Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Vezető hírek

A kormányzat kiemelt figyelmet fordít a közúti áru- és személyszállító vállalkozások versenyképességének javítására

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 21. 11:38

A magyar közúti áru- és személyszállító vállalkozások működési feltételrendszerének javítására vonatkozó 16 pontos intézkedésiterv-javaslatot adott át Palkovics László miniszternek Szabó György, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) elnöke 2018. november 20-án.

További alapító tagokkal bővült a Mesterséges Intelligencia Koalíció

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 20. 16:10

Újabb 46 szervezet csatlakozott alapítóként az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére létrejött Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció). A jelenleg 124 tagot számláló MI Koalíció célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia (MI) fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon.

Német egyetemek vezetőivel tárgyalt Palkovics László

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 20. 10:38

Az innovációs és technológiai miniszter dél-németországi útján a baden-württembergi közlekedési miniszterrel és a tartomány meghatározó felsőoktatási intézményeinek vezetőivel egyeztetett az együttműködési lehetőségekről 2018. november 19-én.

Erre figyeljünk Fekete Pénteken

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkár, 2018. november 20. 10:32

A novemberi Black Friday alkalmával a webáruházak számtalan akciós lehetőséget kínálnak vásárlóiknak. Az alábbi fogyasztóvédelmi tanácsok figyelembe vételével bosszúságoktól mentes lehet az akciós időszak.

Kiemelkedően jól teljesít Magyarország

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkár, 2018. november 19. 13:39

Az európai uniós források felhasználása Magyarországon a V4-es összehasonlításban is kiemelkedő: a keret több mint 60 százalékát a kormány már kifizette a projektek végrehajtóinak, ezzel toronymagasan vezet a V4-ek között - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Március végén tesz javaslatot az MTA átalakítására a felkért testület

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 17. 9:43

Az MTA Kutatóhálózati Tudományos Elnöki Bizottsága jövő év március végéig tesz javaslatot a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) működésének átalakítására - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken a Modern Gyárak Éjszakája megnyitóján újságírói kérdésre válaszolva.

A digitalizáció a fenntartható növekedés hajtóereje

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 17. 9:47

A digitalizáció a fenntartható növekedés egyik legfontosabb hajtóereje, jelentős versenyképességi tényező - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken Budapesten, a Modern gyárak éjszakája programsorozat megnyitóján, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. gyárában.

Magyarország toronymagasan vezet a régióban az uniós források felhasználása terén

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkár, 2018. november 16. 12:53

A 2014 és 2020 között Magyarország rendelkezésére álló uniós fejlesztési források 98 százalékát már lekötötték, ezzel hazánk a régióban az első helyen áll a kohéziós pénzek felhasználásában – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az ECHO TV Brüsszel – Európa választ című műsorában.

A Nobel-díjas Gérard Mourou-t köszöntötték Szegeden

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 15. 14:55

A Nobel-díjas Gérard Mourou-t, az ELI-projekt kezdeményezőjét köszöntötték csütörtökön Szegeden, a francia fizikus október elején elnyert elismerésének tiszteletére bővítették az épületkomplexum előtt elhelyezkedő, a lézer kifejlesztésének mérföldköveit bemutató lézertörténeti idővonalat.