Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Minden hadisír emlékeztet és figyelmeztet

Honvédelmi Minisztérium, 2018. április 12. 16:58

Minden hadisír emlékeztet a háború borzalmaira, egyúttal figyelmeztet a béke fontosságára - hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, a Fiumei úti nemzeti sírkertben.

Az emlékezés a tisztelet kultúrájának fontos része

Honvédelmi Minisztérium, 2018. április 3. 19:49

Az emlékezés a tisztelet kultúrájának fontos része, aki nem tiszteli őseit, nemzeti értékeit, az nem képes más nemzeteket és azok kultúráját sem tisztelni - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter kedden Zágrábban, ahol Damir Krsiticevic horvát védelmi miniszterrel közösen emléktáblát leplezett le a Mirogoj temetőben az első világháborúban hősi halált halt 450 magyar katona tiszteletére.

A biztonságért dolgozni kell

Honvédelmi Minisztérium, 2018. március 30. 11:12

A biztonságért nap mint nap dolgozni kell - mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatornán pénteken.

Országos útra indul a Lajta monitor

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. március 29. 20:16

A Lajta Múzeumhajó hősök vérével öntözött csatatér, szent hely, a haza egy darabja – mondta Vargha Tamás, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 29-én, Budapesten, a monitorhajó országos útra bocsátásának tiszteletére rendezett ünnepségen.

Dinamikusan halad a honvédség fejlesztése

Honvédelmi Minisztérium, 2018. március 29. 17:06

Dinamikusan halad előre a Magyar Honvédség fejlesztése - mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter március 29-én, csütörtökön a Visegrad 4Sight 2018 különleges műveleti gyakorlaton, Szolnokon. A tárcavezető a rendezvényen új, ultrakönnyű taktikai járműveket adott át a különleges rendeltetésű dandárnak.

Gyalogsági kézi lőfegyvereket fog gyártani Magyarország

Honvédelmi Minisztérium, 2018. március 28. 14:36

Gyalogsági kézi lőfegyvereket fog gyártani Magyarország - jelentette be a Simicskó István honvédelmi miniszter és Karla Slechtová cseh védelmi miniszter.

Régiónk biztonsága Európa jövőjének záloga

Honvédelmi Minisztérium, 2018. március 28. 14:39

A közép-európai régió biztonsága Európa jövőjének záloga - emelte ki Simicskó István honvédelmi miniszter a Közép-Európai Védelmi Együttműködés (CEDC) védelmi miniszteri tanácskozása után szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fokozzák védelmi együttműködésüket a V4-ek

Honvédelmi Minisztérium, 2018. március 27. 20:08

Fokozzák védelmi, katonai együttműködésüket a Visegrádi Együttműködés országai - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter. A Visegrádi Együttműködés országainak (Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) védelmi vezetői szakmai megbeszélést tartottak kedden a Várkert Bazárban.

Újabb nyitás a társadalom felé

Honvédelmi Minisztérium, 2018. március 26. 18:59

Közös nyilatkozat tett Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Németh Szilárd, a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, valamint Borbély Lénárd, a főváros XXI. kerületének polgármestere március 26-án a Magyar Honvédség toborzó- és érdekvédelmi irodájának csepeli nyitásáról.