Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Magyarország megbízható szövetséges

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 27. 19:30

„A Magyar Honvédség határainkon belül és azokon túl jelenleg is komoly, felelősségteljes feladatokat lát el, de ilyen körülmények között is nagyon fontos, hogy fejlesszük az együttműködést NATO-szövetségeseinkkel” – hangsúlyozta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a Panther Strike 2016 elnevezésű, többnemzeti repülőkiképzés sajtónyilvános napján, az MH Pápa Bázisrepülőtéren, július 27-én, szerdán.

Ausztria hamarosan húsz rendőrt küld a magyar-szerb határszakasz védelmének támogatására

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 27. 14:17

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a magyar delegáció tagjaként vett részt azon a munkamegbeszélésen, melynek keretében Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Christian Kernt, az Osztrák Köztársaság szövetségi kancellárját július 26-án, kedden, Budapesten.

Mind a négy tűzszerész katonától végső búcsút vett a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 25. 16:42

A gyömrői temetőben kísérték utolsó útjára katonai tiszteletadással július 23-án Rózsa János Nándor posztumusz hadnagyot. Ő volt a negyedik hősi halottja annak a tragédiának, amely a Hortobágyon következett be július 1-jén.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 25. 9:11

A Magyar Honvédség (MH) nyit mindenki felé, aki elkötelezett a haza védelme iránt és természetesen minden, a haza szolgálatát fontosnak tartó fiatalt vár a soraiba, aki önként vállalja a szerződéses katonai szolgálatot, és érdekli az általunk kínált életpálya lehetősége.

Visszaszorulóban van az Iszlám Állam

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. július 21. 21:03

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet visszaszorulóban van - jelentette ki az MTI-nek telefonon Washingtonból nyilatkozva Vargha Tamás, a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára.

A fekete lőpor bűvöletében

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 21. 19:17

A jövő hónapban Tatárszentgyörgy mellett, a Sarlóspuszta Club Hotelhez tartozó lőtérkomplexumban rendezik meg a 27. elöltöltő fegyveres világbajnokságot. Ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót július 21-én, a helyszínen az esemény fővédnöke, dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. Az eseményen részt vett Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke, illetve a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek Szövetségét irányító Németh Balázs is.

Az Iszlám Állam elleni koalíció fellépése csökkenti a migrációs nyomást és a terrorveszélyt Európában

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. július 20. 21:26

Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes az Iszlám Állam (ISIL) elnevezésű terrorszervezet ellen létrejött nemzetközi koalíció védelmi miniszteri szintű találkozóján vett részt az Amerikai Egyesült Államok fővárosában, Washington D.C.-ben július 20-án. Útján elkísérte Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára.

Elődeink hősies helytállásából kell erőt meríteni

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 19. 18:42

A történelemből és elődeink hősies helytállásából lehet erőt meríteni a jelenkor kihívásaihoz - mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter július 19-én, kedden, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartott ünnepségen.

Irány Rio!

Honvédelmi Minisztérium, 2016. július 19. 15:51

Útba indító rendezvényt tartottak a budapesti Hotel Hadikban július 19-én a Magyar Honvédséghez kötődő egyesületek sportolói és sportszakemberei részére, akik nyáron a riói ötkarikás játékokon képviselik hazánkat. Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter az ünnepségen sok sikert kívánt az olimpikonoknak.