Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

A kormány felkészült a devizahitelesek védelmére

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. augusztus 22. 13:24

A kormány felkészült a devizahitelesek védelmére - mondta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Trócsányi László kitüntetéseket adott át

Igazságügyi Minisztérium, 2014. augusztus 21. 16:26

Ma is érvényes a Szent István-i formula: egyszerre magyarnak és európainak lenni, ami különleges kihívás elé állít jogalkotót és jogalkalmazót, a korábbiaknál nagyobb nyitottságot kíván - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön az Áder János köztársasági elnök által az államalapítás ünnepe alkalmából adományozott kitüntetések átadásakor Budapesten.

Egyszerre vagyunk magyarok és európaiak

Igazságügyi Minisztérium, 2014. augusztus 20. 19:17

Augusztus 20-a üzenete az, hogy egyszerre vagyunk magyarok és európaiak - hangoztatta az igazságügyi miniszter Sárospatakon, a Rákóczi-várban megtartott ünnepségen.

Emelnék a kirendelt védők óradíját

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 13. 8:12

Az igazságügyi tárca kezdeményezni fogja a kirendelt védők megbízási díjának emelését, és azt, hogy az ügyvédi irodákat sorolják a kis- és középvállalkozások közé – mondta Patyi Gergely igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Patyi Gergely: az adósoknak meg kell kapniuk a bérüket

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 12. 8:09

Az adósok kérelmére meg kell szüntetniük a végrehajtóknak a munkabérletiltásokat a devizahiteles-törvény értelmében – nyilatkozta Patyi Gergely igazságügyi államtitkár a Magyar Nemzet 2014. augusztus 12-i, keddi számában, miután az lap bemutatta, hogy a végrehajtók több esetben nem függesztik fel az eljárásokat, és továbbra is vonják az adósok bérét.

Az Igazságügyi Minisztérium a tárca számára előírt összeg csökkentését kezdeményezte

Igazságügyi Minisztérium, 2014. augusztus 9. 20:30

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) azt kezdeményezte, hogy a tárca számára előírt zárolást 1,2 millió forinttal csökkentsék – derül ki az igazságügyi miniszternek a parlament honlapján közzétett válaszából. Trócsányi László indoklása szerint a tárca esetében az összeg meghatározásakor egy olyan intézményt is számításba vettek, amely az új kormányzati struktúrában a Miniszterelnökséghez került.

Trócsányi László a roma holokauszt áldozataira emlékezett

Igazságügyi Minisztérium, 2014. augusztus 2. 20:53

A rendezvényen Trócsányi László igazságügyi miniszter elmondta: "ami a Grábler-tónál történt, egy folyamat eredménye volt, egy meredek örvény mélypontja, amely legelőször egyes állampolgárok méltóságát, jogegyenlőségét, majd tulajdonát, szabadságát, végül életét nyelte el."