Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A szülőföld nem pótólható

Honvédelmi Minisztérium, 2017. augusztus 20. 0:01

Az anyaföld nem pótolható, és az őseink azért áldozták vérüket, hogy ma szabadságban élhessünk – mondta dr. Simicskó István augusztus 19-én, szombaton, a szerbiai Palicsfürdőn. A honvédelmi miniszter a magyar kormány képviseletében vett részt a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) által immár 22. alkalommal megrendezett Szent István-napi ünnepségen.

A katonai együttműködési lehetőségekről és a migrációról tárgyalt Simicskó István szerb kollégájával

Honvédelmi Minisztérium, 2017. augusztus 19. 19:33

Tovább erősítjük az információcserét a szerb és a magyar hadsereg között, hogy hatékonyabban tudjunk fellépni az illegális migrációval és a terrorizmussal szemben - hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter szombaton Szabadkán, miután megbeszélést folytatott szerb kollégájával, Aleksandar Vulinnal.

Értékeket kell átadnunk!

Honvédelmi Minisztérium, 2017. augusztus 19. 19:15

Szent István királyunk maradandó államot hagyott ránk. Ha mi is azt szeretnénk, hogy maradandó legyen és szeretnénk átadni gyermekeinknek, unokáinknak, akkor értékeket kell átadnunk” – mondta dr. Simicskó István augusztus 19-én, szombaton, Devecseren.

„Ez a föld kell legyen gyermekeink, unokáink hazája is”

Honvédelmi Minisztérium, 2017. augusztus 18. 16:42

„Magyarország közös kincsünk, szülőföldünk, semmivel sem pótolható. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy megvédjük a magyar emberek biztonságát” – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter augusztus 18-án, a tárca központi ünnepségén Budapesten.

Mentők, rendőrök, tűzoltók és katonák munkájával ismerkednek az Erzsébet-táborokban

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. augusztus 16. 13:33

Kilencedik alkalommal vehettek részt a mentők, rendőrök, tűzoltók és katonák munkáját megismertető tematikus napon a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborban üdülő gyerekek.

A honvédelem ügye iránt elkötelezett fiatalokat látogatott meg a miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2017. július 28. 9:41

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter az ipari nagyjavításból visszatérő Mi-17-es szállítóhelikopterek üzembe helyezési ünnepségét követően a szintén az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis területén megrendezett honvédelmi táborba is ellátogatott július 25-én, kedden.

Magyarország elkötelezett Georgia euro-atlanti csatlakozása iránt

Honvédelmi Minisztérium, 2017. július 26. 11:42

Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes hivatalában fogadta Victor Dolidze georgiai európai és euro-atlanti integrációs minisztert 2017. július 26-án, szerdán, Budapesten.

A kormány határozott célja a honvédség megerősítése

Honvédelmi Minisztérium, 2017. július 25. 15:00

A kormány határozott célja, hogy megerősítse a Magyarország biztonságát garantáló honvédséget - közölte a honvédelmi miniszter, a nagyjavításból visszaérkezett Mi-17-es szállítóhelikopterek alkalmazásba vételi ünnepségén.

Szudáni nagyköveti látogatás

Honvédelmi Minisztérium, 2017. július 21. 14:59

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hivatalában folytatott megbeszélést Adil Bashir Hassan Bashirral, a Szudáni Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövetével.