Parlamenti Államtitkárság

Dr. Nagy István

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

A méhészek munkáját ma már megbecsülés övezi

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. február 22. 16:15

A kiváló minőségű magyar méz Európában is elismert, a méhészek munkáját ma már megbecsülés övezi- mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára egy szakmai rendezvényen, Miskolcon.

Sikerült stabilizálni az állattenyésztést

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. február 9. 13:20

Az agrártárca által az elmúlt években bevezetett intézkedések, így például a sertésstratégia és az állatjóléti, tenyésztésszervezési támogatások egyaránt hozzájárultak a sertéságazat mai sikeréhez – mondta köszöntőjében Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a MOE International Együttműködési Program Konferencián, Budapesten.

A jó gasztronómiához jó alapanyagok szükségesek

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. február 7. 16:33

Egy ország gasztronómiája csak akkor lehet jó, ha az alapanyagokat az agrárium folyamatosan és jó minőségben tudja biztosítani - hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

A mezőgazdaság sikere az alkalmazkodáson múlik

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. február 6. 14:39

A magyar mezőgazdaság sikere azon múlik, hogy tud-e élni a digitalizációval, milyen gyorsan alkalmazza a legkorszerűbb számítástechnikai eljárásokat és a precíziós gazdálkodást - szögezte le a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára kedden Budaörsön egy szakmai tanácskozáson.

Erdőpedagógiai nap a Scheiber Sándor Iskolában

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. január 31. 13:41

Magyarország erdei számos kincset rejtenek, az erdők értéke pedig felbecsülhetetlen - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a budapesti Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskolában.

Az a cél, hogy kiváló minőségű élelmiszerekhez jussunk

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. január 24. 16:12

A Földművelésügyi Minisztérium célja, hogy a mezőgazdaság úgy állítson elő értékes, egészséges és biztonságos élelmiszereket és nyersanyagokat, hogy közben óvja a talajt, az ivóvízbázist, az élővilágot - mondta Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára, a Győr-Moson-Sopron Megyei Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara rendezvényén, Mosonmagyaróváron.

Rendkívül fontos a kertészeti ágazat fejlesztése

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. január 20. 13:08

Az agrárkormányzat rendkívül fontosnak tartja a kertészeti ágazat fejlesztését, a mezőgazdaságban ugyanis ez a legmunkaigényesebb terület, sok embernek ad munkát, mintegy 300-350 ezer család megélhetését biztosítja - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára egy szakmai rendezvényen, Tuzséron.

Pozitívak a jövőbeli kilátások

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. január 19. 13:38

A mezőgazdaság kibocsátása az elmúlt években uniós összehasonlításban is kiemelkedő mértékben emelkedett, 2017-ben megközelítette a 2600 milliárd forintot – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Kesznyétén egy szakmai rendezvényen.

A biztonságos mezőgazdasági termelés kiinduló pontja a növényvédelem

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. január 12. 10:32

A növényvédelem a mezőgazdaság kiemelt fontosságú területe - mondta Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára a Növényvédelmi Bizottság ülésén a Földművelésügyi Minisztériumban.