Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Magyar hadifoglyoknak és polgári áldozatoknak állítottak emlékművet Moldovában

Honvédelmi Minisztérium, 2015. július 3. 12:15

Az 1945-48 között Moldovában meghalt magyar hadifoglyoknak és polgári áldozatoknak állítottak Chisinauban emlékművet, amelyet Hende Csaba honvédelmi miniszter Viorel Cibotaruval, a moldovai védelmi tárca vezetőjével együtt avatott fel pénteken.

Jövő nyárra egy erősebb NATO tagjai leszünk

Honvédelmi Minisztérium, 2015. június 30. 11:24

Az elmúlt időszakban meghatározott megerősítő intézkedések nyomán jövő nyárra egy agilisabb és erősebb NATO tagja lesz Magyarország - mondta a honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a véderő-, katonai és légügyi attasék idei éves értekezletén.

Miniszteri elismerés amerikai főtiszteknek

Honvédelmi Minisztérium, 2015. június 29. 12:49

Két amerikai főtisztet tüntetett ki június 29-én reggel Hende Csaba honvédelmi miniszter. Az ünnepélyes eseményen Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete is részt vett.

A honvédelmi közalkalmazottak keresete is emelkedik júliustól

Honvédelmi Minisztérium, 2015. június 29. 11:31

Nemcsak a katonák, hanem a honvédelmi ágazatban dolgozó közalkalmazottak keresete is emelkedik július elsejétől - jelentette be a honvédelmi miniszter hétfőn Budapesten.

Dekrétum a „Leghűségesebb Falvaknak”

Honvédelmi Minisztérium, 2015. június 29. 11:06

„Önöket a verejtékük, a vérük és a hűségük forrasztotta össze a magyar földdel” - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter szombaton délelőtt Nardán, a Hűségtúra első állomásán. Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület a Hűségtúrát.

Rendkívül sikeres évet zárt a honvéd középiskola

Honvédelmi Minisztérium, 2015. június 29. 10:43

Rendkívül sikeres évet zárt a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium – derült ki az intézmény tanévzáró ünnepségén, június 26-án, pénteken a debreceni Kossuth laktanyában, ahol beszédet mondott Hende Csaba honvédelmi miniszter.

A katonáink a missziókban nemzeti érdekeinket védik

Honvédelmi Minisztérium, 2015. június 29. 10:20

A honvédelmi miniszter közlése szerint a magyar katonák a külföldi missziókban nemzeti érdekeinket védik.

2010 óta jelentősen javult a magyar légierő helyzete

Honvédelmi Minisztérium, 2015. június 26. 12:49

Az elmúlt öt évben nőtt a kiképzett pilóták és a műszaki személyzet létszáma, több és jobb kiképzést valósult meg, jelentősen nőtt az illetmény, és új képességek megszerzésével nagy mértékben javult a magyar légierő helyzete – mondta a honvédelmi miniszter pénteken Kecskeméten, a légibázison tartott sajtótájékoztatón.

Magyarország jól teljesít a NATO-ban

Honvédelmi Minisztérium, 2015. június 25. 15:36

Magyarország NATO-ban nyújtott teljesítménye kifejezetten jó - összegezte álláspontját a NATO védelmi minisztereinek tanácskozásait követően az MTI-nek adott nyilatkozatában Hende Csaba honvédelmi miniszter.