Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Találatok száma: 10

Hírek

Az elmúlt negyed évszázad legnagyobb kertészeti fejlesztése zajlik

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. december 6. 15:46

A rendelkezésre álló források és a benyújtott támogatási igények alapján az elmúlt negyed évszázad legjelentősebb kertészeti fejlesztése valósulhat meg a jelenlegi uniós költségvetési ciklus végéig Magyarországon - jelentette ki az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a FruitVeb csütörtöki évértékelő kertészeti konferenciáján, Mátraházán.

Évente 420 millió forint jut a Kárpát-medencei falugazdász program működtetésére

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. december 5. 15:57

Idén elindult a Kárpát-medencét lefedő falugazdász program, a hálózat működtetésére évi 420 millió forint kormányzati támogatás áll rendelkezésre - mondta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára a VII. Kárpát-medencei összefogás fórumon.

Bővíti gyártási kapacitását a dán Vestfrost Csongrádon

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. december 3. 13:04

A Vestfrost dán vállalat 4,4 milliárd forint beruházással bővíti a Csongrád településen lévő hűtőgépgyártó- és raktározási kapacitását, amelyhez a magyar állam 1,05 milliárd forint kormányzati támogatást ad.

Fellendülőben vannak a magyar-ghánai kapcsolatok

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 21. 19:28

Magyarország különleges partnerként tekint Ghánára, és büszke arra, hogy a szakmai és diplomáciai kapcsolatok fellendülőben vannak - mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese szerdán, amikor Gödöllőn megnyitotta a negyedik ghánai-magyar üzleti fórumot.

Az erdészeti képzés 135 éve folyamatos Ásotthalmon

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 17. 10:03

Egy iskola mindig hidat képez múlt, jelen és jövő között. Továbbörökíti a múlt tudását, alkalmazkodik a jelen kihívásaihoz és átadja azokat az ismereteket és készségeket a diákoknak, amelyekre szükségük lesz a jövőben – mondta köszöntőjében Farkas Sándor, a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 135 éves fennállásának alkalmából rendezett ünnepségen.

A magyar agrártermékek iránt is érdeklődik a kínai piac

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 15. 16:00

A világ legnépesebb országa nyitott a magyar gabonafélék, az állati termékek és a bor importjára – hangzott el a Kínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség delegációjával folytatott tárgyaláson Budapesten. Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes fogadta a Szövetség alelnökét, Fan Youshant, akit számos üzletember kísért el magyarországi útjára.

Fokozott iráni érdeklődés a magyar vetőmag és technológiák iránt

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 14. 8:45

Iráni üzleti delegációval egyeztetett Farkas Sándor agrárminiszter helyettes. Az iráni fél évek óta kiemelt érdeklődést tanúsít nemcsak a hazai nyersanyagok, hanem a hazai szakértelem és technológiai berendezések iránt is, és immár konkretizált, több területre kiterjedő együttműködéseket tervez hazánkkal.

A biológiai sokféleség megőrzendő érték

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 9. 15:13

A Kárpát-medence Európa egyik legrégebbi mezőgazdasági kultúráját őrzi. Magyarország kiemelkedő természeti értékekkel rendelkezik, változatos ökológiai adottságai kedvezőek a biodiverzitásnak. Rendkívüli értéket jelentő haszonnövény fajtáink és állatfajaink hosszú évszázadok alatt, sajátos klimatikus és ökológiai viszonyok között alakultak ki – fogalmazott a 6. alkalommal megrendezett Nemzetközi Organikus Agrártudományi Konferencián tartott előadásában Farkas Sándor Eisenstadtban.

A paraszti múlt megismerése is hozzásegíthet a sikeres jövőhöz

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 17. 16:12

A magyarság csak akkor lehet sikeres a harmadik évezredben, ha megértette közelmúltjának üzenetét. Ehhez hozzátartozik a paraszti társadalom viszontagságos évtizedeinek megismerése is – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Sorsfordítás – a paraszti társadalom felszámolása 1945-1962 elnevezésű rendhagyó történelemórák programsorozat és vándorkiállítás első állomásán.

Idén is díjazták Magyarorszag legszebb konyhakertjeit

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 15. 13:08

Minden eddiginél több, összesen 370 településen több mint 2000 kertet műveltek meg az idén a Magyarország legszebb konyhakertje vetélkedőn - mondta el Kovács Szilvia, a program ötletgazdája és főszervezője a díjátadón hétfőn Budapesten.