Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A hejcei légi tragédia áldozataira emlékeztek

Honvédelmi Minisztérium, 2018. január 19. 14:44

A tizenkét évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben.

A világnak rendre és biztonságra van szüksége

Honvédelmi Minisztérium, 2018. január 18. 21:26

A világnak rendre és biztonságra van szüksége – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 18-án, csütörtökön a Magyarországra akkreditált katonai- és véderő-attasétestület tagjai előtt a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

Több mint 2 milliárd forintos fejlesztés újbudai egyházi gimnáziumokban

Honvédelmi Minisztérium, 2018. január 16. 13:51

Több mint 2 milliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője.

Harmincezres aktív honvédségi állomány megalkotása a cél

Honvédelmi Minisztérium, 2018. január 11. 12:40

Harmincezer fős aktív magyar honvédségi állomány megalkotása a cél, ami 2026-ra elérhető - jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki beosztásának csütörtöki átadás-átvételi ceremóniáján.

2018-ban is a magyar emberek biztonsága az első

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. december 28. 12:17

A biztonság lesz a legfőbb érték 2018-ban Európában, és a kormány számára is a magyar emberek biztonsága az első - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Vargha Tamással, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával tartott közös sajtótájékoztatóján.

Két Airbust vesz a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 20. 15:35

Két A319-es Airbust vásárol a Magyar Honvédség - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Simicskó István hozzátette: a gépek a honvédség hadrendjébe kerülnek.

A szeretet a legfontosabb keresztényi érték

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 19. 20:43

„A szeretet a legfontosabb keresztényi érték: nem pusztán érzelem és érzés, hanem egyben tevékeny törődést is jelent” - emelte ki dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartott Árvák Karácsonyán december 19-én.

Sportolói emléktáblát avattak Szentendrén

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 19. 19:26

Márványtáblát avattak a szentendrei MH Altiszti Akadémián. Az honvédségi létesítménynek helyet adó Görgey laktanya sportcsarnokának falán a kiemelkedő sportsikereket elért katonasportolókat tisztelik meg 2015 óta ezzel a „kitüntetéssel”. Idén Rédli András százados, a Lipcsében tartott világbajnokságon szerzett bronzéremmel, Decker Attila törzsőrmester pedig a vizes világbajnokságon szerzett ezüstéremmel vívta ki magának az elismerést, hogy a sportolói emlékfalra kerüljön a neve.

Húsz év után újraindul a katonaipilóta-képzés Magyarországon

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 19. 11:19

Húsz év után újraindul Magyarországon a katonaipilóta-, illetve légiirányító-képzés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, illetve a szolnoki helikopter bázison - mondta a bázis parancsnoka az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.