Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Vezető hírek

A korszerű honvédséghez szükség van az innovációra

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 12. 16:09

A kormány azt várja tőlünk, hogy erős, ütőképes, modern, korszerű honvédséget hozzunk létre, amihez nagyon nagy szükség van a kutatásra, fejlesztésre, innovációra - jelentette ki a honvédelmi miniszter hétfőn Zalaegerszegen.

Útdíjbevételek is gyarapítják a falusi útalap forrásait

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár, 2018. november 9. 8:17

A kistelepülésekre vezető közútszakaszok felújításában hasznosulnak a teherautók után fizetendő útdíjak jövő év eleji kiigazításából származó bevételek.

A kreatív tudást is importálná Kína

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 8. 11:03

Magyarország innovatív vállalkozásai mutatkoztak be Sanghajban, a Kínai Nemzetközi Import Expó (CIIE) záró szakmai napján csütörtökön.

Magyarországi egyetemalapításról is tárgyalt Palkovics László Kínában

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 7. 9:19

A kínai Csungking Egyetem meghívására tartott előadást az innovációs és technológiai miniszter a felsőoktatási intézményben 2018. november 7-én. A tárcavezető Magyarország és Csungking globális autóipari központi szerepére utalva az ágazati együttműködésekben rejlő további lehetőségekre, így a zalaegerszegi tesztpálya adottságainak kiaknázására hívta fel a figyelmet.

Az oktatás digitális átalakításába is besegít a Huawei

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 6. 9:01

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és az információs és telekommunikációs technológiák egyik vezető globális szállítója, a Huawei Technologies regionális elnöke, James Li együttműködési megállapodást írt alá 2018. november 6-án, Sanghajban.

Lendületesebb közös munkára készülnek a magyar és kínai szaktárcák az innovációban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 5. 14:57

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter innovációs együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Miao Wei kínai ipari és információs technológiai miniszterrel 2018. november 5-én, Sanghajban.

Érdemi visszatartó erővel bír a webáruházak fogyasztóvédelmi ellenőrzése

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkár, 2018. november 5. 9:40

Az elmúlt évek fogyasztóvédelmi ellenőrzései 54-ről 15 százalékra szorították vissza az e-kereskedelemben tapasztalt jogsértések arányát. A kedvező változás az elektronikus kereskedelem fogyasztóvédelmét szigorító törvénymódosításnak is köszönhető.

Hőstettekre ma is szükség van

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. október 27. 12:06

Miniszteri elismeréseket adott át az október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szombaton Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetemen rendezett eseményen.

A cégeknek a technológia, a munkavállalóknak a tudás ad új lehetőséget

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. október 26. 21:55

Az idei év első nyolc hónapjában 6,3 százalékkal nőtt a magyarországi járműgyártás termelése; ehhez a teljesítményhez elengedhetetlen a korszerű tudással rendelkező szakemberek munkája, ezért "a legfontosabb feladatunk, hogy minél több tehetséges fiatalt tereljünk a szakképzés irányába" - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken a Mercedes Benz Academy átadásán Kecskeméten.