Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A NATO-t és az Európai Uniót is erősíti a V4-ek együttműködése

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 15. 20:04

A NATO és az EU aktuális biztonsági-védelmi kezdeményezéseiről, valamint a visegrádi országok együttműködésének további lehetőségeiről tárgyaltak november 14-15-én a szlovákiai Tátralomnicon a V4-ek védelmi miniszterei.

Erős, ütőképes hadsereget kell létrehozni

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 14. 8:51

Átfogó modernizáció szükséges az erős, ütőképes hadsereg kialakításához - mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott konferencián

A haderő technikai téren is átlépett a 21. századba

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 12. 13:49

„A kormány azt várja tőlünk, hogy erős, ütőképes, modern honvédséget hozzuk létre, amelyik meghatározó a térségben. Ehhez pedig nagyon nagy szükség van a kutatásra, a fejlesztésre és az innováció területén minden olyan dologra, amely ezt megalapozza” – hangsúlyozta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Zalaegerszegen, november 12-én, hétfőn.

Emlékezni és emlékeztetni

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 12. 12:05

Ez a hely mindig alkalmas az emlékezésre és az emlékeztetésre - mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter november 11-én Debrecenben, a Honvédelmi Minisztérium pályázati forrásából felújított Hősök temetőjének ünnepélyes avatásán.

Több volt, mint világháború

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 12. 12:15

November 11-én, az első világháború befejezésének százéves évfordulóján tartottak megemlékezést Pécsett, a köztemető első világháborús parcellájában.

Borsodnak mintegy háromszáz területvédelmi tartalékosa van

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 12. 11:27

Az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer jelentőségét ismertette, majd a Honvédelmi Sportszövetség fontosabb feladatait mutatta be dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Államigazgatási Kollégium ülésén 2018. november 8-án.

Félárbócra engedték a nemzeti lobogót

Kormányzat, 2018. november 4. 9:06

Katonai tiszteletadás mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter jelenlétében felvonták, majd félárbócra engedték Magyarország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 62. évfordulóján, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

A sírokban nyugvó katonák között nincs különbség

Honvédelmi Minisztérium, 2018. október 30. 18:19

A sírokban nyugvó katonák között nincs különbség sem rang, sem beosztás, sem származás szerint - emelte ki a honvédelmi miniszter a halottak napja alkalmából szervezett hagyományos kegyeleti gyertyagyújtáson kedden Budapesten.

Tovább kell emelni a Magyar Honvédség létszámát

Honvédelmi Minisztérium, 2018. október 13. 18:41

A kormány célja, hogy erős magyar honvédséget építsen, ehhez pedig tovább kell emelni a magyar katonák létszámát - jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton Székesfehérváron, ahol részt vett az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred csapatzászló-adományozási ünnepségén.