Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A magyar emberek biztonságban készülhetnek az ünnepekre

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 14. 15:34

A magyar emberek biztonságban készülhetnek az ünnepekre, mivel Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa, köszönhetően a magyar katonáknak és rendőröknek - jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön a hercegszántói határvédelmi bázison tartott állománygyűlést követő sajtótájékoztatón.

A mi feladatunk, hogy ne felejtsünk

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. december 13. 20:28

Nem lenne ma Magyar Honvédség azok nélkül a katonák nélkül, akik azért küzdöttek, hogy ez a haza száz évvel később is a mi hazánk legyen - jelentette ki dr. Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára az első világháborúban hősi halált halt katonák felújított hadisírjainak és emlékművének átadó ünnepségén, december 13-án, szerdán, Hajdúnánáson.

Nem kormánygépeket vesz a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 13. 14:30

A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program alapvető és egyik meghatározó eleme a nemzeti alapokon nyugvó légiszállító képesség helyreállítása. Ennek tükrében nem a kormány, hanem a Magyar Honvédség számára történik gépbeszerzés katonai, honvédelmi feladatokra, illetve szükség - vészhelyzet, természeti katasztrófa - esetén állampolgárok szállítására.

Miniszteri látogatás a határon

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 12. 21:33

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének társaságában kereste fel az Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben szolgáló katonákat.

Vezető altisztek a Parlamentben

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. december 12. 16:01

Idén ötödik alkalommal szervezték meg az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyamot. A továbbképzés részeként december 12-én a Parlamentbe látogattak a vezető altisztek, ahol Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes tartott számukra előadást.

Az egyik legfontosabb honvédelmi feladat a toborzás

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 7. 21:00

A jövő évre is a toborzást nevezte az egyik legfontosabb honvédelmi feladatnak a szaktárca vezetője csütörtökön Budapesten újságírók előtt.

Aláírta szerződését az 1000. önkéntes területvédelmi tartalékos katona

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 6. 22:27

A hazafiasság legszebb tanúbizonysága, ha valaki a mindennapi munkája mellett kívánja önkéntesen szolgálni közösségünket, hazánkat - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet dr. Simicskó István honvédelmi miniszter tartott az 1000. önkéntes területvédelmi tartalékos katona szerződéskötése alkalmából december 6-án, szerdán.

A Koszovóban szolgáló magyar katonáknál tett látogatást a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2017. december 1. 23:17

Magyarországon ma azért élhetünk biztonságban, mert önök jól felkészültek és kiváló munkát végeznek, tiszteletet és elismerést érdemelnek azért a munkáért, amit szövetségeseinkkel együtt a régió és közvetve a magyar emberek védelmében tesznek, távol szeretteiktől, otthonuktól – jelentette ki dr. Simicskó István honvédelmi miniszter december 1-jén, Pristinában, a NATO koszovói békefenntartó misszióban (KFOR) tett látogatása során, ahol az ott szolgáló magyar és külföldi katonákkal is találkozott.

Az ütőképes magyar haderő alappillére az önkéntes tartalékos rendszer

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. november 30. 21:06

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola hatvanöt, tizennyolcadik életévét betöltött diákja és hét tanára csatlakozott az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) rendszerhez, szerződésüket november 30-án írták alá. Az ünnepélyes eseményen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondott beszédet.