Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Trócsányi László igazságügyi miniszter nyilatkozata

Igazságügyi Minisztérium, 2015. május 22. 15:11

Felháborítónak tartom, és ezért a leghatározottabban visszautasítom az egyes ellenzéki pártok tudatos félremagyarázáson alapuló, engem rasszistaként feltüntetni kívánó alaptalan vádaskodását.

Az EU nem tudja megoldani a gazdasági menekültek gondjait

Igazságügyi Minisztérium, 2015. május 20. 23:17

Az Európai Unió nem tudja megoldani a területére érkező gazdasági migránsok gondjait, a menekülthullám kezelésében pedig figyelembe kell venni a tagországok helyzetét és teherbíró képességét, Magyarország esetében mindenekelőtt azt a tényezőt, hogy a roma integráció ügye elsődleges – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter miután a német kormány képviselőivel tárgyalt Berlinben.

Berke Barna római konzultációi

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2015. május 19. 15:06

Kétoldalú igazságügyi együttműködésről és az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekről tárgyalt május 14-15-én Rómában Cosimo Ferri igazságügyi államtitkárral Berke Barna európai uniós és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár.

A Kincstári Jogügyi Igazgatóság 2017-től működik majd teljes kapacitással

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. május 17. 20:35

Az "állam ügyvédjeként" működő új szervezet, a Kincstári Jogügyi Igazgatóság (KJI) várhatóan 2017-től működik majd teljes kapacitással – közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornáján 2015. május 17-én.

A IV. Közig Foci Kupa és Családi Nap

Igazságügyi Minisztérium, 2015. május 17. 15:13

Trócsányi László és Varga Mihály miniszterek voltak a fővédnökei a 2015. május 17-én megrendezett IV. Közig Foci Kupa és Családi Nap elnevezésű eseménynek.

Az IM kivette a részét a gazdasági válság kezeléséből

Igazságügyi Minisztérium, 2015. május 14. 19:26

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) kivette a részét a gazdasági válság kezeléséből, a jog keretei között adott választ a devizahitelek által jelentett társadalmi problémára – mondta Trócsányi László 2015. május 14-én Egerben, a Magyar Jogász Egylet 36. vándorgyűlésén.

Széles körben támogatják a pártok a végrehajtási rendszer megújításának koncepcióját

Igazságügyi Minisztérium, 2015. május 14. 12:53

A Fidesz és a KDNP mellett a Jobbik és az LMP is támogatja az Igazságügyi Minisztérium törvénytervezetét a bírósági végrehajtási rendszer átfogó megújításáról - mondta a tárca közigazgatási államtitkára az MTI-nek az előterjesztésről tartott csütörtöki, ötpárti egyeztetést követően. A tanácskozáson az MSZP szakértője megfigyelőként vett részt.

Az innováció és a kreativitás közvetett módon segíti a gazdasági növekedést

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2015. május 13. 16:31

A versenyjogi törvények módosításáról és a Visegrádi Szabadalmi Intézetről tájékoztatta a képviselőket Berke Barna az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára a Parlamentben.