Parlamenti Államtitkárság

Dr. Nagy István

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

Nem kezelhetők a globális szinten jelentkező válságok az EU tagállamok összefogása nélkül

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 11. 15:29

Az EU tagállamok összefogása nélkül a már sokszor globális szinten is jelentkező válságok nem kezelhetők - mondta az agártárca miniszterhelyettese a V4 agrárminiszteri találkozón.

Kiemelt cél az állattartás ösztönzése, de rendkívül fontos a kertészeti ágazat fejlesztése is

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 9. 18:20

Az agrárkormányzat kiemelt célja az állattartás ösztönzése, ám emellett rendkívül fontos a kertészeti ágazat fejlesztése is, mivel a mezőgazdaságon belül ez számít a legmunkaigényesebb területnek, ami mintegy 300-350 ezer család megélhetését biztosítja – mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Mosonmagyaróváron.

Növelni kell a termelői szerveződések szerepét a zöldség-gyümölcs ágazatban

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 3. 12:26

Az agrárkormányzat rendkívül fontosnak tartja a kertészeti ágazat fejlesztését, hiszen a mezőgazdaságon belül ez a legmunkaigényesebb terület, így sok embernek ad munkát, mintegy 300-350 ezer család megélhetését biztosítva ezzel – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese Gödöllőn.

Duplán veszítettek a magyar gazdák

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 2. 13:34

A sertéspiaci- és a tejválság rávilágított arra, hogy a magyar mezőgazdaság nem rendelkezik elég tároló- és feldolgozókapacitással, ami miatt duplán veszítettek a magyar gazdák - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára csütörtökön Békéscsabán.

Mindent meg kell tennünk mezőgazdaságunk és élelmiszeriparunk versenyképességének megőrzéséért

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. február 24. 15:45

Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a mezőgazdaság szereplői a legkorszerűbb ismeretek birtokába juthassanak és mindent meg kell tennünk mezőgazdaságunk és élelmiszeriparunk versenyképességének megőrzéséért is - mondta az agrártárca parlamenti államtitkára beszédében a Földművelésügyi Minisztérium (FM) Dunántúli Agrár-szakképző Központ, Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium felújított kollégiumi épületének és komplex tangazdaság beruházásainak ünnepélyes átadásán, Szekszárdon.

Egyre inkább felértékelődik az élelmiszerbiztonság kérdése

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. február 24. 14:47

Világszerte egyre inkább felértékelődik az élelmiszerbiztonság és ebben az állatorvosok tudására, szakértelmére óriási szükség van - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédében az Állatorvostudományi Egyetem Diplomaosztó és Doktorrá Avató ünnepségén.

Kiemelt figyelmet fordít a kormány a sertéságazat támogatására

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. február 11. 12:00

A hagyományos, rég honosult állatfajtáink – mint a mangalica is – kiemelt tájvédelmi jelentőséggel bírnak, részét képezik a magyar tájnak, néprajzi hagyományok kötődnek hozzájuk, nemzeti identitásunk részei és Magyarország szimbólumai - mondta megnyitó beszédében Nagy István, a X. Budapesti Mangalica Fesztiválon.

Kiemelt célunk, hogy az ágazatok elvárásának megfelelő tudású és számú szakembert képezzünk

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. február 1. 13:59

Az agrárszakképzés átalakításával, a bérek folyamatos emelésével el fogjuk érni, hogy az ágazatok elvárásának megfelelő tudású és számú szakembert képezzünk - mondta Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium Dunántúli Szakképző Központ (FM DASzK) Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiuma átadó ünnepségén.

A kormány ösztönzi a mézfogyasztást

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. január 28. 15:16

Az átlagos éves mézfogyasztásnak a jelenlegi személyenkénti 70 dekagrammról egy kilogrammra növelését szeretné elérni az agrárkormányzat 2-3 éven belül - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Kaposváron.