Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

A kormány folytatja a harcot a Soros-szervezetek migránsbiznisze ellen

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. december 15. 18:12

Duplán teremthet negatív precedenst a bangladesi migránsok ügye - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken telefonon az MTI-nek. Az államtitkár arról is beszélt, hogy a milliárdos spekuláns álcivil szervezetei anyagilag is érdekeltek a bevándorlás erőltetésében, de a kormány folytatja a harcot a migránsbiznisz ellen.

Az állandó fenyegetés a jogállamisági mechanizmussal a kettős mércét jeleníti meg

Igazságügyi Minisztérium, 2017. december 14. 14:49

Az állandó fenyegetés jogállamisági mechanizmussal nem az európai egységet erősíti, sokkal inkább a politikai mérlegelésen és az ideológiai különbözőségen alapuló kettős mércét jeleníti meg – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a Figyelőnek.

A tét az anyanyelvi oktatás

Igazságügyi Minisztérium, 2017. december 13. 13:41

Trócsányi László igazságügyi miniszter bízik abban, hogy az ukrán fél olyan javaslatokkal fog előállni az oktatási törvény ügyében, amelyek figyelembe veszik a magyar kisebbség jogos érdekeit, és így a magyar anyanyelvű oktatás teljes egészében fennmarad Kárpátalján.

Erősíthetik a versenyképességet az új választott bíróságok

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2017. december 12. 15:36

Erősíthetik a gazdaság versenyképességét az új választott bíróságok, mivel a felek bizalmából az állami bíráskodásnál gyorsabban és hatékonyabban rendezhetik a vállalkozások vitás ügyeit - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Sikerült megújítani a magyar jogrendszert

Igazságügyi Minisztérium, 2017. december 11. 13:38

Trócsányi László igazságügyi miniszter szerint a magyar jogrendszert sikerült megújítani, 2018-tól számos területen új kódexek lépnek hatályba.

A brüsszeli eljárások a politikai nyomásgyakorlás eszközei

Igazságügyi Minisztérium, 2017. december 11. 12:31

Az igazságügyi miniszter szerint "nem teljesen megnyugtató" Magyarország együttműködése az Európai Bizottsággal. Trócsányi László erről az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtt beszélt hétfői, éves meghallgatásán.

Az európai uniós polgárok érdekében a tagállamoknak közösen kell fellépniük a szervezett bűnözés és a terrorizmus ellen

Igazságügyi Minisztérium, 2017. december 9. 12:01

A magyar kormány képviseletében Trócsányi László igazságügyi miniszter és Kecsmár Krisztián európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár vett részt a Bel- és Igazságügyi Tanács 2017. december 8-i ülésén Brüsszelben.

Kettős mércét alkalmaz a Európai Bizottság Magyarországgal szemben

Igazságügyi Minisztérium, 2017. december 9. 10:45

Kettős mércét alkalmaz Magyarországgal, Lengyelországgal és Csehországgal szemben az Európai Bizottság a kötelező kvóta ügyében az Európai Bíróság előtt indítani tervezett eljárással - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter szombat reggel telefonon az MTI-nek, miután találkozott Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszterrel.