Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Az elmúlt másfél évben több mint 1,4 milliárd bevétele volt a HM-nek a feleslegessé vált eszközök eladásából

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 24. 19:47

Az elmúlt másfél évben több mint 1,4 milliárd forint bevétele származott a Honvédelmi Minisztériumnak (HM) a honvédségi alkalmazásra már használhatatlan, vagyis inkurrens eszközök értékesítéséből. A használaton kívüli ingatlanok eladásából is több tízmilliós bevétele volt a tárcának az elmúlt években, s több jövőbeni ingatlanértékesítését is jóváhagyta már a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. - derül ki Hende Csaba honvédelmi miniszter írásos válaszaiból, amelyeket csütörtökön a parlament honlapján tettek közzé.

Átgyalogolta a Balatont a honvédség két alakulata

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 19. 17:57

Átgyalogolta búvárruhában a Balatont az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, valamint a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred egy-egy alakulata Révfülöp és Balatonboglár között szombaton - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.

Lengyel fiatalokat köszöntött Hende Csaba a balatonkenesei honvédüdülőben

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 17. 14:18

Az államalapítás óta, ezer éve soha nem keveredett háborúba ez a két nemzet, ami példátlan a szomszédos országok történetében - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a lengyel-magyar barátság gyökereiről beszélve csütörtökön Balatonkenesén, ahol 16, jutalomüdülésen lévő lengyel fiatal köszöntésén, majd sportprogramján vett részt.

Magas katonai kitüntetést kapott az Európa-bajnok Rédli András

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 9. 14:33

Magas katonai elismerésben részesült szerdán Rédli András, a júniusi strasbourgi vívó Európa-bajnokság párbajtőr egyéni versenyének aranyérmese, a tavaly világbajnokságot nyert magyar csapat tagja.

Holokauszt-emlékév - a soá is elválaszthatatlan része történelmünknek

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 4. 11:37

A soá is elfoglalta méltó helyét történelmünkben legnagyobb nemzeti tragédiáink között, miénk a szégyene, a vesztesége, s a gyásza is - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken Koszorús Ferenc posztumusz vezérezredes emléktáblájának koszorúzási ünnepségén Budapesten, a Dohány utcában.

Biztonság nélkül nincs szabadság

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 3. 17:20

A legfontosabb a biztonság, anélkül nincs szabadság, ezért Magyarországnak és Európának is meg kell erősítenie védelmi költségvetését - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten. A budapesti amerikai nagykövetség hagyományos, a július 4-ei függetlenség napja alkalmából tartott fogadásán André Goodfriend, a külképviselet ideiglenes ügyvivője arról beszélt, hogy a magyar és az amerikai nemzet barátsága egyebek mellett a közösen vallott értékeken alapul.

Felértékelődött az attasék tevékenysége

Honvédelmi Minisztérium, 2014. június 30. 10:13

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint a nagy válságok idején, mint amilyen a szomszédunkban zajló ukrán válság, különösen fontos az információ, és felértékelődik az attasék tevékenysége.

Rangos NATO-repülőszövetség teljes jogú tagja lett a kecskeméti Puma század

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2014. június 25. 13:20

A Magyar Honvédség kecskeméti Puma százada teljes jogú tagjává vált a NATO egyik legrangosabb repülőszövetségének, a Tigernek.

A Ludovika mindig egyet jelentett a minőséggel

Honvédelmi Minisztérium, 2014. június 24. 16:09

A Ludovika mindig egyet jelentett a minőséggel, a ludovikás tiszt fogalma pedig emberi minőséget jelentett - hangoztatta Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden a történelmi emlékhelyek közé került Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa emlékoszlopának avatásán.