Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Találatok száma: 10

Hírek

Isten éltessen Magyarország! – augusztus 20-a Ópusztaszeren

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 20. 16:52

A Feszty-körkép a nehéz kezdetekről mesél, Ópusztaszer visszavezet azokhoz a gyökerekhez, amelyeken nyugszik Szent István államalapító munkája. Azé a nemzetformáló királyunké, akinek tetteiből, művéből világosan látszik, hogy a hazáját szerető ember szilárd hittel, akarattal sorsformáló, igazi teremtő munkát vihet véghez – kezdte ünnepi beszédét Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezett augusztus 20-ai ünnepségen.

A Szent István-i életmű és a Szent Korona a folytonosságot, a megmaradást jelenti nemzetünk számára

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 18. 15:35

A népi kultúra, a hagyományok őrzésében, ápolásában és továbbadásában rendkívül jelentős szerepe van a helyi kézműves piacoknak, ahol ősi mesterségek mai követőinek termékeiből vásárolhatunk, ahol a hagyományos alapanyagokból és fűszerekkel készített ételeket kóstolhatunk – mondta Farkas Sándor, a szentesi Garaboly Gasztro- és Kézműves Piacon tartott új kenyér ünnepén.

A Magyarok Országos Gyűlése Ópusztaszeren

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 18. 15:33

Ópusztaszer a magyarság számára egy fontos gyülekezőhely. Anonymus leírása szerint Árpád vezér és nemesei 34 napot töltöttek a környéken, ahol megállapították az ország törvényeit, vagyis szerét ejtették az ország dolgainak - emelte ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a Magyarok Országos Gyűlésén elmondott köszöntőjében, Ópusztaszeren.

Vadásznapon az államtitkár

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 18. 14:53

Magyarország vadállománya kiemelkedő értékű természeti kincs, melyet meg kell őriznünk a jövő generációi számára. Fontos, hogy egészséges, jó genetikai értékekkel rendelkező vadállományt tartsunk fenn, legyen szó akár nagy-, akár apróvadfajról – fogalmazott a 27. Csongrád Megyei Vadásznap megnyitóján az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

A mezőgazdaságnak a klímaváltozás kihívásai mellett a hatékonységnövelésre is fel kell készülnie

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 10. 14:28

A magyar mezőgazdaságnak fel kell készülnie a klímaváltozás kihívásaira, a legmodernebb agrotechnikák alkalmazására, a termelés hatékonyságának növelésére - hangoztatta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese pénteken Hajdúböszörményben, a VII. Hajdúsági Expo, Ipari, Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Erdészeti Gépkiállítás és Termékbemutató megnyitóján.

Világhíres a szőregi rózsatő

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. július 6. 11:07

Magyarországon rózsatövet mintegy 170 hektáron, ötven üzemben nevelnek, a termelés központja Szeged-Szőreg és térsége, ahol az évi 4-5 millió megtermelt rózsatő 90 százalékát exportálják - mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az első alkalommal megrendezett Szőregi Rózsaszemzés Napján.

A paraszti társadalom felszámolásáról szóló vándorkiállítás nyílt a Vajdahunyad várban

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 26. 17:08

Minden év június 29-e, Péter és Pál napja, a hagyomány szerint a betakarítás kezdőnapja, s 2012 óta egyben a megemlékezésé is, hiszen az Országgyűlés határozata szerint ekkor tisztelgünk a kuláküldözés áldozatainak emléke előtt – fogalmazott köszöntőbeszédében az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a paraszti társadalom felszámolására, a kényszerkollektivizálásra emlékező vándorkiállítás megnyitóján.

Stratégiai kérdés a mezőgazdaság GMO-mentessége

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 25. 15:57

Magyarország stratégiai kérdésként kezeli a mezőgazdaság GMO-mentes státusának megőrzését, és az elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát – mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Kozárdon, egy szakmai konferencián.

Az agrárkormányzat célja az állattenyésztés további támogatása

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 21. 17:57

Kihívásnak nevezte Magyarország GMO-mentessé válásában az állattenyésztés fehérjetakarmány-szükségletének előállítását az agrártárca parlamenti államtitkára csütörtökökön a Tolna megyei Tevelen.

A 3. Budapest Afrika Fórum a mezőgazdasági kapcsolatok további bővítéséről szól

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 20. 17:02

A keleti és déli nyitás politikája lehetővé teszi, hogy felelevenítsük korábbi gazdasági kapcsolatainkat. Többek között ennek eredménye az immár harmadik alkalommal megrendezett Budapest Afrika Fórum, amelynek ezúttal a mezőgazdaság a témája – hangsúlyozta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Vajdahunyad várban tartott rendezvényen.