Meg kell őriznünk hazánk biztonságát és békéjét, jó kapcsolatot kell ápolnunk a szomszédos országokkal, valamint meg kell felelnünk a szövetségesi hűségnek, mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2016. január 29-én Bajnán, a XVI. Doni Hősök Emléktúra központi megemlékezésén a Magyar Honvédség közelmúltbéli és jelenlegi külföldi teljesítményét méltatva.

„Tisztelet jár minden olyan közösségnek, amely őrzi a hagyományokat” – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese 2016. január 29-én Bajnán, a XVI. Doni Hősök Emléktúra központi megemlékezésén. A katonák sorsáról szólva kifejtette: legyen szó a Don-kanyarnál, Doberdónál vagy más hadszíntereken harcolókról, fontos szem előtt tartanunk, hogy mindig parancsot teljesítettek, és a szövetségi rendszer is adott volt számukra, ugyanakkor a hazaszeretet vezérelte őket.

Kép letöltéseFotó: Véssey Endre/IM

Mint elmondta, ma is tisztelet illeti meg a Magyar Honvédséget és a környező országok honvédségeit, hiszen missziókat teljesítenek távoli területeken annak érdekében, hogy ott békét teremtsenek. „Azt kívánom, hogy tanuljunk a történelemből: vigyázzunk az ország biztonságára és békéjére, ápoljuk a jó kapcsolatot a szomszédainkkal, és feleljünk meg a szövetségesi hűségnek, hogy mindig a jó oldalon állhassunk, hogy megőrizhessük hazánk békéjét” – zárta beszédét.

(Igazságügyi Minisztérium)