Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Pozsonyban ülésezett a magyar-szlovák katonai vegyes bizottság

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. január 18. 8:27

Aktuális biztonsági kérdések, a kétoldalú katonai együttműködés, közös hadisír megállapodás, valamint a varsói csúcs döntéseinek végrehajtása is szerepelt a magyar-szlovák katonai vegyes bizottság január 17-én tartott ülésének napirendjén.

Minden ember jogos igénye a biztonság iránti vágy

Honvédelmi Minisztérium, 2017. január 16. 19:03

Minden új esztendő tele van újabb és újabb kihívásokkal, a biztonság iránti igényünk azonban sosem változik - mondta dr. Simicskó István január 16-án, hétfőn, Budapesten.

Az amerikai nagykövet búcsúlátogatása a minisztériumban

Honvédelmi Minisztérium, 2017. január 12. 19:50

A honvédelmi miniszter búcsúlátogatáson fogadta dolgozószobájában a leköszönő amerikai nagykövetet, aki az új washingtoni elnöki adminisztráció hivatalba lépését követően a közeljövőben távozik Magyarországról.

Változott a katonák szolgálati rendje a határon a hideg miatt

Honvédelmi Minisztérium, 2017. január 7. 12:11

A harckészültség megőrzése érdekében a hideg időjárás miatt több intézkedést is tettek a határon szolgáló katonák munkavégzésének biztosítására, a többi között átalakították a szolgálat rendjét - közölte az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka Röszkén.

Indul a Zrínyi 2026 program

Honvédelmi Minisztérium, 2016. december 20. 19:29

Simicskó István honvédelmi miniszter meghirdette a Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi-haderőfejlesztési programot.

Lesz elég ember a határvédelemre

Honvédelmi Minisztérium, 2016. december 17. 21:19

Simicskó István honvédelmi miniszter szerint lesz elég ember a határvédelemre, amely tartós feladatot ad a honvédségnek.

Ismét teljessé vált a Gripen-flotta

Honvédelmi Minisztérium, 2016. december 16. 14:22

Ismét teljessé vált a Gripen-flotta, miután a Magyar Honvédség 30-as oldalszámú JAS 39 C Gripen repülőgépe a helyreállítás után ma kora délután visszaérkezett a kecskeméti repülőbázisra.

Kiválóan megoldotta a honvédség a határvédelmi feladatokat

Honvédelmi Minisztérium, 2016. december 15. 14:11

Kiválóan megoldotta a magyar honvédség a rendőrséggel karöltve a mindkét szervezet számára rendkívüli próbatételt jelentő határvédelmi feladatokat - jelentette ki a honvédelmi miniszter Hódmezővásárhelyen.

Magyarország elkötelezett a közös védelem iránt

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. december 15. 8:39

Magyarország elkötelezett a NATO egyik alapköve, a közös védelem elve iránt - mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes december 14-én, szerdán, a fővárosban, a Magyar Atlanti Tanács NATO-nagykövetek, valamint katonai- és légügyi attasék számára tartott év végi fogadásán.

Négymilliárd forint értékű technikai eszközt kapott a honvédség

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. december 14. 13:50

Az egyre javuló gazdasági körülmények lehetővé teszik, hogy 2026-ra a NATO által megkívánt GDP-arányos 2 százalékra emelje védelmi kiadásait Magyarország - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, amikor négymilliárd forint értékű technikai eszközt adott át a honvédségnek.