Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság

Vargha Tamás

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Megjelent a francia védelmi minisztérium hadtörténeti folyóiratának Magyarországgal foglakozó különszáma

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 18. 10:46

Az európai történelemben és gondolkodásban a magyar-francia kapcsolatok Szent Mártontól Nicolas Sarkozyig (volt államfőig) nagyon szorosak voltak, amelyeket szeretnénk ezzel a kiadvánnyal tovább fejleszteni - mondta az MTI-nek csütörtök este Párizsban Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Revue Historique des Armées című hadtörténeti folyóirat Magyarországgal foglalkozó különszámának ünnepélyes bemutatóján.

Március közepén a V4-ek védelmi miniszterei aláírhatják a közös védelmi tervezési együttműködést

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. február 19. 11:42

Március közepén a visegrádi négyek védelmi miniszterei jóváhagyhatják és aláírhatják a V4-ek közös védelmi tervezési együttműködését és a közös védelmi vízió megalkotásának dokumentumait - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden, Székesfehérváron, ahol a katonai és biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó magyar-szlovák vegyes bizottság 2014. évi ülésén tárgyalt Milos Koterec szlovák államtitkárral.

A honvédség teljesítette vállalt feladatait

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. február 17. 12:32

A magyar honvédség nehéz, de sikeres évet tudhat maga mögött, és amit vállalt, véghez is vitte – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságán megtartott éves értékelő és feladatszabó értekezleten.

Megemlékezés a II. magyar hadsereg doni katasztrófájának évfordulóján

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. február 8. 9:32

Vargha Tamás államtitkár beszéde Sárospatakon, a II. magyar hadsereg doni katasztrófájának évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

Először járt magyar delegáció az orosz katonai levéltárban

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. január 24. 12:51

Először járt magyar delegáció az orosz katonai levéltárban - tájékoztatta az MTI-t a Honvédelmi Minisztérium (HM) Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztályának vezetője pénteken. Töll László azt mondta, hogy az első és második világháború orosz, illetve szovjet iratanyagának tanulmányozása számos újdonságot hozhat a magyar hadtörténészek számára.

Újjáépítenek egy első világháborús magyar emlékművet Szlovéniában

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. január 23. 20:01

Négy város kilenc civil szervezetének együttműködésével és a Honvédelmi Minisztérium támogatásával májusra újjáépítik a szlovéniai Nova Gorica melletti emlékművet, amely a Magyar Királyi 20. honvéd gyaloghadosztály elesett katonáinak állít emléket - közölte a minisztérium parlamenti államtitkára a szervezetek közötti konzorciumi megállapodás csütörtöki, székesfehérvári aláírásán.

A nyolc évvel ezelőtti szlovák légi katasztrófára emlékeztek

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. január 20. 16:22

A nyolc évvel ezelőtt Hejcén lezuhant szlovák An-24-es csapatszállító repülőgép 42 áldozatára emlékeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen állított emlékműnél vasárnap.

A doni áldozat tanulságul szolgál a nemzetnek

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. január 11. 18:50

A doni áttörésnél elszenvedett áldozat tanulságul szolgál a nemzetnek - hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, a doni áttörés 71. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

Magyar katona nem foghat fegyvert magyar emberekre

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2013. október 27. 18:44

Az értelmetlen gyilkolás áldozatainak emléke előtt tisztelegve is azért dolgozunk, hogy magyar katona soha többé ne fordítsa fegyverét magyarok ellen - mondta a honvédelmi tárca államtitkára szombaton Mosonmagyaróváron, a helyi határőr-laktanyánál 1956-ban eldördült sortűz 57. évfordulóján tartott megemlékezésen.

A holnap építéséhez a múlt téglái kellenek

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2013. október 22. 11:43

A mi felelősségünk is, hogy a méltó ünneplésen túl nemzeti múltunk értékeit, eszményeit a rájuk rakódott hazugságoktól megtisztítva örökítsük utódainkra – mondta a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségén október 22-én, Budapesten Vargha Tamás.