Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Vezető hírek

Még egy hétig lehet jelentkezni a WRO™ Legorobot verseny selejtezőire

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. április 18. 10:37

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával idén Magyarország rendezi a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi legorobot építő verseny döntőjét 2019. november 8-10. között, Győrben. Az esemény célja a robotika népszerűsítése, a természettudományos kompetenciák és a szakmai képzés erősítése. A verseny hazai selejtezőjére április 26-ig várják az érdeklődők jelentkezését.

Ötéves technikummá alakulnak a szakgimnáziumok 2020 szeptemberétől

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 14:52

A szakképzés megújítása érdekében 2020 szeptemberében a mostani szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak - jelentette be Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára szerdai budapesti sajtóbeszélgetésén, a Szakképzés 4.0 stratégiát ismertetve.

Az innovációs tárca konstruktív együttműködést vár az Akadémiától

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. április 17. 7:58

A kormány nem kevesebb, hanem több kutatást szeretne. Az a cél, hogy a hazai tudományos kutatásokra fordított milliárdok a magyar gazdaság hatékonyságát és versenyképességét növeljék.

Erősíteni kell a szerbiai felsőoktatási kapcsolatokat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. április 16. 10:14

Magyarország szeretné megerősíteni a szerbiai felsőoktatást, elsősorban a műszaki, informatikai, gazdálkodástudományi területen - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az M1 aktuális csatornán kedden.

Agrár Szakma Sztár fesztivált rendeznek a Hungexpón Budapesten

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. április 15. 13:54

Idén első alkalommal rendezik meg az Agrár Szakma Sztár Fesztivált április 15-16-án a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a rendezvényen a szakmai versenyek döntőjével párhuzamosan bemutatkoznak az agrárszakmák - mondta a főszervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a verseny megnyitóján hétfőn Budapesten.

Rekordmértékű növekedés az építőiparban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 15. 10:22

2019 februárjában 48%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene éves alapon. Az ágazatban ekkora mértékű bővülést még soha nem mértek hazánkban.

Országszerte több száz szakmát próbálhatnak ki a diákok a Szakmák éjszakáján

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. április 15. 8:13

Nemcsak egy éjszaka a szakmáké, a szakképzésé maga a jövő - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Hunnia nevű oktatóhajóján, Budapesten, ahol megnyitotta a Szakmák éjszakája országos pályaorientációs rendezvényt pénteken.

Együttműködési megállapodást kötött a BME és a Karlsruher Institut für Technologie

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. április 11. 16:22

Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint a német Karlsruher Institut für Technologie (KIT, Karlsruhei Technológiai Intézet) a fővárosban csütörtökön. Kettős diplomát kaphatnak villamosmérnök-hallgatók, az ősszel indult első évfolyamba huszonöten járnak.

Folytatódik a kormány építőipari technológiakorszerűsítési programja

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 12. 8:41

Folytatódik a kormány építőipari technológiakorszerűsítési programja, az idén 6 milliárd forinttal támogatják az építésgazdasági kis- és középvállalkozások termelékenységét növelő technológiai korszerűsítést - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a csütörtökön az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatási programról tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.