Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Béke kell Európának és a világnak!

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 17. 20:28

Béke kell Európának és a világnak! - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter a lengyel menekültek Magyarországra érkezésének 75. évfordulója alkalmából szerdán Budapesten, a katyni mártírok emlékművénél tartott megemlékezésen.

Hende Csaba tájékoztatta a honvédelmi bizottságot Magyarország kötelezettségeiről

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 17. 14:46

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerdán zárt ülés keretében részletes tájékoztatást adott az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának Magyarország a walesi NATO-csúcson vállalt kötelezettségeiről.

Ferenc pápa megemlékezett a hősi magyar halottakról az isonzói csaták helyszínén

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 13. 16:09

Az első világháború kirobbanásának évfordulója alkalmából az isonzói csaták helyszínére ellátogató Hende Csaba honvédelmi miniszter és magyar zarándokok megemlékezést tartottak szombaton a magyar temetőben. A politikus átadta a minisztérium ajándékát Ferenc pápának, miután a katolikus egyházfő misét mondott a Fogliano Redipuglia-i katonai temetőben.

Magyar Honvédség informatikai stratégia

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 11. 10:47

Megjelent a Magyar Honvédség 2014-2024 időszakra vonatkozó informatikai stratégiája.

A gyorsreagálású erő parancsnokságán biztosan lesznek magyar katonák

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 8. 15:52

Az ukrán válságra válaszként létrehozandó gyorsreagálású NATO-erő parancsnokságán biztosan lesznek magyar katonák - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfő reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Megújult a Honvédkórház koraszülött intenzív részlege

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 8. 13:57

Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) koraszülött intenzív centrumának (PIC) korszerűsített orvostechnikai eszközparkját hétfőn. Az eseményen Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár is beszédet mondott.

Magyarország a kibervédelem erősítéséhez is hozzájárul

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 8. 13:06

A múlt heti NATO-csúcson az ukrán válság kezelésére elfogadott több területet érintő intézkedések közül Magyarország 100 ezer euróval járul hozzá a kibervédelem erősítéséhez.

Az NKE hallgatóinak a közszolgálat teljes képét ismerniük kell

Honvédelmi Minisztérium, 2014. szeptember 8. 9:49

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hallgatóinak felkészültnek kell lenniük a maguk szakterületén, de az is fontos, hogy a rendszerben is tudjanak gondolkodni, ismerjék a közszolgálat teljes képét - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter az NKE tanévnyitó ünnepségén Budapesten, az Orczy-parkban.

Emlékparkot avattak második világháborúban elesett székesfehérvári katonák emlékére

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. szeptember 3. 20:35

Emlékparkot avattak szerdán Székesfehérváron annak a 159, a második világháborúban elesett helyi katonának az emlékére, aki Gyergyószentmiklós határában vesztette életét 1944. szeptember 7-én.