Parlamenti Államtitkárság

Németh Szilárd István

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Már 50 ezer jármű kelt át a Köröm és Muhi között álló pontonhídon

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 14. 10:48

Egy kicsit több mint egy hónap alatt ötvenezer gépjármű kelt át a Sajó Muhi és Köröm közötti szakaszán felépített pontonhídon. Az ötvenezredik átkelő jármű utasát Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes köszöntötte ponton a hídnál.

Ülésezik a Magyar–Orosz Kormányközi Hadisírgondozó Vegyes Bizottság

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 9. 16:32

A két ország közös hadisírgondozó tevékenysége elősegíti a háborúk által okozott, és generációkon átívelő súlyos lelki sérülések gyógyulását – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes október 9-én Budapesten, a Magyar-Orosz Kormányközi Hadisírgondozó Vegyes Bizottság soros ülésén.

„Az aradi vértanúk sorsa a nemzet tragédiája”

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 6. 15:03

Az aradi vértanúk nevüket és életüket a szabadság eszméjével együtt örökre beleírták a magyarság történetébe. Habár a szabadságharc elbukott, hőseink áldozata mégsem volt hiábavaló – fogalmazott Németh Szilárd október 6-án, szombaton. A Gyulán rendezett megemlékezésen a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes kiemelte: 1849. október 6-a egy korszakot zárt le nemcsak hazánk, de Európa történelmében is.

A kereszt bölcsessége

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 23. 11:21

Hagyományosan Máriaremetén rendezték meg az immáron XXIV. Nemzeti Katonai Zarándoklatot szeptember 22-én, szombaton. A szentmisét megelőzően Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mondott beszédet, emlékeztetve a kereszt jelentésének fontosságára.

Két óra alatt építettek átkelőt a Sajón a műszaki katonák

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 11. 21:16

Minden helyzetben számítani lehet a magyar honvédekre – hangsúlyozta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes szeptember 11-én, kedden a kesznyéteni önkormányzat épületében tartott sajtótájékoztatóján.

Az ország biztonsága a hazáért tenni akaró állampolgárokon is múlik

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 4. 10:00

Magyarország védelmi képességei nemcsak a haza szolgálatára felesküdött honvédek számában és a rendelkezésre álló eszközök erejében, hanem a hazáért tenni akaró állampolgárok felkészültségében is rejlenek - mondta Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szeptember 3-án, hétfőn a Szent István Egyetem tanévnyitóján, Gödöllőn.

Átadták a magyar és szovjet katonák felújított hadisírjait

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 26. 20:12

A második világháborúban életüket vesztett magyar és szovjet katonákra emlékeztek augusztus 26-án, vasárnap délelőtt, a Bács-Kiskun megyei Csólyospáloson. A község területén elhunyt hősök felújított hadisírjainál Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is fejet hajtott.

100 éves a magyar légierő

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 11. 16:27

A magyar katonák hatalmas munkát végeztek azért, hogy elmondhassuk, hazánk ma a világ egyik legbiztonságosabb országa - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a magyar légierő létrejöttének 100. évfordulója alkalmából rendezett állománygyűlésen, augusztus 11-én, szombaton, az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

Ma is szükség van a nándorfehérvári hősiességre

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. július 22. 15:34

Napjainkban is szükség van az 1456-os nándorfehérvári diadalnál tanúsított hősiességre - mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára vasárnap, a nándorfehérvári csata évfordulóján Budapesten.

Magyarország védelmében az ellenzékre továbbra sem lehet számítani

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. július 21. 10:32

A jövő évi költségvetés mai szavazásán újra kiderült, hogy Magyarország védelmében az ellenzékre továbbra sem lehet számítani.