Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A múlt ismeretével lehet a jelent és jövőt építeni

Honvédelmi Minisztérium, 2015. október 2. 17:43

„Köszönöm a példamutatást, az emberi értéket, az életbölcsességet, és tapasztalataikat, melyeket átadtak nekünk” - mondta Kun Szabó István vezérőrnagy Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, a Honvédelmi Minisztérium idősek világnapja alkalmából rendezett központi ünnepségén.

Megtekintette az ideiglenes határzár építését a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2015. október 1. 0:50

Az Ideiglenes Biztonsági határzár építését tekintette meg ma Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, a magyar-horvát határ térségében.

A sport közelebb viszi a honvédség ügyét az emberekhez

Honvédelmi Minisztérium, 2015. szeptember 28. 11:07

Mintegy 200 katona teljesítette az idei NATO-futás 10 kilométeres távját, Budapesten, szeptember 27-én, vasárnap. A versenyen rajthoz állt dr. Simicskó István honvédelmi miniszter is.

Száz óra a Baltikum felett

Honvédelmi Minisztérium, 2015. szeptember 25. 17:22

Túl van a századik repült órán a Litvániában állomásozó magyar kontingens. A magyar Gripenek Észtország, Lettország és Litvánia légtérrendészeti feladatait látják el idén szeptembertől jövő januárig a NATO kollektív védelmének jegyében. A szolgálati feladatok sűrűségét jól mutatja, hogy a négy Gripennel három hét alatt több mint száz órát repültek a magyar pilóták, akik eddigi tevékenységükért számos dicséret kaptak.

Köszönetnyilvánítás

Honvédelmi Minisztérium, 2015. szeptember 24. 11:50

A Magyar Honvédség köszönetét fejezi ki hazánk lakosságának, azon vállalkozóknak, civil és társadalmi szervezeteknek, akik élelmiszerekkel, munkájukkal és áldozatvállalásukkal segítik a határ mentén szolgálatukat ellátó katonákat.

Második kínai-magyar védelmi stratégiai párbeszéd

Honvédelmi Minisztérium, 2015. szeptember 23. 16:29

2015. szeptember 21-23. között Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára által vezetett delegáció tett látogatást a Kínai Népköztársaságban, hogy részt vegyen a két védelmi tárca között évente megrendezésre kerülő stratégia párbeszédprogram második találkozóján. Az első találkozóra 2014-ben Magyarországon került sor.

A Katonai Világjátékokra induló magyar csapatot köszöntötte a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2015. szeptember 22. 16:17

A Nemzetközi Katonai Sporttanács október 2−16. között hatodik alkalommal rendezi meg a Katonai Világjátékokat. A magyar csapatot elutazása előtt dr. Simicskó István honvédelmi miniszter köszöntötte a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában.

Hazánkban az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnoka

Honvédelmi Minisztérium, 2015. szeptember 21. 11:36

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hétfőn, hivatalos látogatás keretében fogadta Mark E. Bartman vezérőrnagyot, az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokát. A megbeszélésen részt vett Colleen Bell, amerikai nagykövet, és dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke.

A honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes műveleti tartalékos katonák részleges behívását

Honvédelmi Minisztérium, 2015. szeptember 19. 9:48

Az éves behívási terveknek megfelelően a Magyar Honvédség kötelékében jelenleg is több mint száz önkéntes tartalékos katona teljesít szolgálatot. A tömeges migráció okozta válsághelyzetben azonban az eddigieknél is nagyobb létszámban kapják meg behívójukat.