Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság

Weingartner Balázs

fenntarthatóságért felelős államtitkár

Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Tájékoztatás „Az illegális hulladéklerakók felszámolása” című pályázati kiírásra benyújtható pályázatok befogadásának lezárásáról

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. február 8. 14:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az Országos Hulladékgazdálkodási Terv céljainak megvalósítása érdekében meghirdetett „Az illegális hulladéklerakók felszámolása” című pályázati kiírás vonatkozásában ezúton tájékoztatja a pályázat benyújtására jogosult települési önkormányzatokat, hogy a támogatási forrás kimerülésére tekintettel – a pályázati kiírás II. 2. fejezetében foglaltak alapján – a pályázatok befogadását 2019. február 8. 14:00 órától lezárta.

Már több mint kétezer elektromos autóra kértek támogatást

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. február 4. 8:28

Népszerű az elektromos autók megvásárlását támogató pályázat, az első ütem meghirdetése óta több mint 2000 gépjármű beszerzéséhez kapcsolódó igény érkezett be, minden második esetben már a kifizetés is megtörtént – mondta el Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

A 2018. évi Fejlesztési pályázatról döntést hozott a Fejlesztési Bizottság

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. január 31. 11:08

Mintegy 2,5 milliárd forint összegben támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium a hulladékhasznosítási ipart.

Márciusig megérkeznek a háztartási gépek csereprogramjának támogatási okiratai

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. január 24. 14:24

Március elejéig minden pályázó megkapja az Otthon melege program háztartásigép-csere alprogramjának támogatási okiratait - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Elkészült a 2019. évre vonatkozó Országos Gyűjtési és Hasznosítási Terv módosítása

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. január 23. 16:36

A 2019. évi terv módosítását az indokolta, hogy a kormány elfogadta a környezetvédelmi termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékok gyűjtésének, kezelésének és fejlesztésének finanszírozásához szükséges intézkedésekről szóló határozatát, melynek értelmében a hulladék-gazdálkodási feladatok támogatására a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvényben rögzítettekhez képest 3 milliárd forint többletforrást biztosít.

Illegális hulladéklerakók felszámolására pályázhatnak az önkormányzatok

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. január 8. 12:56

Az illegális hulladéklerakók felszámolását támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az Országos Hulladékgazdálkodási Terv céljainak megvalósítása érdekében a tárca mintegy 240 millió forint támogatást bocsát a települési önkormányzatok rendelkezésére.

Újraindul a konvektorcsere-pályázat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 28. 11:28

Jövőre 2 milliárd forintos keretösszeggel újraindul az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Közel másfél milliárd forint a víziközmű-rendszerek műszaki állapotának javítására

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 27. 12:54

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Vízközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából nyújt támogatást az önkormányzatoknak annak érdekében, hogy a települések ivóvízminősége megőrizhető, javítható legyen.

Elkészült a 2018. évre vonatkozó Országos Gyűjtési és Hasznosítási Terv módosítása

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 11. 13:40

A 2018. évi terv módosítását az indokolta, hogy az állami hulladékgazdálkodást közvetítő szervezet által 2018-ban indított közbeszerzési eljárások eredményeinek, valamint a 2017. évi OGyHT teljesítése során fel nem használt összeg ismeretében meghatározhatóvá váltak a hulladékáramok tekintetében a még szükséges finanszírozási feladatok és a rendelkezésre álló források.