Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Két helikopterrel segíti a Magyar Honvédség a Kiskunhalas külterületén keletkezett tűz oltását

Honvédelmi Minisztérium, 2015. július 27. 15:07

A Katasztrófavédelem kérésére az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis helikopterekkel vesz részt az oltási munkálatokban Kiskunhalason.

Pluszforrásokat kap a Honvédelmi Minisztérium

Honvédelmi Minisztérium, 2015. július 27. 10:18

A kormány a közelmúltban döntött arról: további forrásokat bocsát a Honvédelmi Minisztérium rendelkezésére, hogy a lehető legnagyobb mértékben saját erőforrásból valósítsa meg a nemzeti ünnepek lebonyolítását. Kun Szabó István vezérőrnagy, a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott interjúban azt mondta, számára mindez azt jelenti, hogy az elmúlt egy évben jól végezték a munkájukat, és a kormány hosszabb távon gondolkodik a Honvédelmi Minisztériumhoz került terület fejlesztésében.

Épül a határőrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár mintaszakasza Mórahalom külterületén

Belügyminisztérium, 2015. július 16. 14:55

Magyarország és az Európai Unió egyre komolyabb biztonsági kihívásként szembesül az illegális bevándorlással, tekintettel arra, hogy évről-évre az illegális bevándorlók áradata érkezik Európába, így hazánkba is.

A honvédség felkészült az ideiglenes határzár építésére

Kormányzat, 2015. július 16. 12:24

A Magyar Honvédség minden szükséges képességgel rendelkezik az ideiglenes biztonsági határzár építéséhez - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön Mórahalmon.

Hadrendbe áll a medinai NATO-radar

Honvédelmi Minisztérium, 2015. július 14. 16:58

Szerdán hadrendbe áll a medinai háromdimenziós NATO-radar, amellyel teljessé válik a magyar légtérellenőrzés - jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden a medinai radarállomáson.

Megkezdődött a határőrizeti célú ideiglenes kerítés építése

Honvédelmi Minisztérium, 2015. július 14. 10:59

Hétfőn elkezdődtek a munkálatok a határőrizeti célú ideiglenes kerítés mintaszakaszának megépítésére Mórahalom külterületén.

Minden erőre, tudásra, jóakaratra szükség van a békéhez

Honvédelmi Minisztérium, 2015. július 13. 11:54

A honvédelmi miniszter szerint most minden erőnkre, tudásunkra, jóakaratunkra szükség van ahhoz, hogy megőrizzük a békét. Hende Csaba szombaton a szentendrei Fő téren tartott ünnepélyes altisztavatáson azt mondta, hogy "nagyon nehéz évek állnak előttünk".

Csak a nemzet érdeke adhat eligazítást

Honvédelmi Minisztérium, 2015. július 8. 15:07

A magyar katona számára csak a nemzet megmaradása, érdeke, védelme és boldogulása adhat eligazítást – mondta Hende Csaba július 7-én a budai Várban, Koszorús Ferenc posztumusz vezérezredes szobrának avatási ünnepségén.

Riasztották a magyar Gripeneket a szlovén légtérbe

Honvédelmi Minisztérium, 2015. július 7. 14:48

Egy nap alatt két bevetést hajtottak végre a Magyar Honvédség vadászgépei a szlovén légtérben, melynek során két repülőgépet is elfogtak és igazoltattak a magyar Gripen pilóták Szlovénia felett.