Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A haza minden előtt

Honvédelmi Minisztérium, 2019. március 16. 11:52

Ha nem tiszteljük hőseink helytállását, nem értjük meg, hogy a jelenben mi miért történik, ha pedig a jelent nem értjük, miként is tudhatnánk, milyen jövőt szeretnénk? Őseink bebizonyították, hogy a szabadság az egyetlen járható út a magyar emberek számára – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Komáromban, március 15-én.

1848-nak köszönhető, hogy létezik az önálló magyar honvédsereg

Honvédelmi Minisztérium, 2019. március 14. 19:50

Nemcsak a mostani hazát kell szolgálni, hanem arra is gondolnunk kell, hogy ezzel a hazával mi lehet és mi lesz - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett központi ünnepségen, március 14-én, csütörtökön, Budapesten.

A magyarok mindig tudták, mit jelent a szabadság

Honvédelmi Minisztérium, 2019. március 14. 19:42

Minden nép szabadságra vágyott, de csak a magyarok voltak képesek ezért síkra szállni és akár az életüket áldozni érte - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter március 14-én, csütörtökön a kemecsei Kegyeleti Parkban, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából tartott megemlékezésen.

Magyarországnak erős, ütőképes honvédségre van szüksége

Honvédelmi Minisztérium, 2019. február 5. 17:21

Magyarországnak és a térségnek erős, ütőképes Magyar Honvédségre van szüksége - mondta a honvédelmi miniszter éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén kedden, Budapesten.

Lengyelországban újratemették egy I. világháborús magyar honvéd nemrég megtalált maradványait

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. január 19. 8:31

A délkelet-lengyelországi Hnatkowice falu katonai temetőjében örök nyugalomra helyezték január 16-án, szerdán egy első világháborús magyar honvéd nemrég megtalált maradványait - közölte az MTI-vel Körmendy Adrienne, a helyszínen lévő krakkói magyar főkonzul.

Béremelést kapnak a katonák és a honvédelmi alkalmazottak

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. január 2. 14:36

Az eredetileg tervezettnél magasabb illetményemelést kapnak a katonák - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Új harckocsikat vesz a honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 20. 9:21

Új harckocsikat és önjáró tüzérségi lövegeket szerez be a Magyar Honvédség.

Árvák karácsonya

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 20. 10:29

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban rendezte meg december 19-én a Honvédelmi Minisztérium a szolgálatteljesítés közben elhunytak árváinak karácsonyi ünnepségét. Az ajándékokat Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke adta át a gyerekeknek.

A kormány politikája középpontjában a család és a gyermek áll

Kormányzat, 2018. december 14. 19:12

A kormány a magyar nemzet jövőjében gondolkodik, ezért politikája középpontjában a család és a gyermek áll - mondta az emberi erőforrások minisztere a centrumkórházak tervpályázatának eredményhirdetésén.