Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Átvették diplomájukat Miskolcon a végzett jogászok

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. június 23. 12:34

A jogi pálya, a jogi hivatás előnyeiről szólt Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára a Miskolci Egyetem állam- és jogtudományi karának diplomaátadó ünnepségén 2016. június 23-án.

Három ütemben emelik a bírók bérét

Igazságügyi Minisztérium, 2016. június 18. 8:30

Három ütemben, először már idén októbertől 5 százalékkal nő a bírák illetménye, majd jövő januártól és 2018 januárjától további 5-5 százalékos emelést kapnak - jelentette be Trócsányi László igazságügyi miniszter az MTI-nek adott interjújában.

A szakértők függetlensége és pártatlansága elengedhetetlen

Igazságügyi Minisztérium, 2016. június 17. 9:42

A függetlenség és pártatlanság érvényesülése elengedhetetlen a szakértők és így az egész igazságszolgáltatás iránti közbizalom szempontjából – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek (ISZKI) humánbiológiai szakmai napján tartott tanácskozáson 2016. június 17-én Budapesten.

Nagy Imre az igaztalan ítélettel emelkedett a legmagasabbra

Igazságügyi Minisztérium, 2016. június 16. 9:41

Nagy Imre akkor emelkedett a legmagasabbra, amikor a legmélyebb megaláztatással, az igaztalan halálos ítélettel sújtották – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az egykori miniszterelnökre és mártírtársaira emlékezve a budapesti Vértanúk terén rendezett központi ünnepségen 2016. június 16-án.

Reakció a Magyar Közlöny közhitelességét megkérdőjelező állításokra

Igazságügyi Minisztérium, 2016. június 15. 14:58

A Kúria joggyakorlat-elemző csoportja által közzétett összegző vélemény, majd ennek alapján a napokban a sajtóban is megjelent állítások, továbbá ennek egyes sajtóorgánumok általi valótlan közlése a jogállamiság egyik alapját, a közhitelességet kérdőjelezik meg. Az Igazságügyi Minisztérium az ügy vizsgálatát követően rögzíti, hogy a Magyar Közlöny kiadásának eljárása teljes mértékben megfelel a jogszabályoknak.

A pálosok összekötik a magyar nemzetet Európával

Igazságügyi Minisztérium, 2016. június 11. 12:02

A pálosok úgy voltak jelen a nemzet életében, mint a kovász a kenyérben, de az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend Európát is gazdagította, összekötve a magyar nemzetet Európával, a világgal, a helyit az egyetemessel - mondta Trócsányi László a pálos települések ötödik országos találkozóján Pilisszentlászlón.