Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Új megállapodás a szellemi tulajdon hatékonyabb védelméért

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2018. február 15. 11:42

Az Igazságügyi Minisztérium és a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület stratégiai partnerségi megállapodást kötött 2018. február 15-én. A szerződést az igazságügyi tárca képviseletében Kecsmár Krisztián európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár, és Dr. Szecskay András, a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület elnöke írta alá.

A jog ismerete egyszerre tudás, haszon és szabadság

Igazságügyi Minisztérium, 2018. február 13. 13:23

Az Igazságügyi Minisztérium második alkalommal szervezte meg a Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasok Találkozóját a Budapesti Ügyvédi Kamara székházában, 2018. február 12-én. E jogászösztöndíjjal a tárca a vidéki jogi karok legkiemelkedőbb hallgatóit támogatja.

Bizonyos erők politikai harctérré akarják változtatni az igazságszolgáltatást

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. február 12. 8:13

Bizonyos erők politikai harctérré akarják változtatni az igazságszolgáltatást – fogalmazott a Magyar Időknek az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Trócsányi László az uniós együttműködésekről és az áldozatvédelemről tárgyalt francia kollegájával Párizsban

Igazságügyi Minisztérium, 2018. február 9. 19:49

Az európai uniós igazságügyi együttműködés jelentőségéről és ennek keretében az áldozatvédelem terén folytatott erőfeszítésekről egyeztetett Trócsányi László igazságügyi miniszter francia kollegájával, Nicole Belloubet-val Párizsban.

Magyarország nem akar változtatni a menekültügyi szabályokon

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. február 9. 16:29

Magyarország nem akar változtatni a menekültügyi szabályokon, nem akarja lebontani a migránsok előtt sem a fizikai, sem a jogi határzárat - nyilatkozta az MTI-nek Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken.

Minden fronton támadás indult Magyarország ellen

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. február 2. 15:15

Látható, hogy minden fronton támadás indult Magyarország ellen - reagált az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken arra, hogy eljárás indul Magyarország ellen az Európai Bíróságon a felsőoktatási törvénymódosítása miatt.

A lakosság összetételéről való döntés az uniós tagállamok szuverén döntése kell legyen

Igazságügyi Minisztérium, 2018. február 2. 14:54

A lakosság összetételéről való döntés az ország identitásának része, és mint ilyen, az uniós tagállamok szuverén döntése kell hogy legyen - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken Varsóban, a lengyel alkotmánybíróság által rendezett, az alkotmányos identitásról szóló nemzetközi konferencián tartott előadásában.

Soros hálózatát jellemzik maffiamódszerek

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. február 1. 12:55

Az Európai Unión belül nyomon követhető a "lopakodó, terjeszkedő jogalkotás, amely a bírói hatalom kiterjesztését, ezzel párhuzamosan a nemzetállamok háttérbe szorítását szolgálja" - emelte ki a Magyar Hírlapnak nyilatkozva az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára, aki szerint a magyar kormánnyal szemben éppen "Soros György hálózatát jellemzik a maffiamódszerek".

Egy uniós ítélet kitárhatja a kapukat a migránsok előtt

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. január 26. 9:10

Kitárhatja Magyarország kapuit az Európai Unió Bíróságának csütörtöki ítélete, amely megtiltotta pszichológus szakértők alkalmazását a menekültügyi eljárásokban – írja 2018. január 26-i számában a Magyar Idők.