Parlamenti Államtitkárság

Dr. Nagy István

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

Az őshonos gének megőrzése a jövő kulcskérdése

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 24. 11:40

A védett őshonos, valamint a veszélyeztetett helyzetbe került állatfajtáink állománylétszáma emelkedett, helyzetük pedig stabilizálódott az elmúlt években - mondta az agrártárca miniszterhelyettese a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjának rendezvényén, amelynek középpontjában a magyar hidegvérű ló és a magyar óriásnyúl állt.

A fiatalok számára vonzóvá kell tenni az agráriumot

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 22. 16:32

A Földművelésügyi Minisztérium számára kiemelt feladat, hogy a fiatalok számára vonzóvá tegye az agráriumot - mondta a szaktárca miniszterhelyettese „A legjobb falusi ifjúsági közösség” pályázat eredményhirdetésén, Budapesten.

A termőtalajok fokozottabb védelmét kezdeményezi az agrártárca

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 21. 15:25

A termőtalajok eddiginél fokozottabb védelmét kezdeményezi a magyar agrártárca az unióban, mert egyre több országban okoz gondot a talaj termőképességének csökkenése - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón.

Az agrár- és élelmiszergazdaság a magyar gazdasági növekedés egyik fontos összetevője

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 16. 12:21

Kiemelt figyelmet kell fordítani a jövőben a fiatalok megnyerésére, hogy minél többen válasszák ezt a pályát - mondta a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese a Szent István Egyetem Szenátusának tanévzáró ünnepi ülésén, Gödöllőn.

Országos kampány indult a nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 9. 15:05

Országos kampány indult a nyúlhús-fogyasztás hazai népszerűsítésére a budaörsi Auchan áruházban. Az eseményen Nagy István, az agrártárca miniszterhelyettese és a promóció fővédnöke, dr. Végváriné Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szóvivője, Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi szervezet és Terméktanács elnöke, valamint Balogh Gabriella, az Auchan beszerzési igazgatója indította útjára a kampányt.

A kormány támogatja a tejtermelés és a feldolgozás korszerűsítését

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 7. 16:16

A kormány különböző támogatásokkal segíti a tejtermelés korszerű körülményeinek kialakítását, modern tejfeldolgozó üzemek létesítését - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára szerdán a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács tej világnapi rendezvényén, Budapesten.

Nagy lépés a nemzetközi szinten is elismert, innovatív magyar agrárium irányába

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 7. 13:48

Az innováció a gazdasági növekedés egyik motorja, melynek szerepe egyre inkább felértékelődik - mondta az agrártárca parlamenti államtitkára a Kutatás-fejlesztés - innováció az agrárium szolgálatában című könyv bemutatóján a Földművelésügyi Minisztériumban.

Varsóban tanácskoztak a Visegrádi országok agrárminiszterei

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 2. 13:31

A V4 országok agrárminiszterei 2017. június 2-án Varsóban tanácskoztak Szlovénia, Románia és Bulgária tárcavezetőivel kiegészülve. A július 1-től esedékes magyar V4 elnökséget megelőző utolsó agrárminiszteri találkozón egyebek mellett olyan, az egész kelet-közép-európai régió számára fontos kérdéseket vitattak meg mint a Közös Agrárpolitika 2020 utáni jövője, a tisztességtelen kereskedelmi magatartások visszaszorítása, az EU kutatási és fejlesztési programjában való közös részvétel, vagy a földjogi szabályozások.

Magyarország a díszvendége a Varsóban megnyílt nemzetközi élelmiszeripari vásárnak

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 2. 10:36

Magyarország a díszvendége a Varsó melletti Nadarzynban csütörtökön megnyílt, Warsaw Food Expo 2017 elnevezésű nemzetközi élelmiszeripari vásárnak, melyet a visegrádi csoport (V4), valamint Bulgária, Románia és Szlovénia földművelésügyi minisztereinek találkozója alkalmából szerveztek idén.