Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

A Velencei Bizottság módosította korábbi közleményét

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 16. 12:36

A Velencei Bizottság megváltoztatta korábbi közleményét, az új állásfoglalás szerint amennyiben az Országgyűlés elfogadja az érintett jogszabályok módosító javaslatait, az Európa Tanács alkotmányjogi kérdésekkel foglalkozó szakértői testülete tárgytalannak tekinti a közigazgatási bíróságokról szóló magyar törvényekhez fűzött bírálatait - közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter szombaton az MTI-vel.

Sikeres tárgyalás a Velencei Bizottsággal

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 15. 15:43

Trócsányi László igazságügyi miniszter sikeresnek nevezte a Velencei Bizottsággal folytatott párbeszédet a közigazgatási bíróságokról.

Ma is érvényes a 12 pont

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 14. 15:44

Az 1848-49-es események 12 pontja ma is érvényes - jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten, tárcájának a forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén.

Egymilliárd forinttal támogatja a kormány a szegedi jogi kar fejlesztését

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 11. 14:05

A kormány több mint egymilliárd forint támogatást nyújt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának helyet adó épület felújítására - közölte az igazságügyi miniszter hétfőn Budapesten újságírókkal.

Európának egy erős Európai Néppártra van szüksége

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 11. 9:59

Európának egy erős Európai Néppártra (EPP), az EPP-nek pedig egy erős Fideszre van szüksége - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Fidesz európai parlamenti (EP-) választási listavezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lapnak egy interjúban, amely vasárnap jelent meg a lap hírportálján.

Alkotmánybírósági Szimulációs Verseny

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 1. 9:40

Együttműködési megállapodást írt alá Trócsányi László igazságügyi miniszter és dr. Sulyok Tamás az Alkotmánybíróság elnöke, ezzel egy közel 15 évvel ezelőtti kooperáció éled újra. Az együttműködés keretében az AB és az IM egy országos alkotmánybírósági „jogesetmegoldó” versenyt rendeznek, amely a hazánkban is már egyre ismertebb moot court módszerhez (vagyis bírósági szimulációhoz) igazodik.

Akadémia az egyház és a jog szolgálatában

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 28. 19:23

A budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara az intézmény Rektori Hivatalában mutatta be a Kecskeméti Református Jogakadémia történetét feldolgozó hiánypótló kötetét.

A kommunizmust az áldozatok szenvedéséből építették fel

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 25. 17:31

A kommunizmust nem jól hangzó szózatokból építették fel, hanem az áldozatok szenvedéséből - jelentette ki az igazságügyi miniszter a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen.

Egyeztetés a holland igazságügyi miniszterrel

Igazságügyi Minisztérium, 2019. február 21. 17:21

Trócsányi László igazságügyi miniszter hivatalos látogatás keretében fogadta Ferdinand Grapperhaus holland igazságügyi minisztert.