Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Újra és újra meg kell küzdenünk a szabadságunkért

Miniszterelnökség, 2017. október 20. 17:09

Nekünk, magyaroknak újra és újra meg kell küzdenünk a szabadságunkért és függetlenségünkért - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.

Mai szabadságunk az ’56-os forradalomból sarjad

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 19. 17:38

„Soha nem tudták kiirtani belőlünk a szabadság iránti vágyat” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes október 19-én, csütörtökön, Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, a nemzeti ünnepünk tiszteletére, a honvédséggel együttműködő és a katonai hagyományokat ápoló társadalmi szervezetek számára rendezett központi ünnepségen.

Krakkóban megnyílt a NATO elhárítási kiválósági központja

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 19. 17:12

Krakkóban csütörtökön hivatalosan is megkezdte tevékenységét a NATO magyar részvétellel létesített elhárítási kiválósági központja, az ünnepségen részt vevő Simicskó István honvédelmi miniszter az MTI-nek hangsúlyozta, hogy az intézmény létrehozásával a közép-európai térség biztonsága is erősödött.

A V4-ek támogatják az európai külső határok megvédésére irányuló kezdeményezéseket

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 18. 14:49

A visegrádi országok (V4) szerint fontos támogatni azokat a kezdeményezéseket az Európai Unión belül, amelyek az európai külső határok megvédésére irányulnak - hangoztatta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a miniszterhelyettes kollégáival tartott szerdai székesfehérvári sajtótájékoztatón.

Izraeli delegációt fogadott a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 18. 8:44

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hivatalában fogadta Avi Dichtert, a Knesszet Külügyi- és Védelmi Bizottságának elnökét és küldöttségét október 17-én, kedden, Budapesten.

Megkezdte a katonai alapfelkészítést a sportszázad

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 16. 15:08

A Magyar Honvédség Sportszázadának tagjai közül összesen harmincöten kezdték meg a katonai alapfelkészítést október 16-án, hétfőn Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

Georgiában tartott előadást a miniszterhelyettes

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 12. 12:48

Vargha Tamás, a honvédelmi tárca miniszterhelyettese a georgiai Védelmi és Biztonságpolitikai (Georgia Defence & Security) konferencián vett részt és tartott előadást október 12-én Batumiban.

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 11. 20:05

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hivatalában fogadta a Richard Shelby szenátor által vezetett amerikai szenátusi delegáció tagjait október 11-én, szerdán, Budapesten.

Az emlékezés a nemzettudatunk megélése

Honvédelmi Minisztérium, 2017. október 11. 14:10

Elrajtolt a budapesti Hősök teréről az a tíz katona, akik tizennégy napon át futnak a 12. isonzói csata 100. évfordulója alkalmából megrendezett „Centenáriumi emlékfutás a hősökért” elnevezésű rendezvényen. Az esemény fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, aki a futás első 1917 méterét közösen teljesítette a csapat tagjaival.