Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A haza minden előtt

Honvédelmi Minisztérium, 2019. március 16. 11:52

Ha nem tiszteljük hőseink helytállását, nem értjük meg, hogy a jelenben mi miért történik, ha pedig a jelent nem értjük, miként is tudhatnánk, milyen jövőt szeretnénk? Őseink bebizonyították, hogy a szabadság az egyetlen járható út a magyar emberek számára – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Komáromban, március 15-én.

1848-nak köszönhető, hogy létezik az önálló magyar honvédsereg

Honvédelmi Minisztérium, 2019. március 14. 19:50

Nemcsak a mostani hazát kell szolgálni, hanem arra is gondolnunk kell, hogy ezzel a hazával mi lehet és mi lesz - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett központi ünnepségen, március 14-én, csütörtökön, Budapesten.

A magyarok mindig tudták, mit jelent a szabadság

Honvédelmi Minisztérium, 2019. március 14. 19:42

Minden nép szabadságra vágyott, de csak a magyarok voltak képesek ezért síkra szállni és akár az életüket áldozni érte - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter március 14-én, csütörtökön a kemecsei Kegyeleti Parkban, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából tartott megemlékezésen.

Elődeink elhivatottságára, bátorságára ma is szükségünk van

Honvédelmi Minisztérium, 2019. március 12. 9:27

Nemzetünk múltja és történelme arra tanított bennünket, hogy csak közös erővel, összefogással érhetünk el eredményeket - mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 12-én, kedden az MH Egészségügyi Központ ünnepi állománygyűlésén.

Szükség van az önkéntesekre

Honvédelmi Minisztérium, 2019. március 7. 13:40

Szükség van fiatalokra, szükség van önkéntesekre, miként 1848-ban, úgy most is. Mindenkinek meg kell találnia azt a módot, ahogyan a hazát a legjobban szolgálhatja – hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Szekszárdon, március 7-én.

Máltai miniszteri látogatás

Honvédelmi Minisztérium, 2019. március 7. 9:24

Szabó István honvédelmi államtitkár fogadta a Honvédelmi Minisztériumban dr. Michael Farrugia máltai belügy- és nemzetbiztonsági (védelmi ügyekért is felelős) minisztert.

Van mit óvnunk, van mit védenünk

Honvédelmi Minisztérium, 2019. március 6. 8:44

Hazánk honvédelmének jelenéről és jövőjéről tartott előadást Benkő Tibor március 5-én, kedden, Egerben. Az Eszterházy Károly Egyetemen „Honvédelem és haderőfejlesztés” címmel megrendezett tájékoztatón Magyarország honvédelmi minisztere hangsúlyozta: hazánk biztonságát elsősorban magunknak kell megőriznünk.

A Magyar Honvédség jelene és jövője

Honvédelmi Minisztérium, 2019. február 28. 8:30

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán tartott előadást február 27-én Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Biztonság nélkül nincs kiszámítható jövő

Honvédelmi Minisztérium, 2019. február 27. 10:22

A biztonság létezésünk elengedhetetlen feltétele, e nélkül nem lehet a nyugodt, kiszámítható jövőt építeni – hangsúlyozta Szabó István honvédelmi államtitkár február 26-án, kedden a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen megrendezett Biztonságpiac Konferencia és Kiállításon.

A Tábori Lelkészi Szolgálat erős pillére a Magyar Honvédségnek

Honvédelmi Minisztérium, 2019. február 27. 10:15

A Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálatának 25 évvel ezelőtti újjáalakulását ünnepelték Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, február 26-án, kedden. A rendezvény fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke volt.