Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

A magyar agrároktatás iránt is érdeklődik Kazahsztán

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. február 4. 14:54

Az állattenyésztés, a növénytermesztés és a tudomány, valamint az oktatás területén is elképzelhető a kapcsolatok fejlesztése és bővítése Magyarország és Kazahsztán között. Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese Isaeva Gulmira Sultanbayevnával, Kazahsztán agrárminiszter-helyettesével folytatott megbeszélést Budapesten.

Ismerjük meg és szeressük jobban az erdőt

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. január 21. 17:16

Ahhoz, hogy valamit értékelni tudjunk, meg kell ismernünk. Így van ez a minket körülvevő természettel is, amelyet közös felelősségünk megóvni és fejleszteni - fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskolában tartott erdőpedagógiai napon.

Évszázados hagyomány a Vince-napi vesszővágás

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. január 20. 14:32

A hazai szőlő- és borágazatnak jelentős történelmi múltja, gazdag jelene és - a magyar borászok szakmai munkájának eredményeként – hosszú távú jövője is van – fogalmazott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban évről évre megrendezett Vince-napi vesszővágás alkalmával Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese. A borosgazdák Szent Vincét a bor védőszentjeként tisztelik, nevenapját pedig hagyományosan termésjósló napként ünneplik.

Az elmúlt negyed évszázad legnagyobb kertészeti fejlesztése zajlik

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. december 6. 15:46

A rendelkezésre álló források és a benyújtott támogatási igények alapján az elmúlt negyed évszázad legjelentősebb kertészeti fejlesztése valósulhat meg a jelenlegi uniós költségvetési ciklus végéig Magyarországon - jelentette ki az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a FruitVeb csütörtöki évértékelő kertészeti konferenciáján, Mátraházán.

Évente 420 millió forint jut a Kárpát-medencei falugazdász program működtetésére

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. december 5. 15:57

Idén elindult a Kárpát-medencét lefedő falugazdász program, a hálózat működtetésére évi 420 millió forint kormányzati támogatás áll rendelkezésre - mondta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára a VII. Kárpát-medencei összefogás fórumon.

Bővíti gyártási kapacitását a dán Vestfrost Csongrádon

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. december 3. 13:04

A Vestfrost dán vállalat 4,4 milliárd forint beruházással bővíti a Csongrád településen lévő hűtőgépgyártó- és raktározási kapacitását, amelyhez a magyar állam 1,05 milliárd forint kormányzati támogatást ad.

Fellendülőben vannak a magyar-ghánai kapcsolatok

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 21. 19:28

Magyarország különleges partnerként tekint Ghánára, és büszke arra, hogy a szakmai és diplomáciai kapcsolatok fellendülőben vannak - mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese szerdán, amikor Gödöllőn megnyitotta a negyedik ghánai-magyar üzleti fórumot.

Az erdészeti képzés 135 éve folyamatos Ásotthalmon

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 17. 10:03

Egy iskola mindig hidat képez múlt, jelen és jövő között. Továbbörökíti a múlt tudását, alkalmazkodik a jelen kihívásaihoz és átadja azokat az ismereteket és készségeket a diákoknak, amelyekre szükségük lesz a jövőben – mondta köszöntőjében Farkas Sándor, a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 135 éves fennállásának alkalmából rendezett ünnepségen.

A magyar agrártermékek iránt is érdeklődik a kínai piac

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 15. 16:00

A világ legnépesebb országa nyitott a magyar gabonafélék, az állati termékek és a bor importjára – hangzott el a Kínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség delegációjával folytatott tárgyaláson Budapesten. Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes fogadta a Szövetség alelnökét, Fan Youshant, akit számos üzletember kísért el magyarországi útjára.