Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Az Európai Unió gazdag, de képtelen megvédeni határait

Honvédelmi Minisztérium, 2017. április 27. 21:11

Az Európai Unió ugyan gazdag, de képtelen megőrizni a külső határait - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Simicskó István az Európai Unió biztonságáról tárgyalt Máltán

Honvédelmi Minisztérium, 2017. április 27. 16:31

Az Európai Uniónak azon kell dolgoznia, hogy garantálni tudja a biztonságot állampolgárainak - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter csütörtökön a Kossuth rádiónak.

Több katonával folytatná az Iszlám Állam elleni missziót a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2017. április 26. 12:38

A kormány javasolja a Magyar Honvédségnek az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet elleni nemzetközi fellépésben való további részvételét, egyúttal az iraki missziós létszám bővítését.

A cseh szenátus elnökével találkozott a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2017. április 21. 14:04

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hivatalában fogadta Milan Stech urat, a cseh parlament szenátusának elnökét és delegációját április 21-én, pénteken, Budapesten.

Lehorgonyzott múlt

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. április 21. 8:32

Immár negyedik éve, hogy a Parlament északi részén kialakított kikötőben horgonyt vetett és megnyitotta fedélzetét a látogatók előtt a Lajta Monitor Múzeumhajó. Az idei ünnepélyes megnyitón Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondott beszédet április 20-án.

Udvariassági látogatáson fogadta a honvédelmi miniszter a horvát vezérkar főnököt

Honvédelmi Minisztérium, 2017. április 20. 17:13

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter udvariassági látogatás keretében fogadta Mirko Sundov vezérezredest, a horvát vezérkar főnököt április 20-án, csütörtökön, Budapesten.

Az ember a legaljasabb embertelenségre is képes

Honvédelmi Minisztérium, 2017. április 19. 17:15

Az emlékezésnek rá kell döbbentenie arra, hogy az ember a legaljasabb embertelenséget is képes elkövetni embertársaival szemben - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter szerdán Budapesten, a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban.

Ismét látogatható a Parlament előtt a Lajta Monitor Múzeumhajó

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. április 19. 13:43

Csütörtöktől ismét a Parlament északi részénél kialakított kikötőben állomásozik a Lajta Monitor Múzeumhajó. Az immár negyedik alkalommal kiállított egykori hadihajó ünnepélyes megnyitóján Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára mond beszédet.

Semmi nem adhat nekünk hazát, csak a szülőföldünk

Honvédelmi Minisztérium, 2017. április 13. 12:16

A nemzetállamokat, Magyarországot semmi sem pótolhatja, "semmi nem adhat nekünk hazát, csak a szülőföldünk" - fogalmazott Simicskó István honvédelmi miniszter a szerződéses állomány alapkiképzést követő ünnepélyes eskütételén Szentendrén.