Honvédelmi Minisztérium

Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Eljött az idő, hogy dinamikusan növeljük a honvédelemre szánt forrásokat

Honvédelmi Minisztérium, 2015. május 21. 13:14

Eljött az idő, hogy a szükséges törvényi változások és a honvédelem rendszerének alapvető átalakításai után dinamikusan növeljük a honvédelemre szánt forrásokat - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, a honvédelem napi rendezvények megnyitóján, a budai Várban.

Minden katonanemzedék számára példa a ’48-as honvédsereg

Honvédelmi Minisztérium, 2015. május 20. 10:26

Eljött az idő, hogy dinamikusan növeljük a honvédelemre szánt forrásokat. Erre egyfelől évről évre erősödő gazdaságunk teljesítménye ad lehetőséget, másfelől a nemzetközi biztonsági környezet jelentős romlása készteti erre hazánkat – mondta Hende Csaba május 19-én Budapesten, a Stefánia Palotában.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

Honvédelmi Minisztérium, 2015. május 19. 16:37

A Magyar Honvédség 2015. május 11-e óta vesz részt a LION EFFORT 2015 elnevezésű csehországi többnemzeti NATO repülő harcászati gyakorlaton öt JAS-39 Gripen típusú repülőgéppel.

Montenegró továbbra is számíthat Magyarország támogatására

Honvédelmi Minisztérium, 2015. május 19. 12:09

Az elmúlt évekhez hasonlóan Montenegró továbbra is számíthat Magyarország támogatására – mondta Hende Csaba május 19-én, kedden, miután a Honvédelmi Minisztériumban fogadta Ranko Krivokapićot, a montenegrói parlament elnökét.

Vezérkarfőnöki szintű értekezletet tart az Európai Unió és a NATO Katonai Bizottsága

Honvédelmi Minisztérium, 2015. május 18. 16:03

Május 19−21. között Brüsszelben rendezik meg az EU és a NATO Katonai Bizottságainak soros ülését, amelyen a tagállamok a legmagasabb szintű katonai vezetőkkel képviseltetik magukat. Ennek megfelelően, a magyar delegációt dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök vezeti.

Hende Csaba a NATO főtitkárhelyettesével tárgyalt

Honvédelmi Minisztérium, 2015. május 18. 16:00

Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap megbeszélést folytatott Alexander Vershbow NATO-főtitkárhelyettessel, aki a NATO parlamenti közgyűlésének hétfői plenáris ülésére érkezett Budapestre. A tárgyaláson a tárcavezető egyebek között a magyar honvédelmi költségvetés jelentős növeléséről számolt be vendégének.

Az elmúlt évben jelentősen romlott Európa biztonsági helyzete

Honvédelmi Minisztérium, 2015. május 17. 9:18

Tagadhatatlan, hogy az elmúlt évben jelentősen romlott Európa biztonsági környezete - emelte ki Hende Csaba honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a NATO Parlamenti Közgyűlés Védelmi és Biztonsági Bizottsága ülésén.

Megerősítették a magyar-litván védelmi megállapodást

Honvédelmi Minisztérium, 2015. május 14. 20:53

Megújította korábbi, a balti országok légtérvédelmét is magában foglaló együttműködési megállapodását Hende Csaba honvédelmi miniszter és Juozas Olekas, a Litván Köztársaság nemzetvédelmi minisztere csütörtökön Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

Csúcskészülékeket helyeztek üzembe a Honvédkórházban

Honvédelmi Minisztérium, 2015. május 14. 14:54

Két új, innovatív CT-berendezést adtak át május 14-én, Budapesten, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórházában. A készülékek egyedülállóak Magyarországon, és a beteggondozás széles skáláján segítik majd a szakemberek munkáját az intézményben.