Trócsányi László igazságügyi miniszter 2018. szeptember 11-én megbeszéléseket folytatott vietnámi partnerével, Le Thanh Long igazságügyi miniszterrel.

Kép letöltéseFotó: Gémes Sándor

A miniszterek áttekintették az igazságügyi együttműködés aktuális kérdéseit, egyetértettek abban, hogy a két ország kapcsolatai e területeken is kiválóak.

Trócsányi miniszter hangsúlyozta, Vietnám számunkra kiemelten fontos ország, minden lehetséges eszközzel segítjük a fejlődését, modernizációját, így az igazságügy területén is készek vagyunk további területekre, így pl. a befektetési jog, az adójog, illetve a választottbíráskodás témakörére kiterjeszteni a már meglévő együttműködést, támogatjuk a jogi karok közötti kapcsolatok mélyítését.

Kép letöltéseFotó: Gémes Sándor

A vietnámi miniszter elmondta, hogy elégedettek a két Igazságügyi Minisztérium között tavaly aláírt kétéves együttműködési program végrehajtásával, újabb témákra kiterjesztve folytatni kívánják a szakértői csereprogramot.

Kép letöltéseFotó: Gémes Sándor

Hangsúlyozta, kiemelten számítanak a magyar szakértők segítségére a Hágai Nemzetközi Magánjogi Konferencia keretében kidolgozott egyezményekhez való csatlakozás területén.

(Igazságügyi Minisztérium)