Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Videók

Magyarország megküldte a válaszleveleket az Európai Bizottságnak

Magyarország megküldte a válaszleveleket az Európai Bizottságnak2017. augusztus 14.

Magyarország hétfőn megküldte válaszleveleit az Európai Bizottságnak a civiltörvény és a felsőoktatási törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásokban, és ezekben bemutatta, hogy a kifogásolt korlátozások szükségesek és arányosak – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.
Az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik

Az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik2017. július 26.

Minden uniós intézmény, így az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik - mondta Völner Pál arra reagálva, hogy az EB főtanácsnoka a magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolta állásfoglalásában a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben.
Koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság

Koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság2017. július 13.

Egyfajta koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság a kvótaügyben, hiszen nem minden a vonatkozó határozatot be nem tartó tagállam ellen indított kötelezettségszegési eljárást - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.
Az áldozatsegítő központ küldetése a személyre szabott segítség

Az áldozatsegítő központ küldetése a személyre szabott segítség2017. június 21.

Az áldozatsegítő központ küldetése a minél inkább személyre szabott segítség nyújtása az áldozatnak - mondta Trócsányi László az ország első, a főváros VII. kerületében, a Wesselényi utcában megnyílt áldozatsegítő központjának ünnepi megnyitóján.
Az IM teljesítette jogalkotási feladatait

Az IM teljesítette jogalkotási feladatait2017. június 14.

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) teljesítette jogalkotási feladatait; megszülettek a nagy eljárási kódexek, és elfogadták az ügyvédségről szóló törvényt - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter sajtótájékoztatón.
Magyarország fellebbez a bangladesi bevándorlók ügyében hozott döntés ellen

Magyarország fellebbez a bangladesi bevándorlók ügyében hozott döntés ellen2017. április 25.

Magyarország a Nagykamarához fordul az Emberi Jogok Európai Bírósága által az Ilias és Ahmed bangladesi bevándorlók kontra Magyarország ügyben hozott döntés miatt - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülése után tartott sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
Május 20-ig az emberek megerősíthetik a kormány álláspontját

Május 20-ig az emberek megerősíthetik a kormány álláspontját2017. április 21.

A nemzeti konzultáció során május 20-ig az emberek megerősíthetik a kormány illegális bevándorlásról kialakított álláspontját - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Erős viták előtt állunk uniós szinten

Erős viták előtt állunk uniós szinten2017. április 11.

Uniós szinten "erős viták előtt állunk", de azokat Magyarország szuverenitásának védelmében meg kell tudni vívni - hangoztatta Trócsányi László egy migrációs konferencián.
Átláthatóbbá és egyértelműbbé vált az általános közigazgatási rendtartás

Átláthatóbbá és egyértelműbbé vált az általános közigazgatási rendtartás2016. december 6.

Az általános közigazgatási rendtartásról és a közigazgatási perrendtartásról szóló jogszabályok elfogadását követően Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a rendtartás átláthatóbbá és egyértelműbbé vált. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón hozzátette: az új jogszabály új helyzetet teremt abból a szempontból is, hogy át kell tekinteni az ágazati szabályokat is, ami adott esetben az állampolgárok számára a határidők rövidüléséhez vezethet.
Versenyképességi kérdés, hogy milyen a polgári perrendtartás

Versenyképességi kérdés, hogy milyen a polgári perrendtartás 2016. november 22.

Versenyképességi kérdés, hogy milyen egy ország polgári perrendtartása - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján, miután az Országgyűlés elfogadta az új polgári perrendtartásról szóló törvényt.
Wopera Zsuzsa a témáért felelős miniszteri biztos a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy az új polgári perrendtartás koncentráltabbá teszi az eljárást, így akár már egy tárgyaláson is eldőlhet a jogvita.
A migrációs jelenség igazi kihívás

A migrációs jelenség igazi kihívás2016. november 9.

Igazi kihívásnak nevezte a migrációs jelenséget az egész világra nézve Trócsányi László igazságügy-miniszter a Modernkori népvándorlás, avagy a migráció komplex megközelítése című, a Belügyi Tudományos Tanács által szervezett nemzetközi konferencián.
Nemzeti, alkotmányos identitásunkat védi majd az alaptörvény-módosítás

Nemzeti, alkotmányos identitásunkat védi majd az alaptörvény-módosítás 2016. október 5.

Az ország nemzeti, alkotmányos identitását védelmező alaptörvény-módosításról tárgyalt szerdai ülésén a kormány, amelynek pontosított változatát hétfőn terjeszti az Országgyűlés elé - közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter sajtótájékoztatóján, amelyet Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral tartott.
Elfogadhatatlan, hogy a nép megkérdezése nélkül hozzanak döntést

Elfogadhatatlan, hogy a nép megkérdezése nélkül hozzanak döntést2016. szeptember 30.

Trócsányi László igazságügyi miniszter sajtótájékoztatón ismertette, hogy Magyarország észrevételeket nyújtott be a kvótapert tárgyaló Európai Unió Bíróságához.
A cél az igazságszolgáltatás színvonalának folyamatos emelése

A cél az igazságszolgáltatás színvonalának folyamatos emelése2016. szeptember 22.

Az Igazságügyi Minisztérium munkája megalapozza az igazságszolgáltatás színvonalának emelkedését - jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Balatonalmádiban, a 13. Magyar Jogászgyűlésen tartott előadásában. A konferencián Pintér Sándor belügyminiszter a migráció kockázatairól tartott előadást.
Az év végén várható az első tárgyalás a kvótaperben

Az év végén várható az első tárgyalás a kvótaperben2016. szeptember 12.

Várhatóan az év végén lesz az első tárgyalás a luxemburgi bíróságon az úgynevezett kvótaperben - mondta Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés igazságügyi bizottságának hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján.
Benyújtották a polgári perrendtartásról szóló törvényjavaslatot

Benyújtották a polgári perrendtartásról szóló törvényjavaslatot 2016. szeptember 2.

Pénteken benyújtották az Országgyűléshez a polgári perrendtartásról szóló törvényjavaslatot - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter sajtótájékoztatón.