Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Sikerült megújítani a magyar jogrendszert

Igazságügyi Minisztérium, 2017. december 11. 13:38

Trócsányi László igazságügyi miniszter szerint a magyar jogrendszert sikerült megújítani, 2018-tól számos területen új kódexek lépnek hatályba.

A brüsszeli eljárások a politikai nyomásgyakorlás eszközei

Igazságügyi Minisztérium, 2017. december 11. 12:31

Az igazságügyi miniszter szerint "nem teljesen megnyugtató" Magyarország együttműködése az Európai Bizottsággal. Trócsányi László erről az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtt beszélt hétfői, éves meghallgatásán.

Az európai uniós polgárok érdekében a tagállamoknak közösen kell fellépniük a szervezett bűnözés és a terrorizmus ellen

Igazságügyi Minisztérium, 2017. december 9. 12:01

A magyar kormány képviseletében Trócsányi László igazságügyi miniszter és Kecsmár Krisztián európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár vett részt a Bel- és Igazságügyi Tanács 2017. december 8-i ülésén Brüsszelben.

Kettős mércét alkalmaz a Európai Bizottság Magyarországgal szemben

Igazságügyi Minisztérium, 2017. december 9. 10:45

Kettős mércét alkalmaz Magyarországgal, Lengyelországgal és Csehországgal szemben az Európai Bizottság a kötelező kvóta ügyében az Európai Bíróság előtt indítani tervezett eljárással - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter szombat reggel telefonon az MTI-nek, miután találkozott Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszterrel.

Magyarország szuverenitását kérdőjelezik meg a kötelezettségszegési eljárásokkal

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. december 9. 9:05

Az ország szuverenitását akarják megkérdőjelezni a kötelezettségszegési eljárásokkal - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombat reggel telefonon az MTI-nek.

A kormány válaszolt a civiltörvénnyel kapcsolatban az Európai Bizottságnak

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. december 5. 13:30

Alaptalannak tartja a kormány a külföldről támogatott civilszervezetek ügyében folyó kötelezettségszegési eljárást, és ezt kedden közölte az Európai Bizottsággal a szervezetnek küldött válaszban – jelentette be Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten tartott sajtótájékoztatóján 2017. december 5-én.

Elengedhetetlen a nemzetközi együttműködés az emberkereskedelem elleni küzdelemben

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. december 4. 10:37

Elengedhetetlen a nemzetközi együttműködés az emberkereskedelem elleni küzdelemben, hiszen gyakran több országot is behálózó bűnszervezetek állnak a cselekmények mögött – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az emberkereskedelemről rendezett konferencián 2017. november 4-én, Budapesten.

Versenyképességi tanácsülés Brüsszelben

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2017. december 1. 8:37

Belső piaci és iparpolitikai kérdésekről tanácskoztak a versenyképességért felelős miniszterek 2017. november 30-án Brüsszelben. A tanácsülésen Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára, illetve Kecsmár Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára képviselte Magyarországot. Közlemény.

Felpörgött a nemzeti konzultáció

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. november 27. 8:25

A múlt héten nagyon felpörgött a nemzeti konzultáció folyamata, naponta több tízezer kitöltött kérdőív érkezett, ami azt mutatja, hogy még sokan szeretnék kifejteni álláspontjukat a kérdésben, ezért határozott úgy a kormány, hogy péntekig meghosszabbítja a határidőt – mondta el a Magyar Időknek Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.