Honvéd Vezérkar

dr. Benkő Tibor

Honvéd Vezérkar főnök

Találatok száma: 10

Hírek

Vezérkarfőnöki szinten ülésezett a NATO Katonai Bizottság

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2018. január 17. 21:32

Január 16-17-én Brüsszelben rendezték meg az év első vezérkarfőnöki szintű NATO Katonai Bizottsági ülését, amelyen Magyarországot dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök képviselte.

Még az idén repülőket vesz a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. november 20. 8:37

Csapatszállításra és légi mentésre alkalmas, műtővel is felszerelhető repülőgépeket vásárol még az idén a Magyar Honvédség - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni Híradójában.

Huszonhét ország katonái versenyeznek hazánkban

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. november 4. 21:50

A legnagyobb elismerés hangján kell szólnunk a katonasportolókról, hiszen ők a mindennapi szolgálati feladataik ellátása mellett komoly sportteljesítményt is nyújtanak – szögezte le dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök az 57. CISM Katonai Futó Világbajnokság megnyitóján, november 4-én Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK).

Új eszközökkel a katasztrófavédelemért

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. október 30. 15:55

Az MH Anyagellátó Raktárbázison adták át október 30-án azokat a technikai eszközöket, amelyeket „A Magyar Honvédség katasztrófavédelemmel összefüggő beavatkozási képességének fejlesztése” című kiemelt projekt megvalósítása során szerzett be a honvédelmi tárca. Az eseményen dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök mondott beszédet.

Újabb taggal bővült a Védelmi Együttműködés Kezdeményezés

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. szeptember 7. 9:33

Magyarország adott otthont az idei Védelmi Együttműködés Kezdeményezés (Defence Cooperation Initiative − DECI) vezérkarfőnöki találkozójának szeptember 5−6-án. A Tolna megyei Bikácson rendezett találkozón új taggal bővült az immár hét országot tömörítő együttműködés.

A magyar vezérkari főnök átvette a V4-es elnökség katonai irányítását

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. június 22. 19:22

Magyarország V4-es soros elnökségének alkalmából a magyar vezérkari főnök átvette lengyel kollégájától a V4-elnökséghez kapcsolódó katonai együttműködés irányítását.

Az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokát fogadta a Honvéd Vezérkar főnök

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. június 10. 8:13

Udvariassági találkozón fogadta irodájában dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök a Magyarországi látogatáson tartózkodó Mark Bartman vezérőrnagyot, az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokát június 8-án, pénteken.

A protokoll fontos kommunikációs eszköz

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. május 6. 13:39

Hetedik alkalommal rendezték meg a Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll versenyt Budapesten, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban május 5-én. Az esemény egyik védnöke dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök volt.

Magyarországra érkezett a NATO Transzformációs Parancsnokság főparancsnoka

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. március 21. 21:07

Udvariassági látogatáson fogadta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök Denis Mercier vezérezredest, a NATO Transzformációs Parancsnokság főparancsnokát március 21-én, kedden, Budapesten.

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. február 7. 15:39

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa, és várhatóan tavaszig befejeződik a bácsalmási, a madarasi és a herszegszántói létesítmény kialakítása is. Ezek összesen hatszáz ember korszerű tábori elszállásolását biztosítják. Erről Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke tartott sajtótájékoztatót a Bács-Kiskun megyei Kelebián.