Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Az Európai Bizottság elvárásait tartalmazza Yves Bot állásfoglalása

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 26. 23:18

Az Európai Bizottság és az Európai Tanács elvárásait tartalmazza Yves Bot főtanácsnok állásfoglalása - mondta az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerda este az M1 aktuális csatornán.

Az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 26. 14:00

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint minden uniós intézmény, így az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik.

Felújítják a szegedi jogi kar épületét

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. július 26. 13:38

Kormányzati támogatással 650 millió forintból felújítják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) jogi karának épületét – közölte a felsőoktatási intézmény kancellárja 2017. július 26-án Szegeden.

Soros Györggyel szemben kitartunk a határzár mellett

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 18. 17:01

Soros Györggyel szemben Magyarország kitart a határzár mellett, amellyel Európa schengeni határait és az országot is védi, óvja a közbiztonságot és segítséget nyújt a nyugat európai országokat sújtó terrorista cselekmények megelőzésében – erről az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt 2017. július 18-i sajtótájékoztatóján.

A kormány az ország egyik kiemelkedő egyetemének tartja az NKE-t

Igazságügyi Minisztérium, 2017. július 15. 12:18

A kormány a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet (NKE) az ország egyik kiemelkedő jelentőségű egyetemének tartja, ahol magas színvonalú képzésben részesülnek a hallgatók, amely biztosítani tudja, hogy az elhivatott, hazájukat szerető diplomások megállják a helyüket a munkaerőpiacon - mondta az igazságügyi miniszter az egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karának (ÁKK) oklevélátadó ünnepségén.

Trócsányi László és Michèle Coninsx tárgyalása

Igazságügyi Minisztérium, 2017. július 14. 10:30

Az igazságügyi miniszter az Európai Unió tagállamai közötti büntető igazságügyi együttműködés szervének (Eurojust) elnökével tárgyalt a szervezet és Magyarország együttműködési lehetőségeiről, az Eurojust intézményi reformjáról, illetve az elkövetkező évek várható közös feladatairól.

A kormány nem enged a nyomásgyakorlásnak, és ragaszkodik az átláthatósághoz

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 13. 15:25

Reagálás az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárásokról szóló bejelentésére. Völner Pál közleménye.

Koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 13. 12:14

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint egyfajta koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság a kvótaügyben, hiszen nem minden, a vonatkozó határozatot be nem tartó tagállam ellen indított kötelezettségszegési eljárást. A bizottság álláspontja „egybeesik Soros György akaratával”, aki a saját migrációs tervét akarja Brüsszellel elfogadtatni – hangsúlyozta.

Ősz elején fejeződhet be a kvótaper a luxembourgi bíróságon

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 12. 8:23

Írásos választ küld a magyar kormány ezen a héten az Európai Bizottságnak abban a kötelezettségszegési eljárásban, amelyet Brüsszel amiatt indított, hogy Magyarország nem hajtja végre a kvóták ügyében hozott uniós rendelkezéseket - olvasható a Magyar Időkben.