Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

A nemzeti alkotmány identitást képez

Igazságügyi Minisztérium, 2016. április 25. 11:48

A nemzeti alkotmány identitást képez, kohéziót teremt a nemzet tagjai, intézményei között - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Parlamentben.

A jog és a méltóság uralmát jelképezi az alaptörvény

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. április 25. 10:51

Az alaptörvény a jog és a méltóság uralmát jelképezi mindenfajta önkény felett - jelentette ki Vízkelety Mariann az alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulója alkalmából kibocsátott emlékérmét és bélyegblokkot bemutató sajtótájékoztatón.

Trócsányi László marokkói megbeszélései

Igazságügyi Minisztérium, 2016. április 24. 9:57

Trócsányi László igazságügyi miniszter 2016. április 20-22. között Marokkóban tett munkalátogatást, amelynek célja az igazságügyi együttműködés erősítése mellett a migráció és a terrorizmus elleni fellépésről történő eszmecsere volt.

Az alaptörvény a jogrend alapja, szövetség a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között

Igazságügyi Minisztérium, 2016. április 24. 8:25

Az alaptörvény "jogrendünk alapja, szövetség a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között" - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az MTI-nek abból az alkalomból, hogy öt évvel ezelőtt hirdették ki az új alkotmányt.

Vízkelety Mariann Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjakat adott át a legtehetségesebb vidéki joghallgatóknak

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. április 22. 18:34

Az Igazságügyi Minisztérium 2016-ban „A jogászképzés színvonalának emelését célzó” programot indított. Ennek részeként a vidéki jogi karok a jogászhallgatók ösztöndíj alapú támogatását célzó alprogramot vezettek be. Vízkelety Mariann igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjakat adott át a tehetség és teljesítmény elismeréseként.

Az uniós intézmények politikai nyomásgyakorlásra használják ki a szakértői testületeket

Igazságügyi Minisztérium, 2016. április 21. 17:45

Az uniós intézmények – különösen az Európai Parlament és az Európai Bizottság - politikai nyomásgyakorlásra használják a szakértői testületeket – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter abban az interjúban, melyet a WPIS lengyel konzervatív havilapnak adott.

Völner Pál az offshore-ügyekről és az elszámoltatásról

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. április 18. 18:20

Völner Pál államtitkár Volner János (Jobbik) napirend előtti felszólalására válaszolt az Országgyűlés 2016. április 18-i ülésnapján.

Átadták az első nemzeti kiválósági és tanulmányi jogászösztöndíjakat

Igazságügyi Minisztérium, 2016. április 16. 12:15

Átadták az első nemzeti kiválósági és tanulmányi jogászösztöndíjakat szombaton Szegeden, a Tisza-parti város egyetemének több mint kétszáz hallgatója részesült az igazságügyi tárca által a jogászképzés színvonalának emelése érdekében alapított támogatásban.