Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Megalakult a negyedik Orbán-kormány

Kormányzat, 2018. május 18. 9:28

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

Korom Ferenc átvette vezérkari főnöki kinevezését

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2018. május 16. 12:05

Korom Ferenc átvette a Honvéd Vezérkar főnöki kinevezését Áder János köztársasági elnöktől szerdán Budapesten, a Parlamentben.

Biztonságot adnak civil polgártársainknak

Honvédelmi Minisztérium, 2018. május 15. 13:30

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban rendezték meg a honvédelem napja alkalmából a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségét május 15-én. A rendezvényen dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök is részt vett.

„A múlt példája kötelez”

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. május 15. 20:23

Ezeréves történelmünk hőseire emlékezünk a honvédelem napján – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes május 15-én, Budapesten.

Benkő Tibor: határozott elképzeléseim vannak a Magyar Honvédség jövőjéről

Kormányzat, 2018. május 14. 13:53

Jól ismeri a Magyar Honvédség múltját és jelenét, a jövőt illetően pedig határozott elképzelései vannak honvédelmi miniszterként Benkő Tibornak. A jelenlegi vezérkar főnök erről miniszteri meghallgatásán beszélt hétfőn az Országgyűlés honvédelmi és nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülésén.

Magyarország biztonsága múlik a honvédtisztjelölteken

Honvédelmi Minisztérium, 2018. május 12. 11:42

Magyarország jövője a fiatalságon, biztonsága a fiatal honvédtiszteken és tisztjelölteken múlik - hangoztatta Simicskó István a Ludovika Fesztiválon.

Leszállt az égi leszállópályára

Honvédelmi Minisztérium, 2018. május 11. 17:44

Katonai tiszteletadással búcsúztatták dr. Magyari Béla nyugállományú ezredest május 11-én, a Fiumei úti Sírkert Nemzeti Emlékhely ravatalozójában. A kiképzett magyar űrhajós április 22-én, életének 69. évében hunyt el.

Szófiában találkoztak az Európai Unió védelmi miniszterei

Honvédelmi Minisztérium, 2018. május 5. 14:23

A védelmi miniszterek az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini és a bolgár elnökség meghívására Szófiában vitatták meg az EU biztonság- és védelempolitikájának aktuális kérdéseit május 4-én és 5-én. A magyar delegációt Vargha Tamás miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár vezette.

További járműveket szerzett be a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2018. április 26. 15:23

További 300 új Suzuki Vitara típusú gépjárművet állított hadrendbe a Magyar Honvédség. A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett autókat csütörtökön mutatták be Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán.