Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Az EU hatáskörei a tagállami akaratból fakadnak

Igazságügyi Minisztérium, 2016. május 19. 15:04

Mind gyakrabban merül fel az uniós jog elsőbbsége és a tagállamok alkotmányos identitása közötti konfliktus kérdése – hívta fel a figyelmet előadásában Trócsányi László igazságügyi miniszter az Európai Jog Nemzetközi Szövetsége (FIDE) 27. kongresszusának megnyitó ünnepségén Budapesten 2016. május 19-én.

Munkabizottság készítette elő a Ptk.-módosítást

Igazságügyi Minisztérium, 2016. május 18. 17:21

Trócsányi László igazságügyi miniszter a Ptk. módosításáról szóló expozéját követő vezérszónoki körre reagálva felidézte, tavaly januárban született döntés arról, hogy egy munkabizottságban vizsgálják a nagy kódexek működési tapasztalatait. E testületben pedig nem banki, hanem jogi szakemberek ülnek – mondta.

Az önálló zálogjog bevezetése növelheti a magyar bankszektor versenyképességét

Igazságügyi Minisztérium, 2016. május 18. 10:48

Az önálló zálogjog ismételt bevezetése a polgári törvénykönyvben (Ptk.) növelheti a hitelezési volument és így a magyar bankszektor versenyképességét – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a kódex módosítását kezdeményező javaslat parlamenti vitáját megnyitó expozéjában 2016. május 18-án.

Ki kell állni Magyarország függetlensége mellett

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. május 18. 11:11

Ki kell állni Magyarország függetlensége mellett, mert ha hagyjuk magunkat, 15 éven belül búcsút mondhatunk a szuverenitásunknak – hangsúlyozta a Demokrata 2016. május 18-án, szerdán megjelent számában olvasható interjúban az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára.

Megnyílt a pályázati lehetőség a létrejövő Egységes Szabadalmi Bíróság bírói álláshelyeire

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2016. május 17. 16:05

Az Egységes Szabadalmi Bíróság szabadalmi perekre szakosodott új nemzetközi bíróság, amely az Európai Unió 25 tagállama által aláírt nemzetközi megállapodás alapján jön létre. A Bíróság kizárólagos illetékességgel bír majd az európai szabadalmak és az egységes hatályú európai szabadalmak megsértésének és érvényességének elbírálására.

Magyarország várja a dublini revízió dokumentumát

Belügyminisztérium, 2016. május 13. 15:18

Pintér Sándor belügyminiszter és Trócsányi László igazságügyi miniszter is beszédet mondott a szárazföldi külső határral rendelkező schengeni tagállamok szegedi belügyminiszteri találkozóján, amely közös nyilatkozat elfogadásával zárult 2016. május 13-án.

Völner Pál az elszámoltatásról

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. május 10. 19:56

Völner Pál államtitkár Szilágyi György (Jobbik) napirend előtti felszólalására reagált 2016. május 10-én az Országgyűlésben.