Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság

Schanda Tamás

európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A digitalizáció alapvetően határozza meg a gazdasági teljesítményt

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. április 3. 15:34

A magyar gazdaság teljesítőképessége a kis- és középvállalkozások innovációs képességének növelésével fokozható – monda Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az Alba Innovár Digitális Felzárkóztatási Program zárókonferenciáján tartott előadásában 2019. március 26-án, Székesfehérváron.

A felsőoktatási fejlesztéseket mutatják be a nyílt napokon

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 14. 9:33

Az egyetemi nyílt napokhoz kapcsolódóan hét helyszínen mutatják be az európai és hazai forrásokból megvalósuló felsőoktatási fejlesztéseket január 15. és február 2. között – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára 2019. január 14-én.

Az EU tavaly 4,4 milliárd eurót utalt fejlesztésre Magyarországnak

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 7. 16:04

Az Európai Bizottság 2018-ban 4,4 milliárd eurót, azaz több mint 1400 milliárd forint fejlesztési forrást utalt Magyarországnak - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára hétfőn újságíróknak.

Az Európai Bizottság az uniós forrásokat ne a bevándorlókra, hanem az európai emberekre fordítsa!

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 5. 8:37

Magyarország jól sáfárkodik az uniós forrásokkal: a jelenlegi költségvetési ciklus mintegy 9000 milliárd forintos keretösszegének egészét odaítélték már a pályázóknak, a következő ciklus költségvetési átalakítását, a források tervezett átcsoportosítását azonban elfogadhatatlannak tartja - mondta el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára keddi fórumán Esztergomban.

Megújult iskolát adtak át Újfehértón

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 3. 9:07

A cél az, hogy Magyarország 2030-ra Európa öt legélhetőbb országának egyike legyen, ehhez pedig elengedhetetlen a köznevelési intézmények és a tanuláshoz kapcsolódó fejlesztések támogatása - mondta Schanda Tamás államtitkár Újfehértó egy megújult iskolájának átadóján.

A digitalizáció kulcsfontosságú a versenyképességhez

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2018. november 23. 10:42

A gazdaság folyamatos erősödése és a politikai stabilitás megfelelő alapot jelent ahhoz, hogy hazánk 2030-ra Európa öt legélhetőbb országa közé tartozzon, azonban a következő években is sok feladat áll még az ország előtt, többek között a közszolgáltatások digitalizációja terén.

Kiemelkedően jól teljesít Magyarország

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2018. november 19. 13:39

Az európai uniós források felhasználása Magyarországon a V4-es összehasonlításban is kiemelkedő: a keret több mint 60 százalékát a kormány már kifizette a projektek végrehajtóinak, ezzel toronymagasan vezet a V4-ek között - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Magyarország toronymagasan vezet a régióban az uniós források felhasználása terén

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2018. november 16. 12:53

A 2014 és 2020 között Magyarország rendelkezésére álló uniós fejlesztési források 98 százalékát már lekötötték, ezzel hazánk a régióban az első helyen áll a kohéziós pénzek felhasználásában – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az ECHO TV Brüsszel – Európa választ című műsorában.

A kormány közfeladatot ellátó intézmények energiahatékonysági fejlesztéseit támogatja

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2018. november 12. 16:29

A kormány eddig több mint 600 olyan projektet részesített támogatásban, amely a közfeladatot ellátó intézmények energiahatékonysági fejlesztéseit segítette elő – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára Cegléden egy átadóünnepségen.

Az oktatásban is megkezdődött a digitalizáció

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2018. november 12. 16:26

„Legalább 30 éve nem volt olyan fejlesztés az oktatásban, mint amely az elmúlt években európai uniós és hazai költségvetési forrásokból elkezdődött” - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a XX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencián Hajdúszoboszlón. Az államtitkár arról is beszélt, hogy elkezdődött a digitalizáció alkalmazása a köznevelésben is.