Honvédelmi Minisztérium

Dr. Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Megjelent a francia védelmi minisztérium hadtörténeti folyóiratának Magyarországgal foglakozó különszáma

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 18. 10:46

Az európai történelemben és gondolkodásban a magyar-francia kapcsolatok Szent Mártontól Nicolas Sarkozyig (volt államfőig) nagyon szorosak voltak, amelyeket szeretnénk ezzel a kiadvánnyal tovább fejleszteni - mondta az MTI-nek csütörtök este Párizsban Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Revue Historique des Armées című hadtörténeti folyóirat Magyarországgal foglalkozó különszámának ünnepélyes bemutatóján.

Kölcsönösen hasznos a cseh és a magyar hadsereg tapasztalatcseréje

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2014. április 17. 11:50

Közös úton halad Csehország és Magyarország, ezért a hadseregek közötti együttműködés és tapasztalatcsere mindkét fél számára egyaránt fontos - állapította meg a két ország hadseregének vezérkari főnöke, Petr Pavel és dr. Benkő Tibor a szerdai, prágai tárgyalások után megtartott sajtóértekezleten.

Honvéd középiskolások lettek a szakma sztárjai

Honvédelmi Minisztérium, 2014. április 17. 9:39

A debreceni Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium tanulói állhattak fel a képzeletbeli dobogó két felső fokára a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Műszaki Tanulmányi Verseny országos döntőjében, az elektronikai technikus szakma kategóriájában. Közlemény.

Egész Európa biztonságát tekintve messzemenő következményekkel kell számolni

Honvédelmi Minisztérium, 2014. április 16. 7:13

A krími és a jelenlegi kelet-ukrajnai eseményeknek egész Európa biztonságára nézve messzemenő következményeivel kell számolni - hangsúlyozták az Európai Unió védelmi miniszterei kedden Luxembourgban tartott tanácskozásukon. Az ukrán események a Balkánon is „fertőzhetnek", ezért az Európai Uniónak továbbra is oda kell figyelnie a Nyugat-Balkán térségére- hangsúlyozta az MTI-nek adott interjújában Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Meg kell erősíteni a transzatlanti egységet

Kormányzat, 2014. április 8. 16:31

Meg kell erősíteni transzatlanti egységet, és növelni kell a bizalmat az Atlanti-óceán két partja között - mondta Martonyi János külügyminiszter a Magyar Atlanti Tanács emlékülésén kedden Budapesten.

Szombathelyen építik fel újra a milánói expo magyar pavilonját

Honvédelmi Minisztérium, 2014. április 4. 19:13

A 2015-ös milánói világkiállítást követően Szombathelyen építik fel újra a magyar pavilont, ezért Milánó után pénteken Szombathelyen is lerakta az épület alapkövét Szőcs Géza kormánybiztos, Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője és V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

A magyar légvédelem kiválóan teljesített a NATO ellenőrzésén

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2014. április 3. 14:43

A magyar légvédelem mindegyik szintje kiválóan teljesített a NATO egy előre be nem jelentett ellenőrzésén.