Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Videók

A kormány számára jövőre is az ország biztonsága az első

A kormány számára jövőre is az ország biztonsága az első2018. június 28.

Jövőre is a biztonság az első, ezért a kormány a 2019-es költségvetésben 85,5 milliárddal többet fordít a honvédségre, mint idén, összesen csaknem 513 milliárd forintot - mondta Németh Szilárd a kormany.hu-nak.
A vezérkari főnököknél is megtörtént az átadás-átvétel

A vezérkari főnököknél is megtörtént az átadás-átvétel2018. június 27.

Daniel Zmeko szlovák vezérkari főnök szerdán Budapesten átvette a V4-es elnökséget magyar kollégájától, Korom Ferenctől.
Magyarország biztonsága múlik a honvédtisztjelölteken

Magyarország biztonsága múlik a honvédtisztjelölteken2018. május 12.

Magyarország jövője a fiatalságon, biztonsága a fiatal honvédtiszteken és tisztjelölteken múlik - hangoztatta Simicskó István a Ludovika Fesztiválon.
További járműveket szerzett be a Magyar Honvédség

További járműveket szerzett be a Magyar Honvédség2018. április 26.

További 300 új Suzuki Vitara típusú gépjárművet állított hadrendbe a Magyar Honvédség. A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett autókat csütörtökön mutatták be Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán.

Dinamikusan halad a haderőfejlesztési program végrehajtása

Dinamikusan halad a haderőfejlesztési program végrehajtása2018. március 29.

Dinamikusan halad a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztés program végrehajtása, történelmi időszak ez a Magyar Honvédség életében - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter Szolnokon, a Visegrad 4Sight 2018 V4-es különleges műveleti gyakorlat sajtónyilvános napján.
Régiónk biztonsága Európa jövőjének záloga

Régiónk biztonsága Európa jövőjének záloga2018. március 28.

A Közép-Európai Védelmi Együttműködés védelmi miniszteri tanácskozása után Simicskó István elmondta: kollégáival megállapodtak abban, hogy védelmi képességeiket továbbfejlesztik, hogy még hatékonyabban védhessék az európai értékeket, a schengeni határokat.
Fokozzák védelmi együttműködésüket a V4-ek

Fokozzák védelmi együttműködésüket a V4-ek2018. március 27.

Fokozzák védelmi, katonai együttműködésüket a Visegrádi Együttműködés országai - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter. A Visegrádi Együttműködés országainak (Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) védelmi vezetői szakmai megbeszélést tartottak.
Gépjárműflottáját is modernizálja a Magyar Honvédség

Gépjárműflottáját is modernizálja a Magyar Honvédség2018. március 26.

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett 250 új Suzuki Vitara típusú gépjárművet hétfőn mutatták be. Simicskó István honvédelemi miniszter elmondta: a most beszerzett terepjárókkal 20 éves átlagéletkorú járműveket váltanak le.
Hazai fejlesztésű és gyártású autóbuszokat kapott a honvédség

Hazai fejlesztésű és gyártású autóbuszokat kapott a honvédség2018. március 23.

A magyar honvédség elkötelezett a magyar családok biztonságában - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter Székesfehérváron, miután átadta a HM Currus Zrt. és az Ikarus Járműtechnika Kft. kooperációjában a Magyar Honvédség számára készült Currus Aries-Volvo típusú buszokat.
Megerősödött a V4-ek védelmi együttműködése

Megerősödött a V4-ek védelmi együttműködése 2018. február 28.

A V4-ek védelmi együttműködése erősödött az elmúlt időszakban - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, a V4 országok miniszterhelyettesi találkozója keretében tartott sajtótájékoztatón.
Ütőképes Magyar Honvédség nélkül nincs szuverén állam

Ütőképes Magyar Honvédség nélkül nincs szuverén állam2018. február 21.

Ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni magyarságunkat, Magyarországot, tevékeny törődéssel, odafigyeléssel, alkotó kreativitással kell építeni a Magyar Honvédséget - emelte ki Simicskó István a 170 éves a Magyar Honvédség című programsorozat nyitórendezvényén.
Két Airbust vesz a Magyar Honvédség

Két Airbust vesz a Magyar Honvédség2017. december 20.

Két A319-es Airbust vásárol a Magyar Honvédség - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter.
A magyar emberek biztonságban készülhetnek az ünnepekre

A magyar emberek biztonságban készülhetnek az ünnepekre2017. december 14.

A magyar emberek biztonságban készülhetnek az ünnepekre, mivel Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa, köszönhetően a magyar katonáknak és rendőröknek - jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön a hercegszántói határvédelmi bázison tartott állománygyűlést követő sajtótájékoztatón.
Megállapodás a honvédelem jövő évi béreiről és juttatásairól

Megállapodás a honvédelem jövő évi béreiről és juttatásairól2017. november 20.

Tizenhárom pontos megállapodást írt alá hétfőn a honvédelmi tárca a szakszervezetekkel a jövő évi bérjellegű és béren kívüli juttatásokról.
Ultrahangkészüléket adományoz a HM a koraszülöttek ellátására

Ultrahangkészüléket adományoz a HM a koraszülöttek ellátására2017. november 17.

Ultrahangkészüléket vásárol a Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Perinatális Intenzív Centrumának (MH EK PIC), a két-három héten belül érkező berendezés a koraszülött babák ellátását segíti majd - jelentette be Vargha Tamás a koraszülöttek világnapján.
Magyarország biztonságáért minden nap meg kell dolgozni

Magyarország biztonságáért minden nap meg kell dolgozni2017. november 7.

Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa, de ezért a biztonságért minden nap, folyamatosan dolgozni kell - mondta a honvédelmi miniszter kedden Budapesten, miután véget ért egy esetleges budapesti robbantásos merénylet sérültjei ellátásának gyakorlata.