Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár

dr. Mosóczi László

közlekedéspolitikáért felelős államtitkár

Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár

Vezető hírek

A vezetéstechnikai centrum szerepe nélkülözhetetlen a közlekedésbiztonságban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. szeptember 24. 8:08

A Hungaroring területén található vezetéstechnikai centrum szerepe nélkülözhetetlen az ország közlekedésbiztonságában - hangsúlyozta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a Hungaroring Forma-1-es versenypálya területén húsz éve megépült vezetéstechnikai tanpályán.

A kormány kiemelt feladatként kezeli az alsórendű úthálózat fejlesztését

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. szeptember 21. 11:20

A kormány a vidéki életminőség javítása, a vidék lakosságmegtartó képességének erősítése érdekében kiemelt feladatként kezeli az alsórendű úthálózat fejlesztését - mondta Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára pénteken a Nógrád megyei Bujákon, ahol a település felújított bekötőútját adták át.

A közlekedéspolitika központi eleme a versenyképes vasút megteremtése

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. szeptember 7. 14:18

A közlekedési szakpolitika központi eleme a gyors, kényelmes és versenyképes vasúti személy- és áruszállítás feltételeinek megteremtése - mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken a MÁV fennállásának 150., valamint a MÁV Nosztalgia Kft. alapításának 25. évfordulója alkalmából szervezett nemzetközi vasúti járműparádé szakmai napján, a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

Megújult a 31-es főút csaknem három kilométeres szakasza Tápiószecsőn

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. augusztus 24. 14:00

Megújult a 31-es főút majdnem 3 kilométeres szakasza Tápiószecsőn, az 548 millió forint költségvetési forrás felhasználásával elkészült beruházást pénteken adták át.

A vasútnak központi szerepe van a közösségi közlekedésben

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. július 6. 17:17

A közösségi közlekedésben a vasútnak központi szerepe van - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten a 68. vasutasnapon, a kitüntetések átadásán.

2018 végére elkészül a zalaegerszegi autóipari tesztpálya első üteme

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. június 19. 15:52

„Magyarország az Ausztriával és Szlovéniával partnerségben, Zalaegerszeg-Graz-Maribor térségében kialakítandó nemzetközi közúti tesztfolyosóval valós környezetben is segítheti a hálózatba kapcsolt és elektromos hajtású járművek fejlesztését” – mondta el Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az uniós szakminiszterek tematikus megbeszélésén 2018. június 19-én, Göteborgban.

Befejezték a dél-balatoni vasútvonal felújítását, szombattól csökken a menetidő

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. június 15. 12:30

Befejeződött a dél-balatoni, valamint a Kaposvár és Fonyód vasútvonal majdnem 73 milliárd forintba kerülő felújítása, amelynek köszönhetően gyorsabban járnak majd a vonatok. Az expresszek menetideje Budapest és Keszthely között újabb 10 perccel, Kaposvár és Fonyód között 20 perccel csökken szombattól, a nyári menetrend életbelépésétől - hangzott el a projektzáró ünnepségen csütörtökön, a balatonboglári vasútállomáson.