Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Béremelést kapnak a katonák és a honvédelmi alkalmazottak

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. január 2. 14:36

Az eredetileg tervezettnél magasabb illetményemelést kapnak a katonák - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Új harckocsikat vesz a honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 20. 9:21

Új harckocsikat és önjáró tüzérségi lövegeket szerez be a Magyar Honvédség.

Árvák karácsonya

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 20. 10:29

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban rendezte meg december 19-én a Honvédelmi Minisztérium a szolgálatteljesítés közben elhunytak árváinak karácsonyi ünnepségét. Az ajándékokat Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke adta át a gyerekeknek.

A kormány politikája középpontjában a család és a gyermek áll

Kormányzat, 2018. december 14. 19:12

A kormány a magyar nemzet jövőjében gondolkodik, ezért politikája középpontjában a család és a gyermek áll - mondta az emberi erőforrások minisztere a centrumkórházak tervpályázatának eredményhirdetésén.

Újabb helikopterekkel bővül 2023-tól a honvédség légiflottája

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 14. 13:38

Magyarország Kormányának elsődleges és kiemelt célja, hogy garantálja az ország és a magyar emberek biztonságát, amelyben meghatározó szerepe van a Magyar Honvédségnek. Ennek jegyében történik a haderő megerősítése és képességeinek további fejlesztése, amelynek újabb lépéseként 16 új, közepes kategóriájú, többcélú helikopter beszerzéséről döntött a honvédelmi tárca.

A honvédség fejlesztése az országot erősíti

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 13. 22:28

Az átfogó fejlesztéseknek köszönhetően olyan honvédség jön létre, amely képes és kész az országot megvédeni – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter december 13-án, csütörtökön, a szolnoki helikopterbázison tartott vezetői állománygyűlésen.

A kormány komolyan veszi az emberek biztonságát

Kormányzat, 2018. december 13. 15:01

Komolyan veszik a terrorfenyegetést és az emberek biztonságát, ezért döntött a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet úgy, hogy csütörtöktől a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Magyar Honvédség katonai rendészeti egységeivel megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét - mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Erős honvédség nélkül nincs erős ország

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. december 12. 20:38

„Ma két olyan fontos törvényt is elfogadtunk a parlamentben, ami a honvédelem ügyét, a Magyar Honvédség átalakítását, megerősítését, egy ütőképes, modern hadsereggé alakítását eredményezi majd” – mondta Németh Szilárd sajtótájékoztatón.

Új, Magyarországon összeszerelt fegyvereket kaptak a katonák

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 11. 17:05

A cseh licenc alapján készült P-07 és P-09 típusú pisztolyok, BREN 2 típusú gépkarabélyok és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyok első darabjait ünnepélyes keretek között adták a budapesti Petőfi-laktanyában, elsőként a katonai rendészeknek.