Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság

dr. Dankó István

közigazgatási államtitkár

Felelősségi területek

Védelmi Hivatal

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Nem változott a külföldön tartózkodó katonák szavazása

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. március 27. 8:13

A korábbi évekhez képest nem változott a külföldön tartózkodó katonák szavazási lehetősége, sem a szabályozás, sem a tényleges lehetőségek tekintetében.

Személye hirdeti a forradalom tisztaságát

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2013. november 3. 19:48

Maléter Pál már a forradalom előtt, múltjával és tevékenységével bizonyította: ha szükség van személyére és szolgálatára, hajlandó és képes azt hazája és népe érdekében minden hátráltató körülmény ellenére is felajánlani, hiszen elsősorban és ízig-vérig katona volt - mondta dr. Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára november 3-án Tökölön.

Átvette kinevezését Dankó István

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2013. február 1. 7:29

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárává nevezte ki Áder János dr. Dankó Istvánt. A köztársasági elnök 2013. január 31-én nyújtotta át a kinevezést a Sándor-palotában.

A polgári lakosság számíthat a katonák segítségére

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2012. december 5. 15:54

A Magyar Honvédség – több évtizedes gyakorlat alapján – továbbra is az ország, a polgári lakosság rendelkezésére áll a katasztrófahelyzetek, így a téli időjárás okozta katasztrófaveszélyes helyzetek kezelésében. A Magyar Honvédség felkészült és képes a rendkívüli téli időjárás okozta nehézségek leküzdésére, a polgári lakosság számíthat a katonák segítségére. Közlemény.

Felkészültek napjaink védelmi kihívásainak leküzdésére

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2012. november 19. 10:15

Véget ért a NATO 2012. évi válságkezelési gyakorlata (CMX 12), amelyen a résztvevő civil és katonai szakemberek bebizonyították: Magyarország felkészült, hogy gyorsan, hatékonyan kezelje és hárítsa el a válsághelyzeteket a NATO szövetségi kötelékében. Közlemény.

Életre kelthetjük hagyományainkat

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2012. szeptember 15. 16:10

Koszorúzással, ágyúszóval, a versenyzők ünnepélyes fogadalomtételével megnyitották a 2012-es, immár ötödik Nemzeti Vágtát szombat délelőtt a fővárosi Hősök terén. A rendezvényhez kapcsolódva több mint hetven település polgármestere és a kormány képviselői a lovaskultúra presztízsének visszaállításáról folytattak eszmecserét.

A névtelen hősökre emlékeztek Kiskunmajsán

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2012. július 23. 10:07

Nándorfehérvár diadala a maga idejében is csodának számított, és a történelem igazolta, hogy a mai napig is az. Csoda, amelyet a világpolitikai és katonai realitás ellenére vívott ki egy lelkes, jól vezetett had. Csoda, amit a kortársak közül senki nem várt, amire senki nem számított – csak remélt. Olyan hősies tett, amit egy mindent elnyelő, világverő szuperhatalom jól felfegyverzett, jól fizetett hadereje ellen vitt véghez Hunyadi János és Kapisztrán Szent János – e szavakkal köszöntötte a nándorfehérvári diadalra emlékezőket Kiskunmajsán Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Svédországban tárgyalt Fodor Lajos

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2012. június 29. 19:49

Fodor Lajos, a honvédelmi tárca közigazgatási államtitkára a magyar – svéd hadiipari együttműködés fontosságát hangsúlyozta a Svédországban folytatott tárgyalásain június 27-én. Közlemény.

Speciális szimulátorban képzik a Magyar Honvédség légiforgalmi irányítóit

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2012. június 20. 13:02

A katonai légiforgalmi irányítók megfelelő felkészítésének jelentőségét hangoztatta Fodor Lajos, a honvédelmi tárca közigazgatási államtitkára június 20-án, a háromdimenziós repülőtéri irányítói szimulátoros képzés budapesti sajtóbemutatóján.

Egyedülálló feladat vár Magyarországra

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2012. június 19. 12:26

Nemzetközi viszonylatban is új, példátlan feladat áll Magyarország előtt: hazánk távszolgáltatásként veszi át – várhatóan 2013 tavaszától – a polgári légiközlekedés előtt újból megnyitandó, Koszovó feletti magas légtér ellenőrzését és útvonal-irányítását.