Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A kormány fontos partnernek tekinti az amerikai kamarát

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. június 22. 18:12

A kormány fontos partnernek tekinti a Magyarországon működő Amerikai Kereskedelmi Kamarát (AmCham), amely a magyar gazdaságban jelentős szerepet betöltő vállalatokat tömöríti - mondta az innovációs és technológiai miniszter a kamara pénteki budapesti üzleti fórumát követően újságíróknak.

A kormány célja az ország versenyképességének javítása

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. június 22. 17:33

Magyarország versenyképessége és gazdasági növekedése szempontjából meghatározó az innováció és a kutatás-fejlesztés, amelyek ezért is váltak kiemelt területté: a kormány Innovációs és Technológiai Minisztériumot hozott létre, kidolgozza az egységes innovációs és tudománypolitikai stratégiát, és ezért kell megszüntetni a költségvetési forrásgazdálkodás eddigi széttagoltságát is.

A gazdasági növekedés egyik pillére a kiskereskedelem

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkár, 2018. június 22. 9:19

Idén áprilisban 4,4 százalékkal nőtt az üzletek forgalma, az ágazat folyamatos bővülése így már ötvennyolc hónapja tart. A kormány adócsökkentésekre és béremelésekre összpontosított gazdaságpolitikájának köszönhető, hogy a hazai kiskereskedelem a 2010-es átlaghoz képest közel 30 százalékkal jobban teljesített.

Hatósági együttműködéssel szűrtek ki interneten kapható, csodát ígérő termékeket

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. június 21. 12:26

A kormány célja, hogy a családok biztonságosan tudjanak vásárolni az interneten is, ezért a fogyasztóvédelem középpontjában a netes kereskedelem ellenőrzése áll. Az elmúlt időszakban több mint 1200 e-kereskedelmi vállalkozást vizsgáltak, köztük az úgynevezett csodát ígérő termékeket forgalmazókat is. A megtévesztő weboldalak, a hamis ígéretekkel kínált termékek kiszűrése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) több hatóság összefogását kezdeményezte. A hatóságok együttműködésének eredményeként számos terméket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Döntés a „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2018. évi támogatása" (FV-II-18) tárgyában kiírt pályázatban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkár, 2018. június 20. 9:17

Örömmel értesítjük a Tisztelt Pályázókat, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium meghozta döntését a „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2018. évi támogatása (FV-II-18)" tárgyában kiírt pályázatban.

Döntés a „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2018. évi támogatása" (FV-I-18) tárgyában kiírt pályázatban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkár, 2018. június 20. 9:04

Örömmel értesítjük a Tisztelt Pályázókat, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium meghozta döntését a „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2018. évi támogatása (FV-I-18)" tárgyában kiírt pályázatban.

Jövő ősszel Győrben rendezik a 16. World Robot Olympiad világdöntőjét

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. június 19. 17:39

Európában először Győrben rendezik jövő év november 8-10. között a 16. World Robot Olympiad robotépítő és -programozó verseny világdöntőjét hatvanöt ország csaknem háromezer, 9 és 25 év közötti versenyzőjének részvételével - hangzott el az eseményt bemutató sajtótájékoztatón kedden a győri városházán.

Az ITM támogatja a megyei jogú városok fejlesztéseit

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. június 19. 17:24

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatja a megyei jogú városok fejlesztéseit, projektjeik folytatása érdekében mindig nyitott az egyeztetésekre - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten.

2018 végére elkészül a zalaegerszegi autóipari tesztpálya első üteme

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. június 19. 15:52

„Magyarország az Ausztriával és Szlovéniával partnerségben, Zalaegerszeg-Graz-Maribor térségében kialakítandó nemzetközi közúti tesztfolyosóval valós környezetben is segítheti a hálózatba kapcsolt és elektromos hajtású járművek fejlesztését” – mondta el Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az uniós szakminiszterek tematikus megbeszélésén 2018. június 19-én, Göteborgban.

A Digitális Jólét Program végrehajtását az innovációs és technológiai miniszter irányítja

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. június 18. 19:00

A magyar kormány 2015 végén – az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció, az InternetKon eredményei alapján – indította el a digitális ökoszisztéma egészét átfogó fejlesztési programot. A Digitális Jólét Program (DJP) célja, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertese legyen.