RSS feliratkozás

Fotók

Duplájára nő a Biztos Kezdet Gyerekházak támogatása

Duplájára nő a Biztos Kezdet Gyerekházak támogatása2015. január 22.

Ebben az évben már 606 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésére a Biztos Kezdet Gyerekházaknak – jelentette be csütörtökön a kormányszóvivő Monoron, a Czibere Károllyal közösen tartott sajtótájékoztatón.
Fotók: Árvai Károly
Átadták a felújított hajléktalanszállót Békésen

Átadták a felújított hajléktalanszállót Békésen 2015. január 21.

A kormány kiemelt figyelmet fordít a hajléktalanellátásra, a megelőzéstől egészen a kivezető utak megtalálásáig – mondta Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Békésen, ahol átadták az európai uniós forrásból felújított hajléktalanszállót.
Megépült a Tapolcai-tavasbarlang új látogatóközpontja

Megépült a Tapolcai-tavasbarlang új látogatóközpontja2015. január 20.

A világon egyedülálló a Tapolcai-tavasbarlang, amely az új, 300 millió forint uniós pénzből épült látogatóközpontnak köszönhetően az eddigi évi százezer látogatónál is többre számíthat – jelentette ki a földművelésügyi miniszter a létesítmény átadása alkalmából rendezett keddi, tapolcai ünnepségen.
A magyarok jó okkal bíznak a Mercedesben

A magyarok jó okkal bíznak a Mercedesben2015. január 20.

Orbán Viktor miniszterelnök vezette le a futószalagról a Mercedes-Benz legújabb magyar gyártmányú, CLA Shooting Brake nevű modelljét Kecskeméten.
Kormányzati székhely lett Kecskemét

Kormányzati székhely lett Kecskemét2015. január 14.

Magyarország jól halad a vidéki erőcentrumok kiépítésében – mondta a miniszterelnök Kecskeméten, a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának átadó ünnepségén.
15 milliárd forintból újult meg a pécsi klinika

15 milliárd forintból újult meg a pécsi klinika2015. január 13.

Átadták a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ 400 ágyas klinikai tömbjének új szárnyait, valamint a Sürgősségi Betegellátó Osztályt.
A rendőrség megszolgálta a bizalmat

A rendőrség megszolgálta a bizalmat2014. december 23.

A rendőrség megszolgálta a bizalmat, hiszen évek óta folyamatosan nő a felderítések száma és csökken a bűncselekményeké – hangsúlyozta Orbán Viktor kedden Budapesten, amikor 385 új szolgálati gépjárművet adott át a szervezetnek.
Regionális igazságügyi egyeztetés Bécsben

Regionális igazságügyi egyeztetés Bécsben2014. december 20.

A regionális egyeztetés kiemelt figyelmet érdemel az európai uniós munkában – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter, miután találkozott az osztrák elnökkel és egyeztetett cseh, szlovén, szlovák, román, szerb és osztrák kollégájával 2014. december 19-én Bécsben.
Orbán Viktor a brüsszeli uniós csúcson

Orbán Viktor a brüsszeli uniós csúcson2014. december 18.

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójának első napi ülésén 2014. december 18-án.
Kevesebb a fogyasztóvédelmi szabálysértés a karácsonyi vásárokon

Kevesebb a fogyasztóvédelmi szabálysértés a karácsonyi vásárokon2014. december 17.

Az idei karácsonyi vásárokon végzett ellenőrzések 38 százalékánál találtak szabálysértést a fogyasztóvédelmi ellenőrök, egy évvel korábban az az arány még 42 százalék volt - számolt be a javuló tendenciáról Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
A Joint Venture Szövetség és az Igazságügyi Minisztérium stratégiai partnersége

A Joint Venture Szövetség és az Igazságügyi Minisztérium stratégiai partnersége2014. december 12.

Trócsányi László igazságügyi miniszter és Chris Mattheisen, a Joint Venture Szövetség (JVSZ) elnöke a két intézmény közötti stratégiai partnerségi megállapodást írt alá 2014. december 12-én.
Rendhagyó tanóra a Vásárcsarnokban

Rendhagyó tanóra a Vásárcsarnokban2014. december 11.

A tudatos vásárlás fontosságára és az élelmiszerpazarlás visszaszorítására hívta fel a figyelmet egy rendhagyó tanóra keretében a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára, az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva. Feldman Zsolt elmondta: ha átgondoljuk a fogyasztásunkat, odafigyelünk arra, hogy mennyit és mit vásárolunk, azzal sokat tehetünk a környezetünk megóvása és az élelmiszerhulladék keletkezésének csökkentése érdekében.
Jótékonysági rekordkísérlet Budapesten

Jótékonysági rekordkísérlet Budapesten2014. december 7.

A Magyar Piac Szövetkezet és a Karcagi Birkafőzők Egyesületének budapesti rendezvényén 8673 adag birkapörkölt készült – 120 darab hagyományos öntöttvas lábasban – a hungarikumnak minősített karcagi receptúra alapján.
Guinness-rekordot döntöttek almaevésből Budapesten

Guinness-rekordot döntöttek almaevésből Budapesten2014. december 5.

Megdöntötték az almaevés Guinness-rekordját, több mint ezren ettek egyszerre almát pénteken Budapesten a Semmelweis Egyetemen – a rekordkísérletet az Országos Egészségfejlesztési Intézet, a Semmelweis Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösen szervezte, a szükséges almát a Földművelésügyi Minisztérium (FM) biztosította.
Sikeresen zárul az EMMI önkéntességet népszerűsítő kampánya

Sikeresen zárul az EMMI önkéntességet népszerűsítő kampánya2014. december 5.

December 5-éig, az Önkéntesek világnapjáig tart az Emmi által november 24-én elindított önkéntes munkát népszerűsítő kampány. A tárca minisztere és államtitkárai – akik közül többen rendszeresen végeznek önkéntes tevékenységet – a kampány idején az ország több településén hívták fel a figyelmet az önkéntes tevékenység sokszínűségére és az önkéntességet segítő civil szervezetekre.