Honvéd Vezérkar

dr. Benkő Tibor

Honvéd Vezérkar főnök

Vezető hírek

Magyarországra érkezett a NATO Transzformációs Parancsnokság főparancsnoka

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. március 21. 21:07

Udvariassági látogatáson fogadta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök Denis Mercier vezérezredest, a NATO Transzformációs Parancsnokság főparancsnokát március 21-én, kedden, Budapesten.

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. február 7. 15:39

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa, és várhatóan tavaszig befejeződik a bácsalmási, a madarasi és a herszegszántói létesítmény kialakítása is. Ezek összesen hatszáz ember korszerű tábori elszállásolását biztosítják. Erről Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke tartott sajtótájékoztatót a Bács-Kiskun megyei Kelebián.

Azért vagyunk, hogy mindig elegendő kiképzett katona legyen

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. december 6. 20:01

Hivatalosan is bejelentették az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság megalakulását és az alárendelt alakulatok átvételét december 6-án, kedden, Budapesten, a Zrínyi laktanyában. Az eseményen részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, valamint Kun Szabó István vezérőrnagy, miniszteri biztos is.

Famagustában és Nicosiában tett látogatást a Honvéd Vezérkar főnök

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. december 4. 7:43

Az UNFICYP kötelékében szolgáló magyar katonáknál tett hadszíntéri látogatást dr. Benkő Tibor vezérezredes december 1-3. között.

Magyarországra látogatott az osztrák vezérkarfőnök

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. november 25. 12:25

Kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Magyarországra Othmar Commenda vezérezredes, osztrák vezérkarfőnök. A kétoldalú kapcsolatok építésén túl a látogatás célja az, hogy találkozzon a november elején Magyarországra érkezett osztrák műszaki alegység katonáival, megismerje szállás- és munkakörülményeiket, valamint megtekintse eddig végzett munkájukat.

Folytatta a határbejárást a Honvéd Vezérkar főnök

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. november 24. 19:15

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök november 23-án folytatta a hétfőn megkezdett határ menti látogatását. Míg a hét elején a Hódmezővásárhely-Röszke-Bácsalmás-Mélykút útvonalon hét honvédségi települési helyet érintett, szerdán Madaras, Bácsbokod, Baja és Homorúd településeken, valamint a köztük húzódó határzár mentén járőröző katonákkal találkozott.

Határbejáráson a Honvéd Vezérkar főnök

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. november 22. 20:32

A magyar-szerb határnál szolgálatot teljesítő katonáknál tett látogatást dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök november 21-én, hétfőn.

A toborzásban és a megtartásban is fontos a katonai hivatástudat ereje

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. november 4. 17:48

A katonai toborzásban és a megtartásban is fontos, hogy a katonák mennyire hivatásszerűen végzik a munkájukat, mennyire elhivatottak a katonai szolgálat iránt - mondta Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke pénteken Budapesten, a Magyar Hadtudományi Társaság konferenciáján.

Továbbra is népszerű a honvédtiszti pálya

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. augusztus 19. 17:04

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) katonai szakjaira 720-an jelentkeztek idén. Ez azt tanúsítja, hogy továbbra is népszerű a honvédtiszti pálya, hiszen a felvettek arányában négy és félszeres a túljelentkezés - emelte ki a Honvéd Vezérkar Főnöke az MTI-nek adott interjújában.