Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Csak elkötelezett, jól kiképzett honvédek képesek tenni a hazájukért

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 20. 9:21

Csak elkötelezett, a szakmájukat jól értő, jól kiképzett, fegyelmezett honvédek képesek érdemben tenni a hazájukért - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a honvédtisztjelöltek ünnepélyes, augusztus 20-i eskütételén szerdán a fővárosi Kossuth Lajos téren, a Parlament épülete előtt.

Légvédelmi rakétarendszer fejlesztéséről kötöttek szerződést a Honvédelmi Minisztériumban

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 19. 14:33

A Mistral légvédelmi rakétarendszer 2016 és 2018 közötti képességnövelő bővítéséről kötöttek szerződést a Honvédelmi Minisztérium (HM) Védelemgazdasági Hivatala és az MBDA France képviselői kedden, Budapesten.

Átadták a Vasfüggöny-kerékpárút újabb szakaszát

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 19. 13:00

Hende Csaba honvédelmi miniszter a pánerurópai piknik 25-ik évfordulóján rendezett ünnepségen átadta a Vasfüggöny-kerékpárút újabb szakaszát.

Augusztus 20. - HM: terv szerint haladnak az előkészületek

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 19. 9:14

Terv szerint haladnak az augusztus 20-i, központi ünnepi rendezvények előkészületei - közölte Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalát felügyelő helyettes államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.

Benkő Tibor, a honvédvezérkar főnöke: a Magyar Honvédségnek a legjobbak kellenek

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2014. augusztus 19. 9:01

Az idén 119-en tesznek honvédtiszti esküt augusztus 20-án a felújított Kossuth téren. Harmaduk jeles, illetve kiemelkedő eredménnyel végzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) - mondta Benkő Tibor az MTI-nek adott interjújában. A honvédvezérkar főnöke arról is szólt, hogy a Magyar Honvédségen belüli "farkastörvények" szerint csak a legjobbak maradnak a katonai pályán.

Magyar-amerikai együttműködésről tárgyaltak a Honvédelmi Minisztériumban

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 18. 17:08

A magyar-amerikai védelmi és katonai együttműködés elemeiről is szó volt a tárca és az amerikai Kongresszusi delegáció találkozóján.

Az összetartozás ereje

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 18. 16:26

„Ma arra az emberre emlékezünk, akinek a művével az országunk története elkezdődött. Nehéz, hullámzó idők voltak, amikor túl kellett élni, fel kellett emelkedni. Ehhez pedig az összetartozás erejére volt szükség” – fogalmazott ünnepi beszédében Hende Csaba honvédelmi miniszter a Honvédelmi Minisztérium államalapító Szent István ünnepe alkalmából rendezett központi ünnepségén, augusztus 18-án.

Száztizenkilenc végzős honvédtiszt vette át oklevelét

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 18. 11:37

Készen kell állni arra, hogy minden kihívásra megfelelő választ adjunk -mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán, ahol száztizenkilenc végzős hallgató vehette át oklevelét hétfőn.

Maláj utasszállító: egy Pápán állomásozó C-17-es is segített a hollandoknak

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 18. 10:24

A Pápán állomásozó Nehéz Légiszállító Ezred egyik C−17-ese is segített − holland kérésre − az Ukrajna fölött lelőtt maláj utasszállító repülőgép tragédiájával kapcsolatos feladatokban − közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) augusztus 18-án, hétfőn az MTI-vel.