Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Gyermeknapot tartottak a Bikás parkban

Honvédelmi Minisztérium, 2016. május 30. 9:34

Idén is egész napos rendezvénnyel várta a gyerekeket és szüleiket május 29-én Újbuda önkormányzata. A kerületi gyermeknap egyik fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter volt.

Mindenkiről meg kell emlékezni, aki ezt az országot építette, építi

Honvédelmi Minisztérium, 2016. május 30. 9:19

Ünnepélyes körülmények között, a magyar hősök emléknapján leplezték le a Magyar Királyi 7. Honvéd Tábori Ágyús Ezred új emléktábláját a veszprémi Vörösmarty téren található, felújított első világháborús emlékművön.

Hőseink bátorságot adnak a jövő kihívásaihoz

Honvédelmi Minisztérium, 2016. május 29. 12:04

"Hőseink bátorságot adnak a mához, a jövő kihívásaihoz" - hangoztatta a honvédelmi miniszter a magyar hősök emlékünnepén tartott beszédében.

Átadták a Jósika Miklós-djat

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. május 28. 11:12

Ünnepélyes keretek között - barátai és tisztelői jelenlétében - adta át a Jósika Miklós-díjat Bobory Zoltán költő és írónak Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes május 27-én, pénteken délután, Székesfehérváron.

A honvédség számít a fiatalokra

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. május 28. 11:05

Szeretné még szélesebbre tárni a fiatalok felé a már ma is nyitva lévő kapukat a Magyar Honvédség – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes május 27-én, pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban.

Helyt álltak a Gripenek

Honvédelmi Minisztérium, 2016. május 27. 13:50

Véget ért az 55. NATO Tiger Meet repülőharcászati gyakorlat, amit idén Spanyolországban, Zaragozában rendeztek.

Továbbra is magas a Magyar Honvédség társadalmi presztízse

Honvédelmi Minisztérium, 2016. május 27. 13:16

Bármi történt is az elmúlt huszonöt évben, a magyar társadalom szemében a magyar katona mindig megbecsült volt, a honvédségnek magas a társadalmi presztízse, és erre lehet építeni - közölte a honvédelmi miniszter.

Simicskó Istvánt választották a Budapesti Honvéd Sportegyesület elnökévé

Honvédelmi Minisztérium, 2016. május 27. 9:58

Egyhangú szavazással a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) társadalmi elnökévé választották dr. Simicskó István honvédelmi minisztert május 26-án, a szervezet éves küldöttgyűlésén.

Végakaratuk a béke volt

Honvédelmi Minisztérium, 2016. május 27. 9:49

A békefenntartói tevékenység közben elhunyt katonák azt szerették volna elérni, hogy az emberiség szerte a világon békében élhessen egymás mellett. Ezért áldozták fel a legértékesebbet, az életüket. Mi ez, ha nem hősies helytállás? – hajtott fejet a békefenntartói szolgálat során életüket vesztett katonák előtt dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, május 26-án, csütörtökön, Pákozdon.