Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Szakértői bizottságot állít fel az igazságügyi miniszter

Igazságügyi Minisztérium, 2018. május 25. 10:12

A magyar jogrendszer a legfontosabb anyagi és eljárásjogi kódexeink elfogadásával megújult. Elismerés illeti a jogalkalmazókat, hogy az új kódexek alkalmazása, az ítélkezés színvonalának emelése érdekében minden tőlük telhetőt megtesznek.

A jogállamiságot védi majd a legfelsőbb közigazgatási bíróság

Igazságügyi Minisztérium, 2018. május 25. 8:25

A jogállamiságot védő, fontos intézményt fognak felállítani a legfelsőbb közigazgatási bírósággal – emelte ki az igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatorna 2018. május 25-i, péntek reggeli műsorában.

Megalakult a negyedik Orbán-kormány

Kormányzat, 2018. május 18. 9:28

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

A Sargentini-jelentés vádirat

Igazságügyi Minisztérium, 2018. május 15. 11:04

Lezárt ügyeket listázó vádiratnak tartja a Sargentini-jelentést az igazságügyi miniszteri posztra jelölt és a tárcát eddig is vezető Trócsányi László, aki a kinevezés előtti meghallgatásán 2018. május 15-én az Országgyűlés európai ügyek bizottságában azt is mondta: nagy vitákra számít ebben az ügyben idén ősszel. A politikus kinevezését támogatták a bizottság kormánypárti képviselői.

Be kell fejezni a közigazgatási felsőbíróság létrehozásával kapcsolatos munkát

Igazságügyi Minisztérium, 2018. május 14. 12:00

Eljött az idő, hogy a közigazgatási felsőbíróság létrehozásával kapcsolatos munka befejeződjön – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán 2018. május 14-én az Országgyűlés igazságügyi bizottságában.

Természetesnek vesszük, hogy demokráciában élünk

Igazságügyi Minisztérium, 2018. május 10. 12:50

A demokrácia olyan mint a levegő, nem vesszük észre, mert természetesnek tartjuk, hogy abban élünk - jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Szegeden.

A jog a demokrácia ellen? - megjelent magyarul Bertrand Mathieu könyve

Igazságügyi Minisztérium, 2018. május 9. 20:03

Magyarul is olvasható Bertrand Mathieu jogásznak, a párizsi Sorbonne Egyetem tanárának A jog a demokrácia ellen? című könyve, amelynek célja, hogy bemutassa: a jog a demokrácia ellen is fordulhat. A kiadvány a Századvég Kiadó gondozásában jelent meg.

Az áldozatsegítésről tartanak konferenciát Budapesten

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2018. április 24. 16:26

Az áldozatsegítésről tart kétnapos konferenciát az Áldozati Jogok Európai Hálózata (European Network on Victims' Rights, ENVR) Budapesten 2018. április 24-én..

Nem üresíthető ki a közszereplők magánszférához való alapjoga

Igazságügyi Minisztérium, 2018. április 24. 13:50

Az egyén szabadságának és a közösség tagjaként viselt felelősségének összehangolása sokszor jelentős kihívások elé állítja a jogalkotókat, akiknek például nehéz általános jogi keretek kijelölésével megtalálni a megfelelő egyensúlyt a magánszféra védelméhez fűződő alapjog és a demokratikus közügyek megvitatására vonatkozó alapvető közérdek között – mondta az igazságügyi miniszter 2018. április 24-én Budapesten, egy konferencián.