Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Magyarország megküldte a válaszleveleket az Európai Bizottságnak

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. augusztus 14. 12:44

Magyarország hétfőn megküldte válaszleveleit az Európai Bizottságnak a civiltörvény és a felsőoktatási törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásokban, és ezekben bemutatta, hogy a kifogásolt korlátozások szükségesek és arányosak – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Mintha Brüsszel tovább akarná élezni a feszültséget

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. augusztus 12. 18:56

Olybá tűnik, mintha Brüsszel tovább szeretné élezni a feszültségeket, és nem a megoldást keresné magyar ügyekben - nyilatkozta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton az Origo hírportálnak.

Lábady Tamás halála

Igazságügyi Minisztérium, 2017. augusztus 11. 16:44

Az Igazságügyi Minisztérium mély fájdalommal értesült Lábady Tamás haláláról, és részvétét fejezi ki családjának, hozzátartozóinak.

A közigazgatási bíráskodáshoz bírói gondolkodás és közigazgatási gyakorlat is kell

Igazságügyi Minisztérium, 2017. augusztus 10. 10:58

Egy közigazgatási bíróság akkor jó, ha egyszerre van jelen benne a közigazgatási gyakorlat és a bírói gondolkodásmód – írta Trócsányi László igazságügyi miniszter a Figyelő 2017. augusztus 10-én megjelent számban.

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye

Igazságügyi Minisztérium, 2017. július 31. 13:41

Az Igazságügyi Minisztérium előterjesztése alapján ebben a kormányzati ciklusban az Országgyűlés elfogadta a polgári perrendet, a büntető eljárási törvényt, a közigazgatási perrendtartást és általános közigazgatási rendtartást.

Az Európai Bizottság elvárásait tartalmazza Yves Bot állásfoglalása

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 26. 23:18

Az Európai Bizottság és az Európai Tanács elvárásait tartalmazza Yves Bot főtanácsnok állásfoglalása – mondta az Igazságügyi Minisztérium államtitkára 2017. július 26-án este az M1 aktuális csatornán.

Az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 26. 14:00

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint minden uniós intézmény, így az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik.

Felújítják a szegedi jogi kar épületét

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. július 26. 13:38

Kormányzati támogatással 650 millió forintból felújítják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) jogi karának épületét – közölte a felsőoktatási intézmény kancellárja 2017. július 26-án Szegeden.

Soros Györggyel szemben kitartunk a határzár mellett

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 18. 17:01

Soros Györggyel szemben Magyarország kitart a határzár mellett, amellyel Európa schengeni határait és az országot is védi, óvja a közbiztonságot és segítséget nyújt a nyugat európai országokat sújtó terrorista cselekmények megelőzésében – erről az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt 2017. július 18-i sajtótájékoztatóján.