Honvéd Vezérkar

dr. Benkő Tibor

Honvéd Vezérkar főnök

Találatok száma: 10

Hírek

Magyarországra érkezett a NATO Transzformációs Parancsnokság főparancsnoka

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. március 21. 21:07

Udvariassági látogatáson fogadta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök Denis Mercier vezérezredest, a NATO Transzformációs Parancsnokság főparancsnokát március 21-én, kedden, Budapesten.

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. február 7. 15:39

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa, és várhatóan tavaszig befejeződik a bácsalmási, a madarasi és a herszegszántói létesítmény kialakítása is. Ezek összesen hatszáz ember korszerű tábori elszállásolását biztosítják. Erről Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke tartott sajtótájékoztatót a Bács-Kiskun megyei Kelebián.

Azért vagyunk, hogy mindig elegendő kiképzett katona legyen

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. december 6. 20:01

Hivatalosan is bejelentették az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság megalakulását és az alárendelt alakulatok átvételét december 6-án, kedden, Budapesten, a Zrínyi laktanyában. Az eseményen részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, valamint Kun Szabó István vezérőrnagy, miniszteri biztos is.

Famagustában és Nicosiában tett látogatást a Honvéd Vezérkar főnök

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. december 4. 7:43

Az UNFICYP kötelékében szolgáló magyar katonáknál tett hadszíntéri látogatást dr. Benkő Tibor vezérezredes december 1-3. között.

Erősítik a Többnemzeti Szárazföldi Köteléket

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. december 1. 14:40

Az olasz−szlovén−magyar Többnemzeti Szárazföldi Kötelék bővítéséről, új kiképzési tevékenységéről tárgyalt dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök az olaszországi Gemona del Friuliban.

Magyarországra látogatott az osztrák vezérkarfőnök

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. november 25. 12:25

Kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Magyarországra Othmar Commenda vezérezredes, osztrák vezérkarfőnök. A kétoldalú kapcsolatok építésén túl a látogatás célja az, hogy találkozzon a november elején Magyarországra érkezett osztrák műszaki alegység katonáival, megismerje szállás- és munkakörülményeiket, valamint megtekintse eddig végzett munkájukat.

Folytatta a határbejárást a Honvéd Vezérkar főnök

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. november 24. 19:15

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök november 23-án folytatta a hétfőn megkezdett határ menti látogatását. Míg a hét elején a Hódmezővásárhely-Röszke-Bácsalmás-Mélykút útvonalon hét honvédségi települési helyet érintett, szerdán Madaras, Bácsbokod, Baja és Homorúd településeken, valamint a köztük húzódó határzár mentén járőröző katonákkal találkozott.

Határbejáráson a Honvéd Vezérkar főnök

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. november 22. 20:32

A magyar-szerb határnál szolgálatot teljesítő katonáknál tett látogatást dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök november 21-én, hétfőn.

A sikeres katonai szolgálat alapja a rend és a fegyelem

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. november 15. 17:25

Mindennek, így a sikeres katonai szolgálatnak is a rend és a fegyelem az alapja – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes november 15-én, kedden a fővárosban az MH Katonai Rendészeti Központ csapatzászló-adományozási ünnepségén.

Szarajevóba látogatott a Honvéd Vezérkar főnök

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. november 11. 17:11

A Bosznia-Hercegovinában szolgálatot teljesítő magyar katonáknál tett hadszíntéri látogatást dr. Benkő Tibor vezérezredes november 10-11-én. A két nap során a Honvéd Vezérkar főnök találkozott a kontingens feladatait meghatározó vezetési elemek parancsnokaival is.