Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Új vívócsarnokot kap a Budapesti Honvéd Sportegyesület

Honvédelmi Minisztérium, 2017. szeptember 19. 14:03

A vívás a legeredményesebb olimpiai sportág Magyarországon: eddig 37 érmet szereztek a vívók az újkori olimpiák története alatt – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 19-én, kedden a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) új vívócsarnokának alapkőletételén.

A "Soros-terv" sok kárt okozhat az emberiségnek

Honvédelmi Minisztérium, 2017. szeptember 18. 21:25

A "Soros-terv" nagyon rossz terv és sok kárt okozhat az emberiségnek, de ezt sokan nem látják, illetve nem akarják látni - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Garantálni kell az ország teljes biztonságát

Honvédelmi Minisztérium, 2017. szeptember 15. 15:27

Tisztelnünk kell egymást, valamint minden kultúrát, de ugyanakkor garantálnunk kell az állampolgáraink és az ország teljes biztonságát is - hangoztatta Simicskó István honvédelmi miniszter telefonon az MTI-nek az Alsó-Ausztriában tartott nemzetközi hadgyakorlat zárónapján.

Megduplázódott az aktívan sportoló gyermekek száma az országban

Honvédelmi Minisztérium, 2017. szeptember 12. 16:11

2010 óta megduplázódott, 250 ezerről mintegy 500 ezerre nőtt az igazoltan sportoló gyermekek száma az országban – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 12-én, kedden a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A sport híd civil és katona között

Honvédelmi Minisztérium, 2017. szeptember 10. 15:40

Újbudai Őszköszöntő címmel rendeztek fesztivált a 11. kerületi Bikás parkban szeptember 10-én, vasárnap. Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a rendezvény fővédnöke szerint a kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató napnak a sport szeretete mellett egy fontos társadalmi kapcsolat építése is célja: az, hogy a civileket és a katonákat közelebb hozza egymáshoz.

A sport kulcs a társadalom működési módjához

Honvédelmi Minisztérium, 2017. szeptember 9. 18:34

A sport óriási érték, amely a testünknek, a lelkünknek és a gondolkodásmódunknak is jót tesz – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 9-én, szombaton, a „Válassz sportot Újbudán!” elnevezésű rendezvényen, a Kopaszi-gáton.

A kibervédelem és a migráció volt a kiemelt téma az EU védelmi tanácskozásán

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 7. 13:33

A kibertámadásokra való felkészülés, valamint a tömeges migrációval összefüggő kihívások voltak a fő témák az Európai Unió védelmi minisztereinek észtországi informális találkozóján - nyilatkozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes szeptember 7-én, telefonon az MTI-nek.

Újabb taggal bővült a Védelmi Együttműködés Kezdeményezés

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2017. szeptember 7. 9:33

Magyarország adott otthont az idei Védelmi Együttműködés Kezdeményezés (Defence Cooperation Initiative − DECI) vezérkarfőnöki találkozójának szeptember 5−6-án. A Tolna megyei Bikácson rendezett találkozón új taggal bővült az immár hét országot tömörítő együttműködés.

Magyarország elkötelezett a balti térség stabilitásának fenntartásában

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 6. 20:11

Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes meglátogatta a külszolgálatot teljesítő magyar kontingens katonáit szeptember 6-án, szerdán, az észtországi Vőruban.