Parlamenti Államtitkárság

Németh Szilárd István

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A keleti front hadszíntereire indul történelmi különvonat

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 23. 15:58

Az első világháború keleti frontjának hadszíntereire indul történelmi különvonat a nyáron - jelentették be szombaton Budapesten, a Nyugati pályaudvaron.

Igehirdetés és lelki gondozás

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 21. 21:04

A katolikus tábori lelkészek napját a katonalelkészek védőszentje, Kapisztrán Szent János születésnapján rendezik meg 2009 óta. Idén a már hagyományosnak tekinthető rendezvényen a Honvédelmi Minisztérium egy, az első világháborúban elhunyt katonáink emlékére készült emlékzászlót adományozott a Katolikus Tábori Püspökség részére. A zászlót Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes adta át Bíró László katolikus tábori püspöknek.

Nagy Imre és mártírtársai kivégzésére és újratemetésére emlékeztek a Vértanúk terén

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 17. 12:30

Nagy Imrét, az 1956-os forradalom és szabadságharc miniszterelnökét és mártírtársait a forradalom leverése után koncepciós perben ítélték halálra. 1958. június 16-án hajnalban kivégezték őket, később pedig titokban temették el őket a rákoskeresztúri Új köztemetőben. Újratemetésükre 1989. június 16-án került sor.

A múlt értékeire épít a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 8. 13:10

A Magyar Honvédség a múlt értékeiből, a hagyományokra építve biztosítja közös biztonságunkat - hangoztatta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, A Magyar haditengerészek az I. világháborúban című konferenciát megnyitó beszédében.

Rendbe tesszük a katonasírokat

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 8. 8:08

Meg kell tanulnunk emlékezni hősi halottainkra, ennek feltétele pedig a katonasírok rendbe tétele. A történelem megismerése a magyar embernek, a magyar nemzetnek és a magyar katonának egyaránt fontos, s ennek alapja az emlékezés – hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára.

A jövő évi büdzsé legfontosabb célja az ország biztonságának megőrzése és a határvédelem erősítése

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 5. 11:51

A jövő évi büdzsé legfontosabb célja az adócsökkentés, a gazdaságélénkítés, a családok megerősítése, a demográfiai program mellett az ország szuverenitásának, biztonságának megőrzése, a határvédelem erősítése, amire jelentős pénzeket fogunk költeni - szögezte le a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a Magyar Időknek. Németh Szilárd azt is elmondta: a jövő évi költségvetés egyik nyertese a Magyar Honvédség lesz.

Már jövőre jelentősen nő a honvédelmi költségvetés

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. május 28. 10:17

A honvédelmi költségvetés 2024-re megduplázódik, de már jövőre is jelentősen több forrás juthat erre a célra - mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Jelen és jövő ünnepe

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. május 18. 14:01

„A tiszteletadás mellett ez a nap honvédelmünk jelenének és jövőjének is ünnepe”– mondta Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes május 17-én, a honvédelem napja alkalmából rendezett koszorúzáson a budapesti Dísz téren.

A múlt példája kötelez

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. május 15. 20:23

Ezeréves történelmünk hőseire emlékezünk a honvédelem napján – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes május 15-én, Budapesten.

Országos útra indul a Lajta monitor

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. március 29. 20:16

A Lajta Múzeumhajó hősök vérével öntözött csatatér, szent hely, a haza egy darabja – mondta Vargha Tamás, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 29-én, Budapesten, a monitorhajó országos útra bocsátásának tiszteletére rendezett ünnepségen.