Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Megfelelő érveléssel elháríthatók a kritikák

Igazságügyi Minisztérium, 2014. augusztus 26. 20:11

A Magyarországot érő kritikákat – például az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban – megfelelő érveléssel el lehet hárítani – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter 2014. augusztus 26-án.

A kormány felkészült a devizahitelesek védelmére

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. augusztus 22. 13:24

A kormány felkészült a devizahitelesek védelmére – mondta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek 2014. augusztus 22-én.

Trócsányi László kitüntetéseket adott át

Igazságügyi Minisztérium, 2014. augusztus 21. 16:26

Ma is érvényes a Szent István-i formula: egyszerre magyarnak és európainak lenni, ami különleges kihívás elé állít jogalkotót és jogalkalmazót, a korábbiaknál nagyobb nyitottságot kíván – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter 2014. augusztus 21-én az Áder János köztársasági elnök által az államalapítás ünnepe alkalmából adományozott kitüntetések átadásakor Budapesten.

Egyszerre vagyunk magyarok és európaiak

Igazságügyi Minisztérium, 2014. augusztus 20. 19:17

Augusztus 20-a üzenete az, hogy egyszerre vagyunk magyarok és európaiak – hangoztatta az igazságügyi miniszter Sárospatakon, a Rákóczi-várban megtartott ünnepségen 2014. augusztus 20-án.

Emelnék a kirendelt védők óradíját

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 13. 8:12

Az igazságügyi tárca kezdeményezni fogja a kirendelt védők megbízási díjának emelését, és azt, hogy az ügyvédi irodákat sorolják a kis- és középvállalkozások közé – mondta Patyi Gergely igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Patyi Gergely: az adósoknak meg kell kapniuk a bérüket

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 12. 8:09

Az adósok kérelmére meg kell szüntetniük a végrehajtóknak a munkabérletiltásokat a devizahiteles-törvény értelmében – nyilatkozta Patyi Gergely igazságügyi államtitkár a Magyar Nemzet 2014. augusztus 12-i, keddi számában, miután az lap bemutatta, hogy a végrehajtók több esetben nem függesztik fel az eljárásokat, és továbbra is vonják az adósok bérét.

Az Igazságügyi Minisztérium a tárca számára előírt összeg csökkentését kezdeményezte

Igazságügyi Minisztérium, 2014. augusztus 9. 20:30

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) azt kezdeményezte, hogy a tárca számára előírt zárolást 1,2 millió forinttal csökkentsék – derül ki az igazságügyi miniszternek a parlament honlapján közzétett válaszából. Trócsányi László indoklása szerint a tárca esetében az összeg meghatározásakor egy olyan intézményt is számításba vettek, amely az új kormányzati struktúrában a Miniszterelnökséghez került.