Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Jelen és jövő ünnepe

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. május 18. 14:01

„A tiszteletadás mellett ez a nap honvédelmünk jelenének és jövőjének is ünnepe”– mondta Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes május 17-én, a honvédelem napja alkalmából rendezett koszorúzáson a budapesti Dísz téren.

Korom Ferenc átvette vezérkari főnöki kinevezését

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2018. május 16. 12:05

Korom Ferenc átvette a Honvéd Vezérkar főnöki kinevezését Áder János köztársasági elnöktől szerdán Budapesten, a Parlamentben.

A múlt példája kötelez

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. május 15. 20:23

Ezeréves történelmünk hőseire emlékezünk a honvédelem napján – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes május 15-én, Budapesten.

Biztonságot adnak civil polgártársainknak

Honvédelmi Minisztérium, 2018. május 15. 13:30

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban rendezték meg a honvédelem napja alkalmából a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségét május 15-én. A rendezvényen dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök is részt vett.

Magyarország biztonsága múlik a honvédtisztjelölteken

Honvédelmi Minisztérium, 2018. május 12. 11:42

Magyarország jövője a fiatalságon, biztonsága a fiatal honvédtiszteken és tisztjelölteken múlik - hangoztatta Simicskó István a Ludovika Fesztiválon.

Leszállt az égi leszállópályára

Honvédelmi Minisztérium, 2018. május 11. 17:44

Katonai tiszteletadással búcsúztatták dr. Magyari Béla nyugállományú ezredest május 11-én, a Fiumei úti Sírkert Nemzeti Emlékhely ravatalozójában. A kiképzett magyar űrhajós április 22-én, életének 69. évében hunyt el.

Szófiában találkoztak az Európai Unió védelmi miniszterei

Honvédelmi Minisztérium, 2018. május 5. 14:23

A védelmi miniszterek az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini és a bolgár elnökség meghívására Szófiában vitatták meg az EU biztonság- és védelempolitikájának aktuális kérdéseit május 4-én és 5-én. A magyar delegációt Vargha Tamás miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár vezette.

További járműveket szerzett be a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2018. április 26. 15:23

További 300 új Suzuki Vitara típusú gépjárművet állított hadrendbe a Magyar Honvédség. A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett autókat csütörtökön mutatták be Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán.

Lelki együttműködésre is szükség van a V4-országok között

Honvédelmi Minisztérium, 2018. április 23. 14:57

A visegrádi országok (V4) közötti együttműködés erősebb, mint valaha, de fontos, hogy a katonai, politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatokon túl lelki együttműködésüket is erősítsék - mondta a honvédelmi miniszter a V4-országok tábori lelkészi szolgálatainak konferenciáján.

Minden hadisír emlékeztet és figyelmeztet

Honvédelmi Minisztérium, 2018. április 12. 16:58

Minden hadisír emlékeztet a háború borzalmaira, egyúttal figyelmeztet a béke fontosságára - hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, a Fiumei úti nemzeti sírkertben.