A sport óriási érték, amely a testünknek, a lelkünknek és a gondolkodásmódunknak is jót tesz – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 9-én, szombaton, a „Válassz sportot Újbudán!” elnevezésű rendezvényen, a Kopaszi-gáton.

Fotó: Tóth László

Az évek óta közel tízezer főt vonzó, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. által szervezett rendezvény megnyitó beszédében a honvédelmi miniszter hangsúlyozta: „a sporton keresztül minőségibbé tudjuk tenni az emberi kapcsolatainkat”.

Mint elmondta: ma már közel ötszázezer magyar gyermek sportol rendszeresen egyesületeknél, kluboknál. Dr. Simicskó István köszöntőjében idézte Wolfgang Behringer német sporttörténészt is, aki szerint „a sport kulcs a társadalom működési módjához.”

Kép letöltéseFotó: Tóth László

A honvedelem.hu érdeklődésére a honvédelmi miniszter kiemelte: a Magyar Honvédség elkötelezett abban, hogy a megismertesse a fiatalokkal a honvédelmi sportokat. Ez a célja a nemrégiben létrejött Honvédelmi Sportközpontoknak is.

„A Magyar Honvédség a sporton keresztül nyit a társadalom felé, hiszen a haza védelme nemzeti ügy” – fogalmazott dr. Simicskó István, hozzátéve: amióta 2004-ben megszűnt a kötelező sorkatonai szolgálat, a civil emberek kevésbé látnak rá a Magyar Honvédség működésére.

Kép letöltéseFotó: Tóth László

A hét éve sikeresen zajló rendezvény fő célja, hogy a gyerekek rátaláljanak az őket leginkább érdeklő sportágakra és megismerkedjenek az azokat képviselő egyesületekkel. A sátrakban, színpadokon egész nap bemutatókkal és foglalkozásokkal várták az érdeklődőket.

(Honvédelmi Minisztérium)