RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2019. január havi helyzetéről

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2019. február 28. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Miniszteri biztos: a magyar kormány nem határokban, hanem nemzetben gondolkodik

Miniszterelnökség, 2019. február 23. 17:19

A magyar kormány nem határokban, hanem nemzetben gondolkodik - mondta Szilágyi Péter miniszteri biztos a II. Pedagógus expón szombaton Budapesten.

Újabb felminősítést kapott Magyarország

Pénzügyminisztérium, 2019. február 23. 12:36

Újabb felminősítést kapott a magyar gazdaság, a Fitch egy kategóriával feljebb javította Magyarország besorolását – jelentette ki Varga Mihály. A pénzügyminiszter hozzátette: ma már senki sem tagadhatja, hogy a magyar gazdaság – köszönhetően a magyar emberek munkájának – egyre jobban teljesít és a következő években is növekedhet.

Tíz éve történt a tatárszentgyörgyi gyilkosság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. február 23. 9:36

Akárcsak az elmúlt években, az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai idén is koszorút helyeztek el a rasszista indítékból elkövetett sorozatgyilkosság tatárszentgyörgyi áldozatainak sírjánál. Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár a minisztérium dolgozóival közösen látogatott el a február 23-i évforduló alkalmából Tatárszentgyörgyre és rótták le kegyeletüket a sírnál.

Norvégia fontos partner a védelempolitikában és az energetikában

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. február 22. 19:16

Norvégia nagyon fontos partnere Magyarországnak a védelempolitikai és az energetikai együttműködésben - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón Budapesten pénteken, miután megbeszélést folytatott Ine Marie Eriksen Söreide norvég külügyminiszterrel.

Február 25-én a kommunista diktatúra áldozataira emlékezünk

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2019. február 22. 18:26

A kommunista diktatúra áldozatairól emlékezünk meg február 25-én; a kivégzettekről, a bebörtönzöttekről, a tönkretettekről akiknek csak annyi volt a bűne, hogy nem fértek bele az osztályharcos eszme szűk keretei közé - fogalmazott az MTI-nek pénteken Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Megnyílt az Utazás 2019 kiállítás

Miniszterelnökség, 2019. február 22. 18:06

Megnyílt az Utazás 2019 kiállítás csütörtökön a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol vasárnapig 30 ország 300 kiállítója várja a látogatókat turisztikai kínálatával.

Folytatódik a börtönfejlesztési program

Belügyminisztérium, 2019. február 22. 18:01

A kiskunhalasi börtön átadása csak a fejlesztések kezdete, az Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bővítése és modernizálása tovább folytatódik - mondta Pintér Sándor belügyminiszter az új kiskunhalasi börtön átadásán pénteken. 

A migrációról és európai uniós ügyekről egyeztetett Gulyás Gergely Szlovéniában

Miniszterelnökség, 2019. február 22. 17:48

A migrációról, az európai uniós költségvetési tervezetről és a közelgő európai parlamenti választásokról egyeztetett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Ljubljanában.

Dánia nyitott a kompromisszumra a kohéziós pénzeket illetően az EU új költségvetési tervében

Miniszterelnökség, Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, 2019. február 22. 16:17

Bár Dánia nettó befizető, és az Európai Unió következő költségvetésében a kohéziós alapok lefaragását támogatja, megértő a csökkentést ellenző Magyarországgal, és nyitott jó kompromisszumra - mondta Takács Szabolcs pénteken dániai tárgyalásai után.