Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A BMW üzemi tanácsai is nyitottak a debreceni beruházásra

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. október 18. 16:30

A BMW üzemi tanácsai is nyitottak arra, hogy a vállalat autógyárat építsen Debrecenben - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Berlinben a német autógyártó társaság üzemi tanácsainak világszintű találkozóján tartott előadása után.

Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és innováció-menedzsmentért felelős államtitkárság, 2018. október 18. 9:33

"Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerő-igényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése" - mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

Szorosabbá válhatnak a magyar-amerikai üzleti kapcsolatok

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. október 17. 17:30

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács mintegy 30 fős delegációját fogadta 2018. október 17-én. A tárgyaláson a miniszter ismertette az Innovációs és Technológiai Minisztérium kiemelt intézkedéseit, amelyek mentén a felek egyeztethettek a további együttműködés lehetőségeiről.

Járműipari összefogást kezdeményezett Palkovics László

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. október 17. 15:48

A járműipar szereplőinek összefogását kezdeményezte Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdán az Automotive nemzetközi autóipari és beszállító szakkiállításon, hogy koalíciót alkotva tekintsék át a járművek károsanyag-kibocsátására vonatkozó új európai szabályozás hatását a magyar autóiparra, és tegyenek javaslatot a célértékek megvalósíthatóságára.

Gyermek és Ifjúsági Országgyűlést tartottak a parlamentben

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energiaügyekért és Klímapolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. október 17. 14:59

Több mint háromszáz diák részvételével rendezték meg szerdán a nyolcadik Gyermek és Ifjúsági Országgyűlést a gyermekek világnapja alkalmából az Országház Felsőházi termében; a résztvevők elsősorban az oktatásról és a környezetvédelemről tettek fel kérdéseket az illetékes kormánytagoknak.

Szintet lép a magyar autóipar

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. október 17. 12:30

Szintet lép a magyar autóipar, cél, hogy a gyártás mellett Magyarország élen járjon a technológiák fejlesztésében is - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás megnyitóján.

Magyarország vezető szerepre készül az összekapcsolt és autonóm közlekedésben

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. október 17. 8:47

„Az összekapcsolt és autonóm közlekedés térnyerését elősegítő eddigi és tervezett kormányzati szakpolitikai intézkedések célja, hogy Magyarország az ágazatban európai szinten is vezető szerepet betöltő országgá váljon” – fejtette ki Palkovics László a Connected Transport Summit c. konferencián, 2018. október 16-án Brüsszelben.

Szintet lépünk a szakképzési intézmények fejlesztésében is

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. október 13. 16:17

Az elmúlt két évben a szakképzési centrumok tagintézményeinek csaknem fele újult meg, és az év végéig további tizennégy felújított iskolát adnak át - közölte az innovációs és technológiai miniszter szombaton Kiskunhalason.

Szépségápolási termékeket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. október 13. 8:19

Kozmetikumok tisztaságát és hajszárítók biztonságos működését vizsgálta a fogyasztóvédelem. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt országos ellenőrzés során a 120 különböző kozmetikai termék közül hatot kivontak a forgalomból. A 12 megvizsgált hajszárító mindegyike megfelelt az előírásoknak.

Miniszteri biztos segíti a Corvinus Egyetem és a zalaegerszegi tesztpálya fejlesztését is

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. október 12. 9:48

A minisztérium meghatározó tématerületeiért, kiemelt projektjeiért felelős miniszteri biztosok álltak munkába az innovációs tárcánál októberben.