Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Soros 2015-ben vázolta fel tervét

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 23. 17:52

Soros György milliárdos spekuláns 2015 júliusában a Financial Timesban vázolta fel elképzeléseit, amelyek szerint az uniónak évente egymillió bevándorlót kell befogadnia és egy állandó, kötelező mechanizmus révén kell szétosztania a tagállamok között - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Trócsányi László beszéde az Eörsi Gyula emlékülésen

Igazságügyi Minisztérium, 2017. szeptember 21. 13:08

„Ma a 20. század második felének egy kiváló magyar polgári jogász professzorára emlékezünk. Bár sajnos már több mint 25 éve elhunyt, egykori tanítványai még szerencsére köztünk élnek, és aktívan dolgoznak azért, hogy a fiatalabb jogász nemzedékek is tudjanak, halljanak róla” – kezdte beszédét Trócsányi László az Eörsi Gyula emlékülésen a Budapesti Ügyvédi Kamarában.

Kecsmár Krisztián és Julian King tárgyalása

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 21. 12:42

Kecsmár Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára 2017. szeptember 21-én fogadta Julian Kinget, az Európai Bizottság Biztonsági unióért felelős biztosát.

Nem különösebben bölcs dolog rákényszeríteni valamit Közép-Európára

Igazságügyi Minisztérium, 2017. szeptember 20. 15:26

Nem különösebben bölcs dolog rákényszeríteni valamit Közép-Európára címmel interjút közölt Trócsányi László igazságügyi miniszterrel a Die Welt című német konzervatív lap szerdán a hírportálján a kvótaperrel kapcsolatban.

A kormány üdvözli az EJEB döntését a fellebbezés ügyében

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 20. 15:03

Magyarország üdvözli az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) döntését, amellyel elfogadták a magyar kormány fellebbezését azon két bangladesi menedékkérő ügyében, akiket a testület elsőfokú ítélete szerint 2015 őszén jogellenesen tartottak fogva, majd küldtek vissza Szerbiába - közölte Völner Pál igazságügyi államtitkár az MTI-nek adott szerdai telefonos interjújában.

Befogadta az EJEB a fellebbezési kérelmünket

Igazságügyi Minisztérium, 2017. szeptember 19. 18:42

Befogadta az Emberi Jogok Európai Bírósága a Magyar Kormány fellebbezési kérelmét, így a Nagykamara dönthet a két, azóta a magyar hatóságok látóteréből eltűnt bangladesi menedékkérő ügyében.

Magyarország tiszteletben tartja a bíróság ítéletét

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 18. 12:07

Magyarország tiszteletben tartja az Európai Bíróságnak a kvótaperben született ítéletét – mondta az Igazságügyi Minisztérium (IM) államtitkára az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtt 2017. szeptember 18-án.

A kvótaper csupán a kezdet volt

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 14. 7:58

Jean-Claude Juncker a bevándorláspárti Brüsszel hangja, megszokhattuk már, hogy a bizottság újra és újra megtámadja Magyarországot amiatt, hogy nem bevándorláspárti, ők azt szeretnék elérni, hogy elbontsuk a kerítést, beengedjük a migránsokat – nyilatkozta az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a Magyar Időknek.

Szabó István püspök a Hegyvidék díszpolgára lett

Igazságügyi Minisztérium, 2017. szeptember 12. 19:53

„Országos egyházi méltóság viselőjeként is a Hegyvidékhez tartozik, ennek a helyi közösségnek a polgára, és országos felelőssége nem csökkenti az itt élő közösségért érzett felelősségét. A helyi és országos szerepvállalás az ő esetében nem csak megfér egymással, hanem erősíti is egymást” – mondta Trócsányi László a Szabó István református püspök díszpolgárrá avatásán elmondott köszöntőjében.