állítottak a gyermekáldozatoknak és a gyermekmentő tanároknak Makón

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 14:43

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából emléktáblát állítottak a gyermekáldozatoknak és a gyermekmentő tanároknak szerdán a makói József Attila Gimnáziumban.

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezett Navracsics Tibor és Pokorni Zoltán

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2014. április 16. 11:59

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere a Cipők a Duna-parton emlékműnél mécsest gyújtottak és elhelyezték az emlékezés köveit a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján.

Magyarország üdvözli az Európa Tanács határozott kiállását az európai nemzeti kisebbségek jogai mellett

Kormányzat, 2014. április 10. 11:03

Magyarország üdvözli az Európa Tanács által „a nemzeti kisebbségek helyzete és jogai Európában” témában elfogadott dokumentumokat, melyek olyan elveket állítanak az európai jogvédelem figyelmének középpontjába, melyekért Magyarország Kormánya mindig is következetesen kiállt.

Célunk, hogy az állampolgárok partnert lássanak a közigazgatásban

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 9. 13:21

Rétvári Bence, a KIM parlamenti államtitkára köszöntőt mondott a „Partnerségi Program” keretein belül indított Egyetemi Konferenciasorozaton a Károli Gáspár Református Egyetem Állami- és Jogtudományi Karán, Budapesten. A szerda délelőtti eseményt az „Egyszerűsítési Program” címmel szervezett kerekasztal beszélgetés zárta.

Még tanulmányozza a kormány a strasbourgi ítéletet

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 9. 8:15

Még tanulmányozza a kormány a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletét az egyházügyi törvényről - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az m1 Ma reggel című műsorában.

Fontos, hogy jól működjön az állam közszolgálati funkciója

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 8. 11:17

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint fontos, hogy az állam közszolgálati-közigazgatási funkciója jól működjön, és a polgárok partnert és "ne akadályozó ellenséget" lássanak benne.

Példaként kell állítani a kommunizmus üldözöttjeit

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 4. 18:01

Példaként kell állítani a kommunizmus üldözöttjeit a társadalom elé, mert ők szembe mertek szállni a diktatúrával - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára pénteken Budapesten, a Gellért konferenciák – Előadások a kommunizmus bűneiről című könyv bemutatóján.

A közigazgatás szakmailag, erkölcsében és hivatástudatában is megerősödött

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2014. április 4. 11:43

A szétaprózódott, sok szempontból szakmailag is megingott önbizalmú közigazgatás, amely 2010-ben jellemző volt, mára egy szakmailag, erkölcsében és hivatástudatában is megerősödött testület lett – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az új, okmányirodai funkciókat is ellátó dunaújvárosi kormányablak pénteki avatóünnepségén.