Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár

dr. Mosóczi László

közlekedéspolitikáért felelős államtitkár

Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár

Vezető hírek

A vasútnak központi szerepe van a közösségi közlekedésben

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. július 6. 17:17

A közösségi közlekedésben a vasútnak központi szerepe van - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten a 68. vasutasnapon, a kitüntetések átadásán.

2018 végére elkészül a zalaegerszegi autóipari tesztpálya első üteme

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. június 19. 15:52

„Magyarország az Ausztriával és Szlovéniával partnerségben, Zalaegerszeg-Graz-Maribor térségében kialakítandó nemzetközi közúti tesztfolyosóval valós környezetben is segítheti a hálózatba kapcsolt és elektromos hajtású járművek fejlesztését” – mondta el Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az uniós szakminiszterek tematikus megbeszélésén 2018. június 19-én, Göteborgban.

Befejezték a dél-balatoni vasútvonal felújítását, szombattól csökken a menetidő

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. június 15. 12:30

Befejeződött a dél-balatoni, valamint a Kaposvár és Fonyód vasútvonal majdnem 73 milliárd forintba kerülő felújítása, amelynek köszönhetően gyorsabban járnak majd a vonatok. Az expresszek menetideje Budapest és Keszthely között újabb 10 perccel, Kaposvár és Fonyód között 20 perccel csökken szombattól, a nyári menetrend életbelépésétől - hangzott el a projektzáró ünnepségen csütörtökön, a balatonboglári vasútállomáson.

Az államfő kinevezte az új kormány államtitkárait

Kormányzat, 2018. május 22. 18:38

Áder János köztársasági elnök kedden az Országház épületében kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának államtitkárait, akik egyúttal hivatali esküjüket is letették.

Megalakult a negyedik Orbán-kormány

Kormányzat, 2018. május 18. 9:28

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.