Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Minden államnak joga határainak védelme

Igazságügyi Minisztérium, 2015. augusztus 28. 9:21

Minden állam önrendelkezésből fakadó legalapvetőbb joga és kötelezettsége határainak védelme, ezért a magyar és az uniós állampolgárok védelme érdekében minden megengedett módon fel kell lépni a nemzeti és európai normákat megszegőkkel szemben – jelentette ki az igazságügyi miniszter.

Trócsányi László elismeréseket adott át

Igazságügyi Minisztérium, 2015. augusztus 26. 19:11

Trócsányi László igazságügyi miniszter Magyarország Köztársasági Elnöke megbízásából, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából kitüntetéseket adott át a jogi hivatásrendek kiemelkedő teljesítményt nyújtó képviselőinek 2015. augusztus 26-án a budapesti Károlyi-Csekonics Palotában.

"Jogi határzárra" is szükség van

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. augusztus 25. 8:58

A fizikai határzár mellett "jogi határzárra" is szükség van, az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot még a héten nyilvánosságra hozzák – mondta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna 2015. augusztus 25-i műsorában.

Hatályba lépett az európai öröklési rendelet

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 24. 17:49

2015. augusztus 17-én lépett hatályba az európai öröklési rendelet (650/2012/EU rendelet), amely új alapokra helyezi a határon átnyúló öröklési ügyek intézését. A rendelet – Dánia, Egyesült Királyság és Írország kivételével – valamennyi EU tagállamban, így hazánkban is közvetlenül alkalmazandó.

Magyarország nem várhat az EU új migránspolitikájának kidolgozásáig

Igazságügyi Minisztérium, 2015. augusztus 24. 9:01

Magyarország aktívan kíván közreműködni az Európai Unió új migrációs politikájának kidolgozásában, de a kormánynak már az uniós döntések megszületése előtt meg kell tennie bizonyos lépéseket – mondta az igazságügyi miniszter a szegedma.hu hírportálnak.

Magyarország is támogatja a tallinni nyilatkozatot

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. augusztus 23. 15:34

Magyarország is támogatja a tallinni nyilatkozatot, amely megteremtené a lehetőségét például egy kommunista rendszerek bűneit vizsgáló különleges intézmény létrejöttének – közölte Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára augusztus 23-án az MTI-vel.