Közigazgatási Államtitkárság

dr. Firicz László

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Vezető hírek

Siklósi Péter a NATO főtitkárhelyettesével tárgyalt

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 22. 19:37

Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára a NATO Transzformációs Szemináriumának megnyitó napján − március 22-én, szerdán − folytatott kétoldalú megbeszélést Rose Gottemoeller főtitkárhelyettes asszonnyal.

Jelentősen nőnek a haderő katasztrófavédelmi képességei

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. február 24. 13:39

Mindössze egy év alatt példa nélküli mértékben nőnek a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi helyzetekben bevethető képességei. A projekt indító rendezvényét február 24-én tartották Budapesten.

Országszerte tartanak programokat március 15-én

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2015. március 10. 13:46

A nemzeti ünnep programjairól tartott keddi sajtótájékoztatón Kun Szabó István elmondta: szombaton a Parlament, március 15-én, vasárnap a Várkert Bazár és a Táncsics-börtön is ingyenesen látogatható lesz. Orbán Viktor miniszterelnök fél 11-kor mond beszédet a Múzeumkertben.

Már 14-én elkezdődik az állami ünnepségsorozat

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2015. március 6. 11:50

Március 14-én már elkezdődik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett állami ünnepségsorozat: a Nyitott Parlament program keretében ingyenesen lehet látogatni az Országházat és megtekinteni a Szent Koronát - mondta Kun Szabó István.

Csak tolódik a helikopterbeszerzés

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. december 6. 15:43

Nem múlt ki, csak időben kitolódott, továbbra is napirenden van szállító helikopterek beszerzése - mondta a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak.

Szükség van a NATO-ra

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. december 2. 15:52

Az Egy új hidegháború megelőzése, a NATO szerepe a XXI. században - Az ukrán krízis, mint a NATO-orosz kapcsolatok változásának oka című tanácskozáson Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a NATO erős szövetsége Észak-Amerikának és Európának, és ez nem változik.

Európa biztonsága szempontjából kritikus döntések születtek Wales-ben

Kormányzat, 2014. november 28. 12:56

Európa közvetlen környezete újabb és újabb válságokkal terhelt, amelyeket a nemzetközi közösségnek biztonsága érdekében kezelnie kell - mondta Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára a NATO 2014: a Szövetség a walesi csúcstalálkozó után elnevezésű konferencián.

Szükség van a példaképekre

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. október 27. 16:27

Egy állam fegyveres testületeinek mindig szüksége volt és van példaképekre – hangsúlyozta Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára október 27-én, hétfőn, a Farkasréti temetőben, Reviczky Imre posztumusz vezérőrnagy sírjánál tartott megemlékezésen.