A természetvédelem és a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Mosonmagyaróváron, a Bólyai János Általános Iskolában megrendezett játékos szemléletformáló programon.

A szaktárca által megrendezett rendezvény mottója az „Űzz sportot a szelektív hulladékgyűjtésből is!” Az Ötkukás Játékok, amely 5 hulladékfajtára utal (papír, műanyag, fém, színes üveg, fehér üveg) a szelektív hulladékgyűjtés témakörével ismerteti meg a gyerekeket, a legfontosabb célja pedig, hogy kialakuljon bennük a környezettudatos szemléletmód.

Kép letöltése

Nagy István a tanulóknak elmondta, hogy a természetvédelem és a környezetvédelem is a Földművelésügyi Minisztérium feladatai közé tartozik. Kiemelte, hogy a tiszta levegő és föld elengedhetetlen része a jelenünknek és a jövőknek, mindehhez pedig a szelektív hulladékgyűjtés is hozzátartozik. A környezet védelmét mindenkor, mindenhol, azaz otthon és az iskolában is szem előtt kell tartani - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Kép letöltése

Nagy István arról is szólt, hogy mindenkinek szüksége van olyan példaképekre, akiktől tanulni tudunk, ezért is nagyon fontos, hogy erre a rendezvényre ismert és sikeres sportolók,  Kovacsicz Mónika kézilabdázó és Várhidi Péter labdarúgó is eljött.

(FM Sajtóiroda)