Reagálás az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárásokról szóló bejelentésére. Völner Pál közleménye.

A kormány áll a kötelezettségszegési eljárás elébe a civil törvénnyel kapcsolatban, és minden lehetséges eszközzel képviselni fogja a magyar érdekeket. Továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy nagyobb legyen az átláthatóság a külföldről pénzelt aktivistacsoportok ügyében. Azon szervezetekről van szó, akik gyengíteni akarják Magyarország védelmi képességeit az illegális bevándorlás elleni küzdelemben.

Rendkívüli beszédesnek tartjuk, hogy éppen azok a politikai aktivistacsoportok tagadják meg a törvény végrehajtását és a regisztrációt, amelyek támogatásuk jelentős részét Soros György hálózatától kapják. A milliárdos a napokban is egyértelművé tette szóvivője útján, hogy bevándorlók százezreit telepítené Európába, így Magyarországra is.

A nemzeti konzultáció eredményei egyértelműen azt mutatják, hogy a magyarok is egyetértenek a külföldiről pénzelt szervezetek regisztrálási kötelezettségével. A 99 százalékos többség azt is egyértelműen megüzente, hogy támogatja az illegális bevándorlás elleni határozott fellépést.

(Igazságügyi Minisztérium)