RSS feliratkozás

Fotók

Megújult a keszthelyi Festetics-kastély

Megújult a keszthelyi Festetics-kastély2016. április 29.

A Festetics-kastély felújítása még több látogatót vonzhat Keszthelyre. A Balaton térségében az elmúlt években is egyre több fejlesztés valósult meg, továbbiakra is számítani lehet kormányzati támogatással. Mindez a térség látogatottságának növelését szolgálja.
A Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást jelentett be Kecskeméten

A Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást jelentett be Kecskeméten2016. április 29.

Új generációs kompakt autók gyártásával bővíti tevékenységét Kecskeméten a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A 185 milliárd forintos beruházás alapkőletételi ünnepségén Szijjártó Péter elmondta: a kormánynak érdemes volt egy olyan gazdaságpolitikába belevágnia, melynek célja, hogy Magyarország a magas hozzáadott értékű tevékenységek európai központja legyen. Fotók: Ujvári Sándor/MTI
Kerékpáros túraútvonal hálózatot adtak át a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél

Kerékpáros túraútvonal hálózatot adtak át a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél2016. április 27.

A Pilisi Parkerdő Zrt. közjóléti és turisztikai fejlesztéseinek sorában jelentős szerepet szánt a kerékpáros turizmusnak. Bitay Márton, állami földekért felelős államtitkár ünnepélyes átadáson szólt arról, hogy az egyre növekvő célcsoport-igényeket turisztikai projektekkel szolgálják ki az erdőgazdálkodások.
5 éves Magyarország Alaptörvénye

5 éves Magyarország Alaptörvénye2016. április 25.

Az Alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget az Országházban. A konferencián felszólalt többek között Orbán Viktor miniszterelnök és Trócsányi László igazságügyi miniszter is.
VI. Rendőr- és Tűzoltónap

VI. Rendőr- és Tűzoltónap2016. április 23.

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Városligetben a Rendőr- és Tűzoltónapot, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter is meglátogatott. Fotók: Árvai Károly/kormany.hu
Idén is átadták a Pro Natura díjakat

Idén is átadták a Pro Natura díjakat2016. április 21.

A Föld Napja alkalmából a Nemzeti Múzeumban tartott kitüntetési ünnepségen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár átadták az idei PRO NATURA díjakat, emlékplaketteket, és Miniszteri Elismerő Okleveleket.
Megnyílt a Magyar Nemzeti Galéria Picasso-kiállítása

Megnyílt a Magyar Nemzeti Galéria Picasso-kiállítása2016. április 21.

Pablo Picasso több mint száz műalkotását, festményét, rajzait és szobrászati remekműveit tárja a széles közönség elé, egyben a spanyol művész életművének minden korszakába betekintést nyújt a Magyar Nemzeti Galéria Picasso-kiállítása - mondta Hoppál Péter.
Fazekas Sándor a Tudományfesztiválon

Fazekas Sándor a Tudományfesztiválon2016. április 21.

Ez a rendezvény is igazolja, hogy lehet játékosan, a szabadidő kellemes eltöltése közben is pontos tudományos ismereteket átadni az érdeklődők számára - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a rendezvény megnyitóján.
Megduplázza tatabányai gyártókapacitását a német Otto Fuchs

Megduplázza tatabányai gyártókapacitását a német Otto Fuchs2016. április 19.

Megduplázza gyártókapacitását az alumínium keréktárcsákat gyártó tatabányai üzemében a német Otto Fuchs csoport - jelentette be a beruházást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
Kárpát-medencei Élelmiszer-előállítók mutatkoztak be a Földművelésügyi Minisztériumban

Kárpát-medencei Élelmiszer-előállítók mutatkoztak be a Földművelésügyi Minisztériumban2016. április 19.

Termékbemutatóval folytatódott a Földművelésügyi Minisztériumban a Kárpát-medencei Élelmiszer-előállítók konferenciája.
Továbbra is Magyarországon fejleszt az NNG Kft.

Továbbra is Magyarországon fejleszt az NNG Kft.2016. április 19.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és az NNG Kft., amelynek értelmében a főként navigációs szoftvereket gyártó cég az iparági trendekkel ellentétben nem keres olcsóbb munkaerőt, hanem továbbra is Magyarországon tartja központját és a fejlesztési feladatokat - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerződés aláírását követő sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.
Hazatértek a macedón-görög határon szolgálatot teljesítő magyar rendőrök

Hazatértek a macedón-görög határon szolgálatot teljesítő magyar rendőrök2016. április 17.

Egy hónap után hazatértek a macedón-görög határon szolgálatot teljesítő rendőrök, akik másokkal együtt védték Európa határait.
Európa legjobb állatkertje magyar és Nyíregyházán található

Európa legjobb állatkertje magyar és Nyíregyházán található2016. április 17.

Átadták a Nyíregyházi Állatpark Dél-Amerika állatvilágát bemutató új látványosságát. A csaknem 400 millió forintos állami forrásból felépített épület turisztikai és kulturális vonzerővel bír, amely nagyban hozzá tud járulni az emberek életminőségének javításához.
Konzultáció az állatvédőkkel

Konzultáció az állatvédőkkel2016. április 15.

Több mint húsz állatvédelmi szervezettel kezdődtek meg az állatvédelmi konzultációsorozat egyeztetései az Igazságügyi Minisztériumban – jelentette be Völner Pál, a tárca parlamenti államtitkára 2016. április 15-i sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Honvédségi toborzó futás indult

Honvédségi toborzó futás indult2016. április 15.

Az egész országon átívelő toborzó futást szervezett a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság. Céljuk a honvédség kötelekébe való toborzás és a honvédelem ügyének a népszerűsítése - mondta Vargha Tamás államtitkár a futás ünnepélyes indításával egybekötött sajtótájékoztatón. Fotó: Botár Gergely/kormany.hu
Magyar gyártású tűzoltóautókat adtak át

Magyar gyártású tűzoltóautókat adtak át2016. április 14.

A kormány azt tervezi, hogy a következő három évben 108 modern, a magyar mérnöki és technikusi munka minőségét dicsérő, világszínvonalú fecskendős tűzoltójárművet adnak át az ország tűzoltóságainak. Fotó: Árvai Károly/kormany.hu