Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Soros Györggyel szemben kitartunk a határzár mellett

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 18. 17:01

Soros Györggyel szemben Magyarország kitart a határzár mellett, amellyel Európa schengeni határait és az országot is védi, óvja a közbiztonságot és segítséget nyújt a nyugat európai országokat sújtó terrorista cselekmények megelőzésében – erről az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt 2017. július 18-i sajtótájékoztatóján.

A kormány az ország egyik kiemelkedő egyetemének tartja az NKE-t

Igazságügyi Minisztérium, 2017. július 15. 12:18

A kormány a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet (NKE) az ország egyik kiemelkedő jelentőségű egyetemének tartja, ahol magas színvonalú képzésben részesülnek a hallgatók, amely biztosítani tudja, hogy az elhivatott, hazájukat szerető diplomások megállják a helyüket a munkaerőpiacon - mondta az igazságügyi miniszter az egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karának (ÁKK) oklevélátadó ünnepségén.

Trócsányi László és Michèle Coninsx tárgyalása

Igazságügyi Minisztérium, 2017. július 14. 10:30

Az igazságügyi miniszter az Európai Unió tagállamai közötti büntető igazságügyi együttműködés szervének (Eurojust) elnökével tárgyalt a szervezet és Magyarország együttműködési lehetőségeiről, az Eurojust intézményi reformjáról, illetve az elkövetkező évek várható közös feladatairól.

A kormány nem enged a nyomásgyakorlásnak, és ragaszkodik az átláthatósághoz

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 13. 15:25

Reagálás az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárásokról szóló bejelentésére. Völner Pál közleménye.

Koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 13. 12:14

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint egyfajta koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság a kvótaügyben, hiszen nem minden, a vonatkozó határozatot be nem tartó tagállam ellen indított kötelezettségszegési eljárást. A bizottság álláspontja „egybeesik Soros György akaratával”, aki a saját migrációs tervét akarja Brüsszellel elfogadtatni – hangsúlyozta.

Ősz elején fejeződhet be a kvótaper a luxembourgi bíróságon

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 12. 8:23

Írásos választ küld a magyar kormány ezen a héten az Európai Bizottságnak abban a kötelezettségszegési eljárásban, amelyet Brüsszel amiatt indított, hogy Magyarország nem hajtja végre a kvóták ügyében hozott uniós rendelkezéseket - olvasható a Magyar Időkben.

Trócsányi László képviselte a magyar kormányt Simone Veil nemzeti gyászszertartásán Párizsban

Igazságügyi Minisztérium, 2017. július 5. 12:55

Simone Veil a második világháború utáni európai eszmeiségben az újrakezdés és a megbékélés nagy személyisége volt, az ő méltó helyen való megbecsülése egész Európának fontos – mondta 2017. július 5-én az MTI-nek Párizsban Trócsányi László igazságügyi miniszter, aki Orbán Viktor miniszterelnököt képviselte az Európai Parlament egykori elnökének nemzeti gyászszertartásán.

A visegrádi együttműködés ma sokkal több tartalommal bír, mint korábban

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 4. 21:28

A visegrádi csoport (V4) ma sokkal több tartalommal bír, mint korábban, és olyan fontos fórum, amely egyszerre tudja megjeleníteni az Európai Unióval folytatott együttműködést és annak fontosságát, hogy a térségek eltérő igényeit ne tapossák el - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a visegrádi együttműködés magyar elnöksége alkalmából rendezett bécsi eseményen az MTI-nek.

Eredményes munkát végzett az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája

Igazságügyi Minisztérium, 2017. július 3. 16:08

Eredményes munkát végzett a megalakulása óta eltelt másfél évben az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája – jelentette ki az igazságügyi miniszter 2017. július 3-án Szegeden.