Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Világháborús emlékműveket avattak Esztergomban

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. január 20. 19:53

Felavatták Esztergomban, az egykori Szent Anna temetőben pénteken a Béke Angyala emlékművet, amely a város közelében lévő, első világháborús hadifogolytábor 3500 áldozatára emlékeztet, valamint a szovjet Vörös Hadsereg környékbeli harcokban elesett katonáinak emlékművét. A megemlékezésen Völner Pál is beszédet mondott.

Párbeszéd kell az EJEB hatásköréről

Igazságügyi Minisztérium, 2017. január 19. 9:20

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) hatásköréről szóló párbeszédet sürgetett Trócsányi László igazságügyi miniszter, egyetemi tanár a Figyelő csütörtöki számában megjelent írásában.

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye

Igazságügyi Minisztérium, 2017. január 13. 14:23

Az Igazságügyi Minisztérium üdvözli, hogy az Alkotmánybíróság a Közigazgatási perrendtartásról szóló törvény vizsgálata során megállapította, hogy szükség van a közigazgatási eljárásjog és perjog teljes megújítására, továbbá az önálló közigazgatási perrendtartási kódex megalkotása az európai jogfejlődés útja.

Lezárult a büntetőeljárási kódex egyeztetése a pártokkal

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. január 10. 14:09

Lezárult a büntetőeljárási kódex egyeztetése a parlamenti pártokkal, a törvényjavaslatot várhatóan februárban kezdi tárgyalni az Országgyűlés – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára az MTI-nek a 2017. január 10-i egyeztetést követően.

A kormány bízik abban, hogy jogi döntés születik a kvótaperben

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. december 28. 8:29

A kormány bízik abban, hogy az Európai Bíróság nem politikai, hanem jogi döntést hoz a kvótaperben - nyilatkozta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Hírlap szerdai számában megjelent interjúban.

Jogi kérdésként kezeljük a kvótapert

Igazságügyi Minisztérium, 2016. december 20. 12:32

Magyarország jogi kérdésként kezeli a kvótakeresetet, jogi érveket hoz fel az ügyben az Európai Bíróság előtt – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának 2016. december 20-i ülésén.

Brüsszelnek az eddigi eredményeket kellene védelmeznie

Igazságügyi Minisztérium, 2016. december 18. 11:15

Brüsszelnek meg kellene állnia az európai integráció mélyítésében, és az eddig elért eredményeket kellene védelmeznie ahelyett, hogy folyamatosan újabb és újabb intézmények létrehozásával próbálja megoldani a problémákat - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a Karc FM Álláspont című műsorában nyilatkozva.

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye

Igazságügyi Minisztérium, 2016. december 16. 15:22

Az Igazságügyi Minisztérium üdvözli, hogy Köztársasági Elnök úr megküldte az Alkotmánybíróságnak a Közigazgatási perrendtartásról szóló törvényt. E törvény megalkotásával nyílt meg ugyanis először a lehetőség hazánk történetében arra, hogy Magyarországon, önálló kódexben legyen szabályozva a közigazgatási perrendtartás.

Kilényi Géza halála

Igazságügyi Minisztérium, 2016. december 15. 16:04

Az Igazságügyi Minisztérium mély fájdalommal értesült Kilényi Géza haláláról, és részvétét fejezi ki családjának, hozzátartozóinak.