Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Egyeztetés a holland igazságügyi miniszterrel

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 21. 17:21

Trócsányi László igazságügyi miniszter hivatalos látogatás keretében fogadta Ferdinand Grapperhaus holland igazságügyi minisztert.

Egyeztetés a Európai Közjogi Szervezet elnökével

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 18. 20:32

Trócsányi László igazságügyi miniszter meghívására Budapestre látogatott Spyridon Flogaitis, az Európai Közjogi Szervezet (European Public Law Organisation – EPLO) elnöke.

Új vagyonkezelői alapítvány jön létre a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartójaként

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. február 18. 11:45

Az egyetem versenyképességének növelése a célja annak a vagyonkezelői alapítványnak, amely Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány néven, az új működési modell alapján jön létre a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartójaként.

Stratégiai partnerségi megállapodás a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesülettel

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 12. 20:11

Az Igazságügyi Minisztérium és Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület (MIE) új stratégiai partnerségi megállapodást kötött. A szerződést az igazságügyi tárca képviseletében Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter, a MIE részéről pedig Dr. Szecskay András elnök úr írta alá.

Bukarestben ülésezett az Igazságügyi Tanács

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 8. 18:12

Trócsányi László igazságügyi miniszter 2019. február 7-8-án részt vett az Igazságügyi Tanács informális ülésen, Bukarestben.

Érvényesül a bírói függetlenség

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 5. 9:10

Trócsányi László igazságügyi miniszter fogadta a Velencei Bizottság raportőreit, akik a miniszter felkérésére látogattak Magyarországra és a közigazgatási bíróságokról szóló törvény elemzését végzik.

Egyetértésben a finn Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság elnökével

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 4. 17:57

Trócsányi László igazságügyi miniszter meghívására Budapestre látogatott Kari Kuusiniemi, a finn Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság elnöke.

Együttműködés a Magyar Bírói Egyesülettel

Igazságügyi Minisztérium, 2019. január 31. 16:44

A független és hatékony igazságszolgáltatás biztosítása érdekében együttműködési megállapodást kötött az Igazságügyi Minisztérium és a Magyar Bírói Egyesület (MABIE).

A magyar és szlovák igazságügyi miniszter találkozója Budapesten

Igazságügyi Minisztérium, 2019. január 29. 16:27

Trócsányi László Budapesten fogadta szlovák partnerét, Gál Gábor igazságügyi minisztert. A találkozó keretében a felek áttekintették az Európai Unió igazságügyi napirendjén szereplő kiemelt kérdéseket, valamint a kétoldalú igazságügyi kapcsolatok állását, különös tekintettel a V4 keretek között folytatott együttműködésre.