Igazságügyi Minisztérium

Trócsányi László

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Az IM korszerű végrehajtási eljárási szabályozáson dolgozik

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. szeptember 28. 17:11

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) fontosnak tartja, hogy hatékony és a jövő kihívásainak is megfelelő végrehajtási eljárási szabályozás jöjjön létre – hangsúlyozta Völner Pál, az IM parlamenti államtitkára egy 2016. szeptember 28-i, szerdai nemzetközi konferencián, Budapesten.

Az osztott perszerkezet biztosítja a perkoncentráció megvalósulását

Igazságügyi Minisztérium, 2016. szeptember 23. 18:34

Az új polgári perrendtartás legfontosabb eleme az osztott perszerkezet lesz – mondta Wopera Zsuzsa miniszteri biztos 2016. szeptember 23-án Balatonalmádiban, a 13. Magyar Jogászgyűlésen.

Az önálló zálogjog újbóli bevezetése

Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 18:30

Az új polgári törvénykönyv (Ptk.) szerint önálló zálogjogot csak ingatlanon lehet érvényesíteni, és a jogosulti oldalon csak pénzügyi intézmény állhat – hívta fel a figyelmet az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára a 13. Magyar Jogászgyűlés második napján tartott 2016. szeptember 23-i előadásán Balatonalmádiban.

Az Országgyűlés elé került az általános közigazgatási rendtartásról és a közigazgatási perrendtartásról szóló törvénytervezet

Igazságügyi Minisztérium, 2016. szeptember 23. 14:33

Az Igazságügyi Minisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek az általános közigazgatási rendtartásról (Ákr.) és a közigazgatási perrendtartásról (Kp.) szóló tervezetet 2016. szeptember 23-án. A kormány már megalakulásakor, 2014-ben meghirdette az eljárásjogok reformját, mert célja a bürokrácia csökkentése és az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom erősítése.

A cél az igazságszolgáltatás színvonalának folyamatos emelése

Igazságügyi Minisztérium, 2016. szeptember 22. 13:48

Az Igazságügyi Minisztérium munkája megalapozza az igazságszolgáltatás színvonalának emelkedését – jelentette ki az igazságügyi miniszter a 13. Magyar Jogászgyűlésen tartott előadásában.

Jövőre kezdődhet a kvótaellenes per tárgyalása

Igazságügyi Minisztérium, 2016. szeptember 21. 7:58

Jövőre juthat tárgyalási szakba az Európai Unió Bíróságán a kvótaellenes per – mondta a Magyar Idők szerdai számában megjelent interjúban Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Az Európai Bizottság kvótadöntései alkotmányossági szempontból aggályosak

Igazságügyi Minisztérium, 2016. szeptember 19. 19:26

Az Európai Bizottság kvótadöntései alkotmányossági szempontból rendkívül aggályosak, a migránsok elosztására vonatkozó megoldási javaslataik a magyar alaptörvénybe ütköznek, ezért is szükséges az október 2-ai népszavazás - mondta az igazságügyi miniszter Gárdonyban.

Melyik ellenzéki politikus vállalja majd a felelősséget, ha nálunk is robbantanak?

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. szeptember 19. 12:30

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint az ellenzék "maszatol" az illegális bevándorlással kapcsolatban, és felmerül a kérdés: melyik ellenzéki politikus vállalja majd a felelősséget, ha Magyarországon is robbantanának vagy nőket erőszakolnak.