Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 22. 14:54

A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is - mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen.

Európában el kell kerülni a kettős mérce kialakulását

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 20. 23:08

Európában el kell kerülni a kettős mérce kialakulását - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter lengyel partnerével pénteken Varsóban folytatott megbeszéléséről nyilatkozva az MTI-nek.

1956 alapfogalmai máig érvényes értékek, ahogy a magyar-lengyel barátság is az

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 20. 13:38

Az 1956-os forradalom alapfogalmai még mindig érvényes értékek, ahogyan a magyar-lengyel barátság is az - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken Varsóban, a forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából, a varsói Királyi Várban rendezett fogadáson mondott köszöntőjében.

Brüsszel ismét kettős mércét alkalmaz - Reagálás Tomás Bocek, az Európa Tanács (ET) főtitkárának menekültügyi különmegbízottja nyilatkozatára

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 19. 15:45

Az Igazságügyi Minisztérium a leghatározottabban visszautasítja Tomás Bocek, az Európa Tanács (ET) főtitkárának menekültügyi különmegbízottja állításait. A Magyarország bevándorláspolitikáját támadó újabb jelentés egyszerűen nem felel meg a valóságnak, Brüsszel ismét kettős mércét alkalmaz.

Parlament előtt a Czeglédy-ügyben károsult diákok kártalanítása

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 19. 11:20

A kormány támogatja a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezéséről szóló kormánypárti javaslatot - jelentette ki Völner Pál az Országgyűlés csütörtöki ülésén.

Salgó László Péter kapta idén a Vladár Gábor-díjat

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 16. 18:52

Trócsányi László miniszter a kodifikáció területén végzett kiemelkedő tevékenységéért Vladár Gábor-díjban részesítette dr. Salgó László Pétert, az Igazságügyi Minisztérium jogszabály-előkészítés összehangolásáért és közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárát 2017. október 16-án.

Együttműködési megállapodást írt alá Trócsányi László igazságügyi miniszter és Spyridon Flogaitis, az Európai Közjogi Szervezet igazgatója

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 16. 18:46

Együttműködési Megállapodást írt alá Trócsányi László igazságügyi miniszter Spyridon Flogaitis-szel, az Európai Közjogi Szervezet igazgatójával 2017. október 16-án, Budapesten.

Kecsmár Krisztián luxembourgi tárgyalásai

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2017. október 16. 14:47

Kecsmár Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára rész vett a Bel- és Igazságügyi Tanács 2017. október 12-i ülésén Luxembourgban.

A jog maradjon olyan eszköz, amely a demokráciát szolgálja

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 16. 9:12

A jognak olyan eszköznek kell maradnia, amely a demokráciát szolgálja, márpedig az emberek nagy része nem ért egyet a kvótaperben született európai bírósági ítélettel és az unió migrációs politikájával – emelte ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a L'Agefi című luxemburgi lapban 2017. október 14-én megjelent írásában.

Trócsányi László igazságügyi miniszter és Nathalie Loiseau francia Európai Uniós ügyekért felelős miniszter találkozója

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 13. 14:26

Nathalie Loiseau francia Európai Uniós ügyekért felelős miniszter 2017. október 13-ai, budapesti látogatása során tárgyalásokat folytatott Trócsányi László igazságügyi miniszterrel.