Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Garantálnunk kell a magyar emberek jövőjét és biztonságát

Honvédelmi Minisztérium, 2016. augusztus 27. 19:22

A magyar emberek jövőjét és biztonságát ma is garantálnunk kell az új köntösben jelentkező veszélyekkel szemben - jelentette ki Simicskó István a mohácsi csata 490. évfordulója alkalmából, a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen szombaton rendezett megemlékezésen.

Kötelességünk foglalkozni a szovjet fogságba esett magyar katonák szomorú sorsával

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. augusztus 23. 12:34

Kötelességünk szembenézni a múlt gyötrelmes fejezetével, foglalkozni kell a szovjet fogságba esett magyar katonák sorsával - mondta Vargha Tamás a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján.

A magyar állam stabil pont a változó világban

Honvédelmi Minisztérium, 2016. augusztus 20. 9:24

A magyar állam stabil pont a változó világban - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az augusztus 20-ai katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombaton.

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Kormányzat, 2016. augusztus 20. 8:48

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombat reggel.

Továbbra is népszerű a honvédtiszti pálya

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2016. augusztus 19. 17:04

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) katonai szakjaira 720-an jelentkeztek idén. Ez azt tanúsítja, hogy továbbra is népszerű a honvédtiszti pálya, hiszen a felvettek arányában négy és félszeres a túljelentkezés - emelte ki a Honvéd Vezérkar Főnöke az MTI-nek adott interjújában.

Még zajlik a független szakértői vizsgálat a tűzszerészbalesetről

Honvédelmi Minisztérium, 2016. augusztus 16. 15:00

A Magyar Honvédség határozottan visszautasítja a sajtóban megjelent állításokat, amelyek a HM által kiadott adatokat félremagyarázva vonnak le következtetéseket a hortobágyi tűzszerészbaleset okairól.

Megkezdődött az ünnepi tűzijáték rakétáinak telepítése

Honvédelmi Minisztérium, 2016. augusztus 15. 16:03

Megkezdődött az augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték rakétáinak telepítése - jelentették be a szervezők hétfőn Budapesten, a Citadellánál tartott sajtótájékoztatón. Idén új helyszínről, az Erzsébet híd északi járdájáról is lőnek majd fel tűzijátékot a pirotechnikusok.

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

Honvédelmi Minisztérium, 2016. augusztus 13. 20:29

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Ankarából Münchenbe tartó repülőgép szombaton este, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.

A legfontosabb az emberek biztonsága augusztus 20-án

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. augusztus 4. 14:20

Napjainkban a biztonságba vetett hit megingott, ezért minden eddiginél jobban ügyelünk majd arra, hogy mindenki gondtalanul vehessen részt a rendezvényeken – mondta Vargha Tamás államtitkár az Országházban tartott sajtótájékoztatón, amelyen ismertette az állami ünnep programjait.