Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Stratégiai partnerségi megállapodás a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesülettel

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 12. 20:11

Az Igazságügyi Minisztérium és Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület (MIE) új stratégiai partnerségi megállapodást kötött. A szerződést az igazságügyi tárca képviseletében Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter, a MIE részéről pedig Dr. Szecskay András elnök úr írta alá.

Bukarestben ülésezett az Igazságügyi Tanács

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 8. 18:12

Trócsányi László igazságügyi miniszter 2019. február 7-8-án részt vett az Igazságügyi Tanács informális ülésen, Bukarestben.

Érvényesül a bírói függetlenség

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 5. 9:10

Trócsányi László igazságügyi miniszter fogadta a Velencei Bizottság raportőreit, akik a miniszter felkérésére látogattak Magyarországra és a közigazgatási bíróságokról szóló törvény elemzését végzik.

Egyetértésben a finn Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság elnökével

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 4. 17:57

Trócsányi László igazságügyi miniszter meghívására Budapestre látogatott Kari Kuusiniemi, a finn Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság elnöke.

Együttműködés a Magyar Bírói Egyesülettel

Igazságügyi Minisztérium, 2019. január 31. 16:44

A független és hatékony igazságszolgáltatás biztosítása érdekében együttműködési megállapodást kötött az Igazságügyi Minisztérium és a Magyar Bírói Egyesület (MABIE).

A magyar és szlovák igazságügyi miniszter találkozója Budapesten

Igazságügyi Minisztérium, 2019. január 29. 16:27

Trócsányi László Budapesten fogadta szlovák partnerét, Gál Gábor igazságügyi minisztert. A találkozó keretében a felek áttekintették az Európai Unió igazságügyi napirendjén szereplő kiemelt kérdéseket, valamint a kétoldalú igazságügyi kapcsolatok állását, különös tekintettel a V4 keretek között folytatott együttműködésre.

A mai magyar jogászok fontos és megbecsült tagjai a társadalomnak

Igazságügyi Minisztérium, 2019. január 25. 18:25

A mai magyar jogászok fontos és megbecsült tagjai a társadalomnak, az irántuk megnyilvánuló közbizalom szilárd, szükség van a munkájukra - jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken az Eperjesi Evangélikus Jogakadémia Miskolcra költözésének 100. évfordulójára szervezett konferencián.

A bevándorláspárti brüsszeli bürokraták megint a Soros-hálózat érdekeit védik

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. január 24. 15:28

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint azzal, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárást, a bevándorláspárti brüsszeli bürokraták megint a Soros-hálózat érdekeit védik.

Trócsányi László hivatalában fogadta a Magyar Bírói Egyesület új elnökségét

Igazságügyi Minisztérium, 2019. január 23. 11:50

Trócsányi László igazságügyi miniszter bemutatkozó találkozón fogadta a Magyar Bírói Egyesület (MABIE) újonnan megválasztott elnökségét. Dr. Oltai Judit elnök, Dr. Bálind Attila és Dr. Vajda Edit alelnökök, valamint Dr. Szabó Sándor főtitkár bemutatták a MABIE szervezetét, működését.