Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Vezető hírek

A magyarok idegennyelv-tudásának javítását célozza meg a kormány

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. szeptember 18. 16:50

Magyarország versenyképességének növelése érdekében – a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslataival egyetértve – a kormány további intézkedések kidolgozásra kérte fel a minisztériumokat a magyar lakosság idegennyelv-tudásának javítására.

Az atomenergia is segít mérsékelni az éghajlatváltozás hatásait

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energiaügyekért és Klímapolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. szeptember 18. 16:45

A magyar álláspont szerint valamennyi alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrás alkalmazására szükség van, mivel csak a kellőképpen változatos energiamix lesz képes lépést tartani a megbízható, megfizethető és tiszta villamos energia iránti növekvő kereslettel – mondta Kádár Andrea Beatrix, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 62. közgyűlésén Bécsben.

Az unió következő költségvetésének a kutatást és a digitalizációt kell szolgálnia

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. szeptember 18. 14:40

Az EU következő költségvetésében a kutatás-fejlesztést, a digitalizációt és a kohézió erősítését kell előtérbe állítani - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Friends of Cohesion (a kohézió barátai) országcsoport konferenciájának sajtótájékoztatóján.

Több mint háromezer kilométernyi út újult meg

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. szeptember 15. 13:39

Az elmúlt években több mint 3000 kilométernyi alsóbbrendű út újult meg Magyarországon, a következő években pedig a Magyar falu program révén jelentős összegeket fordítanak a vidéki, 4-5 számjegyű utak felújítására - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken a Zala megyei Ortaházán.

Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek együttműködését kezdeményezi a kormány

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. szeptember 14. 17:21

Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek, szervezetek együttműködését szorgalmazza a kormány.

Új forgalmi rend lép életbe az M0 felújítása kapcsán

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. szeptember 13. 13:15

A torlódások csökkentése érdekében az M0 autóút déli szektorának rekonstrukciója miatt szükségessé vált forgalomterelések átalakításáról született döntés a szaktárca és az állami beruházók egyeztetésének eredményeként.

Valótlanságokat tartalmaz az Akadémia sajtóközleménye

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. szeptember 12. 10:49

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium értetlenül áll a Magyar Tudományos Akadémia legfrissebb nyilatkozata előtt, miszerint elakadtak a tárgyalások a tárca és az Akadémia között. A Lovász László által hivatkozott anyag a már korábban megállapodott és ma kezdődő tárgyalások munkaanyaga, amelyet mindkét bizottság tagjai is megkaptak.

Kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. szeptember 12. 9:21

A kormány gazdaságfejlesztési stratégiájában kiemelt feladat az innovatív kis- és közepes vállalkozások támogatása - mondta az innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten, a Pitch@Palace Hungary 1.0 nemzetközi start-up-verseny döntőjén.

Modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó mérnökök nélkül

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. szeptember 10. 20:57

Modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó építőmérnökök nélkül, munkájukban ötvöződnie kell a korszerű technológiának, a modernitásnak és a fejlődésnek éppúgy, mint a hagyományoknak és a kultúrának - mondta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn az Építőmérnök 200 elnevezésű nemzetközi konferencián, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.