Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Videók

Átláthatóbbá és egyértelműbbé vált az általános közigazgatási rendtartás

Átláthatóbbá és egyértelműbbé vált az általános közigazgatási rendtartás2016. december 6.

Az általános közigazgatási rendtartásról és a közigazgatási perrendtartásról szóló jogszabályok elfogadását követően Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a rendtartás átláthatóbbá és egyértelműbbé vált. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón hozzátette: az új jogszabály új helyzetet teremt abból a szempontból is, hogy át kell tekinteni az ágazati szabályokat is, ami adott esetben az állampolgárok számára a határidők rövidüléséhez vezethet.
Versenyképességi kérdés, hogy milyen a polgári perrendtartás

Versenyképességi kérdés, hogy milyen a polgári perrendtartás 2016. november 22.

Versenyképességi kérdés, hogy milyen egy ország polgári perrendtartása - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján, miután az Országgyűlés elfogadta az új polgári perrendtartásról szóló törvényt.
Wopera Zsuzsa a témáért felelős miniszteri biztos a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy az új polgári perrendtartás koncentráltabbá teszi az eljárást, így akár már egy tárgyaláson is eldőlhet a jogvita.
A migrációs jelenség igazi kihívás

A migrációs jelenség igazi kihívás2016. november 9.

Igazi kihívásnak nevezte a migrációs jelenséget az egész világra nézve Trócsányi László igazságügy-miniszter a Modernkori népvándorlás, avagy a migráció komplex megközelítése című, a Belügyi Tudományos Tanács által szervezett nemzetközi konferencián.
Nemzeti, alkotmányos identitásunkat védi majd az alaptörvény-módosítás

Nemzeti, alkotmányos identitásunkat védi majd az alaptörvény-módosítás 2016. október 5.

Az ország nemzeti, alkotmányos identitását védelmező alaptörvény-módosításról tárgyalt szerdai ülésén a kormány, amelynek pontosított változatát hétfőn terjeszti az Országgyűlés elé - közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter sajtótájékoztatóján, amelyet Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral tartott.
Elfogadhatatlan, hogy a nép megkérdezése nélkül hozzanak döntést

Elfogadhatatlan, hogy a nép megkérdezése nélkül hozzanak döntést2016. szeptember 30.

Trócsányi László igazságügyi miniszter sajtótájékoztatón ismertette, hogy Magyarország észrevételeket nyújtott be a kvótapert tárgyaló Európai Unió Bíróságához.
A cél az igazságszolgáltatás színvonalának folyamatos emelése

A cél az igazságszolgáltatás színvonalának folyamatos emelése2016. szeptember 22.

Az Igazságügyi Minisztérium munkája megalapozza az igazságszolgáltatás színvonalának emelkedését - jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Balatonalmádiban, a 13. Magyar Jogászgyűlésen tartott előadásában. A konferencián Pintér Sándor belügyminiszter a migráció kockázatairól tartott előadást.
Az év végén várható az első tárgyalás a kvótaperben

Az év végén várható az első tárgyalás a kvótaperben2016. szeptember 12.

Várhatóan az év végén lesz az első tárgyalás a luxemburgi bíróságon az úgynevezett kvótaperben - mondta Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés igazságügyi bizottságának hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján.
Benyújtották a polgári perrendtartásról szóló törvényjavaslatot

Benyújtották a polgári perrendtartásról szóló törvényjavaslatot 2016. szeptember 2.

Pénteken benyújtották az Országgyűléshez a polgári perrendtartásról szóló törvényjavaslatot - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter sajtótájékoztatón.
A sztálinizmus és a Gulág-rendszer a történelem egyik mélypontja volt

A sztálinizmus és a Gulág-rendszer a történelem egyik mélypontja volt2016. augusztus 22.

A sztálinizmus, illetve a gulágok rendszere nemcsak a huszadik század, hanem az egész történelem egyik mélypontja volt: szégyenfolt, sebhely Európa és a világ arcán. Azt kell mondanunk rá, hogy soha többé! - jelentette ki Trócsányi László a totalitárius diktatúrák áldozatai európai emléknapjának előestéjén.
Európa most ismét veszélyben van, ismét meg kell védenünk

Európa most ismét veszélyben van, ismét meg kell védenünk2016. július 22.

A magyar hadtörténet egyik legnagyobb diadala volt a nándorfehérvári győzelem – hangsúlyozta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a nándorfehérvári diadal 560. évfordulóján.
A szakértők függetlensége és pártatlansága elengedhetetlen

A szakértők függetlensége és pártatlansága elengedhetetlen2016. június 17.

A függetlenség és pártatlanság érvényesülése elengedhetetlen a szakértők és így az egész igazságszolgáltatás iránti közbizalom szempontjából – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek (ISZKI) humánbiológiai szakmai napján tartott tanácskozáson 2016. június 17-én Budapesten.
Nagy Imre az igaztalan ítélettel emelkedett a legmagasabbra

Nagy Imre az igaztalan ítélettel emelkedett a legmagasabbra2016. június 16.

Nagy Imre akkor emelkedett a legmagasabbra, amikor a legmélyebb megaláztatással, az igaztalan halálos ítélettel sújtották - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az egykori miniszterelnökre és mártírtársaira emlékezve a budapesti Vértanúk terén rendezett központi ünnepségen csütörtökön.
A gyűlöletbeszéd elleni küzdelemről egyeztetett a magyar és az izraeli igazságügyi miniszter

A gyűlöletbeszéd elleni küzdelemről egyeztetett a magyar és az izraeli igazságügyi miniszter2016. június 6.

A gyűlöletbeszéd és a terrorizmus elleni küzdelem fontosságáról beszélt Trócsányi László magyar és Ajelet Saked izraeli igazságügyi miniszter újságíróknak hétfőn a Parlamentben, miután kétoldalú tárgyalásokat folytattak Budapesten.
Magyarország elkötelezett a gyűlöletbeszéd elleni küzdelem mellett

Magyarország elkötelezett a gyűlöletbeszéd elleni küzdelem mellett2016. június 6.

Magyarország kormánya elkötelezett a véleménynyilvánítás szabadsága mellett és következetesen fellép a gyűlöletbeszéd ellen - hangoztatta Trócsányi László igazságügyi miniszter az Internethasználat és felelősség című magyar-izraeli konferencián.
Magyarország elkötelezett a kvótaper végigvitelében

Magyarország elkötelezett a kvótaper végigvitelében2016. március 25.

Magyarország elkötelezett abban, hogy végigvigye a kötelező betelepítési kvóta ellen indított pert, a terrorveszélyre tekintettel pedig mindenre elszánt - mondta Völner Pál államtitkár.
Az emlékezés a múltról, de a jövőnek szól

Az emlékezés a múltról, de a jövőnek szól2016. március 7.

Az emlékezés a múltról, de a jövőnek szól, az emlékezet nem törli el a bűn következményeit, de nélkülözhetetlen a megtisztuláshoz és az újrakezdéshez – mondta az igazságügyi miniszter a Kései főhajtás – a holokauszt jogász áldozatai című könyv bemutatóján 2016. március 7-én Budapesten, a Magyar Ügyvédi Kamara dísztermében.