Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Magyarország vette át a Balti országok légtérvédelmét

Honvédelmi Minisztérium, 2015. augusztus 31. 14:18

Szeptember 1-től négy hónapon keresztül Magyarország látja el Észtország, Lettország és Litvánia légtérvédelmét a NATO Balti Légtérrendészeti missziója keretében. A hivatalos átadás-átvételi ünnepségen – Hende Csaba honvédelmi miniszter jelenlétében – hazánk Norvégiától és Olaszországtól vette át a feladatot a litvániai Siauliai légi bázison.

A kuruc brigadérosra emlékeztek

Honvédelmi Minisztérium, 2015. augusztus 31. 11:40

„Béri Balogh Ádám megtette, ami rajta múlott: becsülettel, lelkesen és jól szolgálta a hazát, hűséges maradt mindhalálig”- mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter augusztus 29-én, szombaton, a Vas megyei Bérbaltaváron, ahol a Rákóczi-szabadságharc brigadérosára emlékeztek, születésének 350. évfordulóján.

Most szép lenni katonának

Honvédelmi Minisztérium, 2015. augusztus 31. 11:27

„Isten után a legszebb és legszentebb név a honvéd-nevezet” - Petőfi Sándor ezen soraival nyitotta meg Hende Csaba honvédelmi miniszter a szombathelyi toborzópontot és képeslap kiállítást augusztus 28-án.

Megérkeztek a Baltikumba a magyar Gripenek

Honvédelmi Minisztérium, 2015. augusztus 28. 11:31

Csütörtökön megérkeztek Litvániába a Magyar Honvédség Gripen típusú vadászrepülői, amelyek szeptembertől négy hónapig segítik a balti légtér védelmét.

A honvédségnek csak a legjobbak kellenek

Honvédelmi Minisztérium, 2015. augusztus 26. 8:24

A Magyar Honvédségnek csak a legjobb, legfelkészültebb emberekre van szüksége és csak azok maradhatnak a rendszerben – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes augusztus 25-én, kedden, Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság csapatünnepe, illetve a megyei hadkiegészítés megalakulásának 60. évfordulója alkalmából tartott állománygyűlésen.

Mórahalmon tartott munkaértekezletet Hende Csaba és Pintér Sándor

Kormányzat, 2015. augusztus 23. 13:15

Mórahalmon tartott munkaértekezletet a Műszaki Rendszer (MR) és az Ideiglenes Biztonsági Határzár (IBH) építésével összefüggő kérdésekről Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter, akik a munkálatok helyszínén az építkezés aktuális állapotáról tájékozódtak.

Csak akkor maradhat meg az ország, ha van hadseregünk

Honvédelmi Minisztérium, 2015. augusztus 20. 10:34

Magyarország évezredes története bizonyította, hogy csak akkor maradhatunk meg, ha van hadseregünk, honvédségünk - hangoztatta Hende Csaba honvédelmi miniszter az augusztus 20-i katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Szent István koronáját nem hagyja el pallosa

Honvédelmi Minisztérium, 2015. augusztus 19. 15:43

Mintegy száz katona, kormánytisztviselő, közalkalmazott és polgári személy vett át elismerést Hende Csaba honvédelmi minisztertől Szent István király ünnepe alkalmából augusztus 19-én, a Stefánia Palotában.

Fontos feladat a balti légtér védelmében való magyar részvétel

Honvédelmi Minisztérium, 2015. augusztus 18. 8:36

Hende Csaba honvédelmi miniszter fontos feladatnak nevezte a balti légtér védelmében való magyar részvételt a kecskeméti légibázison tartott ünnepségen hétfőn, ahol az augusztus 27-én négy hónapos küldetésre induló kontingenst búcsúztatták.