Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A Balkán békéje csak euroatlanti integrációval lehetséges

Honvédelmi Minisztérium, 2015. február 27. 14:02

Magyarország elkötelezetten támogatja és segíti a Balkán békéjének felépítését, amely csakis az euroatlanti integrációval lehetséges - jelentette ki a honvédelmi miniszter pénteken Tatán a Magyar Honvédség 11. KFOR kontingensének visszafogadó ünnepségén.

A magyar-amerikai hadgyakorlat erősíti az ország biztonságát

Honvédelmi Minisztérium, 2015. február 27. 9:22

A Warlord Rock 2015 hadgyakorlat megszilárdítja Magyarország biztonságát és erősíti a honvédséget - jelentette ki a honvédelmi miniszter a pápai bázisrepülőtéren tartott NATO-hadgyakorlat sajtótájékoztatóján.

Colleen Bell is ellátogat a Warlord’s Rock 2015 gyakorlatra

Honvédelmi Minisztérium, 2015. február 24. 13:22

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete is ellátogat Hende Csaba honvédelmi miniszterrel közösen a Warlord’s Rock 2015 magyar-amerikai gyakorlat legfontosabb mozzanatára a pápai bázisrepülőtérre.

Magyar-amerikai közös hadgyakorlat kezdődött Magyarországon

Honvédelmi Minisztérium, 2015. február 23. 8:55

Légideszant műveletből és éleslövészettel egybekötött harcászati szintű mozzanatokból álló közös gyakorlaton vesznek részt amerikai és magyar katonák – összesen több mint hétszázötvenen – február 22. és március 3. között.

Zágrábban tárgyalt Hende Csaba a horvát nemzetvédelmi miniszterrel

Honvédelmi Minisztérium, 2015. február 12. 20:05

Horvátország és Magyarország egyetért abban, hogy fontos a Nyugat-Balkán stabilitása - mondta el az MTI-nek Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki csütörtökön Zágrábban folytatott tárgyalásokat horvát kollégájával, Ante Kotromanovic horvát nemzetvédelmi miniszterrel.

Magyarország vette át a Tisza Többnemzetiségű Műszaki Zászlóalj parancsnokságát

Honvédelmi Minisztérium, 2015. február 12. 17:17

A térség négy országának – Románia, Szlovákia, Ukrajna, Magyarország – hadserege közötti, immár közel tizenöt éve tartó együttműködés célja, hogy a Tisza vízgyűjtő területén esetlegesen bekövetkező katasztrófa idején a katonák segítsék a helyi lakosságot és részt vegyenek a helyreállítási munkálatokban.

Új életpálya, növekvő illetmények

Honvédelmi Minisztérium, 2015. február 10. 16:04

Magyarország Kormányának célja, hogy a honvédeknek az új, hosszútávon jól tervezhető életpálya méltó megélhetést nyújtson – jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter a székesfehérvári MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) éves értékelő és feladatszabó értekezletén.

A katonai pálya kitörési lehetőség a roma fiatalok számára

Honvédelmi Minisztérium, 2015. február 9. 19:03

Teljesítményen alapuló megítélés, biztos megélhetés, a közösséghez tartozás érzése – többek között ezt kínálja a honvédelmi tárca romák társadalmi integrációját segítő programja.

Fegyvernyugvásra van szükség Ukrajnában

Honvédelmi Minisztérium, 2015. február 6. 19:52

Magyarország továbbra is osztja a német álláspontot az ukrán válság kezelésének ügyében - mondta Hende Csaba az MTI-nek a 51. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia (MSC) szünetében.