Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Szorosan együttműködik az amerikai és a magyar légierő

Honvédelmi Minisztérium, 2015. április 24. 13:56

Hende Csaba honvédelmi miniszter szorosnak nevezte a Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok légiereje közötti együttműködést, amelyet Colleen Bell amerikai nagykövet szerint is folytatni kell.

Hende Csaba: Magyarországé a második legnagyobb hozzájárulás a V4-ek közös harccsoportjába

Honvédelmi Minisztérium, 2015. április 23. 15:54

Magyarország lesz a második legnagyobb hozzájárulója a visegrádi négyek 2016-ban létrejövő közös harccsoportjának - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön a szlovákiai Félben, a V4-ek védelmi minisztereinek találkozóján.

Budapesten az Európai Védelmi Ügynökség főigazgatója

Honvédelmi Minisztérium, 2015. április 23. 11:56

Udvariassági látogatáson fogadta Hende Csaba honvédelmi miniszter Jorge Domecq-et, az Európai Védelmi Ügynökség (EDA) új főigazgatóját, aki februári kinevezését követően az EDA tagállamok fővárosaiban tesz látogatást.

A Sínai-félszigetről hazatért magyar békefenntartókat köszöntötték Budapesten

Honvédelmi Minisztérium, 2015. április 21. 14:09

A magyar békefenntartók sínai-félszigeti missziója hozzájárult ahhoz, hogy a térségben ne újuljanak ki a harcok és a Szentföld kapuja biztonságosabb hely legyen - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter, amikor köszöntötte a misszióban részt vevő magyar katonák és rendőrök utolsó, hazatérő váltását kedden Budapesten.

A gazdaság fejlődésének alapja a közlekedés

Honvédelmi Minisztérium, 2015. április 20. 16:31

Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője Bükfürdőn, a XVI. Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia plenáris ülésén tartott előadást a Nyugat-Dunántúl közlekedési kapcsolatairól.

Hadtudományi tudósjelöltek

Honvédelmi Minisztérium, 2015. április 17. 9:31

Gödöllőn tartják az ország legnagyobb tudományos tehetséggondozó programja, a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Had- és Rendészettudományi Szekciójának versenyét a Szent István Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös szervezésében. Hét intézményből összesen 145 pályamunka érkezett.

A cél a szakmai fogások egységesítése

Honvédelmi Minisztérium, 2015. április 13. 16:16

„A visegrádi országok katonai együttműködésének újabb fontos állomásához érkeztünk a mai napon” − mondta Hende Csaba április 13-án, hétfőn Budapesten, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred bázisán, az Irinyi János laktanyában.

Újraavatták az első világháborús honvédemlékművet Pomázon

Honvédelmi Minisztérium, 2015. április 9. 15:02

Újraavatták és -szentelték Jankovits Gyula 1923-ban felállított és a közelmúltban felújított első világháborús honvédemlékművét csütörtökön Pomázon.

Sikeresen befejezte a Magyar Honvédség békefenntartói misszióját Egyiptomban

Honvédelmi Minisztérium, 2015. április 1. 15:27

Húsz év után, 2015. április elsején, Magyarország sikeresen befejezte a békefenntartói feladatokban való részvételét Egyiptomban, a Sínai-félszigeten.