Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

Támogatás a civileknek

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 18. 11:35

Az Agrárminisztérium 70 millió forint értékben támogatja a környezet-és természetvédelmi céllal létrejött, Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezeteket.

A hazai paraszti társadalomra emlékező kiállítás nyílt Szegeden

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 14. 16:03

Minden megpróbáltatás ellenére a parasztságból soha nem veszett ki a földszeretet és a nemes patriotizmus. Ez adott erőt sokaknak, akik 1945 után elszenvedték az erőszakos téeszesítés minden gyötrelmét – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrártárca miniszterhelyettese Szegeden, a paraszti társadalom felszámolására, a kényszerkollektivizálásra emlékező kiállítás megnyitóján.

Pályázati segítség a civil szervezeteknek

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 6. 9:28

A civil szervezetek fontos szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek a tárca agrárágazati célkitűzései. Az Agrárminisztérium ehhez kíván hatékony segítséget nyújtani különböző pályázatok kiírásával.

Kína szélesre tárná piacát a magyar mezőgazdasági termékek előtt

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 4. 14:48

Magyarország számára rendkívül fontos a Kínával való gazdasági-kereskedelmi együttműködés fejlesztése és bővítése. A magas szintű tárgyalások olyan új piacokat nyithatnak meg, amelyek mindkét országnak előnyére válhatnak – jelentette ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Kínai Állami Gabona Hivatal vezetőivel folytatott egyeztetésen.

A Földművelésügyi Minisztérium 2018. évi Zöld Forrás pályázat keretében befogadott pályázatok listája

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. április 19. 10:48

A Földművelésügyi Minisztérium által idén is meghirdetésre került a Zöld Forrás pályázat.

A vidéki gazdaságok fellendültek az elmúlt években

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. április 6. 12:12

Támogatásokkal és az előírások könnyítésével a kormány olyan feltételeket teremtett, amelyek hozzájárulnak a vidéki gazdaságok fellendítéséhez- mondta Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Biharkeresztesen, a 21. Bihar – Bihor Expó határ menti kiállításon és vásár ünnepélyes megnyitóján.

A legfontosabb kihívás a függetlenség megőrzése

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. április 6. 8:54

A legfontosabb kihívás Magyarország számára a függetlenség megőrzése: igaz ez a bevándorlásra, a magyar termőföld védelmére, és a magyar politikára is - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára csütörtökön Debrecenben, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hajdú-bihari osztályainak megalakulása kapcsán rendezett sajtótájékoztatón.

A kormány segíti a családi gazdaságokat és a vidék fejlesztéséért dolgozik

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. március 29. 10:29

A Mura Nemzeti Program célja, hogy segítse a gazdaság- és turizmusfejlesztési ötleteket és hozzájáruljon a sikeres vidékfejlesztési pályázatokhoz - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a nagyrécsei CRAVO-ház alapkőletételén.

Megalakult Magyarország tizedik natúrparkja

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. március 28. 15:44

Magyarország tizedik natúrparkját Győr-Moson-Sopron megyében, a Szigetközben található Lipóton avatták fel. A hivatalos natúrpark névhasználati címet jelképező oklevelet Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője adta át Pető Péternek, a Szigetköz Natúrpark Egyesület elnökének.