Parlamenti Államtitkárság

Vargha Tamás

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Vezető hírek

A V4-ek támogatják az európai külső határok megvédésére irányuló kezdeményezéseket

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 18. 14:49

A visegrádi országok (V4) szerint fontos támogatni azokat a kezdeményezéseket az Európai Unión belül, amelyek az európai külső határok megvédésére irányulnak - hangoztatta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a miniszterhelyettes kollégáival tartott szerdai székesfehérvári sajtótájékoztatón.

Georgiában tartott előadást a miniszterhelyettes

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 12. 12:48

Vargha Tamás, a honvédelmi tárca miniszterhelyettese a georgiai Védelmi és Biztonságpolitikai (Georgia Defence & Security) konferencián vett részt és tartott előadást október 12-én Batumiban.

Varsóban felavatták az 1944-es varsói felkelést segítő magyar katonák emlékművét

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 19. 15:33

A magyar katonák, bár a lengyelekkel ellentétes oldalon harcoltak, az 1944-es varsói felkelés során - az ezeréves barátság jegyében - pozitív szerepet játszottak - emelte ki Vargha Tamás, a honvédelmi minisztérium államtitkára kedden Varsóban, a lengyel felkelőket segítő magyar honvédek emlékművének felavatásán.

Megkezdődött a Nemzeti Vágta

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 16. 14:30

Hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Hősök emlékkövének megkoszorúzásával és a versengő 72 település lovasainak ünnepélyes fogadalomtételével szombaton megkezdődött a 10. Nemzet Vágta Budapesten, a Hősök tere körül kialakított különleges pályán.

Magyarország elkötelezett a balti térség stabilitásának fenntartásában

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 6. 20:11

Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes meglátogatta a külszolgálatot teljesítő magyar kontingens katonáit szeptember 6-án, szerdán, az észtországi Vőruban.

Magyarország átvette a V4 védelmi együttműködés irányítását

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 13. 15:36

A Visegrádi Négyek védelempolitikai együttműködésének irányairól és az elnökség átadásáról egyeztettek július 13-án Varsóban.

Együttműködés a biztonságért

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 5. 16:16

Az első szó, ami eszembe jut arról, amit itt láttunk, az az együttműködés volt. Ennek láttuk ékes bizonyítékát, és szeretnék gratulálni minden egyes katonának, aki a felkészülésben és a bemutatóban részt vett, hiszen magas szinten, magas színvonalon művelik mesterségüket – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes július 5-én, szerdán Győrben, a Szentesi Fokos 2017 elnevezésű gyakorlat kiemelt látogatói napján.

Az Európai Védelmi Alap létrehozásáról tárgyaltak Brüsszelben

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 29. 17:10

Vargha Tamás, honvédelmi miniszterhelyettes részt vett a NATO védelmi minisztereinek csütörtöki értekezletén, június 29-én, Brüsszelben.

Átadták a kormány nagyszabású hadisír-rekonstrukciós programja részeként megújult első hadisírokat

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 26. 17:41

Az első világháború centenáriuma kapcsán indult pályázat segítségével renovált síremlékeket a Vas megyei Halogyon 2017. június 26-án avatták és szentelték újjá. A rendezvényen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Horváth István, a település polgármestere vett részt.