Eredményes munkát végzett a megalakulása óta eltelt másfél évben az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája – jelentette ki az igazságügyi miniszter 2017. július 3-án Szegeden.

Trócsányi László, a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) együttműködésben létrehozott jogakadémia tevékenységét értékelő konferencián elmondta, az emberek elvárása, hogy az igazságszolgáltatás alrendszereihez tartozó és a működéséhez nélkülözhetetlen szereplők függetlenül, hatékonyan, magas színvonalon végezzék munkájukat.

Kép letöltéseFotó: Kovács Ferenc / szegedma.hu

Az igazságügyi szakértők, végrehajtók, áldozatsegítők, pártfogó felügyelők, jogi segítségnyújtók, felszámolók, mediátorok, vagyonfelügyelők, az igazságügyi szolgálatok dolgozói iránti közbizalom a képzésekkel javítható – hangsúlyozta a miniszter.

A mintegy tízezer szakember képzését 2015 őszétől végzi a szegedi központú professzionális szervezet, az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája – közölte Trócsányi László.

A miniszter kitért arra, hogy az ország versenyképessége szempontjából fontos munkát végző hivatásrendekről van szó. A következő kormányzati ciklusban szükséges lesz a felszámolás, végelszámolás szabályozásának áttekintése – tette hozzá.

Kép letöltéseFotó: Kovács Ferenc / szegedma.hu

Szabó Imre, a jogakadémia vezetője elmondta, a másfél év alatt 5300-an vettek részt a szervezet képzésein. A tematikát a hivatásrendekkel egyeztetve határozták meg, a képzéseket egyetemi oktatók, bírák és a terület gyakorló szakemberei tartják.

A jogakadémia könyvsorozatot indított az igazságügyi szakértőknek összeállított tananyagból, és előkészítették egy hasonló kötet megjelentetését a végrehajtók számára is – közölte az SZTE jogi karának korábbi dékánja.

(MTI)