Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Jelentősen nőnek a haderő katasztrófavédelmi képességei

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. február 24. 13:39

Mindössze egy év alatt példa nélküli mértékben nőnek a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi helyzetekben bevethető képességei. A projekt indító rendezvényét február 24-én tartották Budapesten.

Egyiptom stabilitása nélkül nincs európai biztonság

Honvédelmi Minisztérium, 2017. február 21. 15:38

Egyiptom stabilitása nélkül nincs európai biztonság - hangsúlyozta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter február 21-én, kedd délután az MTI-nek, miután a Honvédelmi Minisztériumban fogadta Sedki Sobhi vezérezredest, az Egyiptomi Arab Köztársaság védelmi miniszterét.

A magyar állampolgárokért kell megerősíteni a honvédséget

Honvédelmi Minisztérium, 2017. február 20. 21:35

Nemcsak a NATO miatt, hanem saját önbecsülésünkért, a magyar állampolgárok biztonságáért is meg kell erősíteni a Magyar Honvédséget - emelte ki a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Az új washingtoni vezetés visszaigazolja a magyar biztonságpolitikai gondolkodás helyességét

Honvédelmi Minisztérium, 2017. február 18. 15:41

Az Egyesült Államok új kormányának törekvései visszaigazolják a magyar biztonságpolitikai gondolkodás helyességét, ez mutatkozott meg az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC) - emelte ki Simicskó István honvédelmi miniszter szombaton a bajor fővárosban zajló tanácskozásról az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában.

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

Honvédelmi Minisztérium, 2017. február 17. 15:01

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy szállító repülőgép péntek délután, ezért a NATO Egyesített Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.

Magyarország számára megnyugtató a terrorizmus elleni harchoz való amerikai hozzáállás

Honvédelmi Minisztérium, 2017. február 15. 20:16

Magyarország számára megnyugtató a terrorizmus elleni harchoz és a több helyszínen jelentkező válság megoldásához való amerikai hozzáállás, az ugyanis nagymértékben egyezik Magyarország álláspontjával - jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter szerdán Brüsszelben, a NATO-tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozása alatt magyar újságíróknak nyilatkozva.

2026-ra a térség meghatározó haderejévé kell tenni a Magyar Honvédséget

Honvédelmi Minisztérium, 2017. február 14. 14:00

Az a cél, hogy 2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé váljon a Magyar Honvédség - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén.

A kormány az illetményekben is kifejezi a katonák megbecsülését

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. február 10. 12:51

A kormány elkötelezett abban, hogy az illetményekben is kifejezze a katonák megbecsülését - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Erősödik a migrációs válság leküzdésére irányuló regionális együttműködés

Honvédelmi Minisztérium, 2017. február 8. 15:24

„Migrációs kihívások közös kezelése” címmel Bécsben közös védelmi miniszteri és belügyminiszteri találkozóra került sor 2017. február 8-án, a kibővített Közép-Európai Védelmi Kezdeményezés (CEDC+), és a kibővített Salzburg Fórum tagországok részvételével, amelyet a CEDC osztrák elnöksége szervezett.