Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Kis Miklós

vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Piacfelújítás szolgálja Tamásiban a helyi gazdaság élénkítését

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. december 13. 14:50

A kormány 2010 óta dolgozik a termelőkkel, az önkormányzatokkal és a szakmai szervezetekkel azon, hogy segítse a termelői együttműködéseket, valamint a vidéki térség életminőségének javulását. Mindezt teszi azért, hogy a kiváló magyar készítményeket helyben értékesítsék, a haszon pedig helyben maradhasson - mondta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Újabb 11 milliárd forint vidékfejlesztési támogatásról született döntés

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. december 12. 10:28

A Vidékfejlesztési Program keretében újabb 11 milliárd forint összegű támogatásról született döntés, amely mintegy 700 gazdálkodó fejlesztéseit szolgálja. Az Irányító Hatóság mostani döntésével együtt programban vállalt kötelezettség mértéke meghaladja a 100 százalékot.

Elismerésre méltó a tanyagazdák munkája

Agrárminisztérium, 2018. december 10. 15:30

Elismerésre méltó a tanyagazdák munkája; az Év Tanyája díj alapítójának szándéka Magyarország legszebb tanyáinak és mintaértékű fejlesztéseinek bemutatása - mondta Nagy István agrárminiszter a díj átadásán hétfőn Budapesten.

Több mint egymilliárd forint jut a Tanyafejlesztési programra

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. december 4. 18:37

Meghirdette az Agrárminisztérium (AM) a jövő évi Tanyafejlesztési programot, a rendelkezésre álló 1,23 milliárd forint három célterület között oszlik meg - mondta Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Közös cél a hazai sajtkészítés és fogyasztás népszerűsítése

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. november 30. 17:14

A Vidékfejlesztési Program pályázatai komoly lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy az uniós források felhasználásával a termelés, a feldolgozás, a piacra jutás erősödjön és a hazai sajtkészítés méltó helyet töltsön be az agráriumban - mondta Kis Miklós, vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Sajtfogások című könyv budapesti bemutatóján.

Mától lehet szavazni „Az Év Tanyája 2018” közönségdíjának jelöltjeire

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. november 16. 14:09

Az Agrárminisztérium idén másodjára hirdette meg "Az Év Tanyája" díjat, hogy minisztériumi elismeréssel is jutalmazza azokat a tanyatulajdonosokat, akik áldozatos munkájukkal, példaértékű tanyáikkal, értékteremtésükkel hozzájárulnak a vidéki térség felemelkedéséhez, a vidéki életforma népszerűsítéséhez.

Magyarország támogatja a balkáni régió mezőgazdaságának fejlődését

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. november 15. 15:26

Magyarország elkötelezett a balkáni régió fejlődése mellett, amit az is bizonyít, hogy hazánk a térségben aktívan vesz részt ikerintézményi együttműködési projektek lebonyolításában, szakértők delegálásában, valamint a FAO-val együttműködve számos projekt finanszírozásában – mondta Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Délkelet-Európai Regionális Vidékfejlesztési Állandó Munkacsoport (SWG) november 15-i miniszteri ülésén a macedóniai Strugában.

Folytatódik a kertművelést népszerűsítő program

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. november 12. 14:38

A „Legszebb konyhakertek” országos program kiváló lehetőséget teremt arra, hogy az otthoni kertgazdálkodás minél elterjedtebb és népszerűbb elfoglaltság legyen – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn, a Herman Ottó Konferencia Központban megrendezett évértékelő és program-meghirdető ünnepségen.

Három új vidékfejlesztési pályázatot jelentetett meg az Agrárminisztérium

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. október 30. 13:12

A rendelkezésre álló vidékfejlesztési források mentén, összesen mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel, három új pályázati felhívást jelentetett meg az Agrárminisztérium. A pályázati lehetőségek az élelmiszer-feldolgozás és a borászat, az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakításának támogatását szolgálják.