Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában. Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelki erejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot - idézte az Alaptörvényt Trócsányi László, igazságügyi miniszter a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium tanévnyitó ünnepségén.

A miniszter beszédében kiemelte, az Alaptörvényben megfogalmazott célokat csak úgy érhetjük el, ha a közjót tartjuk mindenkor szem előtt, valamennyien ezért munkálkodunk és szövetséget teremtünk a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között.

Kép letöltéseFotó: IM

Trócsányi László, aki az iskola diákja volt, a gimnáziumi éveit felelevenítve elmondta, tanárai nem értettek egyet az akkori kötelező marxista-leninista világnézettel. Igyekeztek nem is tanítani azt. Helyette tudást adtak és emberségre neveltek. A humánum volt a legfontosabb számukra. Az iskola mindig arra törekedett, hogy minden fiatal sajátos helyzetét, akár családi körülményeit is figyelembe vegye.

Kép letöltéseFotó: IM

Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta, a Kőrösi Csoma Sándor Gimnáziumból egyszerre tudtak kikerülni  az élet minden területén, a mindennapokban helytállni tudó fiatalok es olyanok is, akik esetleg akár országos ismertségre tettek szert. Számos válogatott sportoló tanult itt, például az egykori labdarúgó nemzeti válogatott Esterházy Márton vagy Izsó Ignác. De a gimnázium tanulója volt Kurcz Béla az 1956-os forradalom és szabadságharc kiváló krónikása, írásait számos napilap, folyóirat közli évtizedek óta.

(Igazságügyi Minisztérium)