Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Vezető hírek

Magyar-szlovák egyeztetés határon átnyúló fenntartható fejlesztési és közlekedési projektekről

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. március 25. 17:09

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Sólymos László szlovák környezetvédelmi és Érsek Árpád közlekedési miniszterrel tárgyalt a határon átnyúló fenntartható fejlesztési és közlekedési projektek közös előkészítéséről és megvalósításáról 2019. március 22-én, Lipóton.

Összefogott az ország egy tisztább környezetért

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. március 25. 13:20

A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért - mondta Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára hétfőn a rendezvény záró sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Innovációs partnerségre lép a magyar szaktárca az Egyesült Arab Emírségekkel

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. március 22. 12:53

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2019. március 21-én, Budapesten fogadta Szultán bin Szaíd Al Manszúrit, az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterét.

1848 a haladásról, a bátor kezdeményezésekről is szól

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. március 18. 18:53

Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetemen rendezett eseményen.

Megkezdődött a fenntarthatósági témahét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 18. 14:45

Negyedszer hirdette meg a fenntarthatósági témahetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) idén; a témahéten a minisztérium parlamenti államtitkárának ismertetése szerint kétszer annyi intézmény és ötször annyi diák vesz részt, mint négy évvel ezelőtt.

A szemetelés megelőzésére, a hosszú távú megoldás érdekében a kormány átfogó programot dolgoz ki

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. március 18. 13:55

A kormány, a lakosság és a vállalatok összefogására van szükség a szemetelés és az illegális hulladéklerakók visszaszorítása érdekében - mondta Palkovics László a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemléletformáló kampány megnyitóján.

Lezárult a Szakma Sztár Fesztivál

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. március 14. 18:09

Lezárult a XII. Szakma Sztár Fesztivál, a csütörtöki záróünnepségen 52 szakmában az első három helyezettet díjazták a részvevő 232 fiatal versenyző - köztük több külhoni magyar - közül a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Osztrák mintára a kamarák és vállalatok kezdeményezésére fejleszti a kormány a szakképzést

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. március 14. 15:14

Osztrák mintára, az iparkamarák és a vállalatok kezdeményezésére fejleszti tovább a kormány a szakképzést Magyarországon; a Szakképzés 4.0 stratégia szerint a szakgimnáziumokat majd ötéves technikumok váltják fel, a szakképző iskolában minden diák ösztöndíjat kap, a duális képzésben pedig munkajövedelmet kaphatnak a fiatalok - ismertette Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a szakmai szervezetekkel együttműködésben készült stratégia fontosabb elemeit ismertető sajtótájékoztatón Budapesten.

2014 óta a magyar ipar nőtt a leggyorsabban a V4-ek között

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. március 14. 15:08

Ellentétben Európával, a magyar járműipar jól teljesített az elmúlt időszakban, hiszen a járműgyártás kibocsátása 2018 januárjához képest 4,8 százalékkal bővült; a járműipar termelési értéke 2010 óta több mint megduplázódott. A gazdaság stabilizációját követően sebességváltás történt, 2014 óta a magyar ipar nőtt a leggyorsabban a V4-ek között - állapította meg Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Kecskeméten.