Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

A magyar kormány nemet mond az antiszemitizmusra

Igazságügyi Minisztérium, 2019. április 17. 8:46

A kormány nemet mond az antiszemitizmusra, elítél minden antiszemita cselekedetet - mondta az igazságügyi miniszter a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából tartott központi megemlékezésen kedden Budapesten.

Az igazságügyi tárca tájékoztatója a közigazgatási bíróságok működéséről

Igazságügyi Minisztérium, 2019. április 15. 20:00

Trócsányi László igazságügyi miniszter, valamint a tárca államtitkárai és munkatársai részt vettek a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesülete által szervezett fórumon, ahol részletes tájékoztatást adtak a közigazgatási bíróságok működésével kapcsolatos időszerű kérdésekről.

„Az Európai Unió mindig is projektalapú építkezés volt.” - Trócsányi László vendégelőadást tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen

Igazságügyi Minisztérium, 2019. április 15. 13:16

Nagy Sándor Gyula, a BCE Világgazdasági Intézet docense meghívására Trócsányi László igazságügyi miniszter vendégelőadást tartott közel 30 hallgató számára az Európai Unió aktuális kérdéseiről és Európa jövőjéről egy szeminárium keretében.

A kormány továbbra is kiáll a kötelező migránskvóta ellen

Igazságügyi Minisztérium, 2019. április 12. 16:54

Május 15-ére tűzte ki az Európai Bíróság az Európai Bizottság Magyarországgal, Lengyelországgal és a Cseh Köztársasággal szemben indított úgynevezett kvótaper tárgyalásának időpontját.

Megalapozatlan vélemény a közigazgatási bíróságokra vonatkozó magyar szabályozásról

Igazságügyi Minisztérium, 2019. április 9. 15:35

Az Igazságügyi Minisztérium megalapozatlannak és egyoldalúnak ítéli Diego García-Sayán, az ENSZ bírák és jogászok függetlenségével foglalkozó jelentéstevőjének tájékoztatóját a közigazgatási bíróságokra vonatkozó magyar szabályozásról.

Elindult a közigazgatási bíróságok felállításáról tájékoztató honlap

Igazságügyi Minisztérium, 2019. április 8. 15:00

Az Igazságügyi Minisztérium elindította a közigazgatási bíróságok felállításával kapcsolatos tájékoztató honlapot, amely a kozigbirosagok.kormany.hu címen található.

Völner Pál tankönyvadományt adott át a nagyszőlősi magyar iskolának

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 1. 9:53

Ezerhatszáz kötet alsó tagozatos magyar nyelvtankönyvet és hozzájuk tartozó munkafüzeteket adott át ünnepélyes keretek közt - az Igazságügyi Minisztérium ajándékaként - Völner Pál parlamenti államtitkár pénteken a kárpátaljai Nagyszőlősön a Perényi Zsigmond Középiskola tanulóinak.

Bejáráson a Közigazgatási Felsőbíróság leendő székhelyén

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 28. 14:14

Dr. Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes és Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke részvételével bejárást tartottak a Közigazgatási Felsőbíróság leendő székhelyén Esztergomban. Az intézménynek a Szent István tér 4., azaz a Déli Kanonoksor ad majd otthont. Az igazságügyi vezetők a látogatás alkalmával áttekintették a közigazgatási bírósági rendszer felállításával kapcsolatos aktuális feladatokat is.

Csak erős nemzetek adhatnak választ a kihívásokra

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 24. 17:03

Kizárólag erős nemzetek alkotta erős Európa adhat megfelelő választ a kor nagy kihívásaira, köztük a migrációs válságra - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.