Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Kis Miklós

vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Külterületi utakat fejlesztettek Jászkarajenőn

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. április 24. 17:26

A kormány kiemelt feladatának tekinti a vidéki térség felzárkóztatását, amelyhez az önkormányzatok munkája is elengedhetetlen. A Vidékfejlesztési Program, illetve a nemzeti forrásból finanszírozott Tanyafejlesztési Program keretében elérhető pályázati lehetőségeket a kistelepülések jól használják fel, hiszen az elnyert források egyre több beruházás megvalósulását eredményezik – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Jászkarajenőn.

Borászati üzemet fejlesztettek Nagyharsányban

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. április 12. 14:16

A kormány a vidékfejlesztési források elosztása során kiemelt figyelmet fordított a munkaigényes ágazatok, így többek között a borászat és az élelmiszeripar fejlesztéseinek támogatására is. A Nagyharsányban megvalósult borászati üzemfejlesztés jó példája a rendelkezésre álló források hatékony és eredményes felhasználásának – hangsúlyozta Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, a borfeldolgozó üzem szakmai nyílt napján.

Megszülettek az első, helyi fejlesztéseket támogató döntések a LEADER Programban

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. április 3. 16:39

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében. Az akciócsoportok jól mérték fel a térség igényeit, hiszen a megjelent felhívásokra több mint 10 ezer kérelem érkezett be, mintegy 41 milliárd forint forrásigénnyel – mondta el Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára az Irányító Hatóság által szervezett LEADER képzésen, Kecskeméten.

Meghosszabbította az Agrárminisztérium a tanyavillamosítási pályázatot

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. április 2. 10:34

Egy évvel meghosszabbította az Agrárminisztérium a tanyás térségek háztartási léptékű fejlesztéseit szolgáló vidékfejlesztési pályázatot. A döntés értelmében a tanyán élők és a tanyás térségekben található önkormányzatok 2020. április 3-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket a 8,23 milliárd forint keretösszegű felhívásra.

Idén is magasabb összegű biztosítási díjtámogatásra pályázhatnak a gazdálkodók

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. április 1. 17:01

Az Irányító Hatóság jóváhagyta azokat a biztosítási konstrukciókat, amelyekhez az idei évben is 5 milliárd forint éves agrárbiztosítási díjtámogatás vehető igénybe a Vidékfejlesztési Program keretében. Ez idáig összesen több mint 66 ezer kérelem támogatásáról született döntés, mintegy 21 milliárd forint összegben.

Megnyitotta kapuit a X. Duna-Tisza Közi Agrár Expo

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. március 23. 15:15

Az Agrárminisztérium elkötelezett amellett, hogy a gazdálkodók a jövőben is hatékony és eredményes termelői munkát folytathassanak megfelelő támogatási források biztosítása mellett – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára a X. Duna-Tisza Közi Agrár Expo megnyitóján.

Több mint 180 millió forint összegű támogatásból fejlesztenek Szobon

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. március 21. 16:54

A Vidékfejlesztési Program keretében elnyert támogatásoknak köszönhetően mintegy 180 millió forintból fejlődhet a helyi infrastruktúra, valamint a lakosság számára elérhető szolgáltatások Szobon. Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára a településen megszervezett projektzáró valamint projektindító rendezvényén köszöntötte a résztvevőket.

Az agrárium lehetőségei a klímavédelemben

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. március 21. 14:24

A magyar környezetpolitika kiemelt célja az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázat-megelőzés és -kezelés előmozdítása, a biológiai sokféleség megőrzése, valamint az agrár-környezetvédelem megerősítése – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kaposváron, az I. Agrárutak Konferencián.

Összefogás a termeléshez kötött agrártámogatások megtartásáért

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. március 18. 16:38

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács március 18-i brüsszeli ülésén Magyarország Bulgáriával, Horvátországgal, Csehországgal, Lettországgal, Szlovákiával és Szlovéniával közös nyilatkozatban kérte a termeléshez kötött támogatások legalább jelenlegi szinten tartását, vagy akár növelését a 2020 utáni időszakban.