Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Tudnak a cseh hatóságok a Magyarországon vásárolt T-72-esek Csehországba szállításáról

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 29. 14:22

A Cseh Védelmi Minisztérium minap napvilágot látott nyilatkozatával ellentétben a Magyarországon megvásárolt T-72 típusú harckocsik Csehországba szállításáról az illetékes cseh hatóságok tudnak, arról a magyar társhatóságtól korábban tájékoztatást kaptak.

Csehországba szállítanak 58 T-72-es harckocsit

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 25. 9:28

Hétfő reggel az Excalibur Defense Kft. megkezdte a Magyar Honvédségtől megvásárolt, a hadrendből kivont 58 db. T-72-es típusú harckocsik elszállítását Csehország területére. A szállítást a vásárló bonyolítja le, amelyhez rendelkezik a szükséges forgalmi engedéllyel. Közlemény.

Megkezdheti békefenntartó feladatát a megnövelt létszámú koszovói kontingens

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 24. 18:55

Elérte a teljes műveleti készenlétet a megnövelt létszámú magyar KFOR (Kosovo Force) kontingens 11. váltása. A magyar békefenntartó katonák Koszovóban augusztus 23-án egy ellenőrző gyakorlaton, nemzetközi bizottság előtt bizonyították, hogy felkészültek a rájuk bízott békefenntartói feladatok ellátására.

Elfekvő készletekből küld hadfelszerelést Magyarország a kurdoknak

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 22. 17:18

Elfekvő készleteiből küld lőszereket és más hadfelszerelést a kurdok támogatására a Magyar Honvédség Irakba - jelentette ki a honvédelmi miniszter újságírói kérdésre válaszolva pénteken Szombathelyen.

Honvédségi toborzópont és katonatörténeti kiállítás nyílt

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 22. 15:58

Hende Csaba honvédelmi miniszter tartott seregszemlét pénteken a római kori hagyományőrző csapatok összecsapása előtt a Savaria Történelmi Karneválon, majd egy honvédségi toborzópontot és egy katonatörténeti kiállítást is megnyitott.

Magyarország hadfelszerelést küld az iraki biztonsági erőknek

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 21. 21:47

Magyarország mint a NATO és az Európai Unió tagja hadfelszerelési anyagokat ad át térítésmentesen az iraki biztonsági erőknek a terroristák elleni harchoz – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön.

Sikeresen megtartottak minden ünnepi programot a fővárosban

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 20. 23:57

A tűzijáték végeztével a látvány miatt lezárt közterületeket a tömeg eseménymentesen, nyugodt tempóban hagyta el. A kilövési pontként is szolgáló Lánchíd pirotechnikai anyagtól való mentesítése után a hidat megnyitották a gyalogos forgalom előtt.

Csak elkötelezett, jól kiképzett honvédek képesek tenni a hazájukért

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 20. 9:21

Csak elkötelezett, a szakmájukat jól értő, jól kiképzett, fegyelmezett honvédek képesek érdemben tenni a hazájukért - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a honvédtisztjelöltek ünnepélyes, augusztus 20-i eskütételén szerdán a fővárosi Kossuth Lajos téren, a Parlament épülete előtt.

Légvédelmi rakétarendszer fejlesztéséről kötöttek szerződést a Honvédelmi Minisztériumban

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 19. 14:33

A Mistral légvédelmi rakétarendszer 2016 és 2018 közötti képességnövelő bővítéséről kötöttek szerződést a Honvédelmi Minisztérium (HM) Védelemgazdasági Hivatala és az MBDA France képviselői kedden, Budapesten.