Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Salgó László Péter kapta idén a Vladár Gábor-díjat

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 16. 18:52

Trócsányi László miniszter a kodifikáció területén végzett kiemelkedő tevékenységéért Vladár Gábor-díjban részesítette dr. Salgó László Pétert, az Igazságügyi Minisztérium jogszabály-előkészítés összehangolásáért és közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárát 2017. október 16-án.

Együttműködési megállapodást írt alá Trócsányi László igazságügyi miniszter és Spyridon Flogaitis, az Európai Közjogi Szervezet igazgatója

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 16. 18:46

Együttműködési Megállapodást írt alá Trócsányi László igazságügyi miniszter Spyridon Flogaitis-szel, az Európai Közjogi Szervezet igazgatójával 2017. október 16-án, Budapesten.

A jog maradjon olyan eszköz, amely a demokráciát szolgálja

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 16. 9:12

A jognak olyan eszköznek kell maradnia, amely a demokráciát szolgálja, márpedig az emberek nagy része nem ért egyet a kvótaperben született európai bírósági ítélettel és az unió migrációs politikájával – emelte ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a L'Agefi című luxemburgi lapban 2017. október 14-én megjelent írásában.

Trócsányi László igazságügyi miniszter és Nathalie Loiseau francia Európai Uniós ügyekért felelős miniszter találkozója

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 13. 14:26

Nathalie Loiseau francia Európai Uniós ügyekért felelős miniszter 2017. október 13-ai, budapesti látogatása során tárgyalásokat folytatott Trócsányi László igazságügyi miniszterrel.

A kormány benyújtotta a felsőoktatási törvény módosítását

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 13. 13:16

Benyújtotta a kormány a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítását. Az egyre fokozódó, minden jogi alapot nélkülöző nyomásgyakorlás ellenére a kormány kitart azon meggyőződése mellett, hogy a magyar jogszabályok mindenkire kötelezőek, még az amerikai Central European Universityre is – jelentette be az igazságügyi miniszter.

Az alaptörvényről és a családtámogatási rendszerről tájékozódtak kanadai képviselők

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 11. 13:50

Az alaptörvényről és a családtámogatási rendszerről tájékozódtak Magyarországra érkezett kanadai országgyűlési képviselők – mondta el az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2017. október 11-én az MTI-nek.

Nem adtuk fel az általunk is épített Európát

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. október 10. 20:22

Azok vagyunk, akik még nem adták fel, hogy Európa az legyen, amit mi is ezer évig építettünk - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, amikor a rendezvényt szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökeként felszólalt az idei Polgári Gondola rendezvényen.

Rendszeres embervásárt akar indítani Brüsszel

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 10. 7:46

Az Európai Egyesült Államok kikiáltásához vezető út egyik fontos állomása lenne a kötelező betelepítési kvóta, nagyobb számú idegen csoportok szisztematikus beköltöztetésével ugyanis gyorsan szét lehetne zilálni Európa ma még egységes nemzeteit – mondta a Magyar Időknek Völner Pál, aki szerint a kvótarendszer a gyakorlatban egyfajta embervásárként működne.

Trócsányi László kitüntetést adott át Jaap Willem de Zwaan holland jogászprofesszornak

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 9. 15:17

Trócsányi László igazságügyi miniszter Magyarország köztársasági elnöke megbízásából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át Jaap Willem de Zwaan holland jogászprofesszornak az európai jog és a nemzetközi kapcsolatok terén végzett munkája elismeréseként 2017. október 9-én, Budapesten.