Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Két óra alatt építettek átkelőt a Sajón a műszaki katonák

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 11. 21:16

Minden helyzetben számítani lehet a magyar honvédekre – hangsúlyozta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes szeptember 11-én, kedden a kesznyéteni önkormányzat épületében tartott sajtótájékoztatóján.

Európának, az Európai Unió nemzeteinek képesnek kell lenniük saját állampolgáraik megvédésére

Honvédelmi Minisztérium, 2018. augusztus 30. 16:18

Informális találkozón egyeztettek az Európai Unió védelmi miniszterei Bécsben, augusztus 29-én és 30-án. A konferencia legfontosabb témája Európa biztonsága és annak közös, az európai nemzetek együttműködésével történő szavatolása volt.

Átadták a magyar és szovjet katonák felújított hadisírjait

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 26. 20:12

A második világháborúban életüket vesztett magyar és szovjet katonákra emlékeztek augusztus 26-án, vasárnap délelőtt, a Bács-Kiskun megyei Csólyospáloson. A község területén elhunyt hősök felújított hadisírjainál Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is fejet hajtott.

Erős honvédség kell a békéhez

Honvédelmi Minisztérium, 2018. augusztus 20. 11:49

A magyar történelem során számtalanszor bebizonyosodott, hogy a béke rendkívül törékeny dolog, azt óvni és védeni kell - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az augusztus 20-i katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren hétfőn.

Magyarországot minden körülmények között meg kell védeni

Honvédelmi Minisztérium, 2018. augusztus 17. 15:57

Az államalapító Szent István király felismerte korának veszélyeit és jól döntött – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter augusztus 17-én a fővárosban tartott központi ünnepségen.

100 éves a magyar légierő

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 11. 16:27

A magyar katonák hatalmas munkát végeztek azért, hogy elmondhassuk, hazánk ma a világ egyik legbiztonságosabb országa - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a magyar légierő létrejöttének 100. évfordulója alkalmából rendezett állománygyűlésen, augusztus 11-én, szombaton, az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

Ma is szükség van a nándorfehérvári hősiességre

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. július 22. 15:34

Napjainkban is szükség van az 1456-os nándorfehérvári diadalnál tanúsított hősiességre - mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára vasárnap, a nándorfehérvári csata évfordulóján Budapesten.

A 2019-es költségvetés fő nyertese a honvédelmi tárca

Honvédelmi Minisztérium, 2018. július 13. 16:02

86 milliárd forinttal nő a Honvédelmi Minisztérium költségvetése, így 150 milliárd forint felett rendelkezik a tárca jövőre – nyilatkozta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 13-án, Budapesten.

A katonák a béke megőrzését szolgálják

Honvédelmi Minisztérium, 2018. július 8. 10:56

A katonák nem háborúra készülnek, a biztonság és a béke fenntartásáért és megőrzéséért teljesítenek szolgálatot - hangoztatta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Budapesten tartott altisztavatáson.