Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

A színvonalas szakképzés az alapja a magyar mezőgazdaság versenyképességének

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 16. 15:21

Az agrárium korszerűsítése mellett a magas színvonalú szakképzés az alapja a magyar mezőgazdaság versenyképessé tételének, ehhez járul hozzá az agrárszakmákat népszerűsítő Agrár Szakma Sztár fesztivál is, amely gazdag programokkal terelte a figyelmet az ágazat felé - mondta Bagdán Boglárka, az Agrárminisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára kedden, a rendezvény záróeseményén, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Agrár Szakma Sztár fesztivált rendeznek a Hungexpón Budapesten

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 15. 15:27

Egy-egy verseny, szakmai megmérettetés mind jobb teljesítményre ösztönöz. Megmutatja, hol van szükség nagyobb rutinra, nagyobb ismeretanyagra. A mostani verseny mindemellett világos üzenetet hordoz: ez pedig nem más, minthogy szerethető hivatásra lehet lelni az agráriumban – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az idén első alkalommal megrendezett Agrár Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján hétfőn, Budapesten.

Az agrárképzést népszerűsítették a Szakmák Éjszakáján

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 13. 12:40

Országszerte 160 település 467 szakképző intézménye várta az érdeklődő diákokat a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozaton péntek este. A látványos bemutatók, interaktív tevékenységek mottója: "Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!". A négy évvel ezelőtt elindított esemény révén több száz szakmát ismerhetnek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok.

A magyar mezőgazdaság és a gazdák melletti kiállással mindannyian jól járunk

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 12. 12:55

Az agrárkormányzat fontos feladata, hogy megteremtse a feltételét annak, hogy növekedjen a mezőgazdasági termelés jövedelmezősége. Ennek alapja az új technológiák, a digitalizáció, a robotika, a precíziós gazdálkodás bevonása, amelyek alkalmazása mára elengedhetetlenné vált – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese csütörtökön, a monori gazdafórumon.

Mezőgazdasági gépésztechnikusok versenye Vépen

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 8. 17:12

Technikai tudás, folyamatos technológiai fejlődés, és generációváltás nélkül nincs jövő a mezőgazdaságban – köszöntötte az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Mezőgazdasági gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének résztvevőit a Vas megyei Vépen.

Meghosszabbítják az öntözési idényt

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 29. 15:11

A kormányzat az idei évtől meghosszabbítja a mezőgazdasági vízhasznosítási idényt, amelyben a gazdák kedvezményesen juthatnak öntözővízhez - jelentette be az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád megyei Fábiánsebestyénen.

Díjazták a szőlész-borász szakma kiváló tanulóit

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 28. 12:20

Az agrárszakképzésben elengedhetetlen a korszerű, naprakész tudásátadás és az innovációra nyitott, vállalkozó-szellemű diákok képzése – köszöntötte Bagdán Boglárka, az Agrárminisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára a Szőlész-Borász Szakma Kiváló Tanulója Verseny Országos Döntőjének résztvevőit.

Már százezren aláírták a magyar gazdák érdekében indított petíciót

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 24. 13:28

Már százezren aláírták a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) által az uniós agrárforrások szintjének megőrzéséért indított petíciót - jelentette be az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap a Csongrád megyei Fábiánsebestyénen.

Ázsia orchideái a Mezőgazdasági Múzeumban

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 21. 16:59

A nagy elődök bölcs gondolatait szem előtt tartva, a hazai feltételekhez igazított technológiával, magas színvonalú szakértelemmel, valamint a szaktárca segítségével sikeresen megújítható a hazai növényházi virágtermesztést is – mondta a tavaszi Orchidea és Bromélia Kiállítás és Vásár megnyitóján az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.