Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Közös kötelesség a katonahősökről való megemlékezés

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 23. 15:58

Az első világháború keleti frontjának hadszíntereire indul történelmi különvonat a nyáron - jelentették be szombaton Budapesten, a Nyugati pályaudvaron.

A brit nagykövetet fogadta a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2018. június 21. 17:03

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a külföldi nagykövetek közül elsőként Iain Lindsay-t, az Egyesült Királyság budapesti nagykövetét fogadta június 21-én, csütörtökön, Budapesten.

Igehirdetés és lelki gondozás

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 21. 21:04

A katolikus tábori lelkészek napját a katonalelkészek védőszentje, Kapisztrán Szent János születésnapján rendezik meg 2009 óta. Idén a már hagyományosnak tekinthető rendezvényen a Honvédelmi Minisztérium egy, az első világháborúban elhunyt katonáink emlékére készült emlékzászlót adományozott a Katolikus Tábori Püspökség részére. A zászlót Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes adta át Bíró László katolikus tábori püspöknek.

Európa védőszentjei a békét hirdetik

Honvédelmi Minisztérium, 2018. június 16. 14:02

Cirill és Metód olyan évezredes példaképek, akiknek tettei üzenetként ma is érvényesek - mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter június 16-án, szombaton, a zalavári emlékparkban tartott megemlékezésen.

Nagy Imre és mártírtársai kivégzésére és újratemetésére emlékeztek a Vértanúk terén

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 17. 12:30

Nagy Imrét, az 1956-os forradalom és szabadságharc miniszterelnökét és mártírtársait a forradalom leverése után koncepciós perben ítélték halálra. 1958. június 16-án hajnalban kivégezték őket, később pedig titokban temették el őket a rákoskeresztúri Új köztemetőben. Újratemetésükre 1989. június 16-án került sor.

A haderőfejlesztés nem olyan, mint a bevásárlás

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. június 12. 15:35

Május 22-én átvette kinevezését és letette hivatali esküjét a Honvédelmi Minisztérium új közigazgatási államtitkára, dr. Kádár Pál, aki ezt megelőzően a tárca tervezési és koordinációs főosztályát vezette dandártábornoki rendfokozatban. A hatáskörébe tartozó feladatokról és egyéb, a haderővel kapcsolatos aktualitásokról beszélgettünk vele.

Magyarország biztonsága az első

Honvédelmi Minisztérium, 2018. június 8. 17:00

A kormánynak Magyarország és a magyar nép biztonsága az első, ezért kezdte el a honvédség teljes átalakítását és fejlesztését - jelentette ki a honvédelmi miniszter a NATO brüsszeli székházában pénteken.

A múlt értékeire épít a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 8. 13:10

A Magyar Honvédség a múlt értékeiből, a hagyományokra építve biztosítja közös biztonságunkat - hangoztatta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, A Magyar haditengerészek az I. világháborúban című konferenciát megnyitó beszédében.

Rendbe tesszük a katonasírokat

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 8. 8:08

Meg kell tanulnunk emlékezni hősi halottainkra, ennek feltétele pedig a katonasírok rendbe tétele. A történelem megismerése a magyar embernek, a magyar nemzetnek és a magyar katonának egyaránt fontos, s ennek alapja az emlékezés – hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára.