Parlamenti Államtitkárság

Németh Szilárd István

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Lengyelországban újratemették egy I. világháborús magyar honvéd nemrég megtalált maradványait

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. január 19. 8:31

A délkelet-lengyelországi Hnatkowice falu katonai temetőjében örök nyugalomra helyezték január 16-án, szerdán egy első világháborús magyar honvéd nemrég megtalált maradványait - közölte az MTI-vel Körmendy Adrienne, a helyszínen lévő krakkói magyar főkonzul.

Béremelést kapnak a katonák és a honvédelmi alkalmazottak

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. január 2. 14:36

Az eredetileg tervezettnél magasabb illetményemelést kapnak a katonák - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Erős honvédség nélkül nincs erős ország

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. december 12. 20:38

„Ma két olyan fontos törvényt is elfogadtunk a parlamentben, ami a honvédelem ügyét, a Magyar Honvédség átalakítását, megerősítését, egy ütőképes, modern hadsereggé alakítását eredményezi majd” – mondta Németh Szilárd sajtótájékoztatón.

Több volt, mint világháború

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 12. 12:15

November 11-én, az első világháború befejezésének százéves évfordulóján tartottak megemlékezést Pécsett, a köztemető első világháborús parcellájában.

Az emlékezés itt kezdődik

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 29. 15:42

A Honvédelmi Minisztérium támogatásával újították fel a rákosszentmihályi régi temető I. világháborús parcellájának katonasírjait. Az avatáson Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondott beszédet október 29-én, hétfőn.

A forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Csepelen

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 23. 8:16

Budapest XXI. kerületének több helyszínén is megemlékeztek az 1956-os hősökről október 23-án, kedden. A szovjet uralom ellen gyúlt forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján rendezett megemlékezéseken Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is részt vett.

Növelni kell a létszámkeretet

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 17. 8:36

Több okból is nélkülözhetetlen a honvédség aktív és tartalékos létszámkeretének növelése – mondta Németh Szilárd, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes október 16-án az Országgyűlésben, a vonatkozó határozat tervezetének vitáját felvezető expozéjában.

Már 50 ezer jármű kelt át a Köröm és Muhi között álló pontonhídon

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 14. 10:48

Egy kicsit több mint egy hónap alatt ötvenezer gépjármű kelt át a Sajó Muhi és Köröm közötti szakaszán felépített pontonhídon. Az ötvenezredik átkelő jármű utasát Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes köszöntötte ponton a hídnál.

Ülésezik a Magyar–Orosz Kormányközi Hadisírgondozó Vegyes Bizottság

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 9. 16:32

A két ország közös hadisírgondozó tevékenysége elősegíti a háborúk által okozott, és generációkon átívelő súlyos lelki sérülések gyógyulását – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes október 9-én Budapesten, a Magyar-Orosz Kormányközi Hadisírgondozó Vegyes Bizottság soros ülésén.

Az aradi vértanúk sorsa a nemzet tragédiája

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 6. 15:03

Az aradi vértanúk nevüket és életüket a szabadság eszméjével együtt örökre beleírták a magyarság történetébe. Habár a szabadságharc elbukott, hőseink áldozata mégsem volt hiábavaló – fogalmazott Németh Szilárd október 6-án.