Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Stratégiai partnerség a bírói egyesület és az Igazságügyi Minisztérium között

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 15:42

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az Igazságügyi Minisztérium (IM) és a Magyar Bírói Egyesület (Mabie) a bírák jogállását és a bírósági szervezetet meghatározó jogszabályok előzetes véleményezéséről az egyesület választmányi ülésén Szegeden pénteken – közölték a felek az MTI-vel 2014. november 21-én.

Komoly segítség a devizahiteleseknek

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 21. 13:55

A devizahitelesek helyzetének rendezésére hozott törvények, illetve törvényjavaslatok a kormány korábbi ígéretének megfelelően segítenek a devizahiteleseken – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Nagymértékben csökken a tőketartozás és a hitelek kamata

Igazságügyi Minisztérium, 2014. november 21. 9:54

A forintosításról és a fair bankokról szóló törvényjavaslatok eredményeként a devizahitelesek tőketartozása és a hitelek kamata is nagymértékben csökken – mondta az igazságügyi miniszter az Országgyűlésben 2014. november 21-én.

Párbeszéddel kell megoldani a Magyarországgal kapcsolatos vitás ügyeket

Igazságügyi Minisztérium, 2014. november 19. 15:50

Ha bármilyen kérdés merül fel Magyarországgal kapcsolatban, azt továbbra is a párbeszéd szellemében kell kezelni – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az Európa Tanács (ET) és az Emberi Jogok Európai Bíróságának vezetőjével folytatott strasbourgi tárgyalásait követően.

Lett szakértőkkel tárgyaltak az Igazságügyi Minisztériumban

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2014. november 19. 15:44

A polgári ügyekben való igazságügyi együttműködés területén elfogadott uniós jogi aktusok gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos magyar tapasztalatokat osztják meg az Igazságügyi Minisztérium szakértői, valamint magyar bírák és egyetemi oktatók a 2014. november 19-20-i, a Lett Köztársaságból érkező delegáció számára szervezett tanulmányút keretében.

Új kegyelemi eljárás lép életbe a tényleges életfogytiglanra ítélteknél

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. november 18. 10:50

Új kegyelemi eljárás lép életbe a tényleges életfogytiglanra ítélteknél a büntetés-végrehajtási törvény keddi módosítása értelmében, negyven év után automatikusan, hivatalból indul az eljárás – ismertette Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.