Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Videók

Tovább emelkednek a honvédségi dolgozók juttatásai

Tovább emelkednek a honvédségi dolgozók juttatásai2016. december 2.

A honvédségi dolgozók jövő évi béren kívüli juttatásairól szóló megállapodást pénteken írta alá Simicskó István miniszter, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének vezetője és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke Budapesten.
A magyar emberek biztonságát minél magasabb szinten kell garantálni

A magyar emberek biztonságát minél magasabb szinten kell garantálni2016. október 25.

A jogszabályi feltételek megteremtésén túl a rendért és biztonságért felelős szervezetek hatékony együttműködésével lehet garantálni az emberek biztonságát – hangoztatta Simicskó István honvédelmi miniszter kedden Szolnokon, a Magyar Honvédség és a Terrorelhárítási Központ közös gyakorlatán.
Novembertől emelik a legénységi állomány keresetét

Novembertől emelik a legénységi állomány keresetét2016. október 19.

Novembertől emelkedik a Magyar Honvédség legénységi állományának keresete - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter.
Hősiességről, köszönetadásról és szabadságról szólnak az október 23-i rendezvények

Hősiességről, köszönetadásról és szabadságról szólnak az október 23-i rendezvények2016. október 18.

A hősiesség, a köszönetadás és a szabadság lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára szervezett megemlékezés központi gondolata - közölte Vargha Tamás államtitkár sajtótájékoztatón.
Az 1848-as forradalom még inkább összekovácsolta a nemzetet

Az 1848-as forradalom még inkább összekovácsolta a nemzetet2016. október 6.

Vannak események a magyar történelemben, amelyek egységgé forrasztották a nemzetet, ilyen volt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc is, amely még inkább összekovácsolta nemzetünket - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter, az aradi vértanúk emléknapján.
Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás

Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás2016. szeptember 20.

Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás, ezért egyre több olyan gyakorlatra van szükség, amellyel a biztonságot hatékonyan tudjuk szolgálni - jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter Újdörögdön, a Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezred és a Terrorelhárítási Központ (TEK) lövészeti bemutatója utáni sajtótájékoztatón.
Nem történt mulasztás, vétség

Nem történt mulasztás, vétség2016. szeptember 14.

A hortobágyi tűzszerészbaleset ügyében indított vizsgálatok semmilyen mulasztást, hibát, vétséget, elővigyázatlanságot nem állapítottak meg - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter.
Erősíteni kell a magyar emberek biztonságát

Erősíteni kell a magyar emberek biztonságát2016. szeptember 13.

A biztonsági kihívások megkövetelik a magyar emberek biztonságának, biztonságérzetének erősítését - mondta a honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ rendezvényén.
Az NKE hallgatói erősítik a hazába vetett hitet

Az NKE hallgatói erősítik a hazába vetett hitet2016. szeptember 5.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hallgatói magas fokú hazaszeretetről tesznek tanúbizonyságot, hiszen nemcsak egyéni karriert keresnek, hanem efölé helyezik a köz szolgálatát, a közösség érdekét - hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter az NKE tanévnyitó ünnepségén.
Megnyílt Szolnokon a RepTár Interaktív Repülőmúzeum

Megnyílt Szolnokon a RepTár Interaktív Repülőmúzeum2016. szeptember 1.

Nemzetközi értelemben is egyedülálló gyűjteménynek nevezte a RepTár Interaktív Repüléstörténeti Kiállítóhelyet Simicskó István honvédelmi miniszter a 2,7 milliárd forintból épült szolnoki létesítmény átadásán.
A magyar állam stabil pont a változó világban

A magyar állam stabil pont a változó világban2016. augusztus 20.

A magyar állam stabil pont a változó világban - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az augusztus 20-ai katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombaton.
A legfontosabb az emberek biztonsága augusztus 20-án

A legfontosabb az emberek biztonsága augusztus 20-án2016. augusztus 4.

Napjainkban a biztonságba vetett hit megingott, ezért minden eddiginél jobban ügyelünk majd arra, hogy mindenki gondtalanul vehessen részt a rendezvényeken – mondta Vargha Tamás államtitkár az Országházban tartott sajtótájékoztatón, amelyen ismertette az állami ünnep programjait.
Augusztus 20-a a magyarok ünnepe

Augusztus 20-a a magyarok ünnepe2016. augusztus 2.

Augusztus 20-án az államalapítást, az államalapító Szent István királyt ünnepeljük, és azokra emlékezünk, akik a történelem során védték Magyarországot – mondta Vargha Tamás. A Honvédelmi Minisztérium államtitkára a nemzeti ünnep programjait ismertetve hangsúlyozta: fokozottan ügyelni fognak a résztvevők biztonságára.
Hősi halottá nyilvánítják a négy tűzszerészt

Hősi halottá nyilvánítják a négy tűzszerészt2016. július 1.

A hortobágyi volt bombalőtéren balesetben meghalt négy katonát hősi halottá nyilvánítják - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter.
A magyar-osztrák védelmi együttműködés erősítéséről tárgyalt a két ország védelmi minisztere

A magyar-osztrák védelmi együttműködés erősítéséről tárgyalt a két ország védelmi minisztere2016. június 9.

A Magyarország és Ausztria közötti katonai, védelmi együttműködés erősítéséről, fokozásáról tárgyalt csütörtökön Budapesten a két ország honvédelmi minisztere.
Szükségszerű az alaptörvény módosítása

Szükségszerű az alaptörvény módosítása2016. június 3.

A terrorizmus ellen mindenkinek, minden eszközzel küzdenie kell, ehhez szükséges az alaptörvény Országgyűlés előtt lévő módosítása - emelte ki a honvédelmi miniszter pénteken az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, valamint nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülése után újságírók előtt.