Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Kis Miklós

vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Elképzelhetetlen a vidékfejlesztés a nők részvétele nélkül

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. október 15. 17:58

A vidékfejlesztés elképzelhetetlen a nők részvétele nélkül, hiszen odaadásukra és gondoskodó munkájukra szükség van a vidék sérülékeny egyensúlyának megőrzésében - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a vidéki nők nemzetközi napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Komplex vidékfejlesztési beruházás indul Nemesvámoson

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. október 8. 10:13

A Vidékfejlesztési Program keretében már több mint 174 ezer kérelem támogatásáról született döntés és a rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forint 98 százalékára a kötelezettségvállalás is megtörtént.

Folyamatos innovációra van szükség az agráriumban

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 27. 14:00

Az agrárexport továbbfejlődésének alapját elsősorban a termelés hatékonyságának növelése és a termékválaszték modernizálása jelenti. Ehhez nélkülözhetetlen a technológiai fejlesztés, a digitalizáció, a tudásátadás és az innováció ösztönzése - hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára Miskolcon tartott előadásában.

Az Agrárminisztérium a fiatal gazdák támogatásán túl a fiatal családok otthonhoz jutását is fontosnak tartja vidéken

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 25. 15:55

A vidéki térség és a mezőgazdaság mint lehetőség a fiatalok számára" címmel rendezett pénteken nemzetközi miniszteri konferenciát a szlovén agrártárca Mariborban. Az esemény díszvendége ezúttal Macedónia volt. A hagyományosan az AGRA nemzetközi vásár megnyitóját megelőző napon megtartott rendezvényen az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára arról beszélt, hogy Magyarország a fiatal gazdák támogatásán túl a fiatal családok otthonhoz jutását is fontosnak tartja vidéken.

1,5 milliárd forintról már döntöttek a halgazdálkodási programban

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 14. 19:05

Mintegy 1,5 milliárd forint összegben születtek támogatói döntések az uniós költségvetésből finanszírozott Magyar Halgazdálkodási Operatív Programban (MAHOP) augusztusig, a nyár végéig további 1,5 milliárd forintról dönthetnek, ami hozzájárul a halágazat fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához - mondta Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Sziget fesztiválon tartott sajtótájékoztatón.

Borünnep kezdődött Balatonfüreden

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 10. 20:10

A bor egy valódi érték, ami tradicionális védjegye nem csak a magyar gasztronómiának, hanem a magyar agrárkultúrának, sőt a magyarság kultúrájának is – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkára a Balatonfüredi Borhetek nyitó rendezvényén, pénteken.

Újabb vidékfejlesztési források a borászoknak

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. július 20. 21:47

A vidék, valamint a vidéken élő emberek gazdasági ereje Magyarország fejlődésének egyik legfontosabb pillére – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkára Zalaszabaron, a Kányavári Borbirtok borászati üzemének avatóünnepségén.

150 millió forintos vidékfejlesztési támogatással épült hűtőház Csornán

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. július 6. 13:09

A vidékfejlesztési támogatással megvalósult beruházás jó példa arra, hogy termelői összefogással a gazdálkodók sikeresebbek lehetnek, és nagyobb fejlesztéseket álmodhatnak, hozhatnak létre – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkára Csornán, a Hanság-Fertőmenti TÉSZ hűtőházának átadóünnepségén.

Újabb 21 milliárd forintról született döntés a Vidékfejlesztési programban

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. július 3. 16:04

Júniusban újabb 17 pályázati felhívás esetében, 634 kérelem támogatásáról született döntés több mint 21 milliárd forint értékben a Vidékfejlesztési programban - mondta Kis Miklós, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára.