Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Példaértékű a magyar–szerb együttműködés

Igazságügyi Minisztérium, 2015. október 6. 10:40

A migránsválság kezelésében tanúsított magyar–szerb együttműködés példaként szolgálhat mások számára is, de Horvátország szemlátomást nem tud mit kezdeni a helyzettel - jelentette ki Trócsányi László a Vecernje Novosti című szerb napilapban 2015. október 6-án közölt interjújában.

Répássy Róbert az áldozatvédelem minimumszabályairól

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. október 5. 19:25

A bűncselekmények áldozatainak jogaira, támogatására és védelmére vonatkozó minimumszabályokról szóló uniós irányelv büntetőeljárási és áldozatsegítő rendelkezéseket módosít, szélesebb körű szabályozást tartalmaz – mondta Répássy Róbert napirend utáni felszólalásában 2015. október 5-én az Országgyűlésben.

Különmegbízottak foglalkoznak majd Brüsszelben az antiszemita és az iszlámellenes megnyilvánulásokkal

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2015. október 5. 8:59

Az Európai Bizottságnál két különmegbízotti pozíció jön létre az antiszemita és az iszlámellenes megnyilvánulások figyelemmel követésére – mondta az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára 2015. október 5-én az M1 aktuális csatornán.

Az igazságügyi tárca visszautasítja a volt miniszterelnök fenyegetéseit

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. október 3. 11:12

Az Igazságügyi Minisztérium a leghatározottabban visszautasítja a volt miniszterelnök igazságszolgáltatásnak címzett fenyegetését - mondta Répássy Róbert, a tárca államtitkára szombaton az MTI-nek Gyurcsány Ferenc pénteki sajtótájékoztatóján a Sukoró-ügyben elhangzott szavaira reagálva.

Berke Barna felszólalása az Alapjogi Kollokviumon

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2015. október 2. 14:24

Berke Barna európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár 2015. október 1-2-án részt vett és felszólalt az Európai Bizottság által első alkalommal szervezett alapjogi tárgyú, Tolerancia és tisztelet: az antiszemita és a muszlimellenes gyűlölet megelőzése és leküzdése Európában című kollokviumon.

Szükség van egy közigazgatási felső bíróságra

Igazságügyi Minisztérium, 2015. október 1. 12:40

Szükség van Magyarországon egy közigazgatási felső bíróságra, amely csúcsszervként működne; oda kerülnének a közigazgatás legfontosabb ügyei – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter 2015. október 1-én Miskolcon, A közigazgatási perrendtartás koncepciója című konferencián.