Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Kiemelt védelem a gyermekeknek – A gyermekjogi világnap alkalmából

Igazságügyi Minisztérium, 2017. november 20. 11:32

Magyarország Alaptörvénye és új Büntető Törvénykönyve kiemelt védelemben részesíti a gyermekeket, a kormány pedig megtesz minden szükséges lépést annak érdekében, hogy a gyermekek a lehető legnagyobb védelmet kapják az erőszakos bűncselekményekkel szemben. Közlemény.

Elismerés övezi a közjegyzők munkáját

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. november 17. 13:54

Elismerés övezi a közjegyzői hivatásrend tevékenységét, és élvezi a jogalkotó bizalmát is, mert a rájuk bízott feladatokat magas színvonalon és hatékonyan tudják ellátni - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára egy konferencián.

A magas szintű közigazgatási bíráskodás feltétele a szakismerettel rendelkező közigazgatási bíró

Igazságügyi Minisztérium, 2017. november 17. 9:17

A magas szintű közigazgatási bíráskodás egyik alapvető feltétele a közigazgatási szakismerettel rendelkező közigazgatási bíró, a tárca ezért olyan pályáztatási rendszert kívánt kialakítani, amely alapvetően a szaktudást helyezi előtérbe, és objektívebb, átláthatóbb pontozást biztosít – írta az igazságügyi miniszter a figyelo.hu-n.

Az ENSZ-ben elismerik, hogy a migrációs politika nemzeti hatáskör

Igazságügyi Minisztérium, 2017. november 17. 8:16

Az ENSZ-ben elismerik, hogy a migrációs politika nemzeti hatáskör – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az MTI-nek a világszervezet New York-i székházában folytatott tárgyalásai után, helyi idő szerint 2017. november 16-án, csütörtökön.

Mától érvényes a téli kilakoltatási moratórium

Igazságügyi Minisztérium, 2017. november 15. 15:02

Mától életbe lépett a téli kilakoltatási moratórium, senkit nem lehet az utcára tenni. Az Országgyűlés október 31-én fogadta el a bírósági végrehajtásról szóló törvény módosítását, amely meghosszabbítja a kilakoltatási moratórium időtartamát.

Trócsányi László izlandi tárgyalásai

Igazságügyi Minisztérium, 2017. november 13. 16:51

Trócsányi László igazságügyi miniszter megbeszélést folytatott izlandi partnerével 2017. november 13-án, Reykjavíkban.

Alapjaiban megváltozott a magyar jogrendszer

Igazságügyi Minisztérium, 2017. november 11. 14:43

Az igazságügyi miniszter szerint a kormányzati ciklus végén elmondható, hogy a magyar jogrendszer alapjaiban megváltozott: megújultak az anyagi és eljárásjogi kódexek.

Európát készületlenül érte a migrációs válság

Igazságügyi Minisztérium, 2017. november 7. 15:34

Európát készületlenül érte a migrációs válság, és Magyarország szerint nem működik a Brüsszel által javasolt megoldás, a kvótarendszer – ismertette a magyar álláspontot Trócsányi László igazságügy-miniszter a L'Orient-Le Jour című francia nyelvű libanoni napilapban 2017. november 7-én, kedden megjelent interjújában.

A Soroshoz köthető ügyekben különösen érzékeny az Európai Bizottság

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. november 7. 8:26

A Soros Györgyhöz köthető ügyekben különösen érzékeny és arrogáns az Európai Bizottság a magyar kormánnyal – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2017. november 7-én, kedd reggel az M1 aktuális csatornán.