Parlamenti Államtitkárság

Vargha Tamás

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Vezető hírek

Az ütőképes magyar haderő alappillére az önkéntes tartalékos rendszer

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. november 30. 21:06

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola hatvanöt, tizennyolcadik életévét betöltött diákja és hét tanára csatlakozott az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) rendszerhez, szerződésüket november 30-án írták alá. Az ünnepélyes eseményen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondott beszédet.

Ultrahangkészüléket adományoz a HM a koraszülöttek ellátására

Kormányzat, 2017. november 17. 12:57

Ultrahangkészüléket vásárol a Honvédelmi Minisztérium (HM) a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Perinatális Intenzív Centrumának (MH EK PIC), a két-három héten belül érkező berendezés a koraszülött babák ellátását segíti majd - jelentette be Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára a koraszülöttek világnapján.

Főhajtás a katonahősök előtt Kiskunfélegyházán

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. november 11. 19:55

Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit.

A harcot békévé alakítja át az emlékezés

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 30. 21:35

„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten.

Mai szabadságunk az ’56-os forradalomból sarjad

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 19. 17:38

„Soha nem tudták kiirtani belőlünk a szabadság iránti vágyat” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes október 19-én, csütörtökön, Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, a nemzeti ünnepünk tiszteletére, a honvédséggel együttműködő és a katonai hagyományokat ápoló társadalmi szervezetek számára rendezett központi ünnepségen.

A V4-ek támogatják az európai külső határok megvédésére irányuló kezdeményezéseket

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 18. 14:49

A visegrádi országok (V4) szerint fontos támogatni azokat a kezdeményezéseket az Európai Unión belül, amelyek az európai külső határok megvédésére irányulnak - hangoztatta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a miniszterhelyettes kollégáival tartott szerdai székesfehérvári sajtótájékoztatón.

Georgiában tartott előadást a miniszterhelyettes

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 12. 12:48

Vargha Tamás, a honvédelmi tárca miniszterhelyettese a georgiai Védelmi és Biztonságpolitikai (Georgia Defence & Security) konferencián vett részt és tartott előadást október 12-én Batumiban.

Varsóban felavatták az 1944-es varsói felkelést segítő magyar katonák emlékművét

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 19. 15:33

A magyar katonák, bár a lengyelekkel ellentétes oldalon harcoltak, az 1944-es varsói felkelés során - az ezeréves barátság jegyében - pozitív szerepet játszottak - emelte ki Vargha Tamás, a honvédelmi minisztérium államtitkára kedden Varsóban, a lengyel felkelőket segítő magyar honvédek emlékművének felavatásán.

Megkezdődött a Nemzeti Vágta

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 16. 14:30

Hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Hősök emlékkövének megkoszorúzásával és a versengő 72 település lovasainak ünnepélyes fogadalomtételével szombaton megkezdődött a 10. Nemzet Vágta Budapesten, a Hősök tere körül kialakított különleges pályán.