Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Vezető hírek

Sikeres nemzetközi minták mentén újulhat meg a hazai kutatóintézeti hálózat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. január 17. 14:50

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) céljai szerint Magyarország európai szinten is élenjáró kutatás-fejlesztési és innovációs potenciálra tesz szert a kiemelt gazdasági területeken – mondta el Palkovics László a kutatóintézeti vezetők számára rendezett egyeztető fórumon 2019. január 17-én, Budapesten.

Kucsák László a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal új vezetője

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. január 16. 16:27

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2019. január 1-jétől határozatlan időre Kucsák Lászlót nevezte ki a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnökének, aki az erről szóló okiratot a mai napon vette át a minisztertől. Az új vezető tevékenységének elsődleges célja a szakképzés és a felnőttképzés további fejlesztése, a 21. századi szakképzés megvalósítása.

Növekszik Magyarország súlya a science parkok nemzetközi hálózatában

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. január 16. 11:57

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hivatalában fogadta Luis Sanzot, a Tudományos és Technológiai Parkok Nemzetközi Szövetségének (IASP) főigazgatóját és a Tudományos és Technológiai Parkok Szövetségének (TTPSZ) vezetőit 2019. január 15-én.

Az Akadémia minden törvényes eszközzel rendelkezik feladatai finanszírozásához

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. január 15. 15:08

Minden szükséges forrás és eszköz a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendelkezésére áll ahhoz, hogy az általa működtetett intézményi kutatóhálózat működőképességének biztosításához a folyamatban lévő átvilágítás lezárásáig szükséges, szabályos lépéseket megtegye.

Több mint 300 felsőoktatási fejlesztés valósul meg 280 milliárdos forrásból

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. január 15. 15:34

Több mint 300 felsőoktatási fejlesztési projekt valósul meg 33 intézményben, több mint 280 milliárd forint értékben - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásáért felelős miniszteri biztosa kedden Pécsett, a tárca által indított országos roadshow első állomásán.

Magasabb szintre kell emelni a magyar-német technológiai és innovációs együttműködést

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. január 11. 9:52

Magasabb szintre kell emelni a már most is jól működő magyar-német gazdasági, technológiai és innovációs együttműködést - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Berlinben a német szövetségi kormány közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős miniszterével, Andreas Scheuerrel folytatott megbeszélése után.

Minden autópályának el kell érnie a határig

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. december 20. 15:23

Útfejlesztésre 2500 milliárd forintot fordít a kormány 2025-ig, a fejlesztések két legfontosabb célja, hogy minden megyeszékhely elérhető legyen gyorsforgalmi úton, illetve minden autópálya elérje az országhatárt - közölte Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Berettyóújfaluban, az M35-ös autópálya befejező, és az M4-es autópálya első szakaszának átadásán.

Az új buszstratégia fókuszában az utasok minél magasabb szintű kiszolgálása áll

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. december 18. 15:44

Az új buszstratégia fókuszában a közösségi közlekedést igénybe vevő utasok minél magasabb szintű kiszolgálása áll - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten a Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság (NABB) ülésén.

Együttműködési megállapodást kötött az innovációs tárca és a HÖOK

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. december 18. 11:29

Együttműködési megállapodást kötött hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).