Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Ütőképes Magyar Honvédség nélkül nincs szuverén állam

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 21. 13:14

Örökérvényű igazság, hogy ütőképes Magyar Honvédség nélkül Magyarország nem lehet szuverén állam - közölte a honvédelmi miniszter a "170 éves a Magyar Honvédség" című programsorozat nyitórendezvényén szerdán Budapesten.

A sport erőt ad az élet küzdelmeihez

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 16. 14:00

A sport erőt ad az élet küzdelmeihez - emelte ki a honvédelmi miniszter a "Futás a békéért" elnevezésű rendezvény megnyitóján pénteken, Budapesten.

NATO védelmi miniszteri találkozó Brüsszelben

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. február 15. 22:24

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.

Több mint 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 13. 13:37

A következő években több mint 8 milliárd forint értékű fejlesztésre nyílik lehetőség a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban - közölte Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője az intézményben megtartott keddi sajtótájékoztatón.

A Magyar Honvédség garantálja a magyarok biztonságát

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 12. 14:58

A Magyar Honvédség garantálja a magyar emberek és családok biztonságát - emelte ki a honvédelmi miniszter éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén. Simicskó István kijelentette: Magyarország ma a legbiztonságosabb országok egyike.

Törékennyé vált az európai keresztény civilizáció

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 8. 14:08

A mostani időszak törékennyé tette az európai keresztény civilizációt. Vannak olyan emberek Brüsszelben és máshol, akik szeretnék, ha elfelejtenénk, hogy meg kell erősíteni ezeket az értékeket - jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön Tatán, a Magyar Honvédség 18. KFOR-kontingensének kibocsátó ünnepségén.

Milliárdos fejlesztések a hódmezővásáhelyi laktanyában

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 6. 17:47

5,2 milliárd forintból újulhat meg a hódmezővásáhelyi laktanya 2020-ig – jelentette be dr. Simicskó István honvédelmi miniszter február 6-án, kedden a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanyában tartott sajtótájékoztatóján.

Történelmi fejlesztés és fejlődés időszakába lépett a honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 2. 15:52

Bemutatták azt a két Airbus A-319 repülőgépet pénteken Kecskeméten, amelyet a Magyar Honvédség hadrendjébe állítanak. Ez a honvédség történelmi fejlesztésének és fejlődésének fontos állomása - jelentette ki a honvédelmi miniszter.

Bátorságával, hazaszeretetével példát mutatott Görgei Artúr

Honvédelmi Minisztérium, 2018. január 30. 13:06

Bátor kiállásával, helytállásával, hazaszeretetével is példát mutatott Görgei (Görgey) Artúr 1848-49-es honvédtábornok, hadügyminiszter - emelte ki a honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a 200 éve született honvédtábornok lovas szobránál.

Tovább bővül a Magyar Honvédség repülőgép flottája

Honvédelmi Minisztérium, 2018. január 29. 21:26

A napokban érkezik a Magyar Honvédség kötelékébe az a két Airbus A 319-es repülőgép, amelyek beszerzéséről 2017 decemberében már tájékoztatta a nyilvánosságot Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter.