Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter udvariassági látogatás keretében fogadta Mirko Sundov vezérezredest, a horvát vezérkar főnököt április 20-án, csütörtökön, Budapesten.

A magyar és a horvát fél miniszteri szinten, márciusban már találkozott egymással Zágrábban, melynek folytatásaként érkezett a horvát vezérkar főnök és delegációja Budapestre. A találkozón a térség biztonságpolitikai kihívásai mellett a két ország védelempolitikai és közös haderőfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseit is érintették a partnerek.

Kép letöltéseFotó: HM

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a találkozón kiemelte, hogy mindkét ország közös kihívásokkal néz szembe ezért nagyon fontos a szoros katonai együttműködés és a tapasztalatok átadása, illetve mindkét ország védelmi fejlesztése.

Kép letöltéseFotó: HM

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy a kiváló horvát-magyar katonai együttműködés tovább erősítése mellett a jó szomszédi viszonyok ápolásán keresztül a népek közötti barátság elmélyítése is közös céljuk, mind regionális, illetve mind Európai Uniós viszonylatban.

(Honvédelmi Minisztérium)