Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Visszaszorulóban van az Iszlám Állam

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. július 21. 21:03

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet visszaszorulóban van - jelentette ki az MTI-nek telefonon Washingtonból nyilatkozva Vargha Tamás, a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára.

A fekete lőpor bűvöletében

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 21. 19:17

A jövő hónapban Tatárszentgyörgy mellett, a Sarlóspuszta Club Hotelhez tartozó lőtérkomplexumban rendezik meg a 27. elöltöltő fegyveres világbajnokságot. Ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót július 21-én, a helyszínen az esemény fővédnöke, dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. Az eseményen részt vett Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke, illetve a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek Szövetségét irányító Németh Balázs is.

Az Iszlám Állam elleni koalíció fellépése csökkenti a migrációs nyomást és a terrorveszélyt Európában

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. július 20. 21:26

Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes az Iszlám Állam (ISIL) elnevezésű terrorszervezet ellen létrejött nemzetközi koalíció védelmi miniszteri szintű találkozóján vett részt az Amerikai Egyesült Államok fővárosában, Washington D.C.-ben július 20-án. Útján elkísérte Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára.

Elődeink hősies helytállásából kell erőt meríteni

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 19. 18:42

A történelemből és elődeink hősies helytállásából lehet erőt meríteni a jelenkor kihívásaihoz - mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter július 19-én, kedden, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartott ünnepségen.

Irány Rio!

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 19. 15:51

Útba indító rendezvényt tartottak a budapesti Hotel Hadikban július 19-én a Magyar Honvédséghez kötődő egyesületek sportolói és sportszakemberei részére, akik nyáron a riói ötkarikás játékokon képviselik hazánkat. Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter az ünnepségen sok sikert kívánt az olimpikonoknak.

Jól működik a határzár

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 19. 13:48

Kihelyezett ülést tartott a röszkei határátkelőn az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága július 19-én, hétfőn. Az ülésen részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök is.

Hazaértek a Magyar Honvédség EUFOR Kontingens Szarajevóban szolgáló katonái

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 18. 20:27

A Magyar Honvédség EUFOR Kontingens Szarajevóban szolgáló magyar manőverszázad hazatérésre készülő katonái a törökországi események miatt péntek este az EUFOR parancsnokának kérésére, dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Magyar Honvédség Vezérkar főnökének jóváhagyásával készenléti szolgálatba léptek, és elhalasztották a másnapra tervezett visszautazást.

Az utolsó küldetés

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 17. 18:53

Ismét megszólalt a képzeletbeli lélekharang, ismét díszsortűz robajától visszhangzottak a dombok, ismét egy tűzszerésztől vettünk végső búcsút. Július 17-én, Romhányban kísérték utolsó útjára Balázs Ádám posztumusz hadnagyot, aki három társával együtt július 1-jén, a hortobágyi balesetben vesztette életét.