Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Vezető hírek

Az alkotó ember az egyik legértékesebb nemzeti kincsünk

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. augusztus 21. 17:58

Állami kitüntetéseket adott át az augusztus 20-i, nemzeti ünnep alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár kedden, Budapesten, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Dísztermében.

Folytatódik a párbeszéd a kis és középvállalkozásokkal

Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2018. augusztus 21. 9:43

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott (Miniszterelnöki Kabinetiroda) dr. Palkovics László miniszterrel egyeztetett a következő éveket érintő együttműködési lehetőségekről.

Magyarországon rendszeres a hidak vizsgálata

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. augusztus 15. 19:00

A magyarországi közúti hidak műszaki állapotát akár heti, de minden esetben féléves és éves rendszerességgel ellenőrzik. A karbantartási feladatokra 2018-tól nagyobb összeget fordít a kormány.

Hasznos tanácsok a Ryanair járattörlésben érintett utasok számára

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkár, 2018. augusztus 9. 17:46

Több, pénteken induló budapesti járatát is törölnie kellett a Ryanairnek pilótáik európai szintű munkabeszüntetése miatt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az érintett utasok kellemetlenségeinek enyhítésére az alábbiakban összefoglalja az ezzel kapcsolatos, legfontosabb információkat és tanácsokat.

Megkezdte előkészítő munkáját a Szakképzési Innovációs Tanács

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. augusztus 9. 9:29

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére első alkalommal, előkészítő jelleggel ült össze a Szakképzési Innovációs Tanács (SZIT), amelynek legfőbb célja, hogy a középfokú szakképzési és felnőttképzési rendszer jövőbeli fejlesztési irányainak kérdésében aktív párbeszéd jöjjön létre a kormányzat és a szakképzési rendszer meghatározó szereplői között.

Partnerségi megállapodást kötött az ITM és a Siemens a szakképzés fejlesztésére

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. augusztus 6. 15:41

A duális szakképzés reformjára és az ezt előkészítő program indítására négy évre szóló partnerségi megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), illetve a Siemens Zrt., a dokumentumot Palkovics László miniszter és Dale A. Martin elnök-vezérigazgató írta alá.

A hőségriasztás miatt felfüggesztik a hétvégi kamionstopot

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. augusztus 3. 15:26

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2018. augusztus 4-én és 5-én korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

Egyre kevesebb a fogyasztóvédelmet érintő jogsértés

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkár, 2018. augusztus 2. 16:05

A következetes ellenőrzéseknek is köszönhető, hogy egyre kevesebb a fogyasztóvédelmet érintő jogsértés, a kockázatos termék vagy szolgáltatás - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Már biztos az országos csúcs az idei Európai Mobilitási Héten

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. augusztus 2. 8:49

Mostanáig 233 hazai önkormányzat, önkormányzati társaság regisztrált az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap eseménysorozat nemzetközi honlapján. Sosem vállalkozott még ennyi hazai település az Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányához kapcsolódó rendezvények megszervezésére, az eddigi rekordot 214 helyszínnel 2016 tartotta.