Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Kecsmár Krisztián brüsszeli tárgyalásai

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2017. március 30. 18:31

Kecsmár Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a Bel- és Igazságügyi Tanács 2017. március 28-án tartott ülésének margóján megbeszélést folytatott az Áldozati Jogok Európai Hálózatának jövőjéről Ausztria, Belgium, Ciprus, Csehország, Észtország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Litvánia, Málta, Németország, Románia, Spanyolország és Szlovákia képviselőivel.

A helyi áldozatsegítő programok összhangban vannak a központi stratégiával

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. március 30. 14:25

A helyi önkormányzatok és kormányhivatalok áldozatsegítéssel kapcsolatos megközelítése nagyon közel áll az Igazságügyi Minisztérium (IM) által elfogadott áldozatvédelmi stratégiához - mondta a tárca igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára 2017. március 30-án egy budapesti konferencián.

Emléktáblát avattak a pozsony-ligetfalui munkatábor zsidó áldozatainak

Igazságügyi Minisztérium, 2017. március 29. 19:06

Emléktáblát leplezett le Trócsányi László magyar, Lucia Zitnanská szlovák és Wolfgang Brandstetter osztrák igazságügyi miniszter a pozsony-ligetfalui munkatáborban a második világháború végén életüket vesztett zsidó áldozatoknak a tábor egykori helyszínén szerdán.

Meg kell reformálni az európai emberi jogi egyezményt a strasbourgi ítéletek nyomán

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 28. 16:20

Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint szükség van az Emberi Jogok Európai Egyezményének megreformálására, drasztikus lépéseket azonban nem kell tenni azért, mert Magyarországnak és több más tagállamnak is problémája van a strasbourgi bíróság ítéleteivel. Völner Pál 2017. március 28-án Budapesten újságíróknak hangsúlyozta: joguk van megvédeni a határokat és átvilágítani a „migránsbizniszben” részt vevő szervezeteket.

Nemzeti emlékhellyé avatták az esztergomi Várhegyet és Vízivárost

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 27. 15:20

Nemzeti emlékhellyé avatták az esztergomi Várhegyet és Vízivárost: az ezt jelképező sztélét, amelyet a Vármúzeum és a bazilika között állítottak fel, 2017. március 25-én leplezték le ünnepélyes keretek között.

Európa biztonságát növelni kell

Belügyminisztérium, 2017. március 28. 15:02

Egyetértés van abban, hogy Európa biztonságát növelni kell, mindössze a zöldhatáron való átlépés ügyében nem volt teljes összhang - közölte Pintér Sándor belügyminiszter, miután tárgyalt Dimitrisz Avramopulosszal, az Európai Bizottság migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztosával.

Nemzeti emlékhellyé avatják az esztergomi Várhegyet és Vízivárost

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 24. 9:57

Nemzeti emlékhellyé avatják az esztergomi Várhegyet és a Vízivárost szombaton - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Az Európai Unió kríziseken keresztül fejlődik

Igazságügyi Minisztérium, 2017. március 23. 12:49

Az Európai Unió (EU) kríziseken keresztül fejlődik, az integráció hat évtizedes története azonban azt mutatja, hogy a nehézségeken mindig sikerült túllépni - jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Szegeden.

Stabilak a magyar-lengyel igazságügyi kapcsolatok

Igazságügyi Minisztérium, 2017. március 21. 15:52

A magyar-lengyel igazságügyi kapcsolatok stabilak, és Lengyelország támogatja Magyarországot a migrációs ügyekben is - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter kedden az MTI-nek, miután a lengyelországi Lodz-ban lengyel kollégájával tárgyalt.