Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Jövő évtől jelentős illetményemelést kaphatnak a katonák

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 21. 11:49

A honvédelmi tárca jelentős illetményemelést tervez, amely már a jövő évtől "ugrásszerű" javulást eredményezhet a katonák életében - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Százezreket mentett Koszorús Ferenc

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 17. 19:25

Hende Csaba honvédelmi miniszter méltatta a budapesti zsidóság megmentőjének tartott Koszorús Ferencet a honvédtiszt emlékére tartott tudományos emlékülésen, pénteken Budapesten.

Combat ready minősítést kapott a Magyar Honvédség Különleges Műveleti Osztaga

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 17. 9:18

A Magyar Honvédség 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljon alapuló MH Különleges Műveleti Osztag 2014. október 16-án megkapta a „combat ready” azaz a „harckész” minősítést. Európában a magyarok ötödikként érdemelték ki ezt a minősítést.

Hende Csaba a NATO-csúcsról: történelmi döntések születtek a találkozón

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 16. 18:51

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint történelmi döntések születtek az idei, Walesben megrendezett NATO-csúcstalálkozón, és ezek hosszú időre meghatározzák a szövetség jövőjét. Magyarország több mint száz katonát küld Afganisztánba.

Katonai eszközök szállítása

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 13. 14:43

A Közös Fellépés 2014 kiképzési feladatsorozat utolsó fázisaként a Magyar Honvédség Katonai Közlekedési Központ megkezdte a gyakorlaton használt eszközök visszaszállítását.

Átadták a honvédkórház korszerűsített fűtési rendszerét

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 7. 17:34

A honvédkórház csatornahő-hasznosítási rendszerének szimbolikus kulcsát Tarlós István főpolgármester és Móró Lajos, a HM EI Zrt. vezérigazgatója adták át Hende Csaba honvédelmi miniszternek és Szabó Istvánnak. A szennyvízhő-energiának köszönhetően korszerűbb és gazdaságosabb lesz a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti épületeinek hűtési, illetve fűtési rendszere.

A tizenhárom honvéd tábornok vérbeli katona volt

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 6. 9:00

Az Aradon kivégzett tizenhárom honvédtábornok vérbeli katona volt, kitűnően értették mesterségüket, személyesen adtak példát mindarra, amit elvártak embereiktől, a hazát szolgálták mindhalálig - emelte ki Hende Csaba honvédelmi miniszter, az aradi vértanúk emléknapján Budapesten, a Batthyány-mauzóleumnál mondott ünnepi beszédében.

Megemlékezések az Aradi Vértanúk Emléknapján

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 6. 8:44

Október 6-án, az Aradi Vértanúk Emléknapján, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc leverését követően Aradon kivégzett 13 vértanúra, valamint az ugyanezen a napon, Pesten kivégzett gróf Batthyány Lajosra, Magyarország első független, felelős kormányának miniszterelnökére emlékezünk. A vértanúk tiszteletére hétfőn félárbocra engedik Magyarország lobogóját, megemlékezést tartanak a Batthyány-mauzóleumnál, valamint egész napos gyertyagyújtás lesz a Batthyány-örökmécsesnél.

Fel kell gyorsítani a haderő-fejlesztési terv megvalósítását

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 6. 8:55

A honvédelmi miniszter szerint a 2012-ben született haderő-fejlesztési terven - amellyel a NATO is egyetértett - nem kell változtatni, azon viszont kell gondolkodni, hogy miként gyorsítsák meg a megvalósítását.