Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A mesterséges intelligencia erősödéséhez is fontos a hazai kutatás-fejlesztés

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. december 10. 14:52

A kormány számára fontos, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztéséhez kapcsolódó oktatás és kutatás - fejlesztés kellő hangsúlyt kapjon a felsőoktatásban és a duális képzésben egyaránt - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a Continental vállalat budapesti mesterséges intelligencia központjában tett látogatása során hétfőn.

Elindult az első Budapest–Munkács közvetlen járat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2018. december 10. 8:47

December 9-én reggel elindult az első közvetlen Budapest–Munkács InterCity-járat a Nyugati pályaudvarról. A Latorca IC mától normál nyomtávon – tengelyátszerelés nélkül – közvetlen, napi összeköttetést teremt a magyar főváros és Kárpátalja második legnagyobb városa között. A korábban több mint 9 órás út így jelentősen rövidebb menetidővel, hét óra alatt tehető meg vonaton.

Számos rekord megdől idén a hazai polgári repülésben

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2018. december 10. 8:42

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár szakmai elismeréseket adott át a nemzetközi polgári repülés napja alkalmából 2018. december 7-én, Budapesten. Az államtitkár elmondta: 2018 kimagasló éve a magyarországi légi közlekedésnek, az ágazat sok szempontból korábban sosem látott csúcsteljesítményt nyújt.

Kutató és oltóanyag-termelő központot adtak át Mohácson

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. december 9. 11:39

Átadták szombaton a mohácsi Prophyl Kft. kutatólaboratóriumát és oltóanyag-termelő központját, a cég a 700 millió forintos beruházással elkészült létesítmény mellett az állatgyógyászatban újdonságnak számító, a libák vérzéses bél- és vesegyulladása elleni vakcinát is kifejlesztett.

Ha kamionok mennek az utakon, akkor működik a gazdaság

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. december 7. 14:00

Ha kamionok mennek az utakon, akkor működik a gazdaság - hangoztatta az innovációs és technológiai miniszter pénteken az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalának 43-as kilométerénél, az óbaroki lehajtónál, ahol korszerű kamionos pihenőt adtak át.

Az ünnepek előtt is rendszeresek a fogyasztóvédelmi ellenőrzések

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 13:14

A magyar családok biztonságos karácsony előtti készülődését szolgálja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat. Az ellenőrzés kiemelt területe a termékbiztonság, azaz a veszélyes termékek kiszűrése az üzletekben, a webáruházakban és az ünnepi vásárokban egyaránt.

A EuroSkills magyar versenyzőit fogadták az Országházban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 12:21

Ahhoz, hogy egy ország jól működhessen, sokak tehetségére, lelkesedésére, eszére és bölcsességére, de mindenekelőtt elkötelezett és jól végzett munkájára van szükség - hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön a Szakmák Európa-bajnoksága (EuroSkills) magyar versenyzőinek és felkészítőinek adott fogadáson az Országház Vadásztermében.

A kormány a kutatók mellett áll

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. december 6. 14:40

A kormány fontosnak tartja, hogy a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs rendszer átalakításakor az átmeneti időszakban is lehetővé tegye a Magyar Tudományos Akadémia zavartalan működését, hiszen alapelvünk, hogy érték nem veszhet el - mondta Palkovics László innovációs és technológia miniszter az MTA csütörtöki rendkívüli közgyűlése kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Több ágazat teljesítménye biztosítja az ipar bővülését

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. december 6. 12:26

Több ágazat teljesítménye biztosítja az ipar bővülését: az élelmiszeripar, az építőipar, illetve az egészséggazdaságon belül is több olyan alágazat van, amely kimagaslóan teljesített októberben - mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

December közepétől országszerte elérhető lesz a SZIP Mobil

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2018. december 6. 12:22

December közepétől a Szupergyors Internet Program (SZIP) keretén belül országszerte előfizethető lesz a mobilszolgáltatóknál a 4G hálózaton a SZIP Mobil mobilinternet csomag - jelentette be Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.