Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Még az idén benyújtjuk a közigazgatási bíróság felállításáról szóló törvényjavaslatot

Igazságügyi Minisztérium, 2018. szeptember 20. 17:47

Az igazságügyi tárca még az év vége előtt benyújtja a közigazgatási bíróság felállításáról szóló törvényjavaslatot - jelentette be Trócsányi László igazságügyi miniszter egy nemzetközi konferencián csütörtökön, Budapesten. Az új közigazgatási bírósági rendszer a tervek szerint 2020. január 1-jével állhat fel.

A kormány válasza az Európai Bizottságnak: marad a "Stop Soros"

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 19. 15:06

A kormány elkészítette válaszait az Európai Bizottság (EB) felvetéseire a "Stop Soros" törvénycsomag és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt indult kötelezettségszegési eljárásban, és Magyarország nem vonja vissza a jogszabályokat, amelyek az országot és Európát védik - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

A magyar-liechtensteini diplomáciai kapcsolatok 25. évfordulója

Igazságügyi Minisztérium, 2018. szeptember 18. 21:25

Trócsányi László igazságügyi miniszter a magyar-liechtensteini diplomáciai kapcsolatok felvételének 25. évfordulója alkalmából szeptember 18-án Vaduzba látogatott, ahol tárgyalásokat folytatott Aurélia Frick külügy-, igazságügyi és kulturális miniszterrel, valamint udvariassági látogatás keretében találkozott Alois von und zu Liechtenstein koronaherceggel.

Az Igazságügyi Minisztérium hágai szimpóziuma a 125 éves Hágai Nemzetközi Magánjogi Konferenciáról

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 12. 15:45

Az Igazságügyi Minisztérium és Magyarország Hágai Nagykövetsége szervezésében szimpóziumot tartottak Hágában, a Béke Palotában „A hágai egyezmények és instrumentumok mint a nemzeti jogalkotás inspiráló forrásai” címmel.

Igazságügyi együttműködések Vietnámmal

Igazságügyi Minisztérium, 2018. szeptember 11. 18:48

Trócsányi László igazságügyi miniszter 2018. szeptember 11-én megbeszéléseket folytatott vietnámi partnerével, Le Thanh Long igazságügyi miniszterrel.

Magyarország stratégiai szerepet tölt be a közép-európai térségben

Igazságügyi Minisztérium, 2018. szeptember 7. 13:10

Trócsányi László igazságügyi miniszter 2018. szeptember 6-7-én részt vett az Európai Közjogi Szervezet (European Public Law Organisation - EPLO) éves közgyűlésen és igazgatótanácsának ülésén.

Trócsányi László fogadta Törökország magyarországi nagykövetét

Igazságügyi Minisztérium, 2018. szeptember 4. 13:56

Trócsányi László igazságügyi miniszter bemutatkozó látogatáson fogadta Ahmet Akif Oktay, Törökország magyarországi nagykövetét.

Igazságügyi egyeztetés az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével

Igazságügyi Minisztérium, 2018. szeptember 4. 12:44

Trócsányi László igazságügyi miniszter bemutatkozó látogatáson fogadta David Cornsteint, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét.

Bízunk a közösen alakított jövőben

Igazságügyi Minisztérium, 2018. szeptember 3. 19:38

Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában. Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelki erejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot - idézte az Alaptörvényt Trócsányi László, igazságügyi miniszter a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium tanévnyitó ünnepségén.