Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Több mint tíz csapat méri össze szurkolói tudását az Újbudai Vízimajálison

Honvédelmi Minisztérium, 2017. május 21. 13:07

Több mint tíz csapat méri össze szurkolói tudását a Nem vagyunk mi kispályások címmel első alkalommal megrendezett Újbudai Vízimajálison, amelyen a szurkolói pályázat legjobbjait is díjazzák vasárnap Budapesten a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.

Mindennapjaink küzdelmeiben is segítenek a harcművészetek

Honvédelmi Minisztérium, 2017. május 20. 12:42

A kungfu alapjainak ismerete és a harcművészetek a mindennapok különböző nehéz helyzeteire is felkészültséget adnak - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a Harcművészek a határontúliakért kulturális és sport rendezvény ünnepi megnyitóján.

A magyar nemzet megmaradásáért kell küzdeni

Honvédelmi Minisztérium, 2017. május 19. 13:12

A 21. század legnagyobb kihívása a haza, Magyarország védelmezése, a nemzet megmaradása - emelte ki a honvédelmi miniszter, a tárca honvédelem napja alkalmából tartott központi ünnepségén.

A magyar katonák imázsépítő tevékenységet is végeznek

Honvédelmi Minisztérium, 2017. május 19. 8:43

A magyar katonák az egyik leghatékonyabb országimázs-építő tevékenységet végzik magyarországi szolgálatukkal és külföldi missziós tevékenységükkel - hangoztatta a honvédelmi miniszter csütörtökön Székesfehérváron, a magyar honvédelem napja alkalmából rendezett gálaesten.

A honvédségnek választ kell adnia a jövő kihívásaira

Honvédelmi Minisztérium, 2017. május 17. 17:41

A honvédségnek választ kell találnia a jövő kihívásaira, hiszen így garantálható a magyar emberek biztonsága - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter szerdai veszprémi előadásában, a Pannon Egyetemen.

Intenzív a visegrádi védelmi együttműködés

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. május 12. 12:28

A visegrádi védelmi együttműködés erősítéséről tárgyalt Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Krakkóban.

Elsősorban illetményemelésre fordítják a honvédelem pluszforrásait

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. május 10. 8:34

Elsősorban a katonák illetményének emelésére fordítják azt a 73 milliárd forintot, amellyel a jövő évi büdzsében emelkedik a honvédelmi költségvetés - mondta a Honvédelmi Minisztérium államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A protokoll fontos kommunikációs eszköz

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. május 6. 13:39

Hetedik alkalommal rendezték meg a Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll versenyt Budapesten, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban május 5-én. Az esemény egyik védnöke dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök volt.

A kitartás és a munka meghozta a gyümölcsét

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. május 6. 13:37

„Kívánom minden ballagó diáknak, hogy ma, a változások korában emberként, magyarként, európaiként ne csak passzív személője, hanem alakítója, jobbá, igazságosabbá, szebbé formálója legyen a világnak” – mondta Vargha Tamás május 5-én, pénteken, Debrecenben, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium ballagási ünnepségén.

200 főre nőhet az Iszlám Állam elleni misszióban részt vevő honvédek száma

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. május 4. 17:08

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a parlamentben azt mondta, a kétharmados támogatást igénylő országgyűlési határozati javaslat felhatalmazást adna arra, hogy a Magyar Honvédség 2019. december 31-ig nagyobb létszámmal, legfeljebb 200 fővel - váltási időben 400 fővel - folytassa tevékenységét Irakban.