Trócsányi László igazságügyi miniszter Magyarország köztársasági elnöke megbízásából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át Jaap Willem de Zwaan holland jogászprofesszornak az európai jog és a nemzetközi kapcsolatok terén végzett munkája elismeréseként 2017. október 9-én, Budapesten.

Jaap Willem de Zwaan több mint húsz évig a holland külügyminisztériumban dolgozott, majd mintegy 16 éven át a rotterdami Erasmus Egyetem Jogi Karának professor emeritusa, illetve dékánja is volt. 2005-től hat éven át igazgatóként vezette a holland Nemzetközi Kapcsolatok Intézetét, jelenleg pedig a Hágai Alkalmazott Tudományok Egyetem előadója. Tagja a holland Helsinki Bizottságnak, az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) Európai Közjogi Csoportjának, valamint főtitkára az európai ügyekkel foglalkozó kutatóintézeteket és think-tank-eket tömörítő Trans European Policy Studies Association-nek.

Kép letöltéseFotó: Véssey Endre / IM

Az igazságügyi miniszter meghívására de Zwaan professzor az európai uniós együttműködés jövőjéről tartott előadást az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

(Igazságügyi Minisztérium)