Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az egyik legfontosabb honvédelmi feladat a toborzás

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 7. 21:00

A jövő évre is a toborzást nevezte az egyik legfontosabb honvédelmi feladatnak a szaktárca vezetője csütörtökön Budapesten újságírók előtt.

Aláírta szerződését az 1000. önkéntes területvédelmi tartalékos katona

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 6. 22:27

A hazafiasság legszebb tanúbizonysága, ha valaki a mindennapi munkája mellett kívánja önkéntesen szolgálni közösségünket, hazánkat - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet dr. Simicskó István honvédelmi miniszter tartott az 1000. önkéntes területvédelmi tartalékos katona szerződéskötése alkalmából december 6-án, szerdán.

Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 6. 16:51

A Magyar Honvédségnek és a rendvédelmi szerveknek köszönhetően ma Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa - jelentette ki a honvédelmi miniszter szerdán Budapesten, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtti meghallgatásán.

A Koszovóban szolgáló magyar katonáknál tett látogatást a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 1. 23:17

Magyarországon ma azért élhetünk biztonságban, mert önök jól felkészültek és kiváló munkát végeznek, tiszteletet és elismerést érdemelnek azért a munkáért, amit szövetségeseinkkel együtt a régió és közvetve a magyar emberek védelmében tesznek, távol szeretteiktől, otthonuktól – jelentette ki dr. Simicskó István honvédelmi miniszter december 1-jén, Pristinában, a NATO koszovói békefenntartó misszióban (KFOR) tett látogatása során, ahol az ott szolgáló magyar és külföldi katonákkal is találkozott.

Az ütőképes magyar haderő alappillére az önkéntes tartalékos rendszer

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. november 30. 21:06

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola hatvanöt, tizennyolcadik életévét betöltött diákja és hét tanára csatlakozott az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) rendszerhez, szerződésüket november 30-án írták alá. Az ünnepélyes eseményen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondott beszédet.

Miskolcon tartott előadást a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2017. november 27. 19:43

A haza az egyetlen közös nevező, amely minden magyar ember számára fontos kell, hogy legyen – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter november 27-én, hétfőn a Miskolci Egyetemen tartott előadásában.

Életet mentettek a katonák Budapesten

Honvédelmi Minisztérium, 2017. november 27. 10:46

Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.

A védelmi ipar megerősítése közös érdekünk

Honvédelmi Minisztérium, 2017. november 24. 16:40

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter törökországi hivatalos programjának második napján ellátogatott az ankarai Atatürk Mauzóleumba, ahol – a két nép barátságát hangsúlyozva - koszorút helyezett el a független Törökország első elnökének síremlékénél.

A magyar-török védelmi együttműködés megalapozásáért látogatott Törökországba Simicskó István

Honvédelmi Minisztérium, 2017. november 23. 22:20

Az országok közötti együttműködés lehetőségét térképezte fel Törökországban Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere.

Törökországba látogatott a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2017. november 23. 18:15

Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere és az általa vezetett magyar delegáció négynapos törökországi látogatásra indult november 23-án, csütörtökön.