Honvéd Vezérkar

Korom Ferenc altábornagy

Honvéd Vezérkar főnök

Vezető hírek

Korom Ferenc átvette vezérkari főnöki kinevezését

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2018. május 16. 12:05

Korom Ferenc átvette a Honvéd Vezérkar főnöki kinevezését Áder János köztársasági elnöktől szerdán Budapesten, a Parlamentben.

Még az idén repülőket vesz a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. november 20. 8:37

Csapatszállításra és légi mentésre alkalmas, műtővel is felszerelhető repülőgépeket vásárol még az idén a Magyar Honvédség - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni Híradójában.

Huszonhét ország katonái versenyeznek hazánkban

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. november 4. 21:50

A legnagyobb elismerés hangján kell szólnunk a katonasportolókról, hiszen ők a mindennapi szolgálati feladataik ellátása mellett komoly sportteljesítményt is nyújtanak – szögezte le dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök az 57. CISM Katonai Futó Világbajnokság megnyitóján, november 4-én Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK).

Udvariassági látogatáson a brit vezérkar főnök

Honvédelmi Minisztérium, 2017. július 13. 18:33

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hivatalában fogadta Sir Stuart Peach vezérezredest, brit vezérkar főnököt és delegációját július 13-án, csütörtökön, Budapesten. A brit vezérkar főnök dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök meghívására érkezett hazánkba.

A magyar vezérkari főnök átvette a V4-es elnökség katonai irányítását

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. június 22. 19:22

Magyarország V4-es soros elnökségének alkalmából a magyar vezérkari főnök átvette lengyel kollégájától a V4-elnökséghez kapcsolódó katonai együttműködés irányítását.

Az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokát fogadta a Honvéd Vezérkar főnök

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. június 10. 8:13

Udvariassági találkozón fogadta irodájában dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök a Magyarországi látogatáson tartózkodó Mark Bartman vezérőrnagyot, az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokát június 8-án, pénteken.

A protokoll fontos kommunikációs eszköz

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. május 6. 13:39

Hetedik alkalommal rendezték meg a Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll versenyt Budapesten, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban május 5-én. Az esemény egyik védnöke dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök volt.

Magyarországra érkezett a NATO Transzformációs Parancsnokság főparancsnoka

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. március 21. 21:07

Udvariassági látogatáson fogadta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök Denis Mercier vezérezredest, a NATO Transzformációs Parancsnokság főparancsnokát március 21-én, kedden, Budapesten.

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. február 7. 15:39

Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa, és várhatóan tavaszig befejeződik a bácsalmási, a madarasi és a herszegszántói létesítmény kialakítása is. Ezek összesen hatszáz ember korszerű tábori elszállásolását biztosítják. Erről Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke tartott sajtótájékoztatót a Bács-Kiskun megyei Kelebián.