Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

A kodifikáció több, mint egyszerű jogalkotás

Igazságügyi Minisztérium, 2016. február 11. 12:02

A kodifikáció több lenne, mint egyszerű jogalkotás, a jó kodifikátor nem mellőzheti a jogszabályok utólagos hatásvizsgálatát, és folyamatos feladata a hatályos szabályozás felülvizsgálata is – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter 2016. február 11-én Szegeden.

Felavatták Zumbok Ferenc jogász emléktábláját Zalaegerszegen

Igazságügyi Minisztérium, 2016. február 10. 16:03

Emléktáblát avattak Zumbok Ferenc, a Zala Megyei Bíróság egykori tanácselnöke, a Fővárosi Cégbíróság vezetője, majd a Sándor-palota, a Várkert Bazár és a fertődi kastély újjáépítéséért felelős kormánybiztos tiszteletére Zalaegerszegen.

A kormányzat nem nélkülözheti a tudományos hátteret

Igazságügyi Minisztérium, 2016. február 5. 10:36

A kormányzat nem nélkülözheti a tudományos hátteret, módszert; a Nemzeti Közszolgálati Egyetemtől a kormány elvárja, hogy mindezt tanítható diszciplínákba foglalva továbbadja – erről Trócsányi László igazságügyi miniszter beszélt az intézmény államtudományi és közigazgatási karának névadó ünnepségén.

Egész Európát gazdagítja a csángók művészete

Igazságügyi Minisztérium, 2016. január 30. 20:20

A csángó bál a nemzeti összetartozás kulturális kifejeződése, a csángók művészete nemcsak minket, magyarokat gazdagít, hanem egész Európát – emelte ki Trócsányi László, igazságügyi miniszter a XX. Csángó Bálon.

Meg kell őrizni hazánk biztonságát

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. január 29. 17:16

Meg kell őriznünk hazánk biztonságát és békéjét, jó kapcsolatot kell ápolnunk a szomszédos országokkal, valamint meg kell felelnünk a szövetségesi hűségnek, mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2016. január 29-én Bajnán, a XVI. Doni Hősök Emléktúra központi megemlékezésén a Magyar Honvédség közelmúltbéli és jelenlegi külföldi teljesítményét méltatva.

Az ipar digitalizálásáról és az unió belső piacának megerősítéséről tárgyalt a Versenyképességi Tanács Amszterdamban

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2016. január 29. 8:55

A digitális technológiák alkalmazásának erősítése az iparban, az egységes belső piac megerősítése, valamint a szolgáltatási ágazat szabályainak további liberalizációja volt a témája a Versenyképességi Tanács amszterdami informális ülésének.

A bevándorlás-politika nem elég alap az uniós források megvonásához

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. január 24. 21:15

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a menekültpolitikai álláspont nem elég jogalap ahhoz, hogy megvonják Magyarországtól az uniós forrásokat.