RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A demokráciát rendbontók zavarták meg

Belügyminisztérium, 2018. december 13. 18:52

Magyarország belügyminisztere operatív értekezleten értékelte a 2018. december 12-én a Budapest V., Kossuth téri be nem jelentett demonstráció tapasztalatait. Dr. Pintér Sándor a Kormány nevében köszönetet mondott a biztosításban résztvevő rendvédelmi állomány helytállásáért.

Újabb pályázati forrás jut környezet- és természetvédelemre

Agrárminisztérium, 2018. december 13. 18:15

Magyarország két LIFE integrált pályázatát is támogatja az Európai Bizottság, egyet környezetvédelmi, egyet pedig természetvédelmi területen - mondta el Nagy István agrárminiszter az MTI-nek csütörtökön.

Befogadó játszóteret adtak át Budapesten

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2018. december 13. 16:34

A Szerencsejáték Zrt. támogatásával és a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa együttműködésével épült meg az a befogadó játszótér, amelyet a Csillagház Általános Iskolának adtak át 2018. december 13-án, Budapesten. Az együttműködésnek köszönhetően országszerte összesen nyolc befogadó játszótér készül el a „Játék összeköt” program keretében.

A közös gondolkodás eredményei a vajdasági gazdaságfejlesztési támogatások

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. december 13. 16:11

A magyar kormánynak és a vajdasági magyar stratégiai partnereinek a közös gondolkodása eredményezte azt, hogy mintegy tízezer embert tudtak támogatni a gazdaságfejlesztési programon keresztül, elősegítve ezzel a szülőföldön való boldogulásukat - hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Szabadkán.

A kínai Shanxi tartomány küldöttségével tárgyalt Gion Gábor

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. december 13. 16:09

Magyarország nyitott a kétoldalú kereskedelmi és befektetési kapcsolatok fejlesztésére Shanxi tartománnyal – jelentette ki Gion Gábor LUO Qingyu, a kínai Shanxi tartomány gazdasági kapcsolatokért felelős tanácsosával való megbeszélését követően.

A magyar-skót kapcsolatok fejlesztését segíti az új konzulátus Edinburghben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. december 13. 15:58

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter konzulátust adott át a skóciai Edinburghben csütörtökön. A külképviselet - mint hangsúlyozta - a magyar-skót kapcsolatok fejlesztését segíti.

Csaknem 14 milliárd forintos fejlesztés kezdődik a salgótarjáni megyei kórházban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2018. december 13. 15:24

Komplex fejlesztés kezdődik a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban - hangzott el az intézményben csütörtökön tartott projektbemutató rendezvényen.

Jövőre is lesz baromfi állatjóléti támogatási program

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 13. 15:05

Az Agrárminisztérium a baromfiágazat szakmai szervezeteivel egyeztetve már 2018 áprilisában kezdeményezte Brüsszelben a jelenlegi program helyébe lépő új, 2025-ig tartó támogatási programot az eddigihez hasonló szakmai tartalommal, de emelt támogatási kerettel.

A kormány komolyan veszi az emberek biztonságát

Kormányzat, 2018. december 13. 15:01

Komolyan veszik a terrorfenyegetést és az emberek biztonságát, ezért döntött a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet úgy, hogy csütörtöktől a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Magyar Honvédség katonai rendészeti egységeivel megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét - mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Piacfelújítás szolgálja Tamásiban a helyi gazdaság élénkítését

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. december 13. 14:50

A kormány 2010 óta dolgozik a termelőkkel, az önkormányzatokkal és a szakmai szervezetekkel azon, hogy segítse a termelői együttműködéseket, valamint a vidéki térség életminőségének javulását. Mindezt teszi azért, hogy a kiváló magyar készítményeket helyben értékesítsék, a haszon pedig helyben maradhasson - mondta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára.