Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

A paraszti múlt megismerése is hozzásegíthet a sikeres jövőhöz

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 17. 16:12

A magyarság csak akkor lehet sikeres a harmadik évezredben, ha megértette közelmúltjának üzenetét. Ehhez hozzátartozik a paraszti társadalom viszontagságos évtizedeinek megismerése is – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Sorsfordítás – a paraszti társadalom felszámolása 1945-1962 elnevezésű rendhagyó történelemórák programsorozat és vándorkiállítás első állomásán.

Idén is díjazták Magyarorszag legszebb konyhakertjeit

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 15. 13:08

Minden eddiginél több, összesen 370 településen több mint 2000 kertet műveltek meg az idén a Magyarország legszebb konyhakertje vetélkedőn - mondta el Kovács Szilvia, a program ötletgazdája és főszervezője a díjátadón hétfőn Budapesten.

A biztos megélhetést, a helyben maradást segíti a LEADER program

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 14. 12:52

Az Agrárminisztérium számára kiemelt jelentőségű a vidéki térségben található munkahelyek megőrzése, amelyek biztos megélhetést jelentenek, valamint helyben maradásra ösztönzik a mezőgazdaságból élő lakosságot. A LEADER program keretében hozzáférhető támogatások is ezt a célt szolgálják – jelentette ki Farkas Sándor parlamenti államtitkár az erdélyi Mezőpetriben tartott Leader Napok rendezvényen.

Nőtt a kereslet a tojás iránt

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 12. 14:49

Nőtt az éves, egy főre jutó magyar tojásfogyasztás, a 2013-as 214 darabról 2017-re 234 darabra emelkedett - mondta az agrártárca parlamenti államtitkára a 17. Tojás Világnapja alkalmából tartott rendezvényen pénteken, Budaörsön.

A geotermális energia felhasználásával növelhető a növényházi termelés

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 28. 19:26

Növelni kellene a biztonságos, jó minőségű és időzített termékeket biztosító növényházi termelést, a belföldi ellátás bővítése és az export növelése a geotermális energia fokozottabb felhasználásával lenne biztosítható - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára, egy budapesti szakmai fórumon.

A Békekenyér Konferencián a regionális termékek jobb piacra jutásáról tárgyalt 12 ország

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 27. 15:49

A Békekenyér Konferenciát 2014 óta – a berlini fal leomlásának 25. évfordulójától kezdve – minden évben megrendezik Németország és a „vasfüggönyön túli” 12 ország részvételével. Az esemény mottója: „Béke nélkül nincs mezőgazdaság – mezőgazdaság nélkül nincs béke”. A konferenciát a centenáriumát ünneplő Észtország és Lettország közös szervezésében a két ország határánál rendezték meg.

Átadták a Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 26. 18:31

Első alkalommal adták át a Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat, az elismeréssel az egészséges és biztonságos magyar termékek minél nagyobb arányú piacra juttatását ismerik el - fogalmazott az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes Tapolcán.

Mezőhegyes Európa egyik legkorszerűbb mezőgazdasági nagyüzeme lesz

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 20. 14:05

Európa egyik legkorszerűbb mezőgazdasági nagyüzemévé fejlesztik a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t - mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese Mezőhegyesen, a második alkalommal megrendezett Nemzeti Agrárkamara Szántóföldi Napok és AgrárgépShow megnyitó ünnepségén csütörtökön.

Tapasztalatcsere a fenntartható erdőgazdálkodásról

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 17. 14:36

A gazdasági, társadalmi és természetvédelmi elvárások közötti harmóniát biztosító többcélú erdőgazdálkodás tapasztalatainak átadását segíti az az Európai Unió által finanszírozott projekt, amelynek keretében hazánkban üdvözölhetjük a georgiai környezetvédelmi és mezőgazdasági miniszterhelyettest és delegációját – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a georgiai (grúz) szakemberek fogadásakor.