Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Létrejön az Igazságügyi Hivatal

Igazságügyi Minisztérium, 2014. szeptember 19. 7:55

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalból való kiválással létrejön az Igazságügyi Hivatal, amely a többi között a jogi segítségnyújtással, az áldozatsegítéssel, a kárpótlással és egyes – nem büntetés-végrehajtással összefüggő – pártfogó felügyelettel kapcsolatos feladatokat lát el a Magyar Közlönyben 2014. szeptember 18-én megjelent és október 1-jén hatályba lépő kormányrendelet szerint.

Az Emberi Jogi Kerekasztalból kilépett szervezetek panaszai nem állnak összefüggésben a kerekasztal munkájával

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. szeptember 19. 7:48

Az Emberi Jogi Kerekasztalból kilépett szervezetek sérelmeit tudomásul veszik az Igazságügyi Minisztériumnál (IM), de mivel azok nem állnak szoros összefüggésben a kerekasztal munkájával, így orvosolni nem tudják őket – közölte az IM az MTI érdeklődésére 2014. szeptember 18-án.

Gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb igazságszolgáltatás a cél

Igazságügyi Minisztérium, 2014. szeptember 18. 12:37

Az a cél, hogy az igazságszolgáltatás legyen minél gyorsabb, pontosabb, és működjön a korábbinál hatékonyabban – hangsúlyozta az új kormányzati ciklus jogpolitikájáról szólva Trócsányi László igazságügyi miniszter a tizenkettedik magyar jogászgyűlésen 2014. szeptember 18-án Balatonalmádiban.

Trócsányi: az elnöki rendszer nincs napirenden

Igazságügyi Minisztérium, 2014. szeptember 18. 10:20

Az államberendezkedés mélyreható átalakítása nincsen napirenden, az alaptörvénnyel kialakított közjogi berendezkedés stabilizációja folyik – válaszolta Trócsányi László igazságügyi miniszter a HVG-ben 2014. szeptember 18-án megjelent interjúban arra a kérdésre: kapott-e olyan „megrendelést”, amely a jelenlegi parlamentáris rendszert az elnöki berendezkedés irányába tolná el.

Felavatták Juhász Andor egykori kúriai elnök emléktábláját

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 17. 16:42

Patyi Gergely, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára részt vett és beszédet mondott Juhász Andor egykori kúriai elnök emléktáblájának avatásán 2014. szeptember 17-én.

A gyermekeket is megilletik az alapvető jogok

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. szeptember 17. 13:50

Az alapvető jogok minden gyermeket megilletnek az élet bármely területén, így az igazságszolgáltatásban is – jelentette ki Répássy Róbert államtitkár az ENSZ gyermekjogi egyezménye elfogadásának 25. évfordulója alkalmából tartott konferencián 2014. szeptember 17-én Budapesten.