Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Meg kell őrizni nemzetközi reputációnkat

Igazságügyi Minisztérium, 2018. március 19. 20:52

A következő években számos területen állunk továbbra is elhúzódó nemzetközi vitákban, ezért sem mindegy, ki vezeti 2018 és 2022 között az országot - hangsúlyozta hétfői budapesti lakossági fórumán az igazságügyi miniszter, kiemelve, hogy ma Magyarországnak erős a nemzetközi reputációja.

Nem zárkózhatunk elefántcsonttoronyba

Igazságügyi Minisztérium, 2018. március 19. 14:53

Egyik jogászi hivatásrend sem zárkózhat elefántcsonttoronyba, mert munkáját figyeli a társadalom – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter egy szakmai kiadvány bemutatóján 2018. március 19-én Budapesten.

Áldozatsegítő központ nyílt Miskolcon

Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. március 19. 14:49

A budapesti után áldozatsegítő központ nyílt 2018. március 19-én Miskolcon, a létesítmények átadásával megkezdődött egy országos hálózat létrehozása.

Csongrád Megye Díszpolgára címmel tüntették ki Trócsányi Lászlót

Igazságügyi Minisztérium, 2018. március 14. 20:11

Csongrád Megye Díszpolgára címmel tüntették ki Trócsányi László igazságügyi minisztert, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzorát. Az elismerést szerdán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezett Nemzeti esten adták át Szegeden.

Karácsony Gergely vonja ki a politikai erővonalból Bárándy Pétert

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. március 14. 16:31

Karácsony Gergelynek ki kell vonnia a politikai erővonalból Bárándy Péter volt szocialista igazságügyi minisztert - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára újságíróknak szerdán Budapesten.

Erdély jogtörténete a magyar identitás része

Igazságügyi Minisztérium, 2018. március 12. 13:11

Erdély jogtörténete a magyar identitás része – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a témát feldolgozó kötet bemutatóján 2018. március 12-én Budapesten.

Trócsányi László részt vett az uniós Bel- és Igazságügyi Tanács brüsszeli ülésén

Igazságügyi Minisztérium, 2018. március 9. 15:31

Trócsányi László igazságügyi miniszter részt vett az európai uniós Bel- és Igazságügyi Tanács pénteki brüsszeli ülésén, illetve ehhez kapcsolódóan a terrorizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen, amelyet a 2004-es madridi robbantásos merénylet óta minden évben megrendeznek.

Migrációs álláspontja miatt vádolják a kormányt az igazságszolgáltatás függetlenségének megsértésével

Igazságügyi Minisztérium, 2018. március 9. 10:21

A magyar kormányt azért vádolják Nyugat-Európában még mindig az igazságszolgáltatás függetlenségének megsértésével, mert a migrációnak és a határok védelmének kérdésében más álláspontot képvisel - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a Le Figaro című francia napilapban pénteken megjelent interjúban.

A jogalkotás a védendő nemzeti identitás része

Igazságügyi Minisztérium, 2018. március 5. 14:38

A nemzeti jogalkotás az önálló állami lét alapja, és Magyarország alkotmányos önazonosságának megtestesítője – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az Igazságügyi Zsebtörvénytár bemutatóján 2018. március 5-én a Magyar Tudományos Akadémián.