Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Megkezdte a katonai alapfelkészítést a sportszázad

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 16. 15:08

A Magyar Honvédség Sportszázadának tagjai közül összesen harmincöten kezdték meg a katonai alapfelkészítést október 16-án, hétfőn Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

Georgiában tartott előadást a miniszterhelyettes

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 12. 12:48

Vargha Tamás, a honvédelmi tárca miniszterhelyettese a georgiai Védelmi és Biztonságpolitikai (Georgia Defence & Security) konferencián vett részt és tartott előadást október 12-én Batumiban.

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 11. 20:05

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hivatalában fogadta a Richard Shelby szenátor által vezetett amerikai szenátusi delegáció tagjait október 11-én, szerdán, Budapesten.

Az emlékezés a nemzettudatunk megélése

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 11. 14:10

Elrajtolt a budapesti Hősök teréről az a tíz katona, akik tizennégy napon át futnak a 12. isonzói csata 100. évfordulója alkalmából megrendezett „Centenáriumi emlékfutás a hősökért” elnevezésű rendezvényen. Az esemény fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, aki a futás első 1917 méterét közösen teljesítette a csapat tagjaival.

A tartalékos rendszer erősíti a társadalmi kohéziót

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 9. 11:19

A Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszere erősíti azt a társadalmi kohéziót, amely az illegális bevándorlás elleni védekezésben is fontos - mondta a honvédelmi miniszter hétfő reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

A katonai a legnemesebb hivatás

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 7. 18:03

A magyar társadalom büszke önökre, akik önként vállalták a legnemesebb szolgálatot – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter október 7-én, a Nyugat-magyarországi önkéntes területvédelmi tartalékosok eskütételének alkalmából.

Példát mutatunk a megértésben és a barátságban

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 6. 22:40

Az aradi 13 vértanúsága üzen a mai kornak is, a mai nemzedékeknek is. Ékes példája annak az összefogásnak, annak a képességnek, amelyre mindig is szükség volt itt, a Kárpát-medencében és Közép-Európában – fogalmazott dr. Simicskó István honvédelmi miniszter október 6-án, pénteken, Budapesten, Knézich Károly honvéd tábornok szobrának koszorúzásakor.

Hinni kell a nemzeti ügyek sikerében

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 5. 15:24

"Addig van hazánk, amíg hiszünk abban, hogy sikerre tudjuk vinni nemzeti ügyeinket" - hangoztatta a honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, az aradi vértanúk emlékére rendezett ünnepségen.

Év végéig ezerrel nő a tartalékos katonák száma

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 3. 15:25

Év végéig további ezerrel nő a tartalékos katonák száma, amely jelenleg meghaladja az ötezret - közölte a honvédelmi miniszter kedden Hajdúhadházon, 284 önkéntes területvédelmi tartalékos katona ünnepélyes eskütételén.