Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

A baloldal megpróbálja ellehetetleníteni a népszavazást

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. augusztus 26. 16:59

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a brüsszeli folyosókra hivatkozó hírek újabb jelei annak, hogy a baloldal megpróbálja ellehetetleníteni a magyar kormány által kezdeményezett népszavazást, és ehhez "teljesen megalapozatlan és hazug híreket is gerjeszt".

Trócsányi László az államalapítás ünnepe alkalmából elismeréseket adott át

Igazságügyi Minisztérium, 2016. augusztus 26. 15:14

Trócsányi László igazságügyi miniszter Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke megbízásából, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából kitüntetéseket és szakmai elismeréseket adott át 2016. augusztus 26-án Budapesten.

Magyarország strasbourgi bírójelöltjei

Igazságügyi Minisztérium, 2016. augusztus 26. 13:40

Magyarország Kormánya három elismert jogászt, Dr. Füzi-Rozsnyai Krisztinát, Prof. Dr. Schanda Balázst és Dr. Tallódi Zoltánt jelölte az Európa Tanácsban Magyarország következő strasbourgi bírájának, ezzel egyidejűleg az igazságügyi miniszter kezdeményezte a jelölteknek az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága előtti meghallgatását.

Az önálló közigazgatási bíráskodás megteremtése a rendszerváltás elmaradt adóssága

Igazságügyi Minisztérium, 2016. augusztus 26. 9:45

Trócsányi László már az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága előtti 2014. június 3-i miniszterjelölti meghallgatásán célként jelölte meg a közigazgatási bíráskodás újraszabályozását.

Vissza kell szorítani a növekvő radikalizmust

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. augusztus 23. 17:25

Az Európai Unió tagállamai készek a jövőben mindent megtenni annak érdekében, hogy vissza tudják szorítani a növekvő radikalizmust és szélsőségességet – olvasható egyebek között abban a közös nyilatkozatban, amelyet az EU igazságügyi miniszterei fogadtak el 2016. augusztus 23-án Pozsonyban.

A globalizált világban mindenki az identitását keresi

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 23. 11:48

A globalizált világ "bábeli zűrzavarában" mindenki az identitását keresi, ehhez azonban bezárkózás helyett dialógusra van szükség – jelentette ki Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára 2016. augusztus 23-án Pécsett, a VIII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus második napján.

A sztálinizmus és a Gulág-rendszer a történelem egyik mélypontja volt

Igazságügyi Minisztérium, 2016. augusztus 22. 19:56

A sztálinizmus, illetve a gulágok rendszere nemcsak a huszadik század, hanem az egész történelem egyik mélypontja volt: szégyenfolt, sebhely Európa és a világ arcán. Azt kell mondanunk rá, hogy soha többé! - jelentette ki az igazságügyi miniszter a totalitárius diktatúrák áldozatai európai emléknapjának előestéjén Budapesten, a Gulág áldozatainak emlékművénél rendezett megemlékezésen.