Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

A kárpátaljai magyarok különös tiszteletet érdemelnek, amiért megőrizték anyanyelvüket és önazonosságukat

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 23. 17:41

A kárpátaljai magyarok voltak a leginkább elzárva a többi magyar nemzetrésztől a szovjet időkben, ezért különös tiszteletet érdemelnek részünkről, hogy a rendkívül nehéz körülmények között is megőrizték anyanyelvüket és önazonosságukat - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a kárpátaljai magyarság központi 56-os megemlékezésén hétfőn Ungváron.

Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 22. 14:54

A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is - mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen.

Európában el kell kerülni a kettős mérce kialakulását

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 20. 23:08

Európában el kell kerülni a kettős mérce kialakulását - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter lengyel partnerével pénteken Varsóban folytatott megbeszéléséről nyilatkozva az MTI-nek.

1956 alapfogalmai máig érvényes értékek, ahogy a magyar-lengyel barátság is az

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 20. 13:38

Az 1956-os forradalom alapfogalmai még mindig érvényes értékek, ahogyan a magyar-lengyel barátság is az - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken Varsóban, a forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából, a varsói Királyi Várban rendezett fogadáson mondott köszöntőjében.

Brüsszel ismét kettős mércét alkalmaz - Reagálás Tomás Bocek, az Európa Tanács (ET) főtitkárának menekültügyi különmegbízottja nyilatkozatára

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 19. 15:45

Az Igazságügyi Minisztérium a leghatározottabban visszautasítja Tomás Bocek, az Európa Tanács (ET) főtitkárának menekültügyi különmegbízottja állításait. A Magyarország bevándorláspolitikáját támadó újabb jelentés egyszerűen nem felel meg a valóságnak, Brüsszel ismét kettős mércét alkalmaz.

Parlament előtt a Czeglédy-ügyben károsult diákok kártalanítása

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 19. 11:20

A kormány támogatja a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezéséről szóló kormánypárti javaslatot - jelentette ki Völner Pál az Országgyűlés csütörtöki ülésén.

Salgó László Péter kapta idén a Vladár Gábor-díjat

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 16. 18:52

Trócsányi László miniszter a kodifikáció területén végzett kiemelkedő tevékenységéért Vladár Gábor-díjban részesítette dr. Salgó László Pétert, az Igazságügyi Minisztérium jogszabály-előkészítés összehangolásáért és közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárát 2017. október 16-án.

Együttműködési megállapodást írt alá Trócsányi László igazságügyi miniszter és Spyridon Flogaitis, az Európai Közjogi Szervezet igazgatója

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 16. 18:46

Együttműködési Megállapodást írt alá Trócsányi László igazságügyi miniszter Spyridon Flogaitis-szel, az Európai Közjogi Szervezet igazgatójával 2017. október 16-án, Budapesten.

A jog maradjon olyan eszköz, amely a demokráciát szolgálja

Igazságügyi Minisztérium, 2017. október 16. 9:12

A jognak olyan eszköznek kell maradnia, amely a demokráciát szolgálja, márpedig az emberek nagy része nem ért egyet a kvótaperben született európai bírósági ítélettel és az unió migrációs politikájával – emelte ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a L'Agefi című luxemburgi lapban 2017. október 14-én megjelent írásában.