Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

A szuverenitás kérdéséről folytattak eszmecserét a visegrádi országok alkotmányjogászai

Igazságügyi Minisztérium, 2017. február 16. 17:36

Az évtizedekkel ezelőtt létrejött EU ma sem áll másból, mint eltérő identitású, nyelvű, történelmű államokból, legitimitása államok és polgárok unióján nyugszik, a hatáskörátadások pedig nincsenek kőbe vésve – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön a visegrádi országok alkotmánybíróságainak budapesti csúcstalálkozóján tartott bevezető előadásában.

Felgyorsulhatnak az eljárások az új büntetőeljárási törvénnyel

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. február 15. 11:54

Felgyorsulhatnak a bírósági eljárások az új büntetőeljárási törvény elfogadásával – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2017. február 14-én az M1 aktuális csatornán.

Trócsányi László Morgan Johanssonnal folytatott megbeszélést

Igazságügyi Minisztérium, 2017. február 15. 11:30

Trócsányi László igazságügyi miniszter 2017. február 14-én Budapesten fogadta Morgan Johansson svéd igazságügyi és migrációs minisztert.

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye

Igazságügyi Minisztérium, 2017. február 14. 18:29

Az Igazságügyi Minisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek az új Büntetőeljárási törvény (Be.) tervezetéről szóló előterjesztést 2017. február 14-én.

Varga Mihály és Trócsányi László egyeztetett az OLAF-főigazgatójával

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. február 9. 18:32

A 4-es metró beruházásával kapcsolatban feltárt korrupcióról, szabálytalanságokról is tárgyal Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön Giovanni Kesslerrel, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójával - tájékoztatatta a két szaktárca csütörtök este közös közleményben az MTI-t.

A Tatabánya–Esztergom járműipari térséget fejlesztő társaság alakult Esztergomban

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. február 8. 17:51

Esztergomban megalakult 2017. február 8-án a Tatabánya–Esztergom Kiemelt Járműipari Térség és Fejlődési Zóna Nonprofit Kft., a társaság alapítói Esztergom és Tatabánya önkormányzata, az Edutus Főiskola, a megyei önkormányzat, valamint a megyei kereskedelmi és iparkamara.

Nem lenne hatékony az európai ügyészség

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2017. január 31. 8:59

A magyar kormány azért nem támogatja az európai ügyészség felállítását, mert az nem lenne hatékony – mondta Kecsmár Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára a Magyar Hírlapban 2017. január 31-én megjelent interjújában.

A közigazgatási perrendtartásról tárgyalt Trócsányi László

Igazságügyi Minisztérium, 2017. január 30. 14:26

Trócsányi László igazságügyi miniszter 2017. január 30-án megbeszélést folytatott Rómában Alessandro Pajno-val, az Államtanács elnökével.

Meg kell erősíteni az unió külső határait

Igazságügyi Minisztérium, 2017. január 29. 16:12

Ha nem erősítik meg az Európai Unió külső határait, a bevándorlók áradata a tagországok közötti falak építéséhez vezethet - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a The Times of Malta című máltai napilapnak nyilatkozva.