RSS feliratkozás

Fotók

150 új korszerű autóbusz Budapest agglomerációjában

150 új korszerű autóbusz Budapest agglomerációjában2014. április 4.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelése nyomán a VOLÁNBUSZ Zrt. új járműparkkal veszi át az autóbuszos közösségi közlekedési feladatokat a Budapest forgalmában is fontos szerepet betöltő egyes agglomerációs vonalakon. A BKK és a VOLÁNBUSZ alacsonypadlós, klimatizált MAN és RÁBA-VOLVO buszokkal magasabb színvonalon szolgálja ki a főváros és az agglomeráció 11 településének lakóit. Az új járműveket 2014. április 4-én, Budapesten adták át hivatalosan a közlekedési társaságoknak, a menetrend szerinti forgalomban április közepétől találkozhatnak velük az utasok.
Elismerés az Intersnack győri üzemének fejlesztése

Elismerés az Intersnack győri üzemének fejlesztése2014. április 3.

A magyar mezőgazdaság és a magyar élelmiszeripar elismerése, hogy győri üzemét jelölte ki kelet-európai sütőközpontjának a Chio-termékeket is gyártó Intersnack-vállalatcsoport - mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a két újabb gyártósor csütörtöki avatóünnepségén Győrben.
Megújult a Várkert Bazár

Megújult a Várkert Bazár2014. április 3.

Újra a főváros egyik büszkesége lesz a Várkert Bazár, amely végre méltó régi híréhez és fényéhez - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a megújult épületegyüttes átadásán.
Bővül az autizmussal élő emberek foglalkoztatása

Bővül az autizmussal élő emberek foglalkoztatása2014. április 2.

A kormány az Új Széchenyi Tervben 2 Mrd Ft-ot fordít az autizmussal élők foglalkoztatásának bővítésére, társadalmi beilleszkedésére és egy olyan szakmai tanácsadó hálózat kiépítésére, mely abban segít, hogy az autizmussal élők a mindennapok során a lehető legnagyobb önállóságra tegyenek szert - mondta Soltész Miklós egy, az Autizmus világnapja alkalmából tartott miskolci rendezvényen.
Akácméz nélkül nincs nyereség a méhészetben

Akácméz nélkül nincs nyereség a méhészetben2014. április 1.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Ensén méhészekkel egyeztette az ágazat fejlesztési lehetőségeit. A méhészek szerint az akácméz adja a méhészetek nyereségét, ha az Európai Unió előterjesztése magvalósul, a magyarországi termelők tönkremennek.
Martonyi János és Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter szarajevói látogatása

Martonyi János és Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter szarajevói látogatása2014. március 31.

Különlegesen fontos a magyar katonák Bosznia-Hercegovinában végzett szolgálata, mert Magyarország biztonsága szempontjából nem közömbös, mi történik ebben az országban és régióban - mondta Martonyi János külügyminiszter az Európai Unió békefenntartó ereje (EUFOR) boszniai missziójának a Szarajevó melletti Butmir táborában 2014. március 27-én tett látogatásán.
Kerékpárút fejlesztések a Fertő-tájon

Kerékpárút fejlesztések a Fertő-tájon2014. március 31.

Összesen 1150 millió forint áll rendelkezésre a fertői kerékpárút-hálózat fejlesztésére. Így még az idén elkészülhetnek azok a beruházások, amelyekkel a Fertő-táj magyar része az osztrák kerékpárút-hálózat mai állapotával vetekszik, sőt helyenként meghaladja azt – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hegykő településen tartott ünnepélyes kerékpárút – hálózat átadón.
Az ipari innováció eredményei alapozzák meg a gazdaság sikerét

Az ipari innováció eredményei alapozzák meg a gazdaság sikerét2014. március 31.

A magyar kis- és középvállalkozások ipari innovációs eredményei alapozzák meg a magyar gazdaság hosszú távú sikerét - mondta Szijjártó Péter hétfőn a Vas megyei Csepregen, ahol felavatta az Uniriv Kft. 483 millió forintos beruházással felépült 5300 négyzetméter alapterületű üzemét, amely az Új Széchenyi Terv keretében 192 millió forintos pályázati támogatást kapott.
Átadták a Ludovika új főépületét

Átadták a Ludovika új főépületét2014. március 31.

A Pollack Mihály által tervezett egykori Ludovika Akadémia felújított épülete előtt Orbán Viktor miniszterelnök Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Vas Imre, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes tagja, Patyi András, az egyetem rektora, Fürjes Balázs, az intézmény felújításáért felelős kormánybiztos, valamint Szánti Gábor, az egyetem diákönkormányzatának elnöke közreműködésével vágta át ünnepélyesen a nemzeti színű szalagot.
Gyűjteményes kiállítás nyílt Koszta József műveiből Hódmezővásárhelyen

Gyűjteményes kiállítás nyílt Koszta József műveiből Hódmezővásárhelyen2014. március 30.

A világnak akkor tudjuk bemutatni értékeinket, ha tudjuk, mi a miénk - mondta Balog Zoltán a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeumban Koszta József festőművész kiállításának megnyitóján.
Orbán Viktor: megmutattuk, hogy lehet összefogással történelmet írni

Orbán Viktor: megmutattuk, hogy lehet összefogással történelmet írni2014. március 29.

A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte még annál is többet. Orbán Viktor erről a Fidesz-KDNP választási nagygyűlésén beszélt szombaton a fővárosban, a Hősök terén.
Megújult a hatvani Grassalkovich-kastély

Megújult a hatvani Grassalkovich-kastély 2014. március 29.

Mintegy 3,5 milliárd forintnyi, zömmel uniós forrásból megújult a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumnak helyet adó hatvani Grassalkovich-kastély. Az ünnepélyes átadáson Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mondott beszédet.
Orbán Viktor leleplezte Kosztolányi Dezső egészalakos szobrát Szabadkán

Orbán Viktor leleplezte Kosztolányi Dezső egészalakos szobrát Szabadkán2014. március 29.

Olyasmire készülünk, ami nagyon régen adódott meg a kárpát-medencei magyarságnak – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a vajdasági Szabadkán, ahol leleplezte Kosztolányi Dezső egészalakos szobrát.
Az összefogás eredménye a metró átadása

Az összefogás eredménye a metró átadása2014. március 28.

A 2010-ben létrejött és azóta is fennmaradt összefogásnak és egységnek köszönhető a 4-es metró átadása - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az új metróvonal átadási ünnepségén, a kelenföldi végállomáson.
Fazekas Sándor átadta a kenderesi Piaccsarnokot és -teret

Fazekas Sándor átadta a kenderesi Piaccsarnokot és -teret2014. március 28.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ünnepélyes keretek között átadta a kenderesi Piaccsarnokot és piacteret. A környéken több településen is nagy hagyománya van az út mellett történő értékesítésnek, amellyel főként az átmenő forgalom vásárlóerejét célozzák meg.
Tiszafüred újra a magyar vidék nehézipari központja lesz

Tiszafüred újra a magyar vidék nehézipari központja lesz2014. március 28.

Tiszafüred hamarosan ismét jelentős nehézipari központja lesz a magyar vidéknek - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter a hajógyári nagycsarnok pénteki átadásán, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város ipari parkjában.