Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Nagykövetek tájékoztatása a közigazgatási bíráskodásról szóló törvényről

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 12. 15:48

Trócsányi László igazságügyi miniszter, Kiss György, a közigazgatási bíráskodással foglalkozó Szakértői Bizottság elnöke, az NKE professzora és az MTA tagja, valamint Hajnal Péter, a Magyar Közigazgatási Bírák egyesületének elnöke nagyköveti találkozó keretében számolt be a közigazgatási bíráskodásról szóló törvénytervezet tartalmáról.

A kormánynak fontos a vidéki jogászképzés

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 12. 10:38

A kormánynak fontos, hogy erősek legyenek a vidéki állam- és jogtudományi karok - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a nemzeti kiválósági jogászösztöndíjasok szakmai napján pénteken Budapesten.

Benyújtották a közigazgatási bíróságokról szóló törvényjavaslatot

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 6. 22:22

Benyújtották a közigazgatási bíróságokról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek - közölte az igazságügyi miniszter. Trócsányi László azt is bejelentette: a kormány nevében a Velencei Bizottsághoz fordul annak érdekében, hogy a testület vizsgálja meg, a törvény összhangban áll-e a nemzetközi sztenderdekkel.

Hétpárti egyeztetés az önálló közigazgatási bíráskodásról

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 6. 8:05

Az Igazságügyi Minisztérium 2018. november 5-én hétpárti egyeztetést tartott az önálló közigazgatási bírósági szervezet felállításához szükséges legfontosabb törvényi szintű szervezeti, igazgatási és jogállási szabályokat magába foglaló törvénytervezetről.

Büszkék vagyunk az országunkért küzdő hőseinkre

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 4. 14:20

Büszkék vagyunk az országunk megmaradásért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő hőseinkre - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a Kisfogház Emlékhelyen, ahol részt vett Fónay Jenő 1956-os halálraítélt, a Politikai Foglyok Szövetsége (Pofosz) alapítója és örökös elnöke emléktáblájának leleplezésén.

A nemzeti gyásznap a hálaadás napja is

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 4. 13:27

November 4. nemzeti gyásznap, és egyben a hálaadás napja is - emelte ki az igazságügyi miniszter a nemzeti gyásznapon vasárnap, Budapesten.

Magyarország kész segíteni a török igazságügyi reformot

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 2. 8:46

Magyarország kész minden segítséget megadni Törökországnak a jogállamiság és az igazságszolgáltatás megreformálásához - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön Ankarában az MTI-nek, miután török kollégájával, Abdulhamit Güllel tárgyalt.

A határvédelemmel Magyarország nemzetközi kötelezettségeit teljesíti

Igazságügyi Minisztérium, 2018. október 27. 9:29

Trócsányi László igazságügyi miniszter panelbeszélgetésen vett részt a World Policy Conference globális nemzetközi fórumon, Rabatban 2018. október 26-án pénteken. A beszélgetés keretében Jean-François Copé, Meaux polgármestere, korábbi miniszter, Jim Hoagland a Washington Post szerkesztője és Bogdan Klich lengyel szenátor a migráció és multikulturalizmus kérdéséről vitázott.

A migrációról, a terrorizmusról, a civil szervezetekről tárgyalt Jeruzsálemben Trócsányi László

Igazságügyi Minisztérium, 2018. október 24. 10:54

A terrorizmusról, a civil szervezetekről, a migrációról és az ezeket szabályozó törvénykezésről egyeztetett Jeruzsálemben Trócsányi László igazságügyi miniszter kedden.