Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A magyar-török védelmi együttműködés megalapozásáért látogatott Törökországba Simicskó István

Honvédelmi Minisztérium, 2017. november 23. 22:20

Az országok közötti együttműködés lehetőségét térképezte fel Törökországban Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere.

Törökországba látogatott a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2017. november 23. 18:15

Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere és az általa vezetett magyar delegáció négynapos törökországi látogatásra indult november 23-án, csütörtökön.

Megállapodás a honvédelem jövő évi béreiről és juttatásairól

Honvédelmi Minisztérium, 2017. november 20. 15:01

Tizenhárom pontos megállapodást kötött hétfőn a honvédelmi tárca a szakszervezetekkel a jövő évi bérjellegű és béren kívüli juttatásokról.

Még az idén repülőket vesz a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. november 20. 8:37

Csapatszállításra és légi mentésre alkalmas, műtővel is felszerelhető repülőgépeket vásárol még az idén a Magyar Honvédség - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni Híradójában.

Ultrahangkészüléket adományoz a HM a koraszülöttek ellátására

Kormányzat, 2017. november 17. 12:57

Ultrahangkészüléket vásárol a Honvédelmi Minisztérium (HM) a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Perinatális Intenzív Centrumának (MH EK PIC), a két-három héten belül érkező berendezés a koraszülött babák ellátását segíti majd - jelentette be Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára a koraszülöttek világnapján.

Állami légiközlekedési képzés indul

Honvédelmi Minisztérium, 2017. november 15. 12:58

Két évtized után új alapokon újra elindul a hazai pilótaképzés. A 2018/2019-es tanévtől kezdődően a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis összefogásával jövőre már állami légiközlekedési alapszakra is jelentkezhetnek a leendő honvéd tisztjelöltek – hangzott el november 14-én, kedden, Szolnokon.

Az uniós szakminiszterek nyilatkozatot írtak alá az EU védelmi dimenziójának erősítéséről

Honvédelmi Minisztérium, 2017. november 13. 17:21

Szándéknyilatkozatot írt alá huszonhárom európai uniós tagállam szakminisztere hétfőn az EU védelmi dimenziójának megerősítését célzó, úgynevezett állandó strukturált együttműködés (PESCO) létrehozásáról.

Főhajtás a katonahősök előtt Kiskunfélegyházán

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. november 11. 19:55

Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit.

Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa

Honvédelmi Minisztérium, 2017. november 9. 14:20

Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa annak a politikának köszönhetően, amelyet határainak, egyben Európa határainak védelméért folytat, és képes biztosítani a belső biztonságot is - jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter Brüsszelben csütörtökön.