Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Mintegy félszáz határmenti kerékpáros rendezvény létrejöttét segíti az ITM

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. február 15. 8:29

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 23 millió forinttal támogatja a környezettudatos szemléletet erősítő, határokon átnyúló kerékpáros túrák, programok megvalósítását a „Kerékpárral 7 határon át” programsorozatban.

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem és a BlackRock alapkezelő

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2019. február 14. 15:59

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem és a világ legnagyobb pénzügyi befektető társaságának, az amerikai BlackRock alapkezelőnek a budapesti innovációs és technológiai központja.

Az új szakképzési stratégia tervezete nem tartalmazza a tankötelezettség emelését

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. február 14. 13:16

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az új szakképzési stratégia kormány elé kerülő változata nem tartalmazza a tankötelezettség 17 éves korra emelését.

A robotok nem elveszik, hanem könnyebbé teszik az emberek munkáját

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2019. február 13. 14:11

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére megtartotta első szakmai napját a Digitális Jólét Program (DJP) keretében létrejött Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció 2019. február 12-én Budapesten.

Ősszel indulhat az egységes közlekedési jegyrendszer próbaüzeme

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. február 13. 8:25

A fenntartható közösségi személyszállítás fejlesztése érdekében megkezdődött a Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer (HKIR) kivitelezése.

Fővárosi szinten folynak az egyeztetések a repülőtéri zajterhelésről

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. február 12. 15:46

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a Fővárosi Önkormányzat, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Budapest Airport Zrt., a HungaroControl Zrt. és az érintett civil csoportok képviselőinek bevonásával január óta zajlanak egyeztetések a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működésével összefüggő zajterhelés kapcsán.

Teljesítményalapú finanszírozásra van szükség a Magyar Tudományos Akadémiánál

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. február 12. 15:44

Teljesítményalapú finanszírozásra van szükség a Magyar Tudományos Akadémiánál, mert Magyarország a nemzetközi innovációs rangsorokban és a szabadalmak számát tekintve is lemaradásban van.

A szakképző iskolák felét fejlesztették az elmúlt két évben

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. február 12. 12:46

A szakképzés vonzó környezetének kialakítása érdekében az elmúlt két évben a 381 intézmény csaknem felében valósult meg fejlesztés - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára kedden Komáromban.

Heves megye hat településén adtak át szupergyors internet hálózatot

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2019. február 12. 12:42

Közel 250 millió forintból újabb hat Heves megyei településen épült ki szélessávú internet hálózat a Szupergyors internet programban (Szip) - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a fejlesztés keddi átadásán, Csányon.

Csaknem 800 milliárd forint kormányzati forrás debreceni fejlesztésekre

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. február 10. 14:02

A magyar kormány 2030-ig mintegy 700-800 milliárd forint forrást biztosít debreceni fejlesztésekre - jelezte az innovációs és technológiai miniszter pénteken a Debreceni Egyetemen (DE) rendezett üzleti-befektetői fórumon.