Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A katonai hivatás az egyik legszebb, de a legnehezebb is

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. június 24. 19:56

„Legyenek mindannyian büszkék az elért eredményekre. Hiszen ez az iskola sokkal több, mint más középiskola, többet nyújt a fiatalok számára” − mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes június 24-én, pénteken Debrecenben, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tanévzáró ünnepségén.

Területi önkénteskiképző központokat hoz létre a honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2016. június 23. 16:06

A meglévő tíz helyőrségre építve területi, az önkéntes tartalékosokat kiképző bázisokat hoz létre a honvédség, ezzel párhuzamosan pedig kiképzi azokat a katonákat, akik részt vesznek majd az önkéntesek felkészítésében - jelentette be a honvédelmi miniszter Szentendrén.

Migrációs kérdésekben is együttműködik Magyarország és Ausztria

Kormányzat, 2016. június 17. 18:20

Magyarország és Ausztria kész az együttműködésre a migrációs kérdések megoldásában is - hangsúlyozták a két ország honvédelmi és belügyminiszterei pénteken a burgenlandi St.Martinban, ahol kétoldalú megbeszélést tartottak.

Csúcstalálkozóra készül a NATO

Honvédelmi Minisztérium, 2016. június 15. 16:26

Véget ért a NATO védelmi minisztereinek kétnapos, június 14-15-i brüsszeli tanácskozása, amely a Szövetség július 8-9-i varsói csúcstalálkozójának döntéseit készítette elő.

Két helikoptert és katonai felszereléseket adtak át Szolnokon

Honvédelmi Minisztérium, 2016. június 15. 15:50

Két AS-350B típusú, felderítésre, kiképzésre, futárszolgálatra is alkalmas könnyű helikoptert, valamint az MH 2. különleges rendeltetésű ezrednek új fegyverzeti és egyéni felszerelési eszközöket adott át ünnepélyesen Simicskó István honvédelmi miniszter szerdán a szolnoki Ittebei Kiss József helikopterbázison.

Szegeden találkozott a szerb és a magyar vezérkarfőnök

Honvédelmi Minisztérium, 2016. június 14. 19:01

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök hivatalos szerb-magyar határmenti találkozón, június 14-én, kedden, Szegeden fogadta Ljubisa Diković vezérezredest, a szerb haderő vezérkarfőnökét.

Magyar katonák fogják erősíteni a Baltikum biztonságát

Honvédelmi Minisztérium, 2016. június 14. 16:02

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter vezeti a magyar delegációt a NATO védelmi minisztereinek ma kezdődött kétnapos brüsszeli tanácskozásán.

A honvédelmi miniszter munkalátogatáson fogadta koszovói partnerét

Honvédelmi Minisztérium, 2016. június 10. 13:24

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter rövid munkalátogatás keretén belül fogadta partnerét, Haki Demollit, a Koszovói Biztonsági Erők miniszterét június 10-én, pénteken.

Csehországban tárgyaltak a V4 országok Vezérkar főnökei

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. június 10. 13:17

A Visegrádi Együttműködés országainak éves, vezérkar főnöki szintű találkozóját tartották 2015. június 8-9. között a csehországi Namest nad Oslavouban.