Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Kis Miklós

vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

1,5 milliárd forintról már döntöttek a halgazdálkodási programban

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 14. 19:05

Mintegy 1,5 milliárd forint összegben születtek támogatói döntések az uniós költségvetésből finanszírozott Magyar Halgazdálkodási Operatív Programban (MAHOP) augusztusig, a nyár végéig további 1,5 milliárd forintról dönthetnek, ami hozzájárul a halágazat fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához - mondta Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Sziget fesztiválon tartott sajtótájékoztatón.

Borünnep kezdődött Balatonfüreden

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 10. 20:10

A bor egy valódi érték, ami tradicionális védjegye nem csak a magyar gasztronómiának, hanem a magyar agrárkultúrának, sőt a magyarság kultúrájának is – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkára a Balatonfüredi Borhetek nyitó rendezvényén, pénteken.

Első körben csaknem félmilliárd forint segíti a tanyafejlesztési beruházások megvalósítását

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. július 26. 14:39

A Vidékfejlesztési Program keretében újabb, mintegy félmilliárd forint odaítéléséről döntött az Irányító Hatóság, amely a tanyák infrastrukturális ellátottságának fejlesztését, valamint az ott élők helyben maradását kívánja előmozdítani.

Újabb vidékfejlesztési források a borászoknak

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. július 20. 21:47

A vidék, valamint a vidéken élő emberek gazdasági ereje Magyarország fejlődésének egyik legfontosabb pillére – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkára Zalaszabaron, a Kányavári Borbirtok borászati üzemének avatóünnepségén.

150 millió forintos vidékfejlesztési támogatással épült hűtőház Csornán

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. július 6. 13:09

A vidékfejlesztési támogatással megvalósult beruházás jó példa arra, hogy termelői összefogással a gazdálkodók sikeresebbek lehetnek, és nagyobb fejlesztéseket álmodhatnak, hozhatnak létre – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkára Csornán, a Hanság-Fertőmenti TÉSZ hűtőházának átadóünnepségén.

Újabb 21 milliárd forintról született döntés a Vidékfejlesztési programban

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. július 3. 16:04

Júniusban újabb 17 pályázati felhívás esetében, 634 kérelem támogatásáról született döntés több mint 21 milliárd forint értékben a Vidékfejlesztési programban - mondta Kis Miklós, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Barackpálinka és borünnep kezdődött Kecskeméten

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. június 19. 18:12

A bor, a szőlő és a gyümölcsök a délalföldi térség mezőgazdaságának kiemelkedő termékei közé tartoznak, éppen ezért termelésük, értékesítésük, illetve minőségük további növelése és fogyasztásuk népszerűsítése kiemelt fontosságú – hangsúlyozta dr. Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára a III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál szakmai konferenciáján.

Afrikai fejlesztési projekt a helyi munkahelyteremtésért

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. június 13. 19:35

Afrikára – mind nyersanyag-forrásai, mind a növekvő felvevő piacai miatt – komoly partnerként tekintünk, - hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkára az első közös V4-es afrikai fejlesztési projekt megnyitóján, a kenyai Kilifiben.

Hasznos információk az elnyert vidékfejlesztési támogatások igénybevételéhez

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. június 5. 10:45

A nyertes vidékfejlesztési projektek minél gyorsabb és sikeresebb megvalósítása érdekében elengedhetetlen, hogy a gazdálkodók a kifizetési igénylés során a vonatkozó szabályok szerint járjanak el. A Magyar Államkincstár 31/2018. (V.30.) számú közleménye a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat tartalmazza.

Módosult a vidékfejlesztési projektek sikeres megvalósítását segítő tájékoztató

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 25. 11:46

A gazdák vidékfejlesztési beruházásainak eredményes megvalósítása érdekében módosult az EMVA Irányító Hatóság, vidékfejlesztési projekteket érintő tájékoztatója. A Széchenyi2020 honlapon elérhető iránymutatás a nyertes pályázók számára a fejlesztéseik során felmerülő kérdésekben nyújt segítséget.