Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Megkezdődött a Rákosrendező-Esztergom vasútvonal villamosítása

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. július 27. 16:21

„A fejlesztések után az ország egyik legkorszerűbb és legmodernebb pályaszakasza várja az utazóközönséget a Budapest-Esztergom vasútvonalon” – mondta Völner Pál 2016. július 27-én Esztergomban azon a rendezvényen, amelyet abból az alkalomból tartottak, hogy megkezdődött a Rákosrendező-Esztergom vasútvonal villamosítása.

Példaképekre van szükségük a fiataloknak

Igazságügyi Minisztérium, 2016. július 25. 19:51

Példaképekre, álmokra és önbizalomra van szükségük a fiataloknak - mondta Trócsányi László a Békés megyei Doboz-Szanazugban, az állami gondoskodásban élő fiatalok országos találkozóján. A civil kezdeményezés nyomán létrejött úgynevezett Ágota-tábort huszadik alkalommal rendezik meg, a rendezvényre ezúttal hétszáz fiatalt hívtak meg.

Vissza kell térni az értékek védelméhez

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, 2016. július 22. 18:20

Ismét meg kell határozni a közös európai értékeket és a jövőben vissza kell térni az értékek védelméhez - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pénteki kerekasztal-beszélgetésén.

Európa most ismét veszélyben van, ismét meg kell védenünk

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. július 22. 13:08

A magyar hadtörténet egyik legnagyobb diadala volt a nándorfehérvári győzelem – hangsúlyozta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a nándorfehérvári diadal 560. évfordulóján.

A társadalmi elvárásoknak megfelelő gyülekezési törvény készül

Igazságügyi Minisztérium, 2016. július 21. 8:04

Az igazságügyi miniszter célként nevezte meg, hogy olyan gyülekezési jogszabály szülessen, amely messzemenőkig megfelel az elvárásoknak mind a társadalom, mind a szakma oldaláról.

Nem az Európai Unióhoz tartozásról szól a népszavazás

Igazságügyi Minisztérium, 2016. július 13. 16:12

Nem az a célja a több hónapja tervezett kvótareferendumnak, hogy a magyar népnek azt a szándékát vizsgálja, hogy továbbra is az Európai Unióhoz kíván-e tartozni - írta Trócsányi László igazságügyi miniszter a Le Figaro című francia napilap honlapján megjelent véleménycikkében.

Kiemelten fontos az otthon, a család és a magánélet védelme

Igazságügyi Minisztérium, 2016. július 12. 21:42

Az új gyülekezési törvényben védelmezni kell a gyülekezés szabadságát, de kiemelten kell védeni a magánéletet is – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter 2016. július 12-én este az M1 aktuális csatorna műsorában, hozzátéve: a parlamenti pártokkal is egyeztetnek a kérdésről, és reméli, hogy támogatni fogják az otthon, a család és a magánélet védelmét.

A kormány új gyülekezési törvényt készít elő

Kormányzat, 2016. július 12. 16:46

A kormány új gyülekezési törvényt készít elő, hogy korrigálja az Alkotmánybíróság (Ab) által kedden megállapított mulasztásos alkotmánysértést - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter Budapesten sajtótájékoztatón, amelyet Pintér Sándor belügyminiszterrel tartott közösen.

Kezdenek a realitások talajára lépni az európai országok

Igazságügyi Minisztérium, 2016. július 8. 14:45

A migrációra adható válaszok és a határvédelem megítélésében egyre több európai ország hagyja el tavalyi naivitását, és lép a realitások talajára, s ennek megfelelően már elismerik a magyar pozíciókat - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken az EU-tagállamok igazságügyi minisztereinek Pozsonyban tartott informális találkozója után magyar újságíróknak nyilatkozva.