Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Megérkezett Litvániába a NATO-hadgyakorlatokon részt vevő magyar katonák első csoportja

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 29. 9:58

Megérkezett Litvániába annak a 140 főnyi magyar honvédségi alakulatnak az első csoportja, amely hadgyakorlatokon fog részt venni a walesi NATO-csúcstalálkozón a keleti szárny megerősítése céljából elhatározott intézkedéseknek megfelelően - közölte kedden honlapján a litván nemzetvédelmi minisztérium.

Több nemzet elhunyt katonáira emlékeztek Szombathelyen

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 28. 16:33

Több nemzet elhunyt katonáira emlékeztek kedden Szombathelyen, a Jáki úti temető katonai parcellájában. A Honvédelmi Minisztérium által szervezett kegyeleti megemlékezésen Hende Csaba is részt vett.

Négy év alatt 50 százalékkal emelik a katonák illetményét

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 27. 12:10

Négy év alatt 50 százalékkal emelik a katonák illetményét jövő júliustól - jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szükség van a példaképekre

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. október 27. 16:27

Egy állam fegyveres testületeinek mindig szüksége volt és van példaképekre – hangsúlyozta Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára október 27-én, hétfőn, a Farkasréti temetőben, Reviczky Imre posztumusz vezérőrnagy sírjánál tartott megemlékezésen.

Jövő évtől jelentős illetményemelést kaphatnak a katonák

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 21. 11:49

A honvédelmi tárca jelentős illetményemelést tervez, amely már a jövő évtől "ugrásszerű" javulást eredményezhet a katonák életében - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Százezreket mentett Koszorús Ferenc

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 17. 19:25

Hende Csaba honvédelmi miniszter méltatta a budapesti zsidóság megmentőjének tartott Koszorús Ferencet a honvédtiszt emlékére tartott tudományos emlékülésen, pénteken Budapesten.

Országszerte sorozási gyakorlatokat tartott a honvédség

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2014. október 17. 9:51

A rendkívüli jogrendben bevezetendő hadkötelezettség sorozási feladataira gyakorlatoztak a Magyar Honvédség és más érintett szervek az elmúlt hetekben országszerte. A fővárosban a Feltöltés 2014 hadkiegészítési rendszergyakorlat interaktív szakmai (sorozó) napját pénteken tartották a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságán (MH HKNYP).

Combat ready minősítést kapott a Magyar Honvédség Különleges Műveleti Osztaga

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 17. 9:18

A Magyar Honvédség 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljon alapuló MH Különleges Műveleti Osztag 2014. október 16-án megkapta a „combat ready” azaz a „harckész” minősítést. Európában a magyarok ötödikként érdemelték ki ezt a minősítést.

Hende Csaba a NATO-csúcsról: történelmi döntések születtek a találkozón

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 16. 18:51

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint történelmi döntések születtek az idei, Walesben megrendezett NATO-csúcstalálkozón, és ezek hosszú időre meghatározzák a szövetség jövőjét. Magyarország több mint száz katonát küld Afganisztánba.