Honvéd Vezérkar

dr. Benkő Tibor

Honvéd Vezérkar főnök

Vezető hírek

Továbbra is népszerű a honvédtiszti pálya

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. augusztus 19. 17:04

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) katonai szakjaira 720-an jelentkeztek idén. Ez azt tanúsítja, hogy továbbra is népszerű a honvédtiszti pálya, hiszen a felvettek arányában négy és félszeres a túljelentkezés - emelte ki a Honvéd Vezérkar Főnöke az MTI-nek adott interjújában.

A katonai hivatás az egyik legszebb, de a legnehezebb is

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. június 24. 19:56

„Legyenek mindannyian büszkék az elért eredményekre. Hiszen ez az iskola sokkal több, mint más középiskola, többet nyújt a fiatalok számára” − mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes június 24-én, pénteken Debrecenben, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tanévzáró ünnepségén.

Csehországban tárgyaltak a V4 országok Vezérkar főnökei

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. június 10. 13:17

A Visegrádi Együttműködés országainak éves, vezérkar főnöki szintű találkozóját tartották 2015. június 8-9. között a csehországi Namest nad Oslavouban.

Jól felkészültek a magyar katonák

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. március 28. 17:43

A határon szolgálatot teljesítő katonák jól felkészültek, motiváltak, alapvető feladatuk a rendőri munka támogatása - jelentette ki dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök hétfőn, Ásotthalom közelében, Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnaggyal, az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettesével közösen tett határlátogatása után.

Meglátogatja a határon szolgáló katonákat a Honvéd Vezérkar Főnöke

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. március 28. 11:41

A húsvéti ünnep mindkét napját az országhatár mentén szolgálatot teljesítő katonák körében tölti Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke.

Fokozottan védik az országban lévő külföldi katonákat

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2015. november 14. 15:43

Szervezett formában gondoskodik a Magyarországon lévő külföldi katonák fokozott védelméről a Magyar Honvédség - közölte Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke szombaton az MTI-vel.

Az év legnagyobb gyakorlatát hajtja végre a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2015. szeptember 18. 16:58

A résztvevők létszámát tekintve az év legnagyobb gyakorlatát hajtja végre a Magyar Honvédség a déli határszakasz térségében, annak ellenére, hogy ez nem szerepelt a haderő éves kiképzési tervében.

Szerződéses és önkéntes katonák tettek esküt Szentendrén

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2015. augusztus 7. 13:08

Összesen 233 szerződéses és önkéntes katona tett esküt pénteken Szentendrén - mondta Orosz Zoltán, altábornagy, a Magyar Honvédség vezérkarifőnök-helyettese az M1 aktuális csatornán.

Stabil a Gripen-pilóta állapota

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2015. június 10. 13:40

Stabil állapotban a kecskeméti megyei kórházban ápolják azt a Gripen-pilótát, aki szerda reggel katapultált a város katonai repülőterén - jelentette be a honvéd vezérkar helyettes főnöke sajtótájékoztatón, Budapesten.