Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Magyarország érdekét szolgálja a közigazgatási bíróságokról szóló javaslat

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 14. 14:02

Az igazságügyi miniszter értékelése szerint a közigazgatási bíróságokról szóló törvényjavaslat megfelel az európai normáknak, kiállja a Velencei Bizottság kritikáját és Magyarország érdekét szolgálja.

Lengyel kitüntetést kapott Trócsányi László

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 14. 11:15

A lengyel nemzeti függetlenség visszanyerésének alkalmából rendezett ünnepségen a Lengyel Köztársaság Érdemrend Parancsnoki Keresztjét vehette át Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Szükséges az új fizetésképtelenségi törvény megalkotása

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 14. 10:46

Szükség van az új fizetésképtelenségi törvény megalkotására, amely érinti többek között a csődtörvényt, a cégeljárás egyszerűsítését, a törlési eljárásokat és a végelszámolási eljárásokat is - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) vállalatvezetői fórumán.

Nagykövetek tájékoztatása a közigazgatási bíráskodásról szóló törvényről

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 12. 15:48

Trócsányi László igazságügyi miniszter, Kiss György, a közigazgatási bíráskodással foglalkozó Szakértői Bizottság elnöke, az NKE professzora és az MTA tagja, valamint Hajnal Péter, a Magyar Közigazgatási Bírák egyesületének elnöke nagyköveti találkozó keretében számolt be a közigazgatási bíráskodásról szóló törvénytervezet tartalmáról.

A kormánynak fontos a vidéki jogászképzés

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 12. 10:38

A kormánynak fontos, hogy erősek legyenek a vidéki állam- és jogtudományi karok - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a nemzeti kiválósági jogászösztöndíjasok szakmai napján pénteken Budapesten.

Benyújtották a közigazgatási bíróságokról szóló törvényjavaslatot

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 6. 22:22

Benyújtották a közigazgatási bíróságokról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek - közölte az igazságügyi miniszter. Trócsányi László azt is bejelentette: a kormány nevében a Velencei Bizottsághoz fordul annak érdekében, hogy a testület vizsgálja meg, a törvény összhangban áll-e a nemzetközi sztenderdekkel.

Hétpárti egyeztetés az önálló közigazgatási bíráskodásról

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 6. 8:05

Az Igazságügyi Minisztérium 2018. november 5-én hétpárti egyeztetést tartott az önálló közigazgatási bírósági szervezet felállításához szükséges legfontosabb törvényi szintű szervezeti, igazgatási és jogállási szabályokat magába foglaló törvénytervezetről.

Büszkék vagyunk az országunkért küzdő hőseinkre

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 4. 14:20

Büszkék vagyunk az országunk megmaradásért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő hőseinkre - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a Kisfogház Emlékhelyen, ahol részt vett Fónay Jenő 1956-os halálraítélt, a Politikai Foglyok Szövetsége (Pofosz) alapítója és örökös elnöke emléktáblájának leleplezésén.

A nemzeti gyásznap a hálaadás napja is

Igazságügyi Minisztérium, 2018. november 4. 13:27

November 4. nemzeti gyásznap, és egyben a hálaadás napja is - emelte ki az igazságügyi miniszter a nemzeti gyásznapon vasárnap, Budapesten.