Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Videók

Berlini Nemzetközi Zöld Hét 2018

Berlini Nemzetközi Zöld Hét 20182018. január 22.

Az M1, Ma délután című műsorának 2018.01.20-i tudósítása a Berlini Nemzetközi Zöldhétről.
Közel 3 milliárd forint értékben újulhatnak meg turistaházak a következő két évben

Közel 3 milliárd forint értékben újulhatnak meg turistaházak a következő két évben2018. január 16.

Közel hárommilliárd forint értékben újulhatnak meg turistaházak, erdei szállások országszerte a következő két évben, a fejlesztések hat erdőgazdaságot érintenek - jelentette be Fazekas Sándor és Révész Máriusz közös sajtótájékoztatón.
Meglett a gyümölcse a szezonális ellenőrzéseknek

Meglett a gyümölcse a szezonális ellenőrzéseknek2017. december 19.

Idén is útjára indult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, ahol a szakemberek többek között az ünnepekhez kötődő termékeket, illetve az ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító kereskedelmi egységeket és vásárokat vizsgálják. Az eddigi eredményekről Zsigó Róbert számolt be.
Magtárban az idei termés nagyja

Magtárban az idei termés nagyja2017. szeptember 27.

Jól haladnak az őszi betakarítási munkák, az elmúlt öt év átlagához viszonyítva, a kukorica kivételével minden növény hozama 5-17 százalékkal nőtt. A hazai ellátás biztosított és jut bőven kivitelre is – közölte az agrárgazdaságért felelős államtitkár a Betakarítási Koordinációs Bizottság ülését követően.
Az OMÉK a magyar gazdák és a városiak közös ünnepe

Az OMÉK a magyar gazdák és a városiak közös ünnepe2017. szeptember 20.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arról beszélt, hogy az OMÉK a magyar gazdák és a városiak közös ünnepe, a mintegy ezer kiállító között 122 határon túli termelő is bemutatkozik. Kitért arra, hogy a mezőgazdaságban az elmúlt években 50 ezer új munkahely jött létre, bizonyítva, hogy az ágazatot sikerült stabilizálni, fejlődési pályára állítani.
A hungarikumok és a nemzeti értékek is bemutatkoznak

A hungarikumok és a nemzeti értékek is bemutatkoznak2017. augusztus 10.

A hungarikumok és más nemzeti értékek is bemutatkoznak a Sziget fesztiválon a Hungarikum Faluban, ahol skanzen, táncház és népi játékok is várják a látogatókat.
Az élelmiszerek áfájának csökkentése mintegy 50-60 ezer forint megtakarítást jelent a családoknak

Az élelmiszerek áfájának csökkentése mintegy 50-60 ezer forint megtakarítást jelent a családoknak2017. július 10.

Az élelmiszerek eddig bejelentett általános forgalmi adó (áfa) csökkentése mintegy 50-60 ezer forint megtakarítást jelent átlagosan évente egy négytagú magyar család számára - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Kóser vágóhidat adtak át Csengelén

Kóser vágóhidat adtak át Csengelén2017. július 5.

Zöldmezős beruházással, mintegy 2,8 milliárd forintból kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó épült a Csongrád megyei Csengelén. Fazekas Sándor az avatóünnepségen elmondta, az első ütemben 80-100 embernek munkahelyet biztosító üzem a magyar víziszárnyas ágazat egyik legjelentősebb beruházása.
Megkezdődött az aratás az országban

Megkezdődött az aratás az országban2017. június 29.

Az őszi árpa és a repce aratásával megkezdődött az idei aratási szezon az országban, a szakemberek a tavalyi rekordévinél alacsonyabb termésmennyiségre számítanak a nyári betakarítású növényeknél - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára.
Japán az unión kívül a magyar élelmiszerexport legfőbb célországa

Japán az unión kívül a magyar élelmiszerexport legfőbb célországa 2017. június 19.

Japán az unión kívül a magyar élelmiszerexport legfőbb célországa, ezért is lett az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) díszvendége - jelentette be Fazekas Sándor sajtótájékoztatón.
Folytatódik az élelmiszerek áfa-csökkentése

Folytatódik az élelmiszerek áfa-csökkentése2017. május 10.

Jövőre is folytatódik az élelmiszerek 2014-ben kezdődött áfa-csökkentése, így januártól a fogyasztási hal áfája 27-ről 5 százalékra mérséklődik, ha az Országgyűlés elfogadja június közepén a jövő évi költségvetés tervezetét - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára.
Látogatóközpont épül Dömösön

Látogatóközpont épül Dömösön2017. április 26.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park látogatóközpontot épít a dömösi hajóállomás közelében fekvő 2,5 hektáros területen 1,3 milliárd forint ráfordítással - jelentette be V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára dömösi sajtótájékoztatóján.
Fókuszban a húsvéti sonka

Fókuszban a húsvéti sonka2017. április 5.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) most ellenőrzi azokat az élelmiszereket – így a sonkát és más füstölt árukat is –, amelyek az ünnepi asztalra kerülnek – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Magyar Húsiparosok Szövetségének budapesti sajtótájékoztatóján.
Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon

Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon2017. március 29.

Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon, és ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal most lezárult átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálata is megerősítette, alátámasztva a korábbi vizsgálat eredményét - közölte Fazekas Sándor.
Átfogó vizsgálat kezdődött az eltérő minőségben forgalmazott élelmiszerek miatt

Átfogó vizsgálat kezdődött az eltérő minőségben forgalmazott élelmiszerek miatt 2017. február 20.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elrendelte a hazai és a külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát - közölte Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.