Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A magyarok megfizették a szabadság árát

Honvédelmi Minisztérium, 2016. október 23. 20:37

A magyarok történelmük során sokszorosan megfizették már a szabadságuk árát, ám ezt a szabadságot meg is kell védeni - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az újbudai önkormányzat '56-os megemlékezésén, amelyen átadták a kerület 1956-os emlékművét. A Móricz Zsigmond téri Gomba körüli alkotáson Örkény István író Fohász Budapestért című művének részlete olvasható, ha víz éri.

A magyarok meg szeretnék védeni a kivívott szabadságot

Honvédelmi Minisztérium, 2016. október 21. 16:26

A magyarok megfizették a szabadságuk árát, ezt a szabadságot pedig meg akarják védeni és tartani - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter a bécsi magyar nagykövetségen tartott 1956-os megemlékezésen.

Azokat várják a Kossuth térre, akik ünnepelni és emlékezni akarnak

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. október 21. 11:24

A forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján ünneplőket várnak a Kossuth térre - emelte ki a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Emelik a honvédség legénységi állományának keresetét

Honvédelmi Minisztérium, 2016. október 19. 15:11

Emelkedik a Magyar Honvédség legénységi állományának keresete - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter.

Hősiességről, köszönetadásról és szabadságról szólnak az október 23-i rendezvények

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. október 18. 10:59

A hősiesség, a köszönetadás és a szabadság lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára szervezett megemlékezés központi gondolata - közölte Vargha Tamás sajtótájékoztatón.

A Magyar Honvédség magyar összekötőt küld az Egyesült Államok Különleges Műveleti Főparancsnokságára

Honvédelmi Minisztérium, 2016. október 15. 13:37

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter amerikai útjának utolsó napján a floridai Tampába utazott, ahol az Egyesült Államok Középső Parancsnokságának (US CENTCOM) parancsnokával, Joseph Votel vezérezredessel és Mark Hicks vezérőrnaggyal, az Egyesült Államok Különleges Műveleti Főparancsnokságának (US SOCOM) törzsfőnökével tárgyalt.

Simicskó István Ohióba látogatott

Honvédelmi Minisztérium, 2016. október 14. 13:38

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter amerikai útja következő állomásaként Columbusban, Ohio állam fővárosában folytatott megbeszélést az Ohiói Nemzeti Gárda (ONG) parancsnokával, Mark E. Bartman vezérőrnaggyal október 13-án.

Hősök tisztelete az Arlingtoni Katonai Temetőben

Honvédelmi Minisztérium, 2016. október 13. 15:03

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter egyesült államokbeli hivatalos útjának második napján látogatást tett az Arlingtoni Katonai Temetőben, ahol kegyeletét leróva koszorút helyezett el az ismeretlen katona sírhelyénél és megtekintette az ünnepélyes őrségváltást, illetve a „Lee House”-ban berendezett múzeumot és kiállítóhelyet.

Simicskó István honvédelmi miniszter a Pentagonban tárgyalt

Honvédelmi Minisztérium, 2016. október 13. 14:57

Robert Work amerikai védelmi miniszterhelyettessel tárgyalt Simicskó István honvédelmi miniszter helyi idő szerint október 12-én, szerdán a Pentagonban.