Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Béremelést kapnak a katonák és a honvédelmi alkalmazottak

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. január 2. 14:36

Az eredetileg tervezettnél magasabb illetményemelést kapnak a katonák - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Árvák karácsonya

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 20. 10:29

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban rendezte meg december 19-én a Honvédelmi Minisztérium a szolgálatteljesítés közben elhunytak árváinak karácsonyi ünnepségét. Az ajándékokat Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke adta át a gyerekeknek.

Új harckocsikat vesz a honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 20. 9:21

Új harckocsikat és önjáró tüzérségi lövegeket szerez be a Magyar Honvédség.

Újabb helikopterekkel bővül 2023-tól a honvédség légiflottája

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 14. 13:38

Magyarország Kormányának elsődleges és kiemelt célja, hogy garantálja az ország és a magyar emberek biztonságát, amelyben meghatározó szerepe van a Magyar Honvédségnek. Ennek jegyében történik a haderő megerősítése és képességeinek további fejlesztése, amelynek újabb lépéseként 16 új, közepes kategóriájú, többcélú helikopter beszerzéséről döntött a honvédelmi tárca.

A honvédség fejlesztése az országot erősíti

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 13. 22:28

Az átfogó fejlesztéseknek köszönhetően olyan honvédség jön létre, amely képes és kész az országot megvédeni – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter december 13-án, csütörtökön, a szolnoki helikopterbázison tartott vezetői állománygyűlésen.

Erős honvédség nélkül nincs erős ország

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. december 12. 20:38

„Ma két olyan fontos törvényt is elfogadtunk a parlamentben, ami a honvédelem ügyét, a Magyar Honvédség átalakítását, megerősítését, egy ütőképes, modern hadsereggé alakítását eredményezi majd” – mondta Németh Szilárd sajtótájékoztatón.

Új, Magyarországon összeszerelt fegyvereket kaptak a katonák

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 11. 17:05

A cseh licenc alapján készült P-07 és P-09 típusú pisztolyok, BREN 2 típusú gépkarabélyok és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyok első darabjait ünnepélyes keretek között adták a budapesti Petőfi-laktanyában, elsőként a katonai rendészeknek.

Miniszteri missziós látogatás Szarajevóban

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 7. 22:50

Misszióban szolgálatot teljesítő katonákat látogatott meg – a közelgő karácsony alkalmából – dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Szarajevóban 2018. december 6-7. között. A látogatás során megbeszélést folytatott az EUFOR Althea és a NATO HQ parancsnokaival is, majd kétoldalú találkozón vett részt Bosznia-hercegovinai kollégájával, Marina Pendeš miniszter asszonnyal.

Középpontban az ember

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 4. 8:11

Megszületett a jövő évre vonatkozó bérmegállapodás a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) között. Az illetmények emeléséről és az idei eredmények megőrzéséről dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter sajtótájékoztatón számolt be december 3-án, hétfőn.

Honvédelmi törvénycsomag Magyarország biztonságáért

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 30. 8:50

A honvédelmi miniszter a honvédségi törvényjavaslat-csomagról a parlamenti pártokkal csütörtökre meghirdetett egyeztetés után kifogásolta, hogy az ellenzéki pártok eddig nem nyújtottak be módosító indítványt az előterjesztésekkel kapcsolatban.