Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Kis Miklós

vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Új elnökség a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat élén

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. február 14. 16:55

Kiemelt feladatunk a vidéki sokszínűség megtartása, mely büszkeséggel tölti el az ott dolgozó embereket - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter Csopakon, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) elnökségi alakuló ülésén.

Zárul a mezőgazdasági üzemek energiahatékonyság javítására kiírt felhívás

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. február 9. 13:15

A Vidékfejlesztési Program minden forrásának a gazdatársadalom és a vidék valós fejlesztési elképzeléseit kell szolgálnia – hangsúlyozta Kis Miklós, vidékfejlesztésért felelős államtitkár szombaton, a Hódmezővásárhelyen megrendezett Gazdanapi Fórumon.

Duplájára emelte az Agrárminisztérium a Tanyafejlesztési Program keretösszegét

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. január 31. 12:31

Az Agrárminisztérium az idei évben 1,2 milliárd forintról, összesen 2,4 milliárd forintra emelte a nemzeti Tanyafejlesztési Program keretösszegét, amely a tanyán élők életszínvonalának javítását, valamint a tanyasi gazdálkodás megújítását szolgálja – jelentette be Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára Nyíregyházán, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által szervezett sajtótájékoztatón.

Elindult a „Vidéki élet, fiatalok vidéken” program

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. január 17. 16:20

A fiatalok szerepvállalása az agráriumban nélkülözhetetlen az ágazat jövője tekintetében, éppen ezért fontos, hogy a gazdák munkájának és a vidéki életformának a bemutatása, népszerűsítése kellő hangsúlyt kapjon – mondta Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége budapesti rendezvényén.

Hétmilliárd forint támogatás energiahatékonysági célokra

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. január 17. 13:14

A Vidékfejlesztési Program energiahatékonyságot támogató pályázatának keretében első körben 128 kérelem támogatásáról és mintegy 7 milliárd forint megítéléséről határozott az Agrárminisztérium.

Vidékfejlesztési támogatással újult meg két közösségi központ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. január 16. 16:05

A vidékfejlesztés, a vidéki térség felzárkóztatása kiemelt fontosságú a kormány politikájában, amelyet a Tiszaadonyban és Kérsemjénben pályázati támogatással megvalósult közösségi házak fejlesztése is bizonyít – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Csaknem ezer kilométer külterületi közút újulhat meg vidékfejlesztési forrásból

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. december 19. 14:46

A Vidékfejlesztési Program keretében elnyert támogatásoknak köszönhetően várhatóan mintegy ezer kilométer külterületi közút újulhat meg, ami jelentősen hozzájárul a vidéki térségben élők akadálymentes közlekedéséhez – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Kondoros külterületét érintő útfejlesztés zárórendezvényén.

Piacfelújítás szolgálja Tamásiban a helyi gazdaság élénkítését

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. december 13. 14:50

A kormány 2010 óta dolgozik a termelőkkel, az önkormányzatokkal és a szakmai szervezetekkel azon, hogy segítse a termelői együttműködéseket, valamint a vidéki térség életminőségének javulását. Mindezt teszi azért, hogy a kiváló magyar készítményeket helyben értékesítsék, a haszon pedig helyben maradhasson - mondta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Újabb 11 milliárd forint vidékfejlesztési támogatásról született döntés

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. december 12. 10:28

A Vidékfejlesztési Program keretében újabb 11 milliárd forint összegű támogatásról született döntés, amely mintegy 700 gazdálkodó fejlesztéseit szolgálja. Az Irányító Hatóság mostani döntésével együtt programban vállalt kötelezettség mértéke meghaladja a 100 százalékot.

Több mint egymilliárd forint jut a Tanyafejlesztési programra

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. december 4. 18:37

Meghirdette az Agrárminisztérium (AM) a jövő évi Tanyafejlesztési programot, a rendelkezésre álló 1,23 milliárd forint három célterület között oszlik meg - mondta Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.