Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Ünnepi bélyeget hoztak forgalomba a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 28. 16:29

Centenáriumi bélyeget hozott forgalomba az első világháború kitörésének századik évfordulójára a Magyar Posta Zrt. a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeummal közösen.

Az új életpályamodell méltóbb javadalmazást is hoz

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 26. 16:10

A honvédelem területén hosszas egyeztetés után hamarosan elindul az új életpályamodell, ami méltóbb javadalmazást is jelent - mondta a honvédelmi miniszter szombaton Veszprémben, a Szentháromság téren rendezett altisztavató ünnepségen.

Az elmúlt másfél évben több mint 1,4 milliárd bevétele volt a HM-nek a feleslegessé vált eszközök eladásából

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 24. 19:47

Az elmúlt másfél évben több mint 1,4 milliárd forint bevétele származott a Honvédelmi Minisztériumnak (HM) a honvédségi alkalmazásra már használhatatlan, vagyis inkurrens eszközök értékesítéséből. A használaton kívüli ingatlanok eladásából is több tízmilliós bevétele volt a tárcának az elmúlt években, s több jövőbeni ingatlanértékesítését is jóváhagyta már a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. - derül ki Hende Csaba honvédelmi miniszter írásos válaszaiból, amelyeket csütörtökön a parlament honlapján tettek közzé.

Átgyalogolta a Balatont a honvédség két alakulata

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 19. 17:57

Átgyalogolta búvárruhában a Balatont az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, valamint a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred egy-egy alakulata Révfülöp és Balatonboglár között szombaton - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.

Lengyel fiatalokat köszöntött Hende Csaba a balatonkenesei honvédüdülőben

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 17. 14:18

Az államalapítás óta, ezer éve soha nem keveredett háborúba ez a két nemzet, ami példátlan a szomszédos országok történetében - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a lengyel-magyar barátság gyökereiről beszélve csütörtökön Balatonkenesén, ahol 16, jutalomüdülésen lévő lengyel fiatal köszöntésén, majd sportprogramján vett részt.

Magas katonai kitüntetést kapott az Európa-bajnok Rédli András

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 9. 14:33

Magas katonai elismerésben részesült szerdán Rédli András, a júniusi strasbourgi vívó Európa-bajnokság párbajtőr egyéni versenyének aranyérmese, a tavaly világbajnokságot nyert magyar csapat tagja.

Holokauszt-emlékév - a soá is elválaszthatatlan része történelmünknek

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 4. 11:37

A soá is elfoglalta méltó helyét történelmünkben legnagyobb nemzeti tragédiáink között, miénk a szégyene, a vesztesége, s a gyásza is - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken Koszorús Ferenc posztumusz vezérezredes emléktáblájának koszorúzási ünnepségén Budapesten, a Dohány utcában.

Biztonság nélkül nincs szabadság

Honvédelmi Minisztérium, 2014. július 3. 17:20

A legfontosabb a biztonság, anélkül nincs szabadság, ezért Magyarországnak és Európának is meg kell erősítenie védelmi költségvetését - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten. A budapesti amerikai nagykövetség hagyományos, a július 4-ei függetlenség napja alkalmából tartott fogadásán André Goodfriend, a külképviselet ideiglenes ügyvivője arról beszélt, hogy a magyar és az amerikai nemzet barátsága egyebek mellett a közösen vallott értékeken alapul.