Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Sok nyugat-európai országban is szavaznak a kettős állampolgárok

Igazságügyi Minisztérium, 2018. január 15. 19:11

Nem lehet különbséget tenni az állampolgárok között, sok nyugat-európai országban is szavazhatnak a külföldön élő kettős állampolgárok – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatorna esti műsorában 2018. január 15-én.

Igazságügyi szakértői testületi tagokat neveztek ki

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. január 15. 14:09

Az igazságügyi miniszter felhatalmazása alapján, a földművelésügyi miniszter egyetértésével az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára, dr. Vízkelety Mariann 2018. január 15. napjától 2023. január 14. napjáig tartó hatállyal kinevezte az igazságügyi szakértői testületek szervezetéről és működéséről szóló 33/2007. (VI. 22.) IRM rendelet alapján megalakított Állategészségügyi Igazságügyi Szakértői Testület tagjait.

Hivatalosan is megkapta az értesítést Magyarország a kvótaperről

Igazságügyi Minisztérium, 2018. január 12. 9:15

Hivatalosan is megérkezett az Európai Bizottság keresetlevele az Igazságügyi Minisztériumba (IM) arról, hogy a testület megindítja az eljárást az Európai Bíróság előtt Magyarország ellen az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt - közölte a tárca az MTI-vel.

Magyarország szerint Brüsszel veszélyezteti a jogállamiságot

Igazságügyi Minisztérium, 2018. január 9. 13:09

Trócsányi László magyar igazságügyi miniszter a Die Presse című osztrák napilap 2018. január 9-i számában megjelent interjújában aggályát fejezte ki, mert szerinte az Európai Bizottság veszélyezteti a jogállamiságot.

A Szent Korona a nemzeti függetlenség jelképe

Igazságügyi Minisztérium, 2018. január 8. 15:08

A Szent Korona a nemzeti függetlenség jelképe és a közhatalom, illetve az egyéni szabadságjogok forrása – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a koronázási ereklyék hazahozatalának negyvenedik évfordulója alkalmából tartott konferencián Budapesten 2018. január 8-án.

Terrorizmus esetén is vannak a hatóságok munkáját bíráló szervezetek

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. január 8. 14:59

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint az Ahmed H.-ügy tanulságaként levonható, hogy terrorizmus és tiltott határátlépés esetén is vannak olyan szervezetek, amelyek a magyar hatóságok és bíróságok munkáját bírálják.

Az Igazságügyi Minisztérium vizsgálja a Fokvárosi Egyezményhez való csatlakozás lehetőségét

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2018. január 5. 14:14

Az Igazságügyi Minisztérium Magyarország Fokvárosi Egyezményhez való csatlakozása érdekében létrehozott egy kormányközi munkacsoportot.

Az Európai Bizottság kvótaügyi keresetének a vége nem lehet az, hogy migránsokat kelljen befogadni

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. január 5. 8:16

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint az Európai Bizottság (EB) kötelező kvótaügyi keresete nem eredményezheti azt, hogy Magyarországnak migránsokat kelljen befogadnia.

Brüsszel továbbra is ránk akarja erőltetni a kötelező kvótát

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. január 4. 15:04

Az Európai Bizottság kettős mércét alkalmaz, amikor csak három tagállamnál kifogásolja az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítását, miközben azt több ország sem hajtotta végre érdemben – hangoztatta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2018. január 4-én Budapesten, sajtótájékoztatón.

Trócsányi László átadta az IM dolgozóinak adományát a Máltai Szeretetszolgálatnak

Igazságügyi Minisztérium, 2017. december 19. 15:30

Trócsányi László igazságügyi miniszter átadta a tárca dolgozóinak több mint egymillió forint értékű adományát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetőjének, Kozma Imre atyának Budapesten, a szolgálat Batthyány téri székhelyén 2017. december 19-én.