Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Nemzeti emlékhellyé avatják az esztergomi Várhegyet és Vízivárost

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 24. 9:57

Nemzeti emlékhellyé avatják az esztergomi Várhegyet és a Vízivárost szombaton - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Az Európai Unió kríziseken keresztül fejlődik

Igazságügyi Minisztérium, 2017. március 23. 12:49

Az Európai Unió (EU) kríziseken keresztül fejlődik, az integráció hat évtizedes története azonban azt mutatja, hogy a nehézségeken mindig sikerült túllépni - jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Szegeden.

Stabilak a magyar-lengyel igazságügyi kapcsolatok

Igazságügyi Minisztérium, 2017. március 21. 15:52

A magyar-lengyel igazságügyi kapcsolatok stabilak, és Lengyelország támogatja Magyarországot a migrációs ügyekben is - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter kedden az MTI-nek, miután a lengyelországi Lodz-ban lengyel kollégájával tárgyalt.

Továbbra is csak gyanú alapján lehet majd lehallgatni az állampolgárokat

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 17. 18:06

Továbbra is csak bűncselekmény gyanúja alapján lehet majd lehallgatni az állampolgárokat - hangsúlyozta az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára az MTI-nek pénteken adott telefonos nyilatkozatában, úgy fogalmazva: ellenzéki politikusok annyira valótlant állítanak, hogy nem is lehet őket szakmai alapon cáfolni, el kellene olvasniuk az új büntetőeljárási kódex tervezetét.

Elismeréseket adott át Trócsányi László

Igazságügyi Minisztérium, 2017. március 13. 18:54

Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter Magyarország Köztársasági Elnöke megbízásából nemzeti ünnepünk, 2017. március 15-e alkalmából Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át dr. Béli Gábornak, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar tanszékvezető egyetemi docensének az Árpád-kortól a kora újkorig terjedő időszak jogtörténetével kapcsolatos kutatásai mellett a nagy magyar jogtörténész generáció életművének ápolása terén is meghatározó tudományos tevékenysége, valamint több évtizedes, iskolateremtő tanári pályája elismeréseként.

A Terrorizmus Áldozatainak 13. Európai Emléknapja

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2017. március 10. 16:10

Kecsmár Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára képviselte Magyarországot a Terrorizmus Áldozatainak Európai Emléknapján Brüsszelben. A megemlékezésen a terrortámadások túlélőit és az áldozatok hozzátartozóit tömörítő egyesületek, pszichiáterek, továbbá az Európai Unió és a tagállamok képviselői osztották meg tapasztalataikat, történeteiket.

Az Igazságügyi Minisztérium is igyekszik segíteni az ország versenyképességét

Igazságügyi Minisztérium, 2017. március 9. 12:35

Az Igazságügyi Minisztérium is igyekszik segíteni az ország versenyképességét – jelentette ki Trócsányi László 2017. március 9-én Szegeden.

A nemzetközi magánjogról szóló törvényjavaslat rendezi, milyen ügyekben járhat el magyar bíróság

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2017. március 8. 11:30

A külföldi határozatok könnyebb elfogadását is lehetővé tenné az új nemzetközi magánjogról szóló kódex, amely a többi közt rendezné annak kérdését is: mikor járhat el a magyar bíróság, és mely állam jogát kell alkalmaznia – mondta a törvényjavaslat ismertetésekor Kecsmár Krisztián, az igazságügyi tárca államtitkára 2017. március 7-én az Országgyűlésben.

Módosulnak a bíró eljárásból kizárásával kapcsolatos szabályok

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 8. 11:28

A büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatot Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a jogbiztonsággal indokolta az Országgyűlés 2017. március 7-i ülésnapján.