Parlamenti Államtitkárság

Dr. Völner Pál

parlamenti államtitkár

Vezető hírek

Magyarország megküldte a válaszleveleket az Európai Bizottságnak

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. augusztus 14. 12:44

Magyarország hétfőn megküldte válaszleveleit az Európai Bizottságnak a civiltörvény és a felsőoktatási törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásokban, és ezekben bemutatta, hogy a kifogásolt korlátozások szükségesek és arányosak – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Mintha Brüsszel tovább akarná élezni a feszültséget

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. augusztus 12. 18:56

Olybá tűnik, mintha Brüsszel tovább szeretné élezni a feszültségeket, és nem a megoldást keresné magyar ügyekben - nyilatkozta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton az Origo hírportálnak.

Az Európai Bizottság elvárásait tartalmazza Yves Bot állásfoglalása

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 26. 23:18

Az Európai Bizottság és az Európai Tanács elvárásait tartalmazza Yves Bot főtanácsnok állásfoglalása – mondta az Igazságügyi Minisztérium államtitkára 2017. július 26-án este az M1 aktuális csatornán.

Az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 26. 14:00

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint minden uniós intézmény, így az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik.

Soros Györggyel szemben kitartunk a határzár mellett

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 18. 17:01

Soros Györggyel szemben Magyarország kitart a határzár mellett, amellyel Európa schengeni határait és az országot is védi, óvja a közbiztonságot és segítséget nyújt a nyugat európai országokat sújtó terrorista cselekmények megelőzésében – erről az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt 2017. július 18-i sajtótájékoztatóján.

A kormány nem enged a nyomásgyakorlásnak, és ragaszkodik az átláthatósághoz

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 13. 15:25

Reagálás az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárásokról szóló bejelentésére. Völner Pál közleménye.

Koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 13. 12:14

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint egyfajta koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság a kvótaügyben, hiszen nem minden, a vonatkozó határozatot be nem tartó tagállam ellen indított kötelezettségszegési eljárást. A bizottság álláspontja „egybeesik Soros György akaratával”, aki a saját migrációs tervét akarja Brüsszellel elfogadtatni – hangsúlyozta.

Ősz elején fejeződhet be a kvótaper a luxembourgi bíróságon

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 12. 8:23

Írásos választ küld a magyar kormány ezen a héten az Európai Bizottságnak abban a kötelezettségszegési eljárásban, amelyet Brüsszel amiatt indított, hogy Magyarország nem hajtja végre a kvóták ügyében hozott uniós rendelkezéseket - olvasható a Magyar Időkben.

A visegrádi együttműködés ma sokkal több tartalommal bír, mint korábban

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 4. 21:28

A visegrádi csoport (V4) ma sokkal több tartalommal bír, mint korábban, és olyan fontos fórum, amely egyszerre tudja megjeleníteni az Európai Unióval folytatott együttműködést és annak fontosságát, hogy a térségek eltérő igényeit ne tapossák el - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a visegrádi együttműködés magyar elnöksége alkalmából rendezett bécsi eseményen az MTI-nek.