RSS feliratkozás

Fotók

A Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) jubileumi ünnepsége az Országházban

A Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) jubileumi ünnepsége az Országházban2014. október 30.

A Földművelésügyi Minisztérium 2014-ig több százmillió forinttal támogatta a mangalicatartó gazdákat az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap forrásaiból, továbbá mintegy 130 millió forintot biztosított a mangalica sertésfajta megőrzésére - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) jubileumi ünnepségén az Országházban.
Legeltetéses állattartás a természetvédelemért

Legeltetéses állattartás a természetvédelemért2014. október 29.

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszöntőt mondott a „Legeltetéses állattartás a természetvédelemért a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén” projekt, zárórendezvényén és átadó ünnepségén.
Átadták a pilisi Boldog Özséb-kilátót

Átadták a pilisi Boldog Özséb-kilátót2014. október 28.

A pilis-tetői Boldog Özséb-kilátó ünnepélyes átadásán Bitay Márton Örs, állami földekért felelős államtitkár mondott köszöntőt.
Megújult az ózdi Van Helyed Alapítvány Alkotóház

Megújult az ózdi Van Helyed Alapítvány Alkotóház2014. október 23.

A Van Helyed Alapítvány Alkotóház az az épület, ahol a tenni akarást ünnepeljük, cigány és nem cigány emberek - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Ózdon. Balog Zoltán a megújult alkotóház és az alapítvány új oktatási stúdiójának átadása alkalmából azt mondta: a kormány és az alapítvány megálmodói azt szeretnék elérni, hogy cigány és nem cigány emberek éljenek a lehetőségeikkel, "aki akar, az tehessen".
Október 23-án ingyenesen látogatható a Parlament

Október 23-án ingyenesen látogatható a Parlament 2014. október 23.

A nemzeti ünnepen ingyenesen látogatható a Parlament. A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) idén háromnapos programsorozatot szervezett az 1956-os forradalom emléknapja alkalmából.
Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt2014. október 23.

Katonai tiszteletadás mellett felvonták az ország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulóján, csütörtök reggel, Budapesten a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.
Megemlékezés a Széna téri 1956-os emlékműnél

Megemlékezés a Széna téri 1956-os emlékműnél2014. október 23.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédet mondott a Széna téri 1956-os emlékműnél tartott ünnepi megemlékezésen az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapján. Fotó: Botár Gergely
A magyarságnak minden oka megvan a büszkeségre

A magyarságnak minden oka megvan a büszkeségre2014. október 22.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint a magyarságnak vissza kell szereznie önbecsülését, mert minden oka megvan arra, hogy büszke legyen magára.
Magyar gasztronómiai napok Madridban

Magyar gasztronómiai napok Madridban2014. október 21.

Október 19-én a Radio Intereconomía A la Mesa ("Ami az asztalra kerül") népszerű gasztronómiai műsorának élő adásával vette kezdetét Madridban a Magyar Gasztronómiai Napok rendezvénysorozat.
Magyar mérnöki tudással, hazai munkával – az utasok kényelméért

Magyar mérnöki tudással, hazai munkával – az utasok kényelméért2014. október 21.

Forgalomba állt a MÁV-START két saját fejlesztésű és gyártású IC+ kocsija, melyek 2014. október 22-étől kezdve az ország több térségében szállítják az utasokat. A vasúti járműgyártás újjáélesztése Magyarország újraiparosításának egyik motorja lehet - mondta Fónagy János államtitkár a forgalomba helyezés alkalmából tartott ünnepségen.
A Magyar Mezőgazdasági Múzeumba került a rekorder szarvasgomba

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumba került a rekorder szarvasgomba2014. október 20.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumba került Magyarország legnagyobb szarvasgombája, a Jászságban talált 1,28 kilogrammos példányt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át a múzeumnak hétfőn. Fotó: Pelsőczy Csaba
Megújult a szilvásváradi református Kerektemplom

Megújult a szilvásváradi református Kerektemplom2014. október 19.

Az emberi erőforrások minisztere szerint nemcsak a kultúrának, de a közjó szolgálatát jelentő politikának is szüksége van a magaslatokra. Balog Zoltán erről vasárnap, a felújított szilvásváradi református Kerektemplom átadása alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten beszélt.
Ne legyen nyomorban élő család Magyarországon!

Ne legyen nyomorban élő család Magyarországon!2014. október 17.

Czibere Károly a szegénység világnapja alkalmából az ország egyik legszegényebb városrészében, a György-telepen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az érintetteknek minden segítséget, esélyt szeretnének megadni a felemelkedésre. Az EMMI államtitkára úgy vélte: a pécsi önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a György-telepen immár hét éve folyó program jó példa arra, hogy el tud indulni a felemelkedés útján egy olyan közösség, amelyről talán már mindenki lemondott.
Orbán Viktor a milánói Ázsia-Európa Tanácskozáson

Orbán Viktor a milánói Ázsia-Európa Tanácskozáson2014. október 16.

Orbán Viktor miniszterelnök az Ázsia-Európa Tanácskozás, az ASEM 10., milánói csúcstalálkozóján az esemény első napján, 2014. október 16-án.
Új motorvonat-flotta állt szolgálatba

Új motorvonat-flotta állt szolgálatba2014. október 15.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar vasúti személyszállítás fejlesztése: a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. közösen beszerzett első FLIRT motorvonatait 2014. október 15-én, Budapesten adták át az utasforgalomnak. A MÁV-START négy járműve október 16-ától szállítja az utasokat, és heteken belül forgalomba áll a GYSEV három motorvonata is. A következő hónapokban folyamatosan bővülő flotta 2015 végére lesz teljes.