Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Találatok száma: 10

Hírek

A digitalizáció a jövő az agráriumban

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 12. 17:40

Öt év telt el azóta, hogy a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. tehenészeti telepén beüzemelték a robotizált fejőgépet és az ahhoz kapcsoló technológiát. Az évekkel ezelőtt még úttörőnek számító beruházás mára meghozta a várt eredményt, az akkori kétségek mára teljesen eloszlottak, bebizonyosodott, hogy a kiépített rendszer rendkívül hatékony – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a cég telephelyén tartott szakmai konferencián.

Az Agrárminisztérium pályázati workshoppal segíti a civil szervezeteket

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 12. 15:37

A korábbi évekhez hasonlóan, az Agrárminisztérium idén is segítséget kíván nyújtani a 2019. évi Agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázat, valamint a Zöld Forrás pályázat benyújtása kapcsán.

Zöld Forrás pályázat nyílt a környezet- és természetvédelmi civil szervezetek számára

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 11. 10:47

Az Agrárminisztérium a Nemzeti Környezetvédelmi Program (NKP) megvalósítására 70 millió forintos keretösszeggel pályázatot hirdet a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött civil szervezetek számára. A pályázatok benyújtásának határideje 2019. április 8.

A kertészeti ágazat sikerét a kormányzati intézkedések is erősítik

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 7. 13:07

Az elmúlt harminc év legeredményesebb gazdasági éve volt a tavalyi, ebben jelentős szerepet vállalt az agrárium - mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese csütörtökön Szegeden, a Zsendülés - V. Kertészeti Konferencián. Mint fogalmazott, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az agrárágazat - és ezen beül a kertészet - is sikeres maradhasson.

A tapasztalataink átadásával, oktatási együttműködéssel segíthetjük Adzsária mezőgazdasági fejlődését

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 6. 11:38

Magyarország állattenyésztésben elért eredményeiről, kertészeti kultúráinkról, a borászati és az édesvízi haltenyésztés tapasztalatainak kicseréléséről, valamint az oktatási együttműködés lehetőségéről is tárgyalt Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Georgiához tartozó Adzsáriai Autonóm Köztársaság agrárminiszterével, Tite Aroshidzével Budapesten.

A precíziós technológia teheti vonzóvá az agráriumot a fiatalok számára

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 2. 16:41

Az új technológiák alkalmazása nem csak a mezőgazdaság hatékonyabb, eredményesebb, jövedelmezőbb működésének feltétele. A digitalizáció, a precíziós gazdálkodás vívmányainak megismertetése és széles körű alkalmazása teheti vonzóvá a fiatalok számára a mezőgazdaságot, ahol a generációváltás létkérdés – fogalmazott az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége közgyűlésén.

Európában egyedülálló hagyományaink vannak

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 2. 12:16

Olyan erő van birtokunkban, mely Európában nem igen van máshol, vannak olyan hagyományaink, melyek egyedülállóak - jelentette ki az Agrárminisztérium államtitkára szombaton.

Pályázati felhívás agrárágazati civil szervezetek számára

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság

Az Agrárminisztérium – az előző évekhez hasonlóan – 2019-ben is segítséget kíván nyújtani az agrárágazati civil szervezeteknek, hogy az idei évben tervezett szakmai, a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektjeik megvalósításához támogatásban részesülhessenek.

Termelői piac nyílt Pusztaszeren

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. február 20. 11:29

A helyben és a környékbeli tanyákon élők régóta felmerülő igényeit kiszolgáló új közösségi térrel gazdagodott Pusztaszer, ahol a kor követelményeinek megfelelő elárusítóhelyen találhat egymásra termelő és fogyasztó – mondta Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a 31 és fél millió forintból kialakított pusztaszeri piactér átadásán.

A magyar agrároktatás iránt is érdeklődik Kazahsztán

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. február 4. 14:54

Az állattenyésztés, a növénytermesztés és a tudomány, valamint az oktatás területén is elképzelhető a kapcsolatok fejlesztése és bővítése Magyarország és Kazahsztán között. Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese Isaeva Gulmira Sultanbayevnával, Kazahsztán agrárminiszter-helyettesével folytatott megbeszélést Budapesten.