Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Vita Magyarország és az Európai Unió viszonyáról

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. július 24. 7:45

Nem rendkívüliek azok a nézeteltérések, amelyek Magyarország és az Európai Unió között adódtak, a régebbi tagállamok is sokszor vitába szállnak Brüsszellel érdekeik érvényesítéséért – állapította meg több résztvevő a témáról rendezett vitán a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen.

A kormány továbbra is megvédi a tényleges életfogytiglani büntetést

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. július 19. 11:43

A kormány sikerrel védte meg a magyar jogrendszerben legsúlyosabb büntetést, a tényleges életfogytiglani szabadságvesztést, és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy ez a büntetés megmaradjon – mondta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2015. július 19-i, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ősz legfontosabb feladata a magáncsőd gyakorlati alkalmazása lesz

Igazságügyi Minisztérium, 2015. július 18. 8:41

Az ősz legkiemelkedőbb feladata a magáncsőd gyakorlati alkalmazása lesz, az Igazságügyi Minisztérium (IM) mindent megtesz azért, hogy a magyar közigazgatás szeptembertől fogadhassa a kérelmeket – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az MTI-nek adott interjújában 2015. július 18-án.

Berke Barna a Bel- és Igazságügyi Tanács ülésén

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2015. július 10. 14:55

Berke Barna európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár képviselte hazánkat a Bel- és Igazságügyi Tanács 2015. július 9-10-én Luxemburgban tartott informális ülésén. A találkozón az államtitkár a gyermekjogok védelmének fontosságát hangsúlyozta.

Kormányzati álláspont a „molinó-perben”

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2015. július 8. 17:39

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának Nagykamarája előtti mai tárgyalások azokról a korábbi esetekről szóltak, amikor a tiltakozás kifejezéseként molinókat feltartó országgyűlési képviselők az üléstermi helyüket is elhagyták, megzavarva a parlamenti ülés rendjét.

Magyar–szerb igazságügyi miniszteri találkozó

Igazságügyi Minisztérium, 2015. július 1. 11:47

Trócsányi László miniszter a 2015. július elsejei magyar–szerb kormányzati csúcstalálkozó margóján fogadta partnerét, Nikola Selaković igazságügyi minisztert.