Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Az áldozatsegítő központ küldetése a személyre szabott segítség

Igazságügyi Minisztérium, 2017. június 21. 12:36

Az áldozatsegítő központ küldetése a minél inkább személyre szabott segítség nyújtása az áldozatnak - mondta az igazságügyi miniszter az ország első, a főváros VII. kerületében, a Wesselényi utcában megnyílt áldozatsegítő központjának ünnepi megnyitóján szerdán.

A bevándorlók családjai a szülőföldjükön egyesülhessenek

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 20. 9:13

Magyarország is támogatja a bevándorló családok újraegyesítését, de nem Európában, hanem a szülőföldjükön - reagált a Magyar Hírlapnak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosának hétfői jelentésére, amely szerint az európai országoknak meg kell szüntetniük a menekült családok újraegyesítését gátló akadályokat.

Értetlenségét fejezte ki az IM a Velencei Bizottság kritikája miatt

Igazságügyi Minisztérium, 2017. június 19. 13:08

Értetlenségét fejezte ki az Igazságügyi Minisztérium, hogy az Európa Tanács (ET) Velencei Bizottsága politikai feltételezéseken alapuló kritikákkal egészítette ki végső véleményét, annak ellenére, hogy a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvénnyel kapcsolatos javaslatai többségét az Országgyűlés elfogadta - közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye

Igazságügyi Minisztérium, 2017. június 19. 11:07

Trócsányi László igazságügyi miniszter képviselte Magyarország Kormányát az Európa Tanács Velencei Bizottságának 2017. június 16-i ülésén, amelynek napirendjén szerepelt a testület véleményének elfogadása a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényről.

A bangladesi migránsok ügyében hozott döntés a schengeni egyezményt támadja

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 15. 10:33

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára szerint az Emberi Jogok Európai Bírósága által Ilias és Ahmed bangladesi bevándorlók ügyében hozott döntése a schengeni határvédelmi egyezményt támadja.

A jog nem ismeri a polgári engedetlenséget

Igazságügyi Minisztérium, 2017. június 15. 7:28

Az alkotmány biztosítja azokat a jogi eszközöket, amelyekkel egy polgár vagy szervezet kifejezheti elégedetlenségét egy jogszabállyal szemben, de a polgári engedetlenséget a jog nem ismeri – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az M1 csatornán 2017. június 14-én.

A kötelezettségszegési eljárás az Európai Bizottság nyomásgyakorlása

Igazságügyi Minisztérium, 2017. június 14. 15:05

Az Európai Bizottság (EB) részéről komoly nyomásgyakorlás a menekültkvótákkal kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás, de ez annak a következménye, hogy az elosztási mechanizmus nem működik, és a legtöbb tagállam nem is teljesítette – válaszolta egy újságírói kérdésre Trócsányi László budapesti sajtótájékoztatóján 2017. június 14-én.

Bizniszmigrációt indíthat el a strasbourgi bíróság döntése

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 14. 15:03

Magyarország fellebbezett a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságának két bangladesi menedékkérővel kapcsolatos márciusi döntése ellen, mert a kormány álláspontja szerint „bizniszmigrációt” indíthat el az emberi jogok európai egyezményének ilyen értelmezése – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2017. június 14-i sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az Igazságügyi Minisztérium teljesítette jogalkotási feladatait

Igazságügyi Minisztérium, 2017. június 14. 10:46

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) teljesítette jogalkotási feladatait; megszülettek a nagy eljárási kódexek, és elfogadták az ügyvédségről szóló törvényt – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter budapesti sajtótájékoztatóján 2017. június 14-én.