Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Világháborús centenárium - Több mint egyhetes programsorozat a Stefánia Palotában

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 25. 15:27

Több mint egyhetes programsorozat kezdődik az első világháború emlékére október 8-án Mire a falevelek lehullanak... címmel Budapesten, a Stefánia Palotában, a Honvéd Kulturális Központban.

Reményt nyújt az elesett hőseinkre való emlékezés

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 26. 18:10

Elesett hőseinkre való emlékezés nyújt reményt a jövőre - mondta Hende Csaba honvédelemi miniszter a tárca által rendezett első világháborús konferencián Budapesten pénteken.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 21. 14:53

2014. szeptember 22-én (hétfőn) a Közös Fellépés 2014 gyakorlatsorozathoz tartozó Kivételes megoldás 2014 gyakorlat keretében két katonai menetoszlop indul a szolnoki MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljtól az újdörögdi Balaton-felvidék gyakorlótérre.

Béke kell Európának és a világnak!

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 17. 20:28

Béke kell Európának és a világnak! - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter a lengyel menekültek Magyarországra érkezésének 75. évfordulója alkalmából szerdán Budapesten, a katyni mártírok emlékművénél tartott megemlékezésen.

Hende Csaba tájékoztatta a honvédelmi bizottságot Magyarország kötelezettségeiről

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 17. 14:46

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerdán zárt ülés keretében részletes tájékoztatást adott az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának Magyarország a walesi NATO-csúcson vállalt kötelezettségeiről.

Ferenc pápa megemlékezett a hősi magyar halottakról az isonzói csaták helyszínén

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 13. 16:09

Az első világháború kirobbanásának évfordulója alkalmából az isonzói csaták helyszínére ellátogató Hende Csaba honvédelmi miniszter és magyar zarándokok megemlékezést tartottak szombaton a magyar temetőben. A politikus átadta a minisztérium ajándékát Ferenc pápának, miután a katolikus egyházfő misét mondott a Fogliano Redipuglia-i katonai temetőben.

Magyar Honvédség informatikai stratégia

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 11. 10:47

Megjelent a Magyar Honvédség 2014-2024 időszakra vonatkozó informatikai stratégiája.

A gyorsreagálású erő parancsnokságán biztosan lesznek magyar katonák

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 8. 15:52

Az ukrán válságra válaszként létrehozandó gyorsreagálású NATO-erő parancsnokságán biztosan lesznek magyar katonák - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfő reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Megújult a Honvédkórház koraszülött intenzív részlege

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 8. 13:57

Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) koraszülött intenzív centrumának (PIC) korszerűsített orvostechnikai eszközparkját hétfőn. Az eseményen Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár is beszédet mondott.