A hazai vetőmag szektor Magyarország egyik legprofesszionálisabb mezőgazdasági ágazata – mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács jubileumi rendezvényén, Herceghalmon. Feldman Zsolt hozzátette, a magas szakmai színvonalat nemzetközileg is számon tartják.

A hazai vetőmag előállítás szakmaisága világszínvonalú, a magyar vetőmag iránti töretlen kereslet pedig ennek gazdasági igazolása – fogalmazott az ünnepi rendezvényen Feldman Zsolt. Az államtitkár kiemelte: a terméktanács elmúlt 25 éves munkájának kulcsszerepe volt a magyar vetőmagok elfogadottságának növelésében itthon és külföldön egyaránt, hiszen sikerrel fogta össze ezt a szakmai közösséget, szervezte az ágazat munkájának mindennapjait és képviselte azt a nagyvilágban.

Kép letöltéseFotó: AM

A rendezvényen Feldman Zsolt az agrártárca nevében elismerő oklevelet adott át Michael Kellernek, a Nemzetközi Vetőmag Szövetség főtitkárának a 2017-es budapesti Vetőmag Világkongresszus sikeres rendezéséért. Rajta kívül oklevelet kapott Ivan Ivanovics Kuzmin, a Független Államok Közössége Vetőmag Szövetségének elnöke a szektor területén kifejtett több évtizedes munkája elismeréseként. A rendezvényen az államtitkár átadta a terméktanács Vetőmag-díját is, amit Balikó Sándor a Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Zrt. nyugalmazott ágazatvezetője kapott.

(AM Sajtóiroda)