Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Emléktábla őrzi Horváth Barna emlékét szegedi házánál

Igazságügyi Minisztérium, 2016. december 1. 15:37

„Az a szenvedély, az a szív, amely az emberi mozzanatot keresi a jogban és a jog mögött, követendő példa kell, hogy legyen minden jogász számára” – méltatta Horváth Barna jogtudóst Trócsányi László igazságügyi miniszter szegedi lakóházánál, ahol emléktáblát avattak százhuszadik születésnapja alkalmából.

Az Ab több uniós alkotmánybíróság példája nyomán hozott döntést

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. december 1. 12:56

Az alkotmánybíróságok mint a nemzeti alkotmányok őrei már több tagállamban kijelentették, jogosultak megállapítani, hogy a nemzeti alkotmányok mely elemeit nem sérthetik még az uniós aktusok sem – reagált az MTI-nek Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2016. december 1-én a magyar testület előző napi, hatáskört megállapító döntésére.

A jogszabály-előkészítésben az IM-nek kiemelkedő szerepet kell betöltenie

Igazságügyi Minisztérium, 2016. december 1. 12:52

Határozott álláspontom szerint a kormányzati jogszabály-előkészítésben az Igazságügyi Minisztériumnak kiemelkedő szerepet kell betöltenie – írta a 2016. december 1-én megjelent Figyelőben az igazságügyi miniszter.

Új elektronikus rendszer segíti a számviteli beszámolók benyújtását

Igazságügyi Minisztérium, 2016. december 1. 11:47

Az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálata folyamatosan arra törekszik, hogy – a hitelezővédelmi szempontok szem előtt tartása mellett – a számviteli beszámolók benyújtásának egyszerűsítésével is csökkentse a vállalatokra nehezedő adminisztrációs terheket.

Közös felelősség a Gulág-túlélők történeteinek megismertetése

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. november 25. 14:00

Közös feladat és felelősség, hogy minél több emberhez eljussanak a Gulág túlélőinek történetei, de különösen az, hogy a most felnövekvő nemzedék tisztában legyen azzal, ami 600-800 ezer magyarral és családtagjaikkal történt – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Szovjetunióba elhurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen, 2016. november 25-én Budapesten.

Trócsányi László kriminalisztikai laboratóriumot avatott Kolozsváron

Igazságügyi Minisztérium, 2016. november 24. 19:19

A magyar Igazságügyi Minisztérium európai uniós feladatairól tartott előadást és kriminalisztikai laboratóriumot avatott a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karán csütörtökön Trócsányi László igazságügy-miniszter.

Nem lehet kevesebb az igazságügyi és ügyészségi alkalmazottak illetménye

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. november 23. 15:58

Völner Pál államtitkár expozéjában 2016. november 23-án az Országgyűlésben azzal indokolta az igazságügyi és ügyészségi alkalmazottak illetményéről szóló törvény módosítását, hogy az igazságügyi alkalmazottak és a nem ügyészként dolgozók életpálya-különbözete továbbra is megmaradjon.

A Jobbik javaslata alapján turistavízumot sem lehetne kiadni

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. november 22. 17:25

Ha az alaptörvény módosítása kapcsán a Jobbik által beterjesztett javaslatot elfogadnánk, akkor turistavízumot sem lehetne kiadni – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára esztergomi sajtótájékoztatóján 2016. november 22-én.

Versenyképességi kérdés, hogy milyen a polgári perrendtartás

Igazságügyi Minisztérium, 2016. november 22. 15:29

Versenyképességi kérdés, hogy milyen egy ország polgári perrendtartása – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter 2016. november 22-i budapesti sajtótájékoztatóján, miután az Országgyűlés elfogadta az új polgári perrendtartásról szóló törvényt.