Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A haderő technikai téren is átlépett a 21. századba

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 12. 13:49

„A kormány azt várja tőlünk, hogy erős, ütőképes, modern honvédséget hozzuk létre, amelyik meghatározó a térségben. Ehhez pedig nagyon nagy szükség van a kutatásra, a fejlesztésre és az innováció területén minden olyan dologra, amely ezt megalapozza” – hangsúlyozta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Zalaegerszegen, november 12-én, hétfőn.

Több volt, mint világháború

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 12. 12:15

November 11-én, az első világháború befejezésének százéves évfordulóján tartottak megemlékezést Pécsett, a köztemető első világháborús parcellájában.

Emlékezni és emlékeztetni

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 12. 12:05

Ez a hely mindig alkalmas az emlékezésre és az emlékeztetésre - mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter november 11-én Debrecenben, a Honvédelmi Minisztérium pályázati forrásából felújított Hősök temetőjének ünnepélyes avatásán.

Borsodnak mintegy háromszáz területvédelmi tartalékosa van

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 12. 11:27

Az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer jelentőségét ismertette, majd a Honvédelmi Sportszövetség fontosabb feladatait mutatta be dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Államigazgatási Kollégium ülésén 2018. november 8-án.

Megkezdődött az Európai Unió válságkezelési gyakorlata

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. november 6. 14:07

A napjainkban előforduló komplex biztonsági kihívásokra csak az unió válságkezelésben érintett szervezeteinek együttes fellépése adhat hatékony választ – mondta dr. Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára november 5-én, hétfőn az Európai Unió válságkezelési gyakorlatának megnyitóján a fővárosban.

Még az idén több szerződést kötnek a honvédség fejlesztése keretében

Honvédelmi Minisztérium, 2018. október 31. 11:08

Még az idén több szerződést kötnek a Magyar Honvédség fejlesztése keretében - mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A sírokban nyugvó katonák között nincs különbség

Honvédelmi Minisztérium, 2018. október 30. 18:19

A sírokban nyugvó katonák között nincs különbség sem rang, sem beosztás, sem származás szerint - emelte ki a honvédelmi miniszter a halottak napja alkalmából szervezett hagyományos kegyeleti gyertyagyújtáson kedden Budapesten.

„Az emlékezés itt kezdődik”

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 29. 15:42

A Honvédelmi Minisztérium támogatásával újították fel a rákosszentmihályi régi temető I. világháborús parcellájának katonasírjait. Az avatáson Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondott beszédet október 29-én, hétfőn.

A forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Csepelen

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 23. 8:16

Budapest XXI. kerületének több helyszínén is megemlékeztek az 1956-os hősökről október 23-án, kedden. A szovjet uralom ellen gyúlt forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján rendezett megemlékezéseken Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is részt vett.

Növelni kell a létszámkeretet

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 17. 8:36

Több okból is nélkülözhetetlen a honvédség aktív és tartalékos létszámkeretének növelése – mondta Németh Szilárd, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes október 16-án az Országgyűlésben, a vonatkozó határozat tervezetének vitáját felvezető expozéjában.