Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Magyarország üdvözli a NATO tengeri fellépését

Honvédelmi Minisztérium, 2016. február 11. 19:02

NATO védelmi miniszteri találkozót tartottak Brüsszelben február 10-11-én, amelyen Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszter-helyettes képviselte hazánkat. Az értekezlet legfontosabb feladata a NATO tagországok állam- és kormányfőinek júliusi, Varsóban tartandó találkozójára történő felkészülés volt.

Együttműködési megállapodást kötött a Honvédkórház és az MTK

Honvédelmi Minisztérium, 2016. február 8. 13:04

Együttműködési megállapodást kötött az MH Egészségügyi Központ és a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK). A megállapodást dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Deutsch Tamás, a sportegyesület elnöke írták alá február 8-án, hétfőn, Budapesten, a Honvédkórház épületében.

A mindennapok biztonsága a legfontosabb

Kormányzat, 2016. február 6. 12:44

A megnőtt terrorkockázat, terrorfenyegetés miatt további intézkedésekre van szükség - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egy konferencián.

Megalakult az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred

Honvédelmi Minisztérium, 2016. február 4. 16:23

„Az elmúlt tíz esztendő bizonyította, hogy a különleges műveleti tevékenységre óriási szükségünk van úgy itthon, mint külföldön” – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter február 4-én, Szolnokon.

Koszovóba látogatott a parlamenti államtitkár

Honvédelmi Minisztérium, 2016. február 4. 15:35

Kétnapos, hivatalos látogatást tett Koszovóban Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Jól vizsgázott a védelmi igazgatási rendszer

Honvédelmi Minisztérium, 2016. február 3. 11:55

A megyei és a fővárosi védelmi bizottságok elnökeivel találkozott a honvédelmi miniszter a Stefánia Palotában február 2-án.

Térségünkben létfontosságú a kooperáció

Honvédelmi Minisztérium, 2016. február 2. 16:15

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter 2016. február 2-án fogadta dr. Miro Kovačot, Horvátország nemrégiben kinevezett kül- és Európa-ügyi miniszterét. A horvát miniszter első hivatalos útjának részeként látogatott a Honvédelmi Minisztériumba.

Visszatartó ereje van a katonai jelenlétnek

Honvédelmi Minisztérium, 2016. február 2. 8:26

A Magyar Honvédségnek erődemonstrációs feladata is van - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában hétfő este a honvédelmi miniszter, aki szerint visszatartó ereje van annak, ha a terroristák látják, hogy az állam mekkora erővel tud fellépni.

Megemlékezés és büszkeség

Honvédelmi Minisztérium, 2016. február 1. 15:49

A toll berozsdásodik, a tinta beszárad, az elfojtott gondolat előbb-utóbb elhal. Megírhatjuk-e, amit nem írtak meg kellő időben? Hogy tanulsággá váljon és minden időben erkölcsi alapként szolgáljon a 2. magyar hadsereg katonai, nemzeti, emberi hősiességének felülmúlhatatlan megnyilvánulása – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes január 30-án, szombaton délután, Hajdúnánáson.