Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Még egy hétig lehet jelentkezni a WRO™ Legorobot verseny selejtezőire

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. április 18. 10:37

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával idén Magyarország rendezi a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi legorobot építő verseny döntőjét 2019. november 8-10. között, Győrben. Az esemény célja a robotika népszerűsítése, a természettudományos kompetenciák és a szakmai képzés erősítése. A verseny hazai selejtezőjére április 26-ig várják az érdeklődők jelentkezését.

Ötéves technikummá alakulnak a szakgimnáziumok 2020 szeptemberétől

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 14:52

A szakképzés megújítása érdekében 2020 szeptemberében a mostani szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak - jelentette be Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára szerdai budapesti sajtóbeszélgetésén, a Szakképzés 4.0 stratégiát ismertetve.

Nem kell kicserélni a vásárlók könyvét az üzletekben

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 9:15

Az új uniós adatvédelmi előírások miatt módosulnak a vásárlók könyvével kapcsolatos szabályok, azonban ez a gyakorlatban mindössze annyit jelent, hogy a fogyasztók a jövőben már nem láthatják egymás bejegyzéseit és adatait. A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kereskedőknek emiatt nem kell új vásárlók könyvét beszerezniük.

Az innovációs tárca konstruktív együttműködést vár az Akadémiától

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. április 17. 7:58

A kormány nem kevesebb, hanem több kutatást szeretne. Az a cél, hogy a hazai tudományos kutatásokra fordított milliárdok a magyar gazdaság hatékonyságát és versenyképességét növeljék.

Erősíteni kell a szerbiai felsőoktatási kapcsolatokat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. április 16. 10:14

Magyarország szeretné megerősíteni a szerbiai felsőoktatást, elsősorban a műszaki, informatikai, gazdálkodástudományi területen - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az M1 aktuális csatornán kedden.

Agrár Szakma Sztár fesztivált rendeznek a Hungexpón Budapesten

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. április 15. 13:54

Idén első alkalommal rendezik meg az Agrár Szakma Sztár Fesztivált április 15-16-án a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a rendezvényen a szakmai versenyek döntőjével párhuzamosan bemutatkoznak az agrárszakmák - mondta a főszervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a verseny megnyitóján hétfőn Budapesten.

Lehetőség az információk gyűjtésére

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. április 15. 12:27

A Szakmák éjszakája nagyszerű lehetőség az információk gyűjtésére, a rendezvényen számos céget és szakképzést végző iskolát is el lehet érni - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken Debrecenben.

Rekordmértékű növekedés az építőiparban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 15. 10:22

2019 februárjában 48%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene éves alapon. Az ágazatban ekkora mértékű bővülést még soha nem mértek hazánkban.

Közösségi tervezés alapozza meg a fővárosi vasútfejlesztést

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. április 15. 10:05

Budapest Közép-Európa egyik legfőbb vasúti csomópontja. A vasúti közlekedés mindenki közös ügye, ezért fontos, hogy a lakosság és a gazdasági szereplők közösségi tervezés formájában mondhassák el véleményüket, tapasztalataikat a jövő vasútfejlesztésével kapcsolatban. A Budapest Vasúti Stratégia elkészítésének első lépéseként a projekt honlapján keresztül küldhetik meg az érintettek a fővárosi vasúti közlekedési, személyszállítási és árufuvarozási lehetőségekkel kapcsolatos meglátásaikat, ötleteiket 2019. május 15-én éjfélig.

Mercedes autóbuszokat adott át az Inter Traction Electrics Kft. a VOLÁN-nak Debrecenben

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. április 15. 9:56

Tizenhét szóló városi autóbuszt vett át a VOLÁN Buszpark Kft. pénteken Debrecenben, az Inter Traction Electrics Kft. telephelyén. Ezek voltak az utolsó darabjai annak az 50 Mercedes-Benz Conecto Next Generation járműnek, amelyet készre szerelve szállított le a járműgyártó a közlekedési társaságnak.