Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Miniszteri missziós látogatás Szarajevóban

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 7. 22:50

Misszióban szolgálatot teljesítő katonákat látogatott meg – a közelgő karácsony alkalmából – dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Szarajevóban 2018. december 6-7. között. A látogatás során megbeszélést folytatott az EUFOR Althea és a NATO HQ parancsnokaival is, majd kétoldalú találkozón vett részt Bosznia-hercegovinai kollégájával, Marina Pendeš miniszter asszonnyal.

Középpontban az ember

Honvédelmi Minisztérium, 2018. december 4. 8:11

Megszületett a jövő évre vonatkozó bérmegállapodás a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) között. Az illetmények emeléséről és az idei eredmények megőrzéséről dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter sajtótájékoztatón számolt be december 3-án, hétfőn.

Honvédelmi törvénycsomag Magyarország biztonságáért

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 30. 8:50

A honvédelmi miniszter a honvédségi törvényjavaslat-csomagról a parlamenti pártokkal csütörtökre meghirdetett egyeztetés után kifogásolta, hogy az ellenzéki pártok eddig nem nyújtottak be módosító indítványt az előterjesztésekkel kapcsolatban.

A NATO és az EU együttműködés fontosságát hangsúlyozták az EU védelmi miniszterei

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 20. 21:31

Külügy-, valamint védelmi miniszteri szinten tárgyalt az EU Külügyek Tanácsa Brüsszelben november 19-20-án. A kétnapos rendezvényen hazánkat dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviselték.

A múlt nélkül nem lehet előre menni

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 19. 14:58

A múlt nélkül nem lehet előre menni - fogalmazott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes november 19-én, hétfőn Budapesten, a Hadtörténeti Levéltár és Hadtörténeti Múzeum alapításának 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

"Hadi múltunk kincsestára"

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 16. 15:05

Megalakulásának századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) november 16-án. A centenáriumi eseményen Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondott beszédet.

A NATO-t és az Európai Uniót is erősíti a V4-ek együttműködése

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 15. 20:04

A NATO és az EU aktuális biztonsági-védelmi kezdeményezéseiről, valamint a visegrádi országok együttműködésének további lehetőségeiről tárgyaltak november 14-15-én a szlovákiai Tátralomnicon a V4-ek védelmi miniszterei.

Erős, ütőképes hadsereget kell létrehozni

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 14. 8:51

Átfogó modernizáció szükséges az erős, ütőképes hadsereg kialakításához - mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott konferencián

A haderő technikai téren is átlépett a 21. századba

Honvédelmi Minisztérium, 2018. november 12. 13:49

„A kormány azt várja tőlünk, hogy erős, ütőképes, modern honvédséget hozzuk létre, amelyik meghatározó a térségben. Ehhez pedig nagyon nagy szükség van a kutatásra, a fejlesztésre és az innováció területén minden olyan dologra, amely ezt megalapozza” – hangsúlyozta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Zalaegerszegen, november 12-én, hétfőn.