Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Trócsányi László oslói tárgyalása

Igazságügyi Minisztérium, 2017. április 28. 13:00

Trócsányi László igazságügyi miniszter Oslóban találkozott norvég partnerével, Per-Willy Amundsen igazságügyi és közbiztonsági miniszterrel.

Magyarország jogi szakvéleményt kér a Velencei Bizottságtól

Igazságügyi Minisztérium, 2017. április 28. 10:15

Magyarország Kormánya tudomásul veszi a Parlamenti Közgyűlés határozatát, amely a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosításáról szóló jogszabály és a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslat Velencei Bizottság általi véleményezését kezdeményezi.

Magyarország fellebbez a bangladesi bevándorlók ügyében hozott döntés ellen

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. április 25. 16:21

Magyarország a Nagykamarához fordul az Emberi Jogok Európai Bírósága által az Ilias és Ahmed bangladesi bevándorlók kontra Magyarország ügyben hozott döntés miatt – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülése után tartott sajtótájékoztatón 2017. április 25-én Budapesten.

Trócsányi László megbeszélése Thorbjørn Jaglanddal

Igazságügyi Minisztérium, 2017. április 24. 16:14

Trócsányi László igazságügyi miniszter a mai napon részt vett az Emberi Jogok Európai Bírósága új magyar bírája, Paczolay Péter ünnepélyes beiktatásán Strasbourgban.

Május 20-ig az emberek megerősíthetik a kormány álláspontját

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. április 21. 14:15

A nemzeti konzultáció során május 20-ig az emberek megerősíthetik a kormány illegális bevándorlásról kialakított álláspontját - mondta Völner Pál sajtótájékoztatón.

A Soros által támogatott szervezetek sérelmezik a támogatás feltüntetését

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. április 20. 23:15

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának közlése szerint főleg a Soros György által támogatott szervezetek érzik úgy, hogy megbélyegzi őket, ha fel kell tüntetniük a külföldről kapott támogatást.

Bűnügyi jogsegélyegyezmény Magyarország és Vietnam között

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. április 20. 12:35

Magyarország és Vietnam bűnügyi jogsegélyről írt alá egyezményt, amelyet törvényben kell kihirdetni, ezt célozza a Ház elé 2017. április 19-én beterjesztett, e témában íródott javaslat.

Módosító javaslat a csődeljáráshoz és a felszámoláshoz

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. április 20. 12:34

A kormány a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvényhez is adott be módosító javaslatot. Völner Pál, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára törvényismertetőjében azt emelte ki az Országgyűlés 2017. április 19-i ülésnapján, hogy joghézagokat, visszaélési lehetőségeket igyekeznek a javaslattal megakadályozni, ugyanakkor egyszerűsítenek bizonyos felszámolással kapcsolatos lépéseket.

Vita a titkos információgyűjtés szabályainak módosításáról

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. április 20. 12:33

Völner Pál ismertette a titkos információgyűjtés szabályainak az új büntetőeljárási törvénnyel összefüggő módosító javaslatát az Országgyűlés 2017. április 19-i ülésén, amely kiterjed a bírósági végrehajtás során megítélt polgári jogi követelések kielégítési sorrendjének változtatására is.

Az általános közigazgatási rendtartásról és a közigazgatási perrendtartásról szóló törvényekkel összefüggő törvények módosítása

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. április 20. 12:32

Az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény és a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény hatálybalépésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló előterjesztés expozéját Völner Pál mondta el az Országgyűlés 2017. április 19-i ülésnapján.