Az alaptörvényről és a családtámogatási rendszerről tájékozódtak Magyarországra érkezett kanadai országgyűlési képviselők – mondta el az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2017. október 11-én az MTI-nek.

Völner Pál közölte, Harold Albrecht és Cathay Wagantall konzervatív kanadai képviselőket és kíséretüket elsősorban az érdekelte, hogyan kerültek az alaptörvénybe a keresztény értékek, milyen a magyar családtámogatási rendszer, és hogyan próbálja Magyarország a demográfiai kihívásokat kezelni.

Kép letöltéseFotó: Véssey Endre/IM

Kitértek gazdasági kérdésekre, például a devizahitelekre is. Ezzel kapcsolatban a kanadai képviselők a magyar kormányhoz hasonlóan úgy vélekedtek, hogy hatalmas hiba volt a devizahitelek "elszabadítása" – mondta az államtitkár.

Kép letöltéseFotó: Véssey Endre/IM

Völner Pál beszámolója szerint a képviselők pozitívan fogadták a hallottakat, és úgy vélekedtek, Magyarországnak "bátor" kormánya van, amely a "nyugati világban uralkodó liberális ellenszélben" is meg merte tenni azokat a lépéseket, amelyek erősítik a konzervatív, keresztény családmodellt és a hagyományos társadalmi szerkezetet.

Kép letöltéseFotó: Véssey Endre/IM

A delegáció október 5-én érkezett és 14-ig marad Magyarországon. Látogatásuk alatt már találkoztak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, Németh Zsolttal, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnökével és Gulyás Gergellyel, a Fidesz frakcióvezetőjével is.

(MTI)