Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Pályaválasztási nyílt napot tartottak a honvéd középiskolában

Honvédelmi Minisztérium, 2015. november 30. 16:53

Debrecenben, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban hagyományosan november utolsó csütörtökjén rendezik meg az iskola pályaválasztási nyílt napot. Évről-évre nő a továbbtanulás előtt álló nyolcadik osztályos diákok és szüleik érdeklődése az ország egyetlen honvéd középiskolájának képzése iránt. Idén a november 26-ai nyílt napra 61 településről érkeztek látogatók.

Hit, remény, öröm, szeretet

Honvédelmi Minisztérium, 2015. november 30. 16:42

Az adventi időszak arról szól, hogy mindannyiunk lelke feltöltődik hittel, reménnyel, örömmel és szeretettel – fogalmazott dr. Simicskó István november 28-án, szombaton este Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

Aktuális kérdésekről tárgyalt az osztrák és a magyar vezérkarfőnök

Honvédelmi Minisztérium, 2015. november 30. 16:31

Othmar Commenda vezérezredes, az Osztrák Fegyveres Erők vezérkarfőnöke meghívására két napos hivatalos látogatáson vett részt Ausztriában dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök november 26-27-én.

Koszovóba látogatott a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2015. november 30. 16:19

A koszovói műveleti területre látogatott a közelmúltban dr. Simicskó István. A honvédelmi minisztert a pristinai repülőtéren dr. Márkusz László, hazánk koszovói nagykövete, valamint Korom Ferenc dandártábornok a KFOR parancsnokhelyettese fogadta.

A NATO nemcsak érdek-, de értékszövetség is

Honvédelmi Minisztérium, 2015. november 27. 13:04

„A NATO a XXI. századi kihívások láttán nemcsak érdek-, hanem értékszövetséggé kovácsolódott össze” – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter november 27-én, pénteken a Parlamentben tartott nemzetközi NATO-konferencián.

Nagy értékű egészségügyi adományt kapott a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2015. november 27. 12:10

2,5 millió forint értékű gyógyszer és gyógyászati segédeszköz adományt adott át az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nevében a WHO Magyarországi Iroda és a Magyar Vöröskereszt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja (MH EK) számára. A nagy értékű egészségügyi adományból akár 10 ezer ember háromhavi ellátása is megoldható.

Megváltozott biztonsági kihívásoknak megfelelő, képzett haderő

Honvédelmi Minisztérium, 2015. november 26. 15:33

Az elmúlt napok eseményei arra figyelmeztetnek, hogy új típusú kihívásokkal kell szembenéznünk, a honvédségnek tehát szüksége van képességeire, tartalékaira, azok megújítására és kibővítésére, a társadalom támogatására – mondta Vargha Tamás november 25-én, Szentendrén.

Megkoszorúzták a Gulág áldozatainak emlékkövét

Honvédelmi Minisztérium, 2015. november 25. 14:10

Néma főhajtással és koszorúzással tisztelegtek szerda reggel, a Szovjetunióba elhurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján Budapesten, a Gulág áldozatainak emlékkövénél.

Múzeum a könyvben

Honvédelmi Minisztérium, 2015. november 23. 15:25

Egy évvel a nagysikerű első világháborús dobozkönyv megjelenése után elkészült a második ilyen jellegű kiadvány a Zrínyi Kiadó, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) közös műhelyében. A Hadikrónika című, a második világégéssel foglalkozó dobozkönyv díszbemutatóját november 23-án, hétfőn tartották.