Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Világháborús centenárium - Minden körülmények között védelmezni fogjuk a lengyel és a magyar szabadság ügyét

Honvédelmi Minisztérium, 2014. december 15. 9:45

Minden körülmények között védelmezni fogjuk a lengyel és a magyar szabadság ügyét - emelte ki Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap Lengyelországban a limanowai csata századik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen, a Limanowa melletti Jabloniec hegyen.

Húszéves a Katolikus Tábori Püspökség

Honvédelmi Minisztérium, 2014. december 11. 19:32

Inter arma caritas, vagyis Fegyverek között a szeretet címmel a húszéves Katolikus Tábori Püspökség történetét és működését bemutató könyvet jelentetetett meg a HM Zrínyi Nonprofit Kft. A kötetet Hende Csaba honvédelmi miniszter mutatta be csütörtökön Budapesten.

Magyar Gripenek ismerkedő repülést hajtottak végre Észtország légterében

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2014. december 10. 22:34

Ismerkedő repülést hajtott végre Észtország légterében a magyar légierő két Gripen típusú vadászgépe szerdán. A gépek felkészülnek, hogy jövőre részt vegyenek abban a NATO-küldetésben, amely a balti országok feletti légtér védelmét célozza - közölte Tallinnban az észt hadsereg vezérkari főnöksége.

Partnerségi megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Mérnöki Kamara

Honvédelmi Minisztérium, 2014. december 11. 16:48

Stratégiai Partnerségi Megállapodást kötött egymással a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Mérnöki Kamara csütörtökön.

Érkezik az Ország Karácsonyfája a Kossuth térre

Honvédelmi Minisztérium, 2014. december 8. 8:04

A 19 méter magas, 45 centiméter törzsátmérőjű fenyő –, amelyet idén a Pilisi Parkerdő Zrt. ajánlott fel – december 8-tól január 6-ig díszíti a megújult Kossuth teret. A fát a parkerdő munkatársai vágják ki, majd a 19 méter hosszú és 2 tonna súlyú túlméretes szállítmányt Gödöllő környékéről rendőri felvezetéssel szállítják felállítási helyére.

Hétfőn indul a Kossuth Rádióban a Hősök naptára

Honvédelmi Minisztérium, 2014. december 7. 16:42

Hétfőn indul a Kossuth Rádióban az első világháborús magyar katonai hőstetteket megörökítő Hősök naptára című, négy éven át tartó műsorfolyam – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Csak tolódik a helikopterbeszerzés

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. december 6. 15:43

Nem múlt ki, csak időben kitolódott, továbbra is napirenden van szállító helikopterek beszerzése - mondta a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak.