Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A német nagykövetet fogadta a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 24. 9:34

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter udvariassági látogatás keretében fogadta Volkmar Wenzelt, a Német Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövetét, február 23-án, pénteken, Budapesten.

Udvariassági látogatásra érkezett Törökország budapesti nagykövete

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 24. 9:37

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hivatalában fogadta a bemutatkozó látogatásra érkezett Ahmet Akif Oktay, török nagykövetet, február 23-án, pénteken, Budapesten. Törökország budapesti nagykövete 2018. január 15-én adta át megbízó levelét Áder Jánosnak, Magyarország köztársasági elnökének.

Budapesten tanácskoztak a V4-országok nemzeti fegyverzeti igazgatói

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 22. 20:08

A Visegrádi Csoport (V4) országainak nemzeti fegyverzeti igazgatói a napokban Budapesten tartották soron következő ülésüket. A február 21–22-én rendezett találkozó fő témája az együttműködés erősítése és elmélyítése volt a térség és Európa biztonsága garantálásának érdekében.

Növekedési pályára fog állni a honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 22. 12:25

A kormány döntése értelmében a honvédelmi költségvetés 2024-re eléri a GDP 2 százalékát, ennek nyomán a Magyar Honvédség növekedési pályára állhat - mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Magyarország védelme semmivel sem pótolható érték

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 21. 19:36

A magyar állami szuverenitás, illetve a magyar emberek és családok védelme semmivel sem pótolható érték - emelte ki a honvédelmi miniszter szerda este Budapesten, a 170 éves a Magyar Honvédség című programsorozat gálaestjén.

Ütőképes Magyar Honvédség nélkül nincs szuverén állam

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 21. 13:14

Örökérvényű igazság, hogy ütőképes Magyar Honvédség nélkül Magyarország nem lehet szuverén állam - közölte a honvédelmi miniszter a "170 éves a Magyar Honvédség" című programsorozat nyitórendezvényén szerdán Budapesten.

A sport erőt ad az élet küzdelmeihez

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 16. 14:00

A sport erőt ad az élet küzdelmeihez - emelte ki a honvédelmi miniszter a "Futás a békéért" elnevezésű rendezvény megnyitóján pénteken, Budapesten.

NATO védelmi miniszteri találkozó Brüsszelben

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. február 15. 22:24

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.

Több mint 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

Honvédelmi Minisztérium, 2018. február 13. 13:37

A következő években több mint 8 milliárd forint értékű fejlesztésre nyílik lehetőség a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban - közölte Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője az intézményben megtartott keddi sajtótájékoztatón.