Parlamenti Államtitkárság

Dr. Nagy István

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Találatok száma: 10

Hírek

Élénkülő agrárkereskedelem Libanon és Magyarország között

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 11. 18:04

Az agrárkereskedelem élénkítésének lehetőségeiről tárgyalt a földművelésügyi miniszterhelyettes a libanoni agrár miniszterhelyettessel Budapesten.

A Vidékfejlesztési Programban a munkahely-teremtő elképzelések élveznek elsőbbséget

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 5. 14:13

A Vidékfejlesztési Programban (VP) főként olyan innovatív elképzelések megvalósítását támogatjuk, amelyek a munkahely-teremtést állítják középpontba – mondta a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese egy szakmai konferencián, Szarvason.

Milliárdokban mérhető a méhészkedés jelentősége

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 30. 11:00

A méhészkedés több ezer család megélhetéséhez nyújt jövedelemforrást, s ezáltal közvetve hozzájárul a vidék népességmegtartó képességéhez, az ágazat jelentősége milliárdokban mérhető – mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Szentlőrincen a III. Baranyai Mézes - Mázas Napon.

Közös érdek – közös agrárpolitika

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 28. 10:14

Mindannyiunk érdeke, hogy a 2020 utáni Közös Agrárpolitika (KAP) továbbra is hatékony eszközt biztosítson a természeti és gazdasági válságok kezelésére, az európai agrárium versenyképességének növeléséhez, valamint stabilizálja a termelők jövedelmét – mondta a földművelésügyi miniszterhelyettes a Várnában megrendezett Békekenyér konferencián.

Nagy István az Európai Parlamentben bemutatta az Európai Szója Nyilatkozatot

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 25. 18:46

Az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának szeptember 25-i ülésén Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a német szaktárca képviselőjével együtt mutatta be az EP-képviselőknek a két ország kezdeményezésére, 14 uniós tagállam által július 18-án, Brüsszelben aláírt dokumentumot.

Sikerrel zárult az OMÉK - minden eddiginél több fiatal látogatott el a vásárra

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 24. 16:47

Az idei rendezvény 988 kiállítójával rekordot döntött, hiszen soha ennyien még nem jöttek el és nem mutatták meg a magyar föld legjavát, a Kárpát-medence kincseit – mondta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) záróünnepségén. A 2017-ben szakmai nappal kibővített OMÉK szeptember 24-én, vasárnap zárta kapuit.

Nyúlhús promóció az OMÉK-on is!

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 22. 16:11

Áruházi kóstoltatásokkal, látványkonyhával és főzőshow-val indított fogyasztásösztönző és ismeretterjesztő kampányt a nyúlhús népszerűsítésére a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, az Agrármarketing Centrum és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával 2017. júniusában.

Európának új, átfogó fehérjepolitikára van szüksége

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 22. 16:03

Magyarország zászlóvivője az Európai Unióban a GMO-mentes fehérje ellátást célzó kezdeményezéseknek és programoknak - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár egyik szakmai konferenciáján.

Országos szemétszedési akció -,,TeSzedd!”

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 15. 18:19

A Te szedd! - önkéntesen a tiszta Magyarországért háromnapos szemétszedési akció országos megnyitóján Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára 250 iskolást és óvodást, valamint az őket kísérő pedagógusokat, felnőtteket köszöntötte pénteken Tiszaszőlősön.

Exportra is bőven jut a magyar gabonából

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 10. 11:09

A tavalyi történelmi rekordokhoz képest alacsonyabb idei eredmények ellenére elmondható, hogy az ország gabona ellátása megfelelően biztosított és exportra is bőven jut áru - mondta Nagy István az 15. Euroregionális Kenyérfesztiválon Győrben.